Daniella, la 05 February 2011 - 02:07 PM, a spus:
o buc de 1 kg o tin un an, dramuind-o la sange (din pacate mai pierd ca la un mom dat mucegaieste pe ext si tb sa tai prima feliuta pt a indeparta mucegaiul. Eu cred ca voi nu tineti parmezanul desfacut mai mult de 2-3 luni, poate nici atat. Asta e diferenta

! ca eu nu am de unde ma aproviziona si vreau sa o lungesc prea mult si probabil odata desfacut are un termen de garantie limitat.
Nu inteleg de ce preferi sa il tii un an si sa arunci periodic din el, si nu te bucuri de el cit e bun si apoi sa iei un altul din magazinele noastre? Eu inteleg dorinta de a folosi produse de calitate, dar daca nu se gaseste intotdeuna originalul iti garantez ca exista si "copii" demne de tot respectul. Eu am luat de curind parmezan Zanetti (are si el niste inscriptii pe el, dar zau ca nu m-a interesat asta) si e mai mult decit multumitor. Indiferent cit de scump sau greu de gasit a fost un produs eu gasesc ca e mai bine sa-l consum atunci cind e in totalitatea calitatilor lui decit sa il las sa se faca praf prin frigider sau sa se usuce pe afara in loc sa-l maninc.
Cred ca in nicio tara nu e posibil sa gasesti toate brinzeturile la un loc, daca gasesti parmezan original, cu siguranta lipseste telemeaua, daca ai si telemea atunci nu ai feta si tot asa, nu vad altfel cum te poti impaca cu gindul decit aprovizionindu-te atunci cind iesi pe afara, sau apeling in dorul originalului la replici de calitate ale aceluiasi produs. Stiu ca Mozzarella e
ceva anume, de exemplu, eu insa iau foarte des Paladin, o mozzarella foarte pe gustul meu, chiar daca vaca care a donat laptele nu e din Italia