Branzeturi Ce brînza aveti în frigider?
#61
Postat 07 January 2011 - 02:16 AM
off> si uleiurile bune, de unde se pot cumpara?
sa traiesti, sa fii sanatoasa! merci!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#62
Postat 07 January 2011 - 11:01 AM
Daniella, la 07 January 2011 - 02:16 AM, a spus:
off> si uleiurile bune, de unde se pot cumpara?
sa traiesti, sa fii sanatoasa! merci!
Nu trebuie sa generalizam, exista in mod sigur si in supermarket produse de calitate, spaccio e magazinul fabricii deci de unde cumperi direct de la producator, asta ar trebui sa fie o garantie de calitate in primul rind, in al doilea teoretic ar trebui sa coste mai putin, practic nu stiu, tre sa ma uit la preturi, dar in cazul asta pe mine ma intereseaza calitatea intii de orice.
Chestia cu uleiurile e si mai subiectiva, depinde care-ti place dar si in supermarket se pot gasi uleiuri bune, important e sa citesti bine eticheta, poate ar trebui sa reiau niste poze vechi si sa deschid un subiect separat.
#63
Postat 07 January 2011 - 02:28 PM
mie mi-ar folosi si info despre uleiurile de masline
Merci mult!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#64
Postat 08 January 2011 - 08:38 PM
Am pornit din nou computerul ca era musai sa v-o zic:
Am scos in seara asta din frigider si am adus in bucatarie o bucata de
Mamaroatta trecand prin zona, m-a pus sa-mi schimb ciorapii
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#65
Postat 08 January 2011 - 10:09 PM
Regula cu scosul din frigider cu o jumatate de ora inainte de consumare e valabila si pentru jambon crud, spek.Pe astea sa nu le bagati in apa calduta.
#66
Postat 08 January 2011 - 10:13 PM
bune informatii Eataly! nu stiam
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#67
Postat 09 January 2011 - 12:02 AM
http://en.wikipedia.org/wiki/Liptauer
#68
Postat 09 January 2011 - 10:53 AM
Daniella, la 08 January 2011 - 10:13 PM, a spus:
O greseala de tastare si un analfabatism culinaro-fromajeresc
E vorba de Saint Albray.
Ce am cumparat eu arata ca o floare - il mai tineti minte pe sconculeţul Flower din Bamby ? - dar mirosul se apropie de cel al unei perechi de sosete purate cateva zile in picioare si apoi alta saptamana la subsuoara
Cei care sunt fani de Limbruger - eu sunt - o vor venera
Textura se apropie de cea a Camembertului
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#69
Postat 09 January 2011 - 03:20 PM
Carmella, la 09 January 2011 - 12:02 AM, a spus:
http://en.wikipedia.org/wiki/Liptauer
Splendid, atunci cind mai iau brinza de burduf o incerc si eu.
#70
Postat 09 January 2011 - 03:25 PM
Eataly, la 08 January 2011 - 10:09 PM, a spus:
Regula cu scosul din frigider cu o jumatate de ora inainte de consumare e valabila si pentru jambon crud, spek.Pe astea sa nu le bagati in apa calduta.
De fapt si de drept mozzarella cea adevarata nici nu stie ce e ala frigider, ar trebui pastrata in zer si mincata cel mult in urmatoarele 24 de ore. Cei care au posibilitatea de a o consuma frecvent, pe cea mai veche de o zi o pun in frigider si o folosesc la gatit.
Eu din fericire in citeva ocazii am avut norocul de a o minca, e cu totul alta mincare de ... mozzarella
#71
Postat 09 January 2011 - 03:43 PM
Adriana, la 09 January 2011 - 03:20 PM, a spus:
Carmella, la 09 January 2011 - 12:02 AM, a spus:
http://en.wikipedia.org/wiki/Liptauer
Splendid, atunci cind mai iau brinza de burduf o incerc si eu.
Daca ai rabdare s-o maninci dupa ~12 ore de stat la frigider dupa preparare, sa stii ca e si mai buna. Am mincat azi ce a ramas de ieri si mi-a placut si mai mult. Azi am facut alta tura in care am pus si putina boia iute.
#73
Postat 09 January 2011 - 05:00 PM
Carmella, la 09 January 2011 - 03:43 PM, a spus:
Daca ai rabdare s-o maninci dupa ~12 ore de stat la frigider dupa preparare, sa stii ca e si mai buna. Am mincat azi ce a ramas de ieri si mi-a placut si mai mult. Azi am facut alta tura in care am pus si putina boia iute.
