Forum Culinar: Branzeturi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 15 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Branzeturi Ce brînza aveti în frigider?

#81 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 January 2011 - 03:26 PM

L-am gasit intr-un magazin marca Unes.L-am luat si nu-mi pare rau.15 euro pentru 450 gr cu tot cu razatoare.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-9-12956159444709.jpg

Sugestii: cu rosii uscate in ulei dupa o idee Trish Deseine.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-9-1295615998302.jpg

Sau: rozette de Tete de Moine cu roua de concentrat de otet balsamic.Dupa capul meu. :occasion15:

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-9-1295616074617.jpg

E o branza(cascaval) semidur Elvetian.Mai multe detalii gasiti aici.Eu ma duc sa-mi savurez rozettele.

#82 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 January 2011 - 11:58 AM

M-ai terminat, de-ai sti cit m-am invirtit in jurul ei la salone del gusto si n-am avut curajul sa o iau, mi se pare ca doar razatoarea costa 15 euro, brinza era separata. Si era din lemn cu o cupola de sticla deasupra, a ta din ce e? Dar apoi imi zic mereu cind termin brinza asta gasesti alta sa se preteze la operatia asta si o mai folosesti? Astept sa vad ce-mi zici si daca da, data viitoare a mea e :floare:
Cine e Unes asta?

#83 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 January 2011 - 12:42 PM

Stai, ca luni ma duc si-ti iau si tie.
Suportul si razatoarea sunt din plastic , din pacate fara capac.L-am desfacut ieri ca am si diseara prieteni la cina si sper sa-l terminam repede.Tot din nefericire data de scadenta este in februarie.deci trebuie sa-l consumi imediat.Cred ca mai aveau vreo doua cutii.Dar sigur nu le lua nimeni pana luni.

Si chiar asa scrie, ca poti sa-l folosesti la orice alt cascaval de consistenta asemanatoare si forma, normal.

La Unes am gasit o gramada de produse Made in France.Nu stiu ce marca sunt Unes.

#84 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 January 2011 - 12:43 PM

:huh: Sei un tesoro, grazie! :floare:

#85 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 January 2011 - 12:45 PM

Eu am fost la ala din Via Sant'Antonino.

#86 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 January 2011 - 11:45 PM

Grazie Lili :hungry:
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12959919150118.jpg

#87 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 January 2011 - 11:49 PM

Paglierina
http://www.regione.p.../paglierina.htm
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-1295992180804.jpg

#88 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 January 2011 - 09:35 AM

Alta brinza din Piemonte, se numeste Tomino fresco si e vindut in forma de cilindru impachetat in hirtie si eventual apoi in cutie de plastic, asta e o marca pe care eu o folosesc mult
Imagine postata
poza e luata de pe siteul producatorului adica asta
http://caseificiolon...ino_fresco.html
Alte informatii despre tomino aici
http://www.guffantif...tese_fresco.pdf
Poate fi inlocuita foarte bine cu brinza de vaci normala, cea de care-mi amintesc eu si care se vindea la piata, acum nu stiu.
Aici e frecvent servita ca aperitiv amestecata cu putin ulei si condimente.
Eu aseara am facut asa:
am macinat 5 feluri de piper
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12961999892423.jpg
adaugat ulei de masline extravirgin din Liguria, amestecul de piper, sare aromatizata cu ierburi aromatice si paprika affumata
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12962000383965.jpg
lasat sa se odihneasca o juma' de ora
si servit, sublima :wub:
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12962000747298.jpg

#89 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 January 2011 - 07:39 PM

Taleggio
http://www.taleggio.it/IT/Taleggio.htm
Cumparat de marca asta
http://www.cademarto...ge.asp?id_cat=4
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12964087053082.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12964087218463.jpg
e de fapt o felie din bucata mare in care e "invechit"
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12964089591449.jpg
curatat de coaja e molcut si de exemplu intr-un risotto se topeste foarte bine
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-4-12964091394436.jpg

#90 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 30 January 2011 - 09:57 PM

Vezi postareaAdriana, la 30 January 2011 - 07:39 PM, a spus:

curatat de coaja e molcut si de exemplu intr-un risotto se topeste foarte bine


da' de ce curatat? e prea mirositor?

pe mine m-a dat gata un nasal! e prea puturos, frate! se lupta omu' cu el da' cam fara spor!

#91 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 January 2011 - 10:21 PM

pai cojile de la astea nu se maninca
se maninca cea alba de deasupra de exemplu

#92 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 30 January 2011 - 10:25 PM

pai de aia alba stiu, nu m-am gandit niciodata sa cojesc brie-urile sau camembert-ele si credeam ca si asta merge pe=acelasi principiu. eh, m-am mai luminat c-o treaba!

#93 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 31 January 2011 - 01:58 PM

Vezi postareamoatza, la 30 January 2011 - 10:25 PM, a spus:

pai de aia alba stiu, nu m-am gandit niciodata sa cojesc brie-urile sau camembert-ele si credeam ca si asta merge pe=acelasi principiu. eh, m-am mai luminat c-o treaba!


Pai Brie, Coulommiers, Camembert si în general astea cu mucegai alb pe afara nici nu se prea cojesc. Le-ai lua tot parfumul.

P.S. Cu Nasalul, ai putea încerca sa faci tartiflette, as zice.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#94 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 31 January 2011 - 02:02 PM

Vezi postareaAdriana, la 25 January 2011 - 11:45 PM, a spus:

Grazie Lili :((


Cu placere.L-ai terminat?Sau te mai lupti cu el? :occasion15:

#95 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 January 2011 - 02:19 PM

Il dramuiesc numai la decorat, dupa ce l-am degustat in prima seara :occasion15:

#96 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 31 January 2011 - 07:53 PM

Wow , cum de-am scapat bunatate de topic?????

Io branza-npachetata nu prea iau....rar , foarte rar.

Roquefort-ul nu lipseste.
Camembert-ul imi place dar aici gasesc numai cu gust de plastic!!! Chiar si la tejghea...rar cand gasesc vreunul bun , si apoi uit de care o fost :lol:

Limburger-ul ala imputzit tare-mi place , iar. Si pute-n frigi....de-tzi ia auzul. Am o cutie in care-l ascund , nu rasufla d-acolo!!!! tace malc!

De fapt imi place tot ce-i imputzit =)) . Langa un pahar de vin...un vis =))

#97 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 January 2011 - 08:27 PM

Vezi postareaMutti, la 31 January 2011 - 07:53 PM, a spus:

Am o cutie in care-l ascund , nu rasufla d-acolo!!!! tace malc!

ce fel de cutie e ca eu pina acu n-am gasit una, daca nu e vorba de stomac doar =))
brinzeturile le tin in frigiderul din debara special din cauza de putoare

#98 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 31 January 2011 - 09:50 PM

Adriana , am mai discutat si pe forumul celalalt despre cutie , e vb de una de la Aldi care se videaza. Poze nu cred ca mai am.....

e 100% etansa.

E d-aia cu click pe cele 4 margini si se mai si videaza cu pompa.

#99 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 January 2011 - 10:44 PM

Iarta-ma daca mi-ai mai zis dar la virsta mea mai uit =))

#100 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 01 February 2011 - 09:40 AM

Vezi postareaAdriana, la 31 January 2011 - 10:44 PM, a spus:

Iarta-ma daca mi-ai mai zis dar la virsta mea mai uit :)


:D :) :-*

:D

Arata acest topic


  • 15 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi