Forum Culinar: Branzeturi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 15 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Branzeturi Ce brînza aveti în frigider?

#161 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 January 2012 - 11:41 PM

Vezi postareaMaya, la 17 January 2012 - 03:04 PM, a spus:

[center]Mie mi-a placut de numa brînza asta frantuzeasca,
împachetata în frunze de castan. E superba. Asa goala :)

Asa, la branzeturile genul asteia prima, intrebarea mea era: indepartati coaja aia mucegaita si puturoasa? e greu ... ramane mai nik ... :floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#162 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 January 2012 - 11:52 PM

Vezi postareaAdriana, la 29 January 2012 - 11:37 PM, a spus:

eu am cumparat doar Papillonul, pe celelalte nu, da' tu unde le gasesti?

Adriana, care Papillon? Eu gasesc doar Papillon Rouge si Papillon Noir, dar am vazut pe site-ul lor ca au si Organic, si Revelation, deci tot Roquefort Papillon. Ala Bio, na, o fi bio... dar Revelation, cica textura e mai smooth, catifelata, fina... merge mai la suflet :floare:)

De la magazine alimentare, sectia Brînzarie :) Nemtii sînt mari mîncatori de brînza, de chiar si în supermarcheturi au Käse-Theke imensa, cu muuuuuuuuuulte brînzeturi felurite si cu multe tanti care te servesc cu tot cu informatii, retete...alea-alea.

Uite link cu Papilloanele: http://www.roquefort-papillon.com/fr/ la Descopera & Gusta
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#163 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 January 2012 - 11:55 PM

Vezi postareaDaniella, la 29 January 2012 - 11:41 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 17 January 2012 - 03:04 PM, a spus:

[center]Mie mi-a placut de numa brînza asta frantuzeasca,
împachetata în frunze de castan. E superba. Asa goala :)

Asa, la branzeturile genul asteia prima, intrebarea mea era indepartati coaja aia mucegaita si puturoasa? e greu ... ramane mai nik ... :floare:


La aia nu se îndeparteaza nimic. De fapt la niciuna pe care am postat-o. Mîncabila de la cap la coada. Bun, acum frunzele de castan nu le-am mîncat, desi mi-a placut enorm brînza :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#164 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 January 2012 - 12:26 AM

Sorella mi se pare alb cu verde dar nu mi se pare ca e cel de pe site, tre sa caut pozele vechi sa vad daca imi improspateaza memoria.

#165 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 30 January 2012 - 09:46 AM

Vezi postareaDaniella, la 29 January 2012 - 11:41 PM, a spus:

Asa, la branzeturile genul asteia prima, intrebarea mea era: indepartati coaja aia mucegaita si puturoasa? e greu ... ramane mai nik ... :D


da' la nasal indepartezi? asta pe care o am acum are pe ea si ceva care scartzaie in dinti, ca un nisip fin, da'i alb ca faina. mucegai de-asta scatzaitor n-am mai vazut! oricum, n-am aruncat nimic.
mai am o cutie in congelator, sa vad cum e si asta :P

#166 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 February 2012 - 03:04 PM

Urda afumata-Ricotta affumicata- am luat-o de la Sappada-provincia Belluno.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-9-13303476340365.jpg

Noroc ca magazinul de unde le-am luat fac si comenzi on-line, ca nu stiu cum o sa traiesc fara ea. :D

Malga vecchio-Branza Malga uscat

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-9-13303477665983.jpg

In stanga Malga Medio si in dreapta branza maturata in bere.Servite cu mere uscate in miere.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-9-13303478382314.jpg

#167 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 February 2012 - 03:20 PM

Vezi postareamoatza, la 30 January 2012 - 09:46 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 29 January 2012 - 11:41 PM, a spus:

Asa, la branzeturile genul asteia prima, intrebarea mea era: indepartati coaja aia mucegaita si puturoasa? e greu ... ramane mai nik ... :D


da' la nasal indepartezi? asta pe care o am acum are pe ea si ceva care scartzaie in dinti, ca un nisip fin, da'i alb ca faina. mucegai de-asta scatzaitor n-am mai vazut! oricum, n-am aruncat nimic.
mai am o cutie in congelator, sa vad cum e si asta :D

nu arunc nimic de la nasal ;)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#168 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 February 2012 - 03:22 PM

Vezi postareaEataly, la 27 February 2012 - 03:04 PM, a spus:

Urda afumata-Ricotta affumicata- am luat-o de la Sappada-provincia Belluno.
Noroc ca magazinul de unde le-am luat fac si comenzi on-line, ca nu stiu cum o sa traiesc fara ea. ;)
Malga vecchio-Branza Malga uscat
In stanga Malga Medio si in dreapta branza maturata in bere.Servite cu mere uscate in miere.

eu nu stiu ce sa fac cu branzeturile astea uscate (si destul de sarate), vad ca la mine nu prea se consuma si minunatii de moustarde de-alea nu am luat :D La preparate nu merg la nika?
uff, numai la "prostii" ma invatati :D

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#169 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 February 2012 - 03:37 PM

Le razi pe paste, gratin-uri, ori unde ai nevoie de un "cascaval ras".

