Forum Culinar: Branzeturi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 15 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Branzeturi Ce brînza aveti în frigider?

#221 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,420
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 October 2012 - 10:57 PM

o sa-l decongelez in jucarica noua :rolleyes: "Fresco", o sa-ti zic cum e :thumleft:

#222 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 December 2012 - 04:26 PM

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-9-13543718647269.jpg

Affogato di Sabbionara

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-9-13543719053444.jpg

15 zile "affogat" in vin rosu si iese minunatia asta.

#223 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 01 December 2012 - 08:32 PM

Am luat pentru prima data un Bleu d’Auvergne. "Roquefort de vaci" :P Normal ca mi-a placut :)

Lili cum da pe limba brînza asta, cu vin rosu? Eu am luat un Stilton cu Porto (din ala turnat prin mijlocul rotii de brînza). Nu mi-a placut. Prefer sa-l beau pe lînga :)

Imagine postata
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#224 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 01 December 2012 - 08:53 PM

Si mie place Portul...dar nu cu Stilton. La Stilton as prefera un vin alb un pic acidulat, sec.
A cat is a friend fur-ever !

#225 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 December 2012 - 09:26 PM

Nu stiu cum era Stiltonul ala injunghiat cu Porto, dar sigur mi-ar placea sa-l incerc. :)

Affogatul asta, are un gust decis, aromat.Dar totusi indulgent cu papilele gustative.
Eu l-am servit cu o marmelata speciala pentru branzeturi facuta de mine.Nu vreau inca sa stric surpriza.Mai am de pozat produsul final.
Acu probabil depinde si fiecare cu ce fel de vin a fost tratat.
Eu am luat asta iarna din Sappada(Dolomiti) branza maturata in bere si mi-a placut si aia enorm.

#226 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 02 December 2012 - 12:35 AM

Vezi postareaUma, la 01 December 2012 - 08:53 PM, a spus:

Si mie place Portul...dar nu cu Stilton. La Stilton as prefera un vin alb un pic acidulat, sec.


Cu bautul de vin "pe lînga", ma refeream în sensul ca nu-mi place mie combinatia asta a lor cu înfiptul de vin în brînza. Vinul rosu nu prea-l beau oricum deloc, eventual il stric cu cola :) Si eu as prefera pe lînga Stilton un vin alb.

Lili, tie probabil ca ti-ar fi placut si asta, pentru ca si altora care au probat, si le plac si alte brînzeturi "aromate" cu vin rosu, le-a placut.

Vinul rosu mi-l place cel mai mult la coq au vin. Deci gatit :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#227 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 December 2012 - 07:06 AM

Maya , aici preferintele noastre culinaresti se despart . am impartit *fluturasul*, tot ce e cu mere, si zeci de alte retete,dar la vin , eu mi-s taranca ;
nu-mi place defel champagnie-a, nici vinul alb nu ma da pe spate, in schimb fan vin rosu :P
chiar si la peste :P .
Nu cred ca mi-ar place nici mie stiltonul injunghiat cu porto.
eu am luat din piata la pret de contrabanda :) un gruyere extravieux....are deja o tenta rozalie spre coaja...si e splendid.
sa nu uit sa-i fac poza :)

#228 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 02 December 2012 - 02:55 PM

Eh, Stelluto, nu-i bai, asa nu tre' sa împartim decît brînzeturile :-*)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#229 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 19 December 2012 - 11:13 PM

"Recolta" de branzeturi cu care ma intorc maine acasa:

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-46-1355951505014.jpg

Tome Savoie, bramza de capra, merzer, chaumes, reblonchonm tomme noire, vieux pane, brie meaux... si inca cateva! :occasion14:

#230 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 December 2012 - 11:19 PM

Foxyy ai grija cu branzeturile ca unei colege i le-au confiscat! Nu mai stiu exact de ce, adica mai precis n-a stiut ea sa-mi zica fiindca nu vorbeste franceza!
Tin pumnii sa fie bine poate bem un vin rosu la asa minunatii!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#231 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 19 December 2012 - 11:23 PM

Vezi postareazerda, la 19 December 2012 - 11:19 PM, a spus:

Foxyy ai grija cu branzeturile ca unei colege i le-au confiscat! Nu mai stiu exact de ce, adica mai precis n-a stiut ea sa-mi zica fiindca nu vorbeste franceza!
Tin pumnii sa fie bine poate bem un vin rosu la asa minunatii!

N-ai voie cu ele in bagajul de mana - nema lichide sau mancare in bagajul de mana. Dar la cala n-am avut probleme pana acum!
Sa vad ce vin bun gasesc in duty-free... :occasion14:

#232 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 06 January 2013 - 12:52 PM

Vezi postareaFoxyy, la 19 December 2012 - 11:23 PM, a spus:

N-ai voie cu ele in bagajul de mana - nema lichide sau mancare in bagajul de mana. Dar la cala n-am avut probleme pana acum!


Branzeturi n-am avut in bagaje de mana,dar cu tartine,banane si mere n-am avut probleme niciodata.Acu' depinde si peste cine dai si ce aparate au.Am avut calatorii in care,in aceeasi zi, intr-un loc la detectorul de metal m-au pus pana si sa ma descalt si sa scot colierul de aur de la gat(evident cu pipait peste tot) si in altul am trecut fara nici un sunet macar.


Booon,eu am insa si-o intrebare la topic si rog cunoscatorii sa-mi dea si mie niste idei.
S-a facut asa ca m-am capatuit cu o bucata de branza raclette.Stiu ca lumea o cauta si n-o gaseste.Eu o am,dar nu stiu in ce-as putea-o folosi,caci n-am aparatul de raclette.S-o pun in aluat,s-o folosesc la omleta, sau se mananca asa cum e? :)

#233 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 06 January 2013 - 01:01 PM

Traditional nu exista aparat de raclette, era o tepusa tinuta la focul din vatra, asa poate iti vine vreo idee si gasesti o utilizare.
Poate are stella alte idei!
Banuiesc ca se topeste si-n cuptor, nu??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#234 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,420
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 January 2013 - 11:18 PM

Vezi postareaEllani, la 06 January 2013 - 12:52 PM, a spus:

Booon,eu am insa si-o intrebare la topic si rog cunoscatorii sa-mi dea si mie niste idei.
S-a facut asa ca m-am capatuit cu o bucata de branza raclette.Stiu ca lumea o cauta si n-o gaseste.Eu o am,dar nu stiu in ce-as putea-o folosi,caci n-am aparatul de raclette.S-o pun in aluat,s-o folosesc la omleta, sau se mananca asa cum e? =))

o poti taia patrate si o poti topi intr-o tigaie normala, un pic, cind incepe sa se topeasca o iei si o pui pe cartofi fierti sau copti in cuptor intregi, si maninci,
daca iti place poti sa o pui si peste omleta

#235 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,420
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 January 2013 - 11:20 PM

Vezi postareaAdriana, la 28 October 2012 - 10:57 PM, a spus:

o sa-l decongelez in jucarica noua :-* "Fresco", o sa-ti zic cum e =))

Sorella mea am decongelat la Sfintu Stefano rocquefort in Fresco si a fost perfect

#236 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 06 January 2013 - 11:54 PM

Vezi postareaAdriana, la 06 January 2013 - 11:18 PM, a spus:

o poti taia patrate si o poti topi intr-o tigaie normala, un pic, cind incepe sa se topeasca o iei si o pui pe cartofi fierti sau copti in cuptor intregi, si maninci,
daca iti place poti sa o pui si peste omleta



Yeeee,cred c-asa pe cartofi ii fac 'botezul'. La gust nici nu stiu cum e in stare 'bruta',sta in frigider impachetata in folie de cum am primit-o si am depistat doar mirosul ceva mai specific decat la celelalte tipuri pe care le folosim,adevarat nu prea multe caci desi ne place branza,suntem mai mult pe linia celor traditionale si nu suntem mari cunoscatori in celelalte. :-*
Mersi frumos de idee =)) ,caci pe net nu gasisem mare lamurire in afara de raclettele cu legume si diferite variante,de-aia am zis sa-ntreb inainte sa fac vreo 'non-consumabila'. :-*

#237 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 January 2013 - 11:53 PM

Vezi postareaAdriana, la 06 January 2013 - 11:20 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 28 October 2012 - 10:57 PM, a spus:

o sa-l decongelez in jucarica noua =)) "Fresco", o sa-ti zic cum e :rolleyes:

Sorella mea am decongelat la Sfintu Stefano rocquefort in Fresco si a fost perfect

Misto! O sa congelez si eu o bucatica, si o s-o dezghet in frigider, sa vad ce spune. Poate se comporta bine, ca de multe ori îmi ramîn brînzeturi.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#238 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 March 2013 - 11:59 AM

Mie imi place branza cu pere, dar o branza cu pere in ea n-am mai mancat.
Am remediat rapid si-am cumparat-o. :biggrin:

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-9-13626502242517.jpg

Adriana daca gasesti produse de la firma asta "La Bottera" le recomand.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-9-13626502689658.jpg

Miroase, dar nu-i moale ca textura e semi-dura.Se simte para si olfactiv si gustativ.

#239 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,420
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 March 2013 - 12:31 AM

O sa ma uit dupa ea, mersi :drool:

#240 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,420
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 February 2014 - 12:07 AM

Lili am gasit Tête de Moine si am pus girolle-la de la tine in functiune iar.
Perlei ii place tare, plus ca delicata cum e, o foita asa subtire o maninca bine :)
Imagine atasata: monthly_02_2014/post-4-13926748166143.jpg

Arata acest topic


  • 15 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi