Saptamîna trecuta, mi-am luat o bucata din fluturas si una de Stilton. Papillonul îl vroiam asa... gol, iar Stiltonul era rezervat pentru o creatie speciala. Voiam sa-i "creez" cuiva drag, care ar putea mînca dimineata, la prînz si cina, Stilton cu nuca prajita si capsune proaspete, o supa picanta. Fara capsune! Din pacate Mike mi-a cam schimbat planurile, dar acum nu-mi mai sta nimic în cale, asa ca, cuscra draga, asteapta-te la o supa picanta pe care cred c-o patentez

Pîna una alta, voiam sa va spun ceva despre Stilton. Ati stiut ca pentru un calup de 8 kg de Stilton, este nevoie de 78 litri de lapte?! Asta ca sa nu va mire pretul de la 30 euro pe kila de Stilton maturat si lecker! Varianta tînara a Stiltonului, cînd înca este alb, are o tenta acrisoara, este farîmicios si tare. Se vinde si asa în unele locuri, însa asa, mie nu îmi place.
Stiltonul maturat, cînd deja devine crem-bej, cremos, si are o aroma si miros "ciupercos", nucos... este mmmmmmmm, atunci o întelegeti pe Uma. Cu cît îmbatrîneste, Stiltonul devine mai cremos, si cu toate ca devine si tot mai picant, tot mai delicata e cremozitatea si aroma ciupercoasa pe care eu o ador!
Uma, si aici ne "potrivim" la fix! Nu-mi place deloc brînza combinata cu capsune!

Stilton în fata, Roquefort în spate