#170 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 27 February 2012 - 03:42 PM

Vezi postareaEataly, la 27 February 2012 - 03:04 PM, a spus:


..... si in dreapta branza maturata in bere.


Wow! Ce idee excelenta! ;)

Ma pun pe citit si musai sa incerc si eu :D :D :D

Eu am branza in coaja de brad, branza de oi de brurduf veche, si branza de capra framanatata.

Edit ulterior:
Nu am gasit referinte, doar produsul de cumparat.
Esti te rog, buna sa-mi spui ce tip de branza este?
Ceva moale gen camemebert?
Marinata beroasa e si sarata? Are ceva mirosenii?
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#171 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 February 2012 - 04:09 PM

La consistenta se aseamana cu un cascaval.Camembertul e mai moale.

Dupa cum se vede in poza crusta, cred ca au amestecat berea cu un amestec de ierburi si seminte.Sunt sigura ca am intrevazut chimion si/sau fincen(fenel,finocchio).Nu cred ca avea adaos de sare.Ceva "paie"(fieno).

Mai multe detalii nu am, dar mai fac sapaturi.

#172 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 February 2012 - 05:11 PM

Vezi postareaEataly, la 27 February 2012 - 03:37 PM, a spus:

Le razi pe paste, gratin-uri, ori unde ai nevoie de un "cascaval ras".

Multumesc de raspuns! nu prea am spor asa ca astea uscate sunt destul de sarate ... Alte idei mai ai ? :D

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#173 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 March 2012 - 09:27 PM

Gorgonzola dolce, e gorgonzola pentru începatori.
Asta îi place chiar si mamei mele, care nu prea le are cu brînzeturile mucegaite.

Snack de la ora 17.00 :occasion14:

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-5-13313209810911.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-5-13313209908406.jpg

Pentru cine n-o cunoaste, Gorgonzola dolce este mai moale, cremoasa,
mai putin picanta/mucegaita si mai tînara(maturata în jur de 2 luni) decît o Gorgonzola "normala".

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#174 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 March 2012 - 10:36 PM

Maya, scuze ca nu am mai dat pe aici...deci eu fluturas, fan toujours...si ros si negru...nu am incercat revelatiile.
am vazut marcellinul...incearca daca gasesti si un st félicien

https://www.google.c...9J6b64QS8ltmuDw

sau daca-ti plac alea de-ti muta nasul, dar wow...époisse

https://www.google.c...JN8iN4gSN0aH6AQ

#175 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 March 2012 - 12:01 AM

Mai, mie branzeturile astea puturoase nu-mi plac de nici o culoare.
Dar gorgonzola dulce o ador. Sau cea cu mascarpone, care e tot dulce.

#176 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 March 2012 - 10:53 AM

Vezi postareaany_annette, la 10 March 2012 - 12:01 AM, a spus:

Mai, mie branzeturile astea puturoase nu-mi plac de nici o culoare.
Dar gorgonzola dulce o ador. Sau cea cu mascarpone, care e tot dulce.

+ 1 :)
cu alea de capra nu reusesc sa ma impac
nici cu alea de oaie, rar, daca sunt "dulci" si soft

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#177 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 March 2012 - 11:36 AM

Mie imi plac toate, cu mucegai, puturoase, proaspete, telemea, de burduf si si si si...din toate tarile
ar trebui sa facem o lozinca ...branzari din toate tarile uniti-va :)

#178 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 11 March 2012 - 02:41 PM

Vezi postareastella, la 11 March 2012 - 11:36 AM, a spus:

Mie imi plac toate, cu mucegai, puturoase, proaspete, telemea, de burduf si si si si...din toate tarile
ar trebui sa facem o lozinca ...branzari din toate tarile uniti-va :)



+ 1 ! :lol:

raspund: "prezent !" la apel :)

Imagine postata

Imagine postata



#179 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 March 2012 - 04:32 PM

UpTG, arata minunat platourile de branzeturi :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#180 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 11 March 2012 - 07:19 PM

Vezi postareaMaya, la 09 March 2012 - 09:27 PM, a spus:


Pentru cine n-o cunoaste, Gorgonzola dolce este mai moale, cremoasa,
mai putin picanta/mucegaita si mai tînara(maturata în jur de 2 luni) decît o Gorgonzola "normala".[/center]

Mmmmm cum poate sa arate! Eu ador Stiltonul! L-as manca dimineata, la pranz si seara.
A cat is a friend fur-ever !

Arata acest topic


  • 15 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi