Forum Culinar: Branzeturi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 15 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Branzeturi Ce brînza aveti în frigider?

#201 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 27 March 2012 - 10:18 PM

Ma filam de la distanta cu tanti de la brînzarie, care deja se îndrepta zîmbind spre Roquefort, iar eu de colo, cer Dubliner. "Nu avem." Nu au deloc în sortiment :D Acu' tre' sa ma îndrept spre alte brînzarii :D

Saptamîna trecuta, mi-am luat o bucata din fluturas si una de Stilton. Papillonul îl vroiam asa... gol, iar Stiltonul era rezervat pentru o creatie speciala. Voiam sa-i "creez" cuiva drag, care ar putea mînca dimineata, la prînz si cina, Stilton cu nuca prajita si capsune proaspete, o supa picanta. Fara capsune! Din pacate Mike mi-a cam schimbat planurile, dar acum nu-mi mai sta nimic în cale, asa ca, cuscra draga, asteapta-te la o supa picanta pe care cred c-o patentez :D

Pîna una alta, voiam sa va spun ceva despre Stilton. Ati stiut ca pentru un calup de 8 kg de Stilton, este nevoie de 78 litri de lapte?! Asta ca sa nu va mire pretul de la 30 euro pe kila de Stilton maturat si lecker! Varianta tînara a Stiltonului, cînd înca este alb, are o tenta acrisoara, este farîmicios si tare. Se vinde si asa în unele locuri, însa asa, mie nu îmi place.
Stiltonul maturat, cînd deja devine crem-bej, cremos, si are o aroma si miros "ciupercos", nucos... este mmmmmmmm, atunci o întelegeti pe Uma. Cu cît îmbatrîneste, Stiltonul devine mai cremos, si cu toate ca devine si tot mai picant, tot mai delicata e cremozitatea si aroma ciupercoasa pe care eu o ador!
Uma, si aici ne "potrivim" la fix! Nu-mi place deloc brînza combinata cu capsune! :D

Stilton în fata, Roquefort în spate :P

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-5-13328793088681.jpg
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#202 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 28 March 2012 - 04:25 AM

Astept cu nerabdare creatia cuscra draga :rolleyes::headbang:
A cat is a friend fur-ever !

#203 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,421
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 April 2012 - 12:00 AM

Vezi postareastella, la 29 August 2010 - 07:35 AM, a spus:

Adriana, daca ai ocazia , data viitoare incearca sa iei marca papillon . eu o prefer net celuilalt.

voilà Stellina :rolleyes: l-am gasit la Géant la Briançon
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-4-13356495618038.jpg
in curind tartiflette
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-4-13356498647795.jpg
Astia-s ai lui Stefano :rolleyes:
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-4-13356498951045.jpg
astia pentru Marco
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-4-13356499779262.jpg
J'adore
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-4-13356500498961.jpg
nelipsitul Comté
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-4-13356503125275.jpg
si brinza asta care n-are gust de brinza dar care mie si lui Marco ne place :love7:
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-4-13356504037301.jpg
Miine seara raclette
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-4-13356507096688.jpg
N-are treaba cu Franta da' eram fericita ca l-am gasit si l-am cumparat
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-4-13356501759583.jpg

#204 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 29 April 2012 - 12:17 AM

"Boursin" - alta branza pe care as putea sa o mananc in fiecare zi :rolleyes:
A cat is a friend fur-ever !

#205 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,421
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 April 2012 - 11:38 AM

Si mie imi place enorm si mi--l cumpar de fiecare data, ieri cind am ajuns ne-am facut un sandwich enorm cum imi faceam la Bucuresti pe vremea studentiei si inauntru am pus o cutie intreaga de Boursin.

Azi maninc rocquefort cu capsuni si nuci prajite :notworthy:

#206 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 April 2012 - 12:15 PM

Vezi postareaAdriana, la 29 April 2012 - 11:38 AM, a spus:


Azi maninc rocquefort cu capsuni si nuci prajite :love7:


Ti odio!
:notworthy:

#207 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 April 2012 - 12:45 PM

Ahhhhh, branza de capra e delicioasa, si stiltonul, si , si, si....toate-mi plac, si dulci si sarate, si puturoase, si bleu, si tari ca sapunul, si molcutze...asta este pasiunea mea...branza. cat despre capsuni, gasii la piata vineri frantzuzesti de le zice gariguette, un deliciu si astea...ma duc sa dau iama intr-o branza de gruyere din aia buna *rau *

https://www.google.c...iw=1920&bih=965

#208 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,421
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 April 2012 - 04:14 PM

Vezi postareaEataly, la 29 April 2012 - 12:15 PM, a spus:

Ti odio!
:notworthy:

Ai si de ce, a fost exceptionala :love7:
Acu tre sa ma duc sa fac Grasshopper pie a lu' Nigella, apoi iti povestesc =((

#209 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 29 April 2012 - 04:57 PM

Vezi postareastella, la 29 April 2012 - 12:45 PM, a spus:

... branza de gruyere din aia buna *rau *


Este! Dintre "cascavaluri" gruyere-ul imi place cel mai mult!

Si mie imi place la nebunie branza - numai sa nu fie sarata rau sau fada..in rest...mmmm branza :notworthy:)
A cat is a friend fur-ever !

#210 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,421
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 April 2012 - 07:28 PM

Iat-o, sublima :) eu am simtit nevoia sa pun putina miere deasupra, a fost ceva nemaipomenit alaturi de felii de baguette, mersi Uma de idee :)
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-4-13357205196945.jpg

#211 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 29 April 2012 - 07:49 PM

Adi ma bucur mult ca ti-a placut :) Sa incerci cand ai ocazia si cu Stilton :)
A cat is a friend fur-ever !

#212 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,421
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 April 2012 - 12:26 AM

Sigur, numai sa am ocazia sa-mi pice sub labutza :)

#213 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 30 April 2012 - 11:15 AM

Reiterez ce s-a scris mai sus, eu va urasc pe toate!!! :snorting:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#214 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,421
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 April 2012 - 04:59 PM

Cu fromage blanc azi am facut crema asta de intins pe piine sau pe orice se doreste :angryfire:
adica am amestecat-o cu chiboulette/erba cipollina/schnitlauch si sare
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-4-13357979017777.jpg

#215 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 02 May 2012 - 10:02 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 17 March 2012 - 03:22 PM, a spus:

Spunea cineva aici de o branza densa de oaie, care se usca la fel ca si pecorino.
Confirm.
[


asa arata (sapunelul meu :thumleft:

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1316-13359886628799.jpg

mai am din ea si acum sta frumos rasa in cutie.

Am cumparat branzica de asta vreau sa fac sos cald cu ea (am luat acum prima data de asta si sper sa nu fie de aia parfumataa ca ...... sotul meu nu o sa vrea nici sa guste macar) de obicei cu mucegai interior cumpar gorgonzola, iar cu mucegai alb brie, camembert.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1316-13359888833576.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1316-13359888940286.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1316-13359889032384.jpg

#216 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 02 May 2012 - 10:24 PM

blue cheese de la castel(lo) e parfumată exact cât trebuie. părerea mea.

#217 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 11 May 2012 - 07:12 PM

Vezi postareaDexter, la 02 May 2012 - 10:24 PM, a spus:

blue cheese de la castel(lo) e parfumată exact cât trebuie. părerea mea.


Exact!

Chiar ma bucur ca nu este parfumata tare ptr ca .......... papam singura sau deloc. Sunt incantata. Sos inca nu am facut dar sa ii fac o proba am pus o felie deasupra de lasagne si chiar mi`a placut.

#218 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 October 2012 - 08:34 PM

Am luat si eu Roquefort Société, dar nu mi se pare mai bun ca cel cu fluturasul, Papillon.
Oricum, tot bun e. L-am servit cu jeleu de zmeura... mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm! :floare:

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-5-13514492146279.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#219 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,421
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 October 2012 - 08:52 PM

Fain, am niste gelatina de struguri facuta in anii trecuti, cred ca o reciclez cu roquefortul congelat, cu ocazia asta vad si cum se comporta decongelat.

#220 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 October 2012 - 10:44 PM

Il decongelezi în frigider, nu? Sînt curioasa cum se comporta. Sa-mi zici si mie.

Acu cîteva zile brînza de capra cu jeleu de smochine verzi si seminte de mustar. Leckeeeer!

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-5-13514570826595.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic


  • 15 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi