Forum Culinar: Branzeturi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 15 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Branzeturi Ce brînza aveti în frigider?

#141 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 January 2012 - 01:57 AM

Vezi postareamoatza, la 04 January 2012 - 09:26 PM, a spus:

Altfel anumite mucegaiuri eu stiu ca sunt daunatoare sanatatii si sunt chiar f periculoase, pot provoaca boli grave ca si cancerul de stomac/colon. Un astfel de efect produc mucegaiurile invizibile pe care le fac cerealele pastrate in conditii improprii.
pai a fost scandal acum cativa ani cu mucegaiurile din cafea, condimente, boia - parca aflatoxina se numea. poate vb prostii, mi-e lene sa caut iar.
iar branzele noastre daca mucegaiesc -ma refer la urda, telemea, cas- isi pierd iremediabil si gustul bun, iar mirosul nu seamana deloc cu astea mucegaite din start -adica pe care le cumparam in starea asta.

si eu am gasit la fel efectul asupra gustului, de aceea sunt uimita de ceea ce posteaza maestrul! O branza de-a noastra care se inmoaie sau o ia razna, sau face mazga, ori mucegai e de aruncat, e horror, e toxica, nici vorba de mucegaiuri nobile/comestibile ... Dar poate imi scapa mie ceva ... . Astept sa ne lamureasca maestrul asupra ceea ce vrea sa zica.

Nu stiu de scandalul acela, dar stiu ca daca ingredientele modificate genetic (gen soia) sau Eurile nu au fost inca dovedite ca fiind cancerigene ... se va vedea in viitor, in schimb de la mucegaiurile din cereale te curati dovedit in max 4 ani ... nici eu nu mai stiu cum le zice.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#142 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 January 2012 - 02:02 AM

Vezi postareaCarmella, la 04 January 2012 - 08:22 PM, a spus:

In esenta ei imi place aroma acestei brinze, dar e prea puternica si imi da impresia de "putoare" scapata de sub control :hello: La unele brinze, care imi plac, mirosul asta si gustul specific apar ca o nota de virf- cum e la parfum, urmate fiind de o senzatie placuta in nari si pe limba, dar la asta a persistat mirosul muult prea mult. Consistenta, culoarea si ambalajul mi-au placut, dar in rest nu mi-a lasat decit senzatia ca trebuie sa mestec repede o guma de mestecat ca sa-mi revina un nivel normal de mirosuri in gura :pupic:

Prima cutie pe care am luat-o avea o nota foarte discreta, a fost delicioasa.
A doua cutie, a fost la oferta, termen de valabilitate ceva mai scurt, nota puturoasa, gust puternic.
A 3-a nu am mai indraznit.
Posibil si cea pe care ai cumaprat-o tu Carmella, sau Moatza prima data, sa nu fi fost tocmai proaspat ambalata. O data scoasa din beciurile unde se produce la temperauri si curenti de aer controlat, banuiesc ca incepe sa isi modifice proprietatile organoleptice. Prea mult probabil nu tine si incet, incet isi schimba gustul.
O sa ma uit sa imi mai iau una cat mai proaspat ambalata..., desi nu sunt multe variante/optiuni, nici nu o gasesc mereu.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#143 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 January 2012 - 04:00 PM

Eu am gasit Winzer.
O branza semi dura tratata cu vin.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-9-13257718948639.jpg

Am degustat-o cu mostarda de portocale.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-9-13257719367562.jpg

#144 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 January 2012 - 04:35 PM

Vezi postareaEataly, la 05 January 2012 - 04:00 PM, a spus:

Eu am gasit Winzer.
O branza semi dura tratata cu vin.

Am degustat-o cu mostarda de portocale.



Aha, deci nu numai eu sunt cu branzeturi si dulceturi, mostarde &co!

#145 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 January 2012 - 08:26 PM

Vezi postareaany_annette, la 05 January 2012 - 04:35 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 05 January 2012 - 04:00 PM, a spus:

Eu am gasit Winzer.
O branza semi dura tratata cu vin.

Am degustat-o cu mostarda de portocale.



Aha, deci nu numai eu sunt cu branzeturi si dulceturi, mostarde &co!


Nu maica, nu esti singurica.
Eu probez tot ce-i nou, tot ce n-am mai mancat in materie de branzeturi.Sunt o formaggiara inraita.
Si ador sa le combin cu dulceturi, miere si alte composte. :rolleyes:

#146 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 05 January 2012 - 08:48 PM

Vezi postareaEataly, la 05 January 2012 - 08:26 PM, a spus:

Sunt o formaggiara inraita
combin cu dulceturi, miere si alte composte

cu formagiarra m-am descurcat uşor, că aia e ca un fel de brânzoaică, da' la composte a trebuit să deschid dexu'. mai bine deschideam gugăl transleit :rolleyes:

COMPÓST, composturi, s. n Îngrășământ agricol natural, rezultat în urma fermentării lente a diferitelor resturi vegetale și animale, amestecate cu unele substanțe minerale ?

#147 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 January 2012 - 08:56 PM

Sau composta di frutta care nu-i nici gem nici dulceata sau amandoua la un loc. :sad3:

#148 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 05 January 2012 - 09:03 PM

gugălii şi pe composta di frutta şi intr-un loc îmi spuse că-i marmeladă şi-n altul că-i compot :sad3:

#149 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 January 2012 - 10:01 PM

Poate fi si composta di cipolle sau alta leguma nu neaparat fructe.In general au foarte putin zahar sau chiar de loc.Un fel de magiun.

#150 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 January 2012 - 12:10 AM

Lili, ma intriga mostarda asta, cum e?

#151 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 06 January 2012 - 11:05 AM

Vezi postareaAdriana, la 06 January 2012 - 12:10 AM, a spus:

Lili, ma intriga mostarda asta, cum e?


O ho ho, excelenta.Trebuie sa-ti placa gustul puternic, ca de un mustar iute.
Mr Eataly transpira si manca. :floare:

#152 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 January 2012 - 12:02 PM

Am una mixta si e cam asa cum zici tu :floare:

#153 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 January 2012 - 12:49 PM

Vezi postareaEataly, la 06 January 2012 - 11:05 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 06 January 2012 - 12:10 AM, a spus:

Lili, ma intriga mostarda asta, cum e?

O ho ho, excelenta.Trebuie sa-ti placa gustul puternic, ca de un mustar iute.
Mr Eataly transpira si manca. :D

cum? de la o marmelada de portocale :( ? si daca ii servesti un ardei iute la ciorba?
ce ii da iuteala mostardei? coaja de porto? pai de la zahar nu-i dulce? nu-mi imaginez ... :floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#154 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 06 January 2012 - 01:54 PM

Vezi postareaDaniella, la 06 January 2012 - 12:49 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 06 January 2012 - 11:05 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 06 January 2012 - 12:10 AM, a spus:

Lili, ma intriga mostarda asta, cum e?

O ho ho, excelenta.Trebuie sa-ti placa gustul puternic, ca de un mustar iute.
Mr Eataly transpira si manca. :rolleyes:

cum? de la o marmelada de portocale :tongue3: ? si daca ii servesti un ardei iute la ciorba?
ce ii da iuteala mostardei? coaja de porto? pai de la zahar nu-i dulce? nu-mi imaginez ... :iamwithstupid:


Esenta de mustar!

#155 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 January 2012 - 01:56 PM

Vezi postareaEataly, la 06 January 2012 - 01:54 PM, a spus:

Esenta de mustar!

adica aceste moustarde nu sunt marmelade :iamwithstupid: ?, ci un fel de dulceata in care se adauga si "esenta de mustar" - probabil boabe rasnite sau ce?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#156 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 January 2012 - 10:46 PM

nu sunt marmelade
nu sunt nici dulceata
sunt fructe in sirop carora se adauga la sfirsit esenta de mustar, care e o esenta nu boabe risnite, eu de exemplu am cumparat-o de la farmacie
uite aici
http://adriananicole...10/24/mostarda/

#157 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 January 2012 - 11:24 PM

ahahahahaaaaa! merci! acum incep sa ma dumiresc ... ma inspira mai mult decat branza cu dulceata ... :) Acu'trebuie sa incerc si asta! :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#158 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 January 2012 - 03:04 PM

Mie mi-a placut de numa brînza asta frantuzeasca,
împachetata în frunze de castan. E superba. Asa goala :rolleyes:

Le Vache de Chalais este cremoasa, picanta, saratica, puturoasa... buna rau!
În general nu ma dau în vînt dupa brînzeturi din lapte de vacuta, dar asta o s-o mai cumpar!

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-5-13268040459199.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-5-13268040573143.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-5-13268040686101.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-5-13268040770752.jpg


Egal cîte brînzeturi de capra am încercat, nu mi-a placut nici una pîna la asta.
Nu stiu cum o cheama altcumva, si cum as mai putea-o gasi, ca vaz, ca e din colectia de Craciun ^_^

A fost suuuuuuperba cu jeleul din struguri salbatici si vin!
Tza,tza, tza capritza de Craciun :D

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-5-13268050732247.jpg

Dupa asta nu m-am dat în vînt. Tipic brînza de vaca, onctuoasa, densa, deasa.
Cu dulceata de smochine însa, buna :D

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-5-13268051297096.jpg

Asta, chiparata de numa, în rest asemanatoarea cu ai'lalta de mai sus, ca textura.
Poivre du Dauphiné

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-5-13268052737947.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#159 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 January 2012 - 09:48 PM

Roquefort fans, cei care iubiti Roquefort-ul, în special Papillon-ul, ati probat Organic, Revelation? Sînt altfel? Mai ales Revelation. Chiar ati avut o revelatie? :love7:
Eu nu gasesc decît Noir si Rouge, si îmi plac ambele!

Stella, colega mea de Roquefort, poate ma luminezi cînd apari prin zona, ca parca tu erai fana fluturasului(sper ca nu ma înseala memoria) :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#160 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 January 2012 - 11:37 PM

eu am cumparat doar Papillonul, pe celelalte nu, da' tu unde le gasesti?

Arata acest topic


  • 15 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi