Forum Culinar: Branzeturi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 15 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Branzeturi Ce brînza aveti în frigider?

#181 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 March 2012 - 07:54 PM

Vezi postareaUma, la 11 March 2012 - 07:19 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 09 March 2012 - 09:27 PM, a spus:


Pentru cine n-o cunoaste, Gorgonzola dolce este mai moale, cremoasa,
mai putin picanta/mucegaita si mai tînara(maturata în jur de 2 luni) decît o Gorgonzola "normala".[/center]

Mmmmm cum poate sa arate! Eu ador Stiltonul! L-as manca dimineata, la pranz si seara.

Hahha, cum am vazut platourile cu brînzeturi, chiar ma gîndeam ca mai un Cheese Cake lipseste, si Uma ar aparea fuga fuguta! :)

Si eu ador bîrînzeturi din toate categoriile. Puturoase, parfumate, aromate, mucegaite, cremuite ( hmm... asta suna cam :) ) ... egal, ati priceput voi... brînza sa fie! :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#182 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 13 March 2012 - 11:06 PM

Prin frigi si prin conge am mozzarela ptr pizza, camembert si telemea veche de oaie, cascaval (nepozate )o sa le pozez zilele urmatoare cand gatesc cu ele.

Mai am o bucata de branza grasa, scursa foarte bine si pusa acum in hartie de impachetat in frigider sa se usuce si atunci va fi foarte buna in loc de pecorino sau cum, ii zice la cea ca parmezanul dar de oaie. Stiu ca va fi buna asta ca am mai facut si altadata si iese ca si sapunul de tare(sapunul de casa)dar tre sa astept........o sa o pozez maine daca am vreme sa vedeti stadiul in care se afla acum.

Azi am pregatit ptr copila mea un borcan de branza feta taiata cuburi, rosii uscate in ulei, piper, rozmarin, putin chilli, chimion, busuioc,ulei de stuguri si ulei de masline. Tre sa stea putin sa se`mbine aromele.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1316-1331672617371.jpg

#183 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,251
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 March 2012 - 11:22 PM

Vezi postareacerra, la 13 March 2012 - 11:06 PM, a spus:

Azi am pregatit ptr copila mea un borcan de branza feta taiata cuburi, rosii uscate in ulei, piper, rozmarin, putin chilli, chimion, busuioc,ulei de stuguri si ulei de masline. Tre sa stea putin sa se`mbine aromele.

buna idee, miine cumpar feta si o fac si eu :floare:

#184 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 March 2012 - 11:33 PM

Vezi postareaDaniella, la 11 March 2012 - 10:53 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 10 March 2012 - 12:01 AM, a spus:

Mai, mie branzeturile astea puturoase nu-mi plac de nici o culoare.
Dar gorgonzola dulce o ador. Sau cea cu mascarpone, care e tot dulce.

+ 1 :floare:
cu alea de capra nu reusesc sa ma impac
nici cu alea de oaie, rar, daca sunt "dulci" si soft



Vezi postareastella, la 11 March 2012 - 11:36 AM, a spus:

Mie imi plac toate, cu mucegai, puturoase, proaspete, telemea, de burduf si si si si...din toate tarile
ar trebui sa facem o lozinca ...branzari din toate tarile uniti-va :71:



Mie aia de capra imi place, aici se gaseste sub forma de bastonase, ii zice caprino.
Alea de oaie iar imi plac, de fapt imi plac toate branzeturile.
Cand zic puturoase ma refer la alea care atunci cand deschizi frigiderul iti vine s-o iei la fuga, chiar daca sunt bine impachetate si puse in cutie.

#185 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 March 2012 - 12:05 AM

Vezi postareaany_annette, la 13 March 2012 - 11:33 PM, a spus:

Mie aia de capra imi place, aici se gaseste sub forma de bastonase, ii zice caprino.
Alea de oaie iar imi plac, de fapt imi plac toate branzeturile.
Cand zic puturoase ma refer la alea care atunci cand deschizi frigiderul iti vine s-o iei la fuga, chiar daca sunt bine impachetate si puse in cutie.

Mie imi plac Gorgonzola si taleggio din gama pomenita de tine. :hungry: Restul nu le mai stiu numele.
Am nimerit ultimul percorino din frigider, o bunatate, dulce, picant, dar nu puturos, destul de moale, nu sapun :floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#186 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 14 March 2012 - 04:08 PM

Vezi postareaMaya, la 11 March 2012 - 07:54 PM, a spus:

Vezi postareaUma, la 11 March 2012 - 07:19 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 09 March 2012 - 09:27 PM, a spus:


Pentru cine n-o cunoaste, Gorgonzola dolce este mai moale, cremoasa,
mai putin picanta/mucegaita si mai tînara(maturata în jur de 2 luni) decît o Gorgonzola "normala".[/center]

Mmmmm cum poate sa arate! Eu ador Stiltonul! L-as manca dimineata, la pranz si seara.

Hahha, cum am vazut platourile cu brînzeturi, chiar ma gîndeam ca mai un Cheese Cake lipseste, si Uma ar aparea fuga fuguta! :rolleyes:

Si eu ador bîrînzeturi din toate categoriile. Puturoase, parfumate, aromate, mucegaite, cremuite ( hmm... asta suna cam :rolleyes: ) ... egal, ati priceput voi... brînza sa fie! :hug:

Corect!
Ce nu-mi place e branza foarte sarata (nu-mi place nimic sarat) sau fada.

Imi place branza de capra la nebunie, tot asa o cumpar in "batoane" buna de pus pe paine sau desupra la salata. Acum am o telemea de Macedonia, e untoasa si faramicioasa, taman buna de uns pe o bucata de bagheta.

Insa Stiltonul...mmmm...cu nuca prajita alaturi si capsuni proaspete..
A cat is a friend fur-ever !

#187 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 March 2012 - 05:37 PM

Vezi postareaUma, la 14 March 2012 - 04:08 PM, a spus:

Ce nu-mi place e branza foarte sarata (nu-mi place nimic sarat) sau fada.

Imi place branza de capra la nebunie, tot asa o cumpar in "batoane" buna de pus pe paine sau desupra la salata. Acum am o telemea de Macedonia, e untoasa si faramicioasa, taman buna de uns pe o bucata de bagheta.

Insa Stiltonul...mmmm...cu nuca prajita alaturi si capsuni proaspete..

nici mie nu-mi place sarata si nici fada!
nu am nimerit eu branza de capra buna, ia sa vedem o sugestie ceva, va rog :rolleyes: Nu imi place daca are iz de ala ... capros ... A imi plac alea de la cipriotisi greci, dar alea nu ai iz de capra nespalata ...
dar Stilton nu stiu, ce-i? :rolleyes: Nici branza cu nuci prajite si capsuni proaspete nu am manacat :hug:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#188 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 March 2012 - 06:21 PM

Vezi postareaDaniella, la 14 March 2012 - 05:37 PM, a spus:

nu am nimerit eu branza de capra buna, ia sa vedem o sugestie ceva, va rog

sugestia mea e să te laşi păgubaşă :D
mie nu mia plăcut nici o brânză de capră din cîte am încercat, nici iaurtul iar ricotta de capră e horror, zici că papi nu capra, ci pe mama caprei cu ţap cu tot

#189 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 March 2012 - 06:25 PM

Vezi postareaDexter, la 14 March 2012 - 06:21 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 14 March 2012 - 05:37 PM, a spus:

nu am nimerit eu branza de capra buna, ia sa vedem o sugestie ceva, va rog

sugestia mea e să te laşi păgubaşă :D
mie nu mia plăcut nici o brânză de capră din cîte am încercat, nici iaurtul iar ricotta de capră e horror, zici că papi nu capra, ci pe mama caprei cu ţap cu tot

asa deci?! f posibil!
daaaaa.... am incercat si iaurtul de capra, nu-mi place izul de capra!
urda nu-mi place nici de vaca, de capra ar mai lipsi sa incerc. Asta e una din "branzele" fara gust de care ziceam ....

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#190 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 14 March 2012 - 07:51 PM

Vezi postareaDaniella, la 14 March 2012 - 05:37 PM, a spus:

Vezi postareaUma, la 14 March 2012 - 04:08 PM, a spus:

Ce nu-mi place e branza foarte sarata (nu-mi place nimic sarat) sau fada.

Imi place branza de capra la nebunie, tot asa o cumpar in "batoane" buna de pus pe paine sau desupra la salata. Acum am o telemea de Macedonia, e untoasa si faramicioasa, taman buna de uns pe o bucata de bagheta.

Insa Stiltonul...mmmm...cu nuca prajita alaturi si capsuni proaspete..

nici mie nu-mi place sarata si nici fada!
nu am nimerit eu branza de capra buna, ia sa vedem o sugestie ceva, va rog :D Nu imi place daca are iz de ala ... capros ... A imi plac alea de la cipriotisi greci, dar alea nu ai iz de capra nespalata ...
dar Stilton nu stiu, ce-i? :D Nici branza cu nuci prajite si capsuni proaspete nu am manacat :D


Asta e stiltonul http://www.stiltoncheese.co.uk/ E delicios!!

Daca nu-ti place gustul de lapte de capra/oaie, atunci nici branza proaspata nu o sa-ti placa foarte mult (auzi la tine, capra nespalata :D)). Eu mananc numai iaurt de capra (mult mai usor de digerat decat cel de vaca) si imi place chiar foarte mult.

