Forum Culinar: Branzeturi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 15 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Branzeturi Ce brînza aveti în frigider?

#101 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 01 February 2011 - 11:53 PM

:violent1: Adriana merci! :floare:
Mi-au luat colegii o multime de mezeluri si branzeturi de la fabrica aia!!! buneee rau! N-am avut timp de poze sunt tot pe fuga de vreo 2 saptamani! si fug, si fug ...si imi mai trag sufletul pe aici doar cate un pic cu cititul, ca de scris nici aia nu mai reusesc, dar tot e o placere sa va ceteasca omul!

La parmezanul de copii scrie si fara lactoza. Si asta e marketing (adica si parmezanul de adulti e fara lactoza?)?
La ala de la fabrica nu scrie nr. de luni pe ambalaj, dar acolo au intebat si le-a spus 36. oare asa o fi? In schimb, pungi de alea perforate nu mi-au luat. Ce ma fac ca nu am curaj sa incep parmezanul in cazul asta? Pot cumva oare sa prepar eu pungile prin intepare?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#102 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 February 2011 - 12:08 AM

Incepe-l linisitita doar n-o sa te opreasca o punga gaurita :violent1:
Fa tu niste gaurele intr-o punga si incepe-l.

#103 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 03 February 2011 - 12:43 AM

daca se mucegaieste iar :love3: sa vezi ce te boscorodesc...tb sa boscorodesc pe cineva ... . Deci il scot imediat din punga aia de vid si cum il pastrez? :toothy6: :violent1:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#104 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 February 2011 - 12:48 AM

In primul rind incepi sa-l maninci, in al doilea rind dupa ce ai inceput sa-l maninci il pui intr-o punga in care faci gaurele ca sa poata respira.
Dupa aia eu nu stiu nici cit o sa-l tii nici cit e de uscat nici cit e de bun/nebun deci nu pot preconiza daca si cind o sa mucegaiasca.

#105 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 February 2011 - 03:26 PM

Eu bucata de parmigiano o tin invelita intr-un prosop de bucatarie, asa respira si nu mucegaieste.Se usuca si mai bine, daca apuca.Dar cum noi avem macar o masa de pasta sau risotto se termina destul de repede.Asta cand nu-l servim ca aperitiv. :)

#106 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 February 2011 - 12:15 PM

Let's get cheesy tonight :huh:
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-12-1296900941099.jpg
Cre'ca astia de la Real or auzit cand am zis ca nemtii nu stiu ce este branza adevarata...ori s-o fi speriat masinica mea cand am zis ca tre' s-.o scot la plimbare in Francia. Nush care o fi fost motivul...cert e ca ieri la cumparaturi m-am ales cu astea, yu-huuu =)) Naja...tot nu imi satisface paleta mea de preferinte, insa pana ajung iar in Franta, merge. Oricum e de rau...daca am descoperit izvorul de Reblochon la 5 km departare :occasion14:

Dilema mea e: ce beau la ele? Recomandati-mi ceva, ca in seara asta vreau sa le dau cep.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#107 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 February 2011 - 02:07 PM

Vezi postareaEataly, la 04 February 2011 - 03:26 PM, a spus:

Eu bucata de parmigiano o tin invelita intr-un prosop de bucatarie, asa respira si nu mucegaieste.Se usuca si mai bine, daca apuca.Dar cum noi avem macar o masa de pasta sau risotto se termina destul de repede.Asta cand nu-l servim ca aperitiv. :occasion15:


Asa am procedat si eu, m-am gandit ca e mai bine decat in plastic. Insa e clar: il tin prea mult dupa ce ii dau cep. Daca stiu ca nu mai am drum in Italia, o buc de 1 kg o tin un an, dramuind-o la sange (din pacate mai pierd ca la un mom dat mucegaieste pe ext si tb sa tai prima feliuta pt a indeparta mucegaiul. Eu cred ca voi nu tineti parmezanul desfacut mai mult de 2-3 luni, poate nici atat. Asta e diferenta :violent1: ! ca eu nu am de unde ma aproviziona si vreau sa o lungesc prea mult si probabil odata desfacut are un termen de garantie limitat.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#108 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 February 2011 - 03:16 PM

In cazul asta, nu-ti ramane decat sa-l congelezi.Il tai bucati, cat crezi tu ca folosesti.E un caz extrem, dar eficient.

#109 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 February 2011 - 10:17 PM

ati congelat voi vreodata parmezanul? mai e bun dupa aia? se mai poate razui si mai are savoare si consistenta?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#110 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 05 February 2011 - 10:59 PM

Vezi postareaDaniella, la 05 February 2011 - 02:07 PM, a spus:

o buc de 1 kg o tin un an, dramuind-o la sange (din pacate mai pierd ca la un mom dat mucegaieste pe ext si tb sa tai prima feliuta pt a indeparta mucegaiul. Eu cred ca voi nu tineti parmezanul desfacut mai mult de 2-3 luni, poate nici atat. Asta e diferenta :scratch: ! ca eu nu am de unde ma aproviziona si vreau sa o lungesc prea mult si probabil odata desfacut are un termen de garantie limitat.



Nu inteleg de ce preferi sa il tii un an si sa arunci periodic din el, si nu te bucuri de el cit e bun si apoi sa iei un altul din magazinele noastre? Eu inteleg dorinta de a folosi produse de calitate, dar daca nu se gaseste intotdeuna originalul iti garantez ca exista si "copii" demne de tot respectul. Eu am luat de curind parmezan Zanetti (are si el niste inscriptii pe el, dar zau ca nu m-a interesat asta) si e mai mult decit multumitor. Indiferent cit de scump sau greu de gasit a fost un produs eu gasesc ca e mai bine sa-l consum atunci cind e in totalitatea calitatilor lui decit sa il las sa se faca praf prin frigider sau sa se usuce pe afara in loc sa-l maninc.
Cred ca in nicio tara nu e posibil sa gasesti toate brinzeturile la un loc, daca gasesti parmezan original, cu siguranta lipseste telemeaua, daca ai si telemea atunci nu ai feta si tot asa, nu vad altfel cum te poti impaca cu gindul decit aprovizionindu-te atunci cind iesi pe afara, sau apeling in dorul originalului la replici de calitate ale aceluiasi produs. Stiu ca Mozzarella e ceva anume, de exemplu, eu insa iau foarte des Paladin, o mozzarella foarte pe gustul meu, chiar daca vaca care a donat laptele nu e din Italia :drool:

#111 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 February 2011 - 11:04 PM

Ma gandisem la acelasi lucru, de aia mi-am si procurat 2 buc de 1 kg, care pana in iunie cand ajung dasta urmatoare in Italia ar trebui sa-mi ajunga. O sa dau zor cu mancantul, insa oricum nu facem paste zilnic ca italienii sa fie acelasi consum. Sper eu insa ca 2-3 luni tine bucata inceputa, cam asa retin din experientele precedente.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#112 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 05 February 2011 - 11:10 PM

Eu "parmezan" de-asta de care gasesc in magazinele noastre pun si pe ochiuri, pe salate, pe legume la gratar, pe tot ce prind, numai pe paste nu prea pun ca-s mai "disociata" de felul meu :scratch:

PS- mai prefer sa fac un lucru: cind am cite ceva bun dar care "nu tine", prefer sa-l impart la prieteni, care nici ei nu ma uita cind vin de pe undeva cu ceva deosebit :drool:

#113 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 February 2011 - 11:14 PM

cand e proaspat merge si la salate sau ca atare la aperitiv, apoi cand se mai intareste merge doar ras (la paste, gratinuri... nu-i rau nici pe ochiuri sau te miri ce-uri) :scratch:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#114 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 February 2011 - 11:26 PM

Eu congelez parmezan bucati, si e ok.
fac si eu cum face Carmella, cand am mai mult mai dau si la prieteni. oricum eu sunt aproape de Italia, si pot avea rapid "di quello buono" ,
basca gasesc si la mine-n sat la branzar unul exceptional.

#115 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 06 February 2011 - 01:14 PM

Branza in "burduf" de coaja de brad. Si inca de-aia maturata :scratch:
Un mucegai tip camembert facut de alta firma
cas de vaca.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#116 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 February 2011 - 11:46 PM

iata captura din Italia:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-685-12970287081449.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-685-12970287185975.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-685-12970287334091.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#117 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 February 2011 - 11:46 PM

Am gasit Nasalul! Splendid, exact o branza pe gustul meu:
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-685-12970288344835.jpgImagine atasata: monthly_02_2011/post-685-12970288829529.jpg
Multumesc de pont. Saptamana asta l-am cautat din nou la Metro si la Real nu l-am mai gasit!

Daca gasiti mozzarella aceasta de bivolita, nu o ocoliti e bunaaa (i-am vazut si la TV, la "viata satului" sau "ferma"):

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-685-1297029009834.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#118 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 07 February 2011 - 04:46 PM

Vezi postareaDaniella, la 06 February 2011 - 11:46 PM, a spus:

Am gasit Nasalul! Splendid, exact o branza pe gustul meu:


"Ca o orice poveste de succes, succesul branzei de Nasal incepe cu o legenda, transmisa cu piosenie din generatie in generatie. Niste tarani din Nasal au furat o parte din branza grofului care stapanea satul. Ca sa nu fie prinsi, au ascuns rotile de branza intr-o pestera de la marginea localitatii. Zile la rand, ei nu au cutezat sa intre in pestera si sa isi ia acasa prada, de teama sa nu fie prinsi. Si-au luat, totusi, sufletul in dinti si au mers ca sa isi recupereze branza furata. Alimentul lasat in grota capatase o crusta si o culoare rosiatica. Atunci cand au gustat-o, satenii au descoperit ca branza avea un gust delicios. In cele din urma, potrivit zilcalei: „Prostul care nu-i fudul, parca nu e prost destul“, pentru ca s-au laudat prin sat cu branza furata, ei au fost prinsi si pedepsiti. Taranii au marturisit nobilului secretul pesterii. De atunci, acesta isi depozita branzeturile in peste- ra-minune de la Nasal. La petreceri, groful isi servea oaspetii cu branza speciala. "
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#119 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 May 2011 - 02:51 PM

Piacentinu Ennese e un cascaval cu sofran din lapte de oaie.Este un cascaval sicilian produs in provincia Enna.Se aseamana la gust cu pecorino dar cu gust pronuntat de sofran.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-9-13058958457128.jpg

#120 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 May 2011 - 07:11 PM

Il stiu, tre sa-ti placa sofranul :tongue3:
noi am fost azi la Briancon si am refacut stocul de brinzeturi :D
Roquefort http://www.roquefort-societe.com/
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-4-13059976916093.jpg
Comtè http://www.comte.com/accueil.html
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-4-13059977110582.jpg
diverse
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-4-13059977578937.jpg
un camembert no name, sa vedem cum va fi
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-4-13059978199924.jpg
si brinza alba :bounce: care ne place mie si lui Marco
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-4-13059978703124.jpg

Arata acest topic


  • 15 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi