Branzeturi Ce brînza aveti în frigider?
#81
Postat 21 January 2011 - 03:26 PM
Sugestii: cu rosii uscate in ulei dupa o idee Trish Deseine.
Sau: rozette de Tete de Moine cu roua de concentrat de otet balsamic.Dupa capul meu.
E o branza(cascaval) semidur Elvetian.Mai multe detalii gasiti aici.Eu ma duc sa-mi savurez rozettele.
#82
Postat 22 January 2011 - 11:58 AM
Cine e Unes asta?
#83
Postat 22 January 2011 - 12:42 PM
Suportul si razatoarea sunt din plastic , din pacate fara capac.L-am desfacut ieri ca am si diseara prieteni la cina si sper sa-l terminam repede.Tot din nefericire data de scadenta este in februarie.deci trebuie sa-l consumi imediat.Cred ca mai aveau vreo doua cutii.Dar sigur nu le lua nimeni pana luni.
Si chiar asa scrie, ca poti sa-l folosesti la orice alt cascaval de consistenta asemanatoare si forma, normal.
La Unes am gasit o gramada de produse Made in France.Nu stiu ce marca sunt Unes.
#88
Postat 28 January 2011 - 09:35 AM
poza e luata de pe siteul producatorului adica asta
http://caseificiolon...ino_fresco.html
Alte informatii despre tomino aici
http://www.guffantif...tese_fresco.pdf
Poate fi inlocuita foarte bine cu brinza de vaci normala, cea de care-mi amintesc eu si care se vindea la piata, acum nu stiu.
Aici e frecvent servita ca aperitiv amestecata cu putin ulei si condimente.
Eu aseara am facut asa:
am macinat 5 feluri de piper
adaugat ulei de masline extravirgin din Liguria, amestecul de piper, sare aromatizata cu ierburi aromatice si paprika affumata
lasat sa se odihneasca o juma' de ora
si servit, sublima
#89
Postat 30 January 2011 - 07:39 PM
http://www.taleggio.it/IT/Taleggio.htm
Cumparat de marca asta
http://www.cademarto...ge.asp?id_cat=4
e de fapt o felie din bucata mare in care e "invechit"
curatat de coaja e molcut si de exemplu intr-un risotto se topeste foarte bine
#91
Postat 30 January 2011 - 10:21 PM
se maninca cea alba de deasupra de exemplu
#92
Postat 30 January 2011 - 10:25 PM
#93
Postat 31 January 2011 - 01:58 PM
moatza, la 30 January 2011 - 10:25 PM, a spus:
Pai Brie, Coulommiers, Camembert si în general astea cu mucegai alb pe afara nici nu se prea cojesc. Le-ai lua tot parfumul.
P.S. Cu Nasalul, ai putea încerca sa faci tartiflette, as zice.
#94
Postat 31 January 2011 - 02:02 PM
#95
Postat 31 January 2011 - 02:19 PM
#96
Postat 31 January 2011 - 07:53 PM
Io branza-npachetata nu prea iau....rar , foarte rar.
Roquefort-ul nu lipseste.
Camembert-ul imi place dar aici gasesc numai cu gust de plastic!!! Chiar si la tejghea...rar cand gasesc vreunul bun , si apoi uit de care o fost
Limburger-ul ala imputzit tare-mi place , iar. Si pute-n frigi....de-tzi ia auzul. Am o cutie in care-l ascund , nu rasufla d-acolo!!!! tace malc!
De fapt imi place tot ce-i imputzit . Langa un pahar de vin...un vis
#97
Postat 31 January 2011 - 08:27 PM
#98
Postat 31 January 2011 - 09:50 PM
e 100% etansa.
E d-aia cu click pe cele 4 margini si se mai si videaza cu pompa.