Branza proaspata de capra pe care o cumpar eu nu are gust foarte pronuntat (ceva in genul asta http://reviews.presi...749/reviews.htm)
A cat is a friend fur-ever !

#191 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 14 March 2012 - 07:52 PM

Vezi postareaDaniella, la 14 March 2012 - 06:25 PM, a spus:

urda nu-mi place nici de vaca, de capra ar mai lipsi sa incerc. Asta e una din "branzele" fara gust de care ziceam ....

Nici mie nu-mi place urda! Casul da, urda ba :D
A cat is a friend fur-ever !

#192 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 March 2012 - 07:57 PM

uma, linku căpresc nu funcţionează

#193 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 14 March 2012 - 08:12 PM

Scuze - uite-l pe asta :D

http://www.president...&productId=6749
A cat is a friend fur-ever !

#194 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 14 March 2012 - 09:29 PM

Vezi postareaUma, la 14 March 2012 - 08:12 PM, a spus:


Nici! :rolleyes:

#195 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 14 March 2012 - 10:12 PM

Vezi postareaFoxyy, la 14 March 2012 - 09:29 PM, a spus:

Nici! :icon_fessee:

La mine se deschide :rolleyes:

Uite aici poza :
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-11-13317559317479.jpg
A cat is a friend fur-ever !

#196 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,251
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 March 2012 - 11:49 PM

Vezi postareaUma, la 14 March 2012 - 04:08 PM, a spus:

Insa Stiltonul...mmmm...cu nuca prajita alaturi si capsuni proaspete..

Interesant si de incercat, ar merge si Roquefort in locul lui ca poate il gasesc mai usor?

#197 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 15 March 2012 - 01:49 AM

Vezi postareaAdriana, la 14 March 2012 - 11:49 PM, a spus:

Vezi postareaUma, la 14 March 2012 - 04:08 PM, a spus:

Insa Stiltonul...mmmm...cu nuca prajita alaturi si capsuni proaspete..

Interesant si de incercat, ar merge si Roquefort in locul lui ca poate il gasesc mai usor?

Cred ca da..dar de exemplu mie imi place Stilton-ul mult mai mult decat Roquefort-ul pentru ca e mai cremos, gustul mai puternic..
Nuca prajita cat sa se faca un pic aramie (ii cade si coaja amaruie cu ocazia asta)- capsuna mi se pare potrivita pentru ca nu e asa de dulce ca strugurele si mult mai delicata decat marul :hug:

Pentru papila mea e combinatia perfecta.
A cat is a friend fur-ever !

#198 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 March 2012 - 12:18 AM

Si eu tot am încercat brînza de capra si nu mi-a placut, pîna la asta: vezi sub brînza în frunze de castan :thumleft:

Aaa, si-mi place iaurt din lapte de oaie! E cremos!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#199 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 17 March 2012 - 03:22 PM

Spunea cineva aici de o branza densa de oaie, care se usca la fel ca si pecorino.
Confirm.
Casul afumat de oaie, prezent si la fermierii din Marginimea Sibiului works like charm.
Nicodata nu l-am cumparat proaspat. Pun bacitza :) sa scormoneasca pana la fundul vitrinei de prezentare unde se afla cea mai maturata branza. Tare ca si parmezanul, doar usor sarata, cu gustul de fum de cele mai multe ori disparut. Si deobicei il obtin si la jumatate de pret, ca pentru necunoscatori e greu vandabil. ;)

Offtopic:
Boni, prima, sau a doua vitrina pe dreapta cum intri in hala de branzeturi de la Piata Cibin. Fiind sfarsitul iernii, gasesti acolo si burdufuri mici cu branza de burduf, veche, concentrata, usor "usturoaie" (ca gura de Jinaroaie =)) cum suna cantecul)

Socrul meu are capre + iezi ==> Peste o luna, dupa ce i taie de Pasti, ma lafai in cas si urda de capra ... moka :occasion14:
Si iar ma apuc sa-mi fac Gorgonzola home-made-facuta-in-casa si Feta, si framantata, si marinata, caci nu reusim sa o razbim. Mai sti? Poate il invat pe Mosu sa faca si haloumi...

Long live goat cheese!
Huge fan!

Sa ma lamuresc si cum e cu frunza de castan... Oparata? Sarata? ... :scratch:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#200 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 25 March 2012 - 02:18 AM

O alta branza pe care o ador este "DUBLINER" - irlandeza.

Aici "cut and paste" de pe net sa explice mai bine "Dubliner is a sweet mature cheese (aged over twelve months) manufactured by Carbery and marketed internationally under the auspices of the Irish Dairy Board under the Kerrygold brand. The cheese is named after the city of Dublin, although it is made in County Cork. It combines the sharpness of mature cheddar, the nuttiness of Swiss cheese, and the bite of Parmesan".

Super buna!
A cat is a friend fur-ever !

Arata acest topic


  • 15 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi