Forum Culinar: Branzeturi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 15 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Branzeturi Ce brînza aveti în frigider?

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 21 March 2010 - 06:08 PM

Ce brînzeturi va plac? Sau ce ati descoperit nou si va place ...în materie de brînza.
Cum le serviti?Va plac mai mult pe lînga fructe,vin,ca destert...sau ca mie...cu mamaliga? :?:

Mie în general îmi plac brînzeturile de oaie,dar si de vaca.Brînza de capra,înca nu am gustat una care sa ma încînte.
Îmi plac cele cremoase,dar ador si brînzeturile picante bine,sau cele cu mucegai.


Chaumes,este o brînza obtinuta din lapte de vaca,este cremoasa cu o aroma "mild" care provine din Périgord, o regiune din sud-vestul Frantei.
Are o crusta portocalie,picanta si foarte mirositoare ;)
Se serveste la temperatura camerei.Merge foarte bine si cu fructe,sau cu un confit de rosii,dar si la un vin de Bordeaux sau Bourgogne :floare:

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-5-126918728356.jpg


Imagine atasata: monthly_03_2010/post-5-126918729373.jpg


Imagine atasata: monthly_03_2010/post-5-126918730527.jpg


De obicei,cumpar un Chaumes în forma rotunda,dar azi au fost deschise doar anumite magazine,si ma gasit de asta dreptunghiular.


Aici,felii din calupash rotund...care dadeau sa se topeasca pe mamaliga :floare:
(Eu ador brînzeturile pe mamaliga,mai ales Roquefortul :floare: )


Imagine atasata: monthly_03_2010/post-5-126918754636.jpg
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 21 March 2010 - 06:39 PM

:?: ;) :floare: Mama Maya ce pofta mi-ai facut cu poza aia cu mamaliga.

Si mie imi plac branzeturile.Eu de capra mai luam de la Plus,da nu tot timpul aveau si imi placea foarte mult.In afara de aia nu am incercat de capra.

Eu mai mananc cu placere si blau käse
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-479-126918930689.jpg
pe care o folosesc cu placere si la sosuri.

Dar de asemenea sunt inebunita dupa pecorino.

Ca si desert cu fructe n-am mancat decat o singura data,dar mi-ar place sa o fac mai des.Deja mi s-a facut pofta, ma duc sa iau niste Brie cu niste struguri :floare:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#3 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 21 March 2010 - 09:12 PM

In momentrul asta am :

Branza de vaci cu smantana,cascaval,mascarpone,telemea.
Cas de oaie si branza de burduf in congelator.
Dintre branzeturile romanesti imi place branza de capra, branza Tilsit,branza Nasal.
Imi mai place : Mozarella,macarpone,brie,camembert,parmezan.
Al meu e mort dupa flori di mucigaiuri.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-48-126919853951.jpg




Daca gasiti Nasal,nu-l ocoliti ,e foarte bun.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#4 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 21 March 2010 - 09:18 PM

Branzeturile nobile,imi plac cu sunca si pepene galben,sau cu nuci si cu struguri.
Mozarella cu rosii si busuioc,ulei de masline.
Astea ale noastre,mai "peizane"Imagine postata ma inebunesc cu slanina,oua firte ceapa verde si ridichi.

Branza de burduf si telemeaua,sunt inegalabile in straturi cu mamaliga si salninuta prajita.

A uitai fetta.
Pe care o iubesc in salate,sau in combinatie cu cascaval si putin unt si ierburi pe paste.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 March 2010 - 10:07 PM

PPPffooaa!!acu' cand mi-am terminat branzurile,veniti si voi cu topicu asta'ca n-am si eu ce sa postez... :notworthy:

#6 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 21 March 2010 - 10:16 PM

Vezi postareaPiscotel, la 21 March 2010 - 09:12 PM, a spus:

In momentrul asta am :

Daca gasiti Nasal,nu-l ocoliti ,e foarte bun.



Subscriu si confirm. Insa aveti grija daca il puneti in frigider, s-ar putea sa credeti ca s-a stricat ceva in el. In rest... felicitarile mele sincere pentru branza asta, isi merita renumele!

Eu am: branza fagaras de la Monor (e cea pe care piciul o mananca cu cea mai mare placere), cascaval din lapte de capra, branza de capra La Colline rulou in carbune, Feta de la Olympus, telemea de vaca de la Olympus (si mai sunt cateva) Asta pentru ca la noi branzica e aliment de baza, mai de baza decat carnita :notworthy:
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#7 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 March 2010 - 11:18 PM

Inc-un topic unde-mi bag gherutele.... :notworthy: Si sa stiti ca m-am infipt bine! =)) Momentan vin doar cu vorba, ca poze n-am. Dar imi iau eu revansa! =))

branza dulce de veci
- consumata ca atare;
- amestecata cu zahar;
- facuta papanasi;
- amestecata cu ceapa, marar, sare si smantana si azvarlita langa maliguta;
- drept umplutura la: placinte, poale-n brau, invartite ori pasti;
- tot drept umplutura, dar amestecata cu sare si ceva verdeturi: pentru pizza;

cas:
- servit alaturi de ceapa verde/uscata, ridichi, ardei grasi (cruzi ori copti) si ce alte verdeturi mai am la-ndemana - mai rar cu carnati ori salam;
- bagat in mamaliga, facut bulgare si prajit pe plita pana capata crusta (io stiu chestia asta cu denumirea de urs);
- ca umplutura la pizza;
- merge bine cu ceva slanina afumata ori oua;

urda:
- cam la fel ca casu': verdeturi ori mezeluri (mai rar cu mezelurile);
- mai rar, dar in lipsa de altceva merge si pe pizza;

telesmea ori feta:
- fac o salata de rosii cu muuuuuuuulta ceputica, putel usturoi si alaturi avem calupul de branza;
- merge si alaturi de oua fierte, prajite ori facute omleta;

cascaval (afumat ori neafumat):
- drept aperitiv, alaturi de mezeluri, oua sau verdeturi;
- umplutura pentru rulada sau pizza;
- nu-mi plac chiar toate soiurile de cascaval, dar am cateva sortimente cu care ma-mpac foarte bine: Gouda, Emmentaler iar din tara cel de Harlau (au si simplu dar si afumat), merge si cel de La Dorna;
- il folosesc pe cel gata feliat cand fac omleta lui Taylor :D;

mozarella:
- o consum ca atare, cu sau fara mezeluri ori legume ori oua;
- o folosesc des la pizza sau diferite mancaruri, in special cand folosesc si rosii;

branzeturi cu mucegai:
- mai rarut, ca n-am nimerit intotdeauna soiuri care sa-mi placa;
- in Praga serveam sos facut cu branza Roquefort, de nu ma-nseala prea rau memoriile! Extraordinar de bun acel sos!
- in Franta am mancat un soi de Camembert, cumparat de unul din colegi, care mi-a placut foarte mult. Cand am luat eu din Auchan, parca nu mai era asa bun... B)

branza topita:
- mai rar, dar e buna si asta! Fie sub forma de tartine, fie cubulet / triunghi alaturi de altceva (verdeata de obicei).

#8 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 March 2010 - 02:19 PM

Splendida initiativa Maya, daca nu-l deschideai tu, il deschideam eu.
Am mereu in frigider 4-5 feluri de branza , ma duc sa le pozez.Revin.Intre timp:ma bucur de informattìiile date de Pisco si Bunny, de cate ori vin acasa , iau toate marcile, la puricat.Daca mi le recomandati voi, stau linistita!

#9 Useril este offline   Milly 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 35
  • Inregistrat: 12-March 10

Postat 22 March 2010 - 03:13 PM

Branza, bun topicul
Eu ador branza cu mucegai, as manca-o la orice ora...imi place mult in sosuri si in combinatie cu struguri rosii.
Pe langa aceasta branza mai imi place mozarella Galbani si casul de oaie mai ale pe acesta din urma il mancam toata vara cu ceapa verde si rosii.
Din pacate la noi branzeturile fine sunt foarte scumpe si nu cumpar foarte des .

#10 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 22 March 2010 - 05:22 PM

In momentul de fata in frigider am branza,( brazda, barza, viezure, Mures - la modul geto-dacic :D ):
Cas de capra.
Telemea light (nesarata)
Branza de vaci
Branza veche de burduf (oaie ofcors)
Branza framantata in congelatoriu
ceva cascaval

Brie
Camembert
si homemade-facut-in-casa
Tofu
Tofu marinat

P.S.
Intr-o existenta anterioara am fost soarece intr-o fabrica de branza unde le-a murit pisica :D
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#11 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 22 March 2010 - 08:20 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 22 March 2010 - 05:22 PM, a spus:

Intr-o existenta anterioara am fost soarece intr-o fabrica de branza unde le-a murit pisica :occasion15:


Si eu! Si jupanu'! :P
Cre'ca ne-am intalnit si pe-acolo, da' inca nu ne-am adus aminte! :-*

#12 Useril este offline   claudia-andi 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 07-February 10
  • LocationPitesti

Postat 23 March 2010 - 02:33 PM

Eu voi fi oarecum off topic, deci rog sa ma iertati! Nu mai gasesc modalitatea de preparare in casa a branzei! Avea Maya pusa explicatia si nu mai gasesc topicul! Am 2 l de lapte de vaca pe care vreau sa-i fac branza cu zeama de lamaie, dar nu stiu cata zeama si cand sa o adaug la lapte!

Va multumesc si inca o data iertare!

#13 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 23 March 2010 - 03:21 PM

Vezi postareaclaudia-andi, la 23 March 2010 - 02:33 PM, a spus:

Eu voi fi oarecum off topic, deci rog sa ma iertati! Nu mai gasesc modalitatea de preparare in casa a branzei! Avea Maya pusa explicatia si nu mai gasesc topicul! Am 2 l de lapte de vaca pe care vreau sa-i fac branza cu zeama de lamaie, dar nu stiu cata zeama si cand sa o adaug la lapte!

Va multumesc si inca o data iertare!


Uite topicul Mayei: Quark.

#14 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 March 2010 - 11:05 PM

eu am mereu parmezan, gruyere si ceva bleu...gen roquefort , plus ceva de capra in frigider.
dar acum incerc sa limitez consumul de branza...
oricum , cand voi fi la Bucale ma voi delecta cu telemea proaspata :notworthy:

#15 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 23 March 2010 - 11:32 PM

Vezi postareaclaudia-andi, la 23 March 2010 - 02:33 PM, a spus:

Eu voi fi oarecum off topic, deci rog sa ma iertati! Nu mai gasesc modalitatea de preparare in casa a branzei! Avea Maya pusa explicatia si nu mai gasesc topicul! Am 2 l de lapte de vaca pe care vreau sa-i fac branza cu zeama de lamaie, dar nu stiu cata zeama si cand sa o adaug la lapte!

Va multumesc si inca o data iertare!

Banuiesc ca asta o cautai.Nu o am pusa aici.Uite-o pe blog : http://mayas-esprit....-proaspata.html
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#16 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 23 March 2010 - 11:33 PM

Vezi postareaFoxyy, la 23 March 2010 - 03:21 PM, a spus:

Vezi postareaclaudia-andi, la 23 March 2010 - 02:33 PM, a spus:

Eu voi fi oarecum off topic, deci rog sa ma iertati! Nu mai gasesc modalitatea de preparare in casa a branzei! Avea Maya pusa explicatia si nu mai gasesc topicul! Am 2 l de lapte de vaca pe care vreau sa-i fac branza cu zeama de lamaie, dar nu stiu cata zeama si cand sa o adaug la lapte!

Va multumesc si inca o data iertare!


Uite topicul Mayei: Quark.



Brînzica facuta din lapte e asta : http://mayas-esprit....-proaspata.html ,iar ala e Quark-ul,din lapte batut.

Aici : http://mayas-esprit....nzapicante.html facut-am bile bicante din brînzica aia :notworthy:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#17 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 23 March 2010 - 11:45 PM

Vezi postareaMaya, la 23 March 2010 - 11:33 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 23 March 2010 - 03:21 PM, a spus:

Vezi postareaclaudia-andi, la 23 March 2010 - 02:33 PM, a spus:

Eu voi fi oarecum off topic, deci rog sa ma iertati! Nu mai gasesc modalitatea de preparare in casa a branzei! Avea Maya pusa explicatia si nu mai gasesc topicul! Am 2 l de lapte de vaca pe care vreau sa-i fac branza cu zeama de lamaie, dar nu stiu cata zeama si cand sa o adaug la lapte!

Va multumesc si inca o data iertare!


Uite topicul Mayei: Quark.



Brînzica facuta din lapte e asta : http://mayas-esprit....-proaspata.html ,iar ala e Quark-ul,din lapte batut.

Aici : http://mayas-esprit....nzapicante.html facut-am bile bicante din brînzica aia :scratch:


Scuzati, pardoane! :notworthy: Credeam ca se refera la Quark...

#18 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 23 March 2010 - 11:52 PM

Vezi postareaFoxyy, la 23 March 2010 - 11:45 PM, a spus:



Scuzati, pardoane! :notworthy: Credeam ca se refera la Quark...

Poi,brînze-s amîndoua.Ma gîndesc însa ca se referea la cealalta,pomenind de zeama de lamîie.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#19 Useril este offline   claudia-andi 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 07-February 10
  • LocationPitesti

Postat 24 March 2010 - 09:49 AM

Vezi postareaMaya, la 23 March 2010 - 11:52 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 23 March 2010 - 11:45 PM, a spus:



Scuzati, pardoane! :) Credeam ca se refera la Quark...

Poi,brînze-s amîndoua.Ma gîndesc însa ca se referea la cealalta,pomenind de zeama de lamîie.




Multumesc! Asta era, dar e bine de stiut si de Quark!
Multunesc mult fetele!

#20 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 March 2010 - 01:28 PM

M-am laudat ca nu-mi lipseste branza din frigider.Eram datoare cu poze.Dar e mai greu de explicat mamei de ce pozez cascavalul.
Eu am pozat eticheta, asa se vad si preturi pentru cine e interesat.Eu da! :blush:

Deci, saptamana aceasta:Bitto.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-9-126951602203.jpg

E un cascaval gras, consistenta difera in functie de maturarea lui.E obtinut din lapte de vaca si 10-20% lapte de capra.
Mie imi place pentru gustul intens, decis.E cascavalul folosit la un tip de pasta numit pizzoccheri(pasta,cartofi, varza, bitto la cuptor).

Si, Morlacco.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-9-126951638544.jpg

De consistenta moale, din lapte de vaca degresat, crud.Se impaca bine cu mamaliga dar si cu pepenele galben si in salate.

Arata acest topic


  • 15 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul
0 membri, 14 vizitatori, 0 utilizatori anonimi