Te rog dezvolta, eventual intr-un topic, incercarile tale cu Liptaurul
Am citit un pic pe net, incitat de link-ul tau, branza de burduf nu-mi lipseste, condimente am, as putea intra si eu in afacere
"Romanian brindza , or a combination of farmers, cottage or cream cheese and sour cream can be used in place of Liptauer"
Cica s-ar putea pune si bere.
INAUNTRU. (Suficient de ciudat pentru a incerca)
Si pe langa, banuiesc
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#74
Postat 14 January 2011 - 03:39 PM
Nu mai fac alt subiect (dar te invit pe tine sa-l faci) pentru liptaurul asta, am facut de 2 ori aproximativ acelasi model, cu micul adaos de boia iute la al doilea. Pe scurt: am luat batonul de brinza de burduf, am pus jumatate din el intr-un castron, l-am pasat - maruntit cu furculita, am adaugat smintina lichida ca sa o fac mai moale (brinza), mai tartinabila, i-am adaugat jumatate de ceapa tocata foarte marunt (din cutit, ca la icre- va arat eu cum, cind am timp) si boabe de chimen intregi (nu le zic nici fructe, nici seminte, tu (dumneata, dumneavoastra) stii (stiti) care sint ) Asta a fost tot. Repet, e mult mai buna dupa citeva ore de stat la frigider, in prima faza e "brinza cu ceapa", in a doua fuzioneaza perfect toate ingredientele si maninci un liptauer beton
Ideea cu berea e faina, poate o incearca cineva...
#75
Postat 14 January 2011 - 04:12 PM
W Mamadeus Paparotti, la 09 January 2011 - 10:53 AM, a spus:
Daniella, la 08 January 2011 - 10:13 PM, a spus:
O greseala de tastare si un analfabatism culinaro-fromajeresc
E vorba de Saint Albray.
Ce am cumparat eu arata ca o floare - il mai tineti minte pe sconculeţul Flower din Bamby ? - dar mirosul se apropie de cel al unei perechi de sosete purate cateva zile in picioare si apoi alta saptamana la subsuoara
Cei care sunt fani de Limbruger - eu sunt - o vor venera
Textura se apropie de cea a Camembertului
Saint Albray miroase chiar ca o floare pe lînga alte specialitati cum ar fi Maroilles, Epoisse, Munster, Livarot, Pont L'Eveque sau faimosul Gris de Lille
#76
Postat 16 January 2011 - 08:59 PM
O alta minune italiana
Alte informatii aici
http://www.pugliaimp...goria~~~98.html
Se zice ca s-a nascut din dorinta producatorului de mozzarella de a nu arunca resturile rezultate in urma producerii mozzarellei. Le-a maruntit, le-a amestecat cu smintina si le-a inchis intr-o bocceluta facuta din pasta de mozzarella.
Asa arata impachetata, unul dintre modurile in care sunt impachetate
Asa arata despachetata
si asa arata taiata, se vede invelisul de mozzarella si mijlocul cremos, moale si sublim
#78
Postat 18 January 2011 - 01:41 AM
#79
Postat 19 January 2011 - 08:38 PM
dar nu avea decat 14 sau 24 luni, nu avea peste 30 luni. Incearca sa ajunga si la fabrica, unde mi-ai dat adresa. Crezi ca e mai bun pt bebe asta special daca nu are totusi 30 luni, sau mai bun cel de la caseificio ?
Mai spune-mi ce le-as mai putea indica sa imi cumpere daca ajung la fabrica, traditional, de neratat ?
(ca indicii: nu-mi plac branzeturi gen branza de vaci/urda sau branzeturile cu miros exagerat sau gust iute/amar. Parmezanul e in topul preferintelor mele, urmat de branzeturi cremoase cu sau fara mucegaiuri: gorgonzola si de casul putin sarat, brie, camembert, emmenthaler ...sunt diferite dar am dat cateva exemple, iar iubitului ii place cascavalul afumat)
astept un raspuns cand poti
multumesc anticipat pentru sfaturi
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#80
Postat 21 January 2011 - 09:30 AM
Ce e in poza e reclama, parmigiano oricum nu are conservanti deci e publicitate care sa-ti ia ochii, oricare alta bucata de parmigiano e identica cu asta.
E foarte bun cel de 24 de luni.
Daca ei merg la o fabrica in acea zona vor gasi brinzeturi din zona aceea, in nici un caz ementhal, brie si camembert care nu sunt italiane, si nici gorgonzola care e din Piemonte.
Brinza afumata aici inafara de scamorza eu alta n-am vazut niciodata dar nici aceea nu e din zona respectiva.
Uite aici o lista a lor
http://www.formaggio...iliaromagna.htm