De cînd mi-a dat Alex cu Reblochonul ala peste cap,tot dupa brînza umblu
M-am aprovizionat cu Bergkäse din Austria,Pecorino Romano si Gorgonzola cremoasa din Italia si din Franta-Camembert de Normandie,Lou Perac si bineînteles mult cautatul Reblochon.
Bergkäse,folosesc des.E un cascaval tare,maturat cel putin 3 luni.De la 6 luni e mai bun,si mai puturos!
Pecorino Romano,fara asta nu ramîn nici cinci minute!E din lapte de oaie,si îl prefer pe cel vechi.Îl folosesc..la tot ce-mi place

Gorgonzola,pîna nu demult nu mi-o placea deloc.Acum o ador si pe asta,dar totusi Roquefotul îl prefer(daca e vorba de brînzeturi cu mucegai de asta albastrui).Scoasa din frigi,dupa 10-15 minute devine cremoasa.E dementiala la supa de dovleac
În general/cea mai mare parte, prefer brînzeturile din Franta.
Reblochon,este o brînza obtinuta din lapte crud de vaca,si din 1958 originea este protejata(AOP)-
Reblochon de Savoie.Are o crusta galbui-portocalie,aromata bine.Interiorul spre crusta este mai stabil,iar mijlocul este moale,cremos,untos.Cît este rece,se poate felia,e destul de stabia textura.Tinut la temperatura camerei,dupa vreo 5-10 minute începe sa "se scurga " ,dar asta face si gradul de maturitate,care apropos,dureaza între 5 si 8 saptamîni.Cu cît mai batrîna,cu atît mai cremoasa!
A mea,rece din frigi.O parte din ea va fi consumata asa...goala,iar restul va intra în tartiflette
Am apasat usor pe bucatica.Desi înca foarte rece,deja da sa curga...
Desi se pare ca denumirea Camembert se poate folosi la liber,totusi doar un Camembertul facut din lapte crud în Normandia are voie sa se numeasca
Camembert de Normandie(AOP)!
Camembert,este o brînza obtinuta din lapte de vita,crud.Procesul traditional de fabricare dureaza vreo trei saptamîni.Exteriorul estre tratat cu un mucegai alb ( Penicillium camemberti )care în timpul de maturare formeaza ciuperca nobila

Al meu din imagine este înca tînar,si deabia scos din frigider
Isigny Sainte-Mère
Lou Perac,o brînza moale din lapte crud de oaie.Este fina,picanta,sarata,cremoasa rau,aproape catifelata...eu o ador.Din cîte stiu eu, procesul de maturare este foarte scurt,doar cîteva zile/o saptamîna.
Daca nu o cunoasteti,faceti cunostinta!Este excelenta!
Asta e moale din nastere