Forum Culinar: Branzeturi - Forum Culinar

Salt la continut

• 15 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Branzeturi Ce brînza aveti în frigider?

#121 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 21 May 2011 - 08:51 PM

Eu fac o recomandare din inima brinzei de Horezu, uscata, parmezanata :bounce:
E excelenta, foarte pe gustul meu, are un foarte vag gust amarui, nu atit de pronuntat ca parmezanul, e mincabila si ca atare si rasa (in toate formele) peste alte preparate.

Puteti vedea cum arata mai jos

http://www.julie.ro/...-Cca-400gr.html

Am vrut sa iau si eu Nasal, dar cind am vazut cit costa m-am lasat pagubasa... :tongue3:

#122 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 22 May 2011 - 02:57 AM

Neil Armstrong coboara din modulul lunar si vede pe nisipul selenar un tip ciudat, cu palariuta mica, neagra, cu opinci si chimir. Creatura intinde hotarat mana catre Armstrong:
- Servus, io mi-s Ion !
Astronautul, siderat, il intreaba:
- Si de unde esti tu ?
- Apai din Sibiu , dara.
- Si cu ce ai venit aici ?!
- Cu branza!

Socrul meu a trimis cele cateva oi la stana, dar caprele le tine aproape :bounce:

Cas de oaie
Cas de capra
Branza framantata de oaie
Branza framantata de capra
Urda de capra

Un cas afumat de oaie de anul trecut tare-ca-piatraaa :tongue3: se rade excelent
Un "parmezan" romanesc
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#123 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,423
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 May 2011 - 10:39 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 22 May 2011 - 02:57 AM, a spus:

Un cas afumat de oaie de anul trecut tare-ca-piatraaa :occasion14: se rade excelent
Un "parmezan" romanesc

Un "pecorino" romanesc, fiind facut din lapte de oaie, parmigiano e facut din lapte de vaca :scratch:

#124 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 22 May 2011 - 11:36 AM

Vezi postareaAdriana, la 22 May 2011 - 10:39 AM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 22 May 2011 - 02:57 AM, a spus:

Un cas afumat de oaie de anul trecut tare-ca-piatraaa :occasion14: se rade excelent
Un "parmezan" romanesc

Un "pecorino" romanesc, fiind facut din lapte de oaie, parmigiano e facut din lapte de vaca :scratch:

"Parmezanul" romanesc e altul, unul cumparat din hypermarket. Gata ras.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#125 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 22 May 2011 - 12:00 PM

aa, era o lista, am inteles gresit :occasion14:

#126 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 May 2011 - 08:09 PM

Vezi postareaEataly, la 20 May 2011 - 02:51 PM, a spus:

Piacentinu Ennese e un cascaval cu sofran din lapte de oaie.Este un cascaval sicilian produs in provincia Enna.Se aseamana la gust cu pecorino dar cu gust pronuntat de sofran.

Atasament IMG_6000.JPG

E minunat, am avut si noi la masa de Paste :occasion14: .

#127 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 May 2011 - 09:06 PM

Vezi postareaCarmella, la 21 May 2011 - 08:51 PM, a spus:

Am vrut sa iau si eu Nasal, dar cind am vazut cit costa m-am lasat pagubasa... :notworthy:

dar vezi ca pretul afisat e la kg, si cutiuta aia e undeva la putin peste 20 lei (are circa 400g). Eu zic sa o incerci o data, camembertul si brieul sunt cam dublu... hai sa incurajam si producatorii romani :occasion14: , daca nu ti-o place nu mai lua a doua oara. Sigur, e de savurat :notworthy: cate o feliuta pe seara cu un pahar de vin rosu bun.

O sa iau si eu Horezu daca o gasesc.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#128 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 May 2011 - 09:53 PM

Vezi postareaDaniella, la 23 May 2011 - 09:06 PM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 21 May 2011 - 08:51 PM, a spus:

Am vrut sa iau si eu Nasal, dar cind am vazut cit costa m-am lasat pagubasa... :notworthy:

dar vezi ca pretul afisat e la kg, si cutiuta aia e undeva la putin peste 20 lei (are circa 400g). Eu zic sa o incerci o data, camembertul si brieul sunt cam dublu... hai sa incurajam si producatorii romani :occasion14: , daca nu ti-o place nu mai lua a doua oara. Sigur, e de savurat :notworthy: cate o feliuta pe seara cu un pahar de vin rosu bun.

Eu am vazut la bucata, o cutie de lemn care costa 50 si ceva de lei... o sa ma uit mai cu atentie, desi acum as putea paria ca m-am uitat destul de atent, ca stiu ca la brinza scrie pretul pe kg

#129 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 May 2011 - 09:55 PM

da, e la cutiuta de lemn, de circa 400g si pretul ala de circa 50 lei e la kg :occasion14:

#130 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 October 2011 - 04:42 PM

Pecorino di Pienza: proaspat, semi invechit si in cenusa

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-1318948956186.jpg

#131 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 January 2012 - 03:34 PM

Am cumparat branza asta Saint Marcellin, pe care am gasit-o in Carrefour si mi-a placut tare, daca o vedeti sa nu o ocoliti, e din lapte crud si este ambalata intr-un mic creuzet (ceramic), foarte buna

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-685-13255973403729.jpg

#132 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 03 January 2012 - 05:01 PM

Branza framantata de capra, din casul de asta vara. Productie proprie, tinuta in pungi in congelator.

O bucata de parmezan adusa din Italia de un var prin alianta.

O jumatate de roata de cas afumat din productia din 2010. O folosesc drept pecorino. La branzeturi actionez ca un anticar si cer producatorilor din piata care ma cunosc ca pe un cal breaz, sa-mi aduca cea mai veche branza pe care o pot gasi pe-acasa.

doua rotite si jumatate de branza tip Camembert (a fost o oferta ... ofertanta inainte de Craciun)

O cutie neinceputa de Nasal (pe prima am dat-o gata deja. Le-am prins tot la oferta)

O capodopera din Marginime: "branza de munte" - branza de oaie maturata, zisa "usturoaie" galben-cenusie ca fildesul vechi

Branza maturata in coaja de brad. Am cerut (din nou :porc: ) lui tanti Lia sa-mi aduca pe cea mai veche pe care o gaseste in camara. Mi-au adus-o peste o saptamana si s-au scuzat ca "e cam veche" si a prins si mucegai albastru :thumleft: si a lasat 50% din pret.

#133 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 03 January 2012 - 06:40 PM

buratta + uleiul de măsline pe care l-am folosit la "preparare", trebuie neapărat să mă laud cu el pen'că e Sassicaia, tenuta san guido, dintre cele mai bune pe care le-am mâncat + faţa de masă de sărbători :thumleft:

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1215-13256082004204.jpg

"prepararea" se face prin zdrobirea cu furculiţa, adăugare de ulei de măsline de foarte bună calitate, cristale de sare marină şi cui îi place, un pic de piper.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1215-13256081985668.jpg

#134 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 January 2012 - 06:52 PM

Dexter foarte bine ca te lauzi, merita, Sassicaia nu stiu cum e in privinta uleiului pentru ca noi ulei nu cumparam, facem din maslinele noastre.
Dar grappa de sassicaia se stie, is the best!

#135 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 03 January 2012 - 07:36 PM

Interesant mod de a servi burrata, noi pina acu am mincat-o mereu doar natur, o sa o condimentez si eu asa data aviatoare :rolleyes:

#136 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 January 2012 - 11:59 PM

Am luat si eu Nasal, l-am gustat in multe momente diferite si am decis ca chiar nu-mi place =)) Tot incercind bucatica dupa bucatica ma gindeam ce pacate oi fi vrind eu sa ispasesc de ma chinui asa cu el, pina cind am abandonat ideea ca mi-ar putea placea vreodata in stare pura. Poate o sa fac curind un fondue si voi pune acolo citeva feliute pentru miros suplimentar =))
Tot de brinze: am facut de Craciun un liptauer din brinza de burduf Napolact (~500g), o cutie de Almette, ceapa tocata marunt, chimen si pentru ca era inca foarte tare si greu de intins pe piine mi-am adus aminte de varianta cu bere, asa ca am turnat si un git de sticla de bere. Dupa cele peste 12 ore de stat toate impreuna a iesit o minunatie de chestie numai buna de mincat pe piine.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-233-13256276792669.jpg

#137 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 04 January 2012 - 02:27 PM

Vezi postareaCarmella, la 03 January 2012 - 11:59 PM, a spus:

Am luat si eu Nasal, l-am gustat in multe momente diferite si am decis ca chiar nu-mi place :hungry: Tot incercind bucatica dupa bucatica ma gindeam ce pacate oi fi vrind eu sa ispasesc de ma chinui asa cu el, pina cind am abandonat ideea ca mi-ar putea placea vreodata in stare pura.

Carmella, exact la fel am patzit si eu, ma gandeam de ce tb sa ma pedepsesc singura? Omului i-a placut din prima, asa ca am luat si a doua oara. Ei, cine crezi ca a monopolizat nasalul? da, eu! pus si simplu mi s-a schimbat gustul, nu-nteleg!
da-i o a doua sansa!

#138 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 January 2012 - 04:01 PM

des gustibus! de ex a fost recomandata aici branza Castello. Am luat-o si eu si nu mi-a placut. Nu mai tin minte exact de ce, dar parca era f sarata si mie nu imi plac deloc branzeturile exagerat de sarate... nu mai simt nici un gust decat de saramura...

A propos de coaja, ca vad ca ati discutat mai sus, dar nu am fost pe faza: si la branzeturile cu coaja galbena mucegaita, cum e Nasalul se inlatura coaja?
La cele foarte moi/topicioase, cum e taleggio daca nu e mucegai color pe ea, daca inlaturi coaja ramai cu nik ... si branzeturile alea italiene costa ceva mai bine decat 50 lei =12 eur act ekg de Nasal. Imi cam pica mana, insa am dat coaja la o parte la taleggio ca nu prea ma inspira (avea si ceva mucegai color pe deasupra), dar mi-a cam parut rau ... Insa la Nasal eu am mancat cu totul.

Si inca o chestie: toate mucegaiurile sunt bune?/sanatoase??? Maestre, ai citit asta undeva? Eu nu mananc branzeturi mucegaite dc nu sunt cumparate asa, pt ca stiu ca sunt mucegaiuri de cultura, verificate si comestibile. Altfel anumite mucegaiuri eu stiu ca sunt daunatoare sanatatii si sunt chiar f periculoase, pot provoaca boli grave ca si cancerul de stomac/colon. Un astfel de efect produc mucegaiurile invizibile pe care le fac cerealele pastrate in conditii improprii.

#139 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 January 2012 - 08:22 PM

Vezi postareamoatza, la 04 January 2012 - 02:27 PM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 03 January 2012 - 11:59 PM, a spus:

Am luat si eu Nasal, l-am gustat in multe momente diferite si am decis ca chiar nu-mi place :tongue3: Tot incercind bucatica dupa bucatica ma gindeam ce pacate oi fi vrind eu sa ispasesc de ma chinui asa cu el, pina cind am abandonat ideea ca mi-ar putea placea vreodata in stare pura.

Carmella, exact la fel am patzit si eu, ma gandeam de ce tb sa ma pedepsesc singura? Omului i-a placut din prima, asa ca am luat si a doua oara. Ei, cine crezi ca a monopolizat nasalul? da, eu! pus si simplu mi s-a schimbat gustul, nu-nteleg!
da-i o a doua sansa!

In esenta ei imi place aroma acestei brinze, dar e prea puternica si imi da impresia de "putoare" scapata de sub control :) La unele brinze, care imi plac, mirosul asta si gustul specific apar ca o nota de virf- cum e la parfum, urmate fiind de o senzatie placuta in nari si pe limba, dar la asta a persistat mirosul muult prea mult. Consistenta, culoarea si ambalajul mi-au placut, dar in rest nu mi-a lasat decit senzatia ca trebuie sa mestec repede o guma de mestecat ca sa-mi revina un nivel normal de mirosuri in gura :)

#140 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 04 January 2012 - 09:26 PM

Vezi postareaDaniella, la 04 January 2012 - 04:01 PM, a spus:

Insa la Nasal eu am mancat cu totul.

si io! in general, nu decojesc branzele astea.

Altfel anumite mucegaiuri eu stiu ca sunt daunatoare sanatatii si sunt chiar f periculoase, pot provoaca boli grave ca si cancerul de stomac/colon. Un astfel de efect produc mucegaiurile invizibile pe care le fac cerealele pastrate in conditii improprii.

pai a fost scandal acum cativa ani cu mucegaiurile din cafea, condimente, boia - parca aflatoxina se numea. poate vb prostii, mi-e lene sa caut iar.
iar branzele noastre daca mucegaiesc -ma refer la urda, telemea, cas- isi pierd iremediabil si gustul bun, iar mirosul nu seamana deloc cu astea mucegaite din start -adica pe care le cumparam in starea asta.

Vezi postareaCarmella, la 04 January 2012 - 08:22 PM, a spus:

In esenta ei imi place aroma acestei brinze, dar e prea puternica si imi da impresia de "putoare" scapata de sub control :floare: La unele brinze, care imi plac, mirosul asta si gustul specific apar ca o nota de virf- cum e la parfum, urmate fiind de o senzatie placuta in nari si pe limba, dar la asta a persistat mirosul muult prea mult. Consistenta, culoarea si ambalajul mi-au placut, dar in rest nu mi-a lasat decit senzatia ca trebuie sa mestec repede o guma de mestecat ca sa-mi revina un nivel normal de mirosuri in gura :notworthy:

te-nteleg, nu vreau sa zic ce mi-a inspirat mie nasalul, prima data.
daca mai ai ocazia, dupa un timp, mai da-i o sansa. intr-adevar, nu seamana cu nimic in materie de branzeturi, cel putin eu n-am mai adulmecat asa ceva.

Arata acest topic

• 15 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul