Forum Culinar: Branzeturi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 15 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Branzeturi Ce brînza aveti în frigider?

#261 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 March 2019 - 01:55 PM

Vezi postareaDexter, la 24 March 2019 - 05:58 PM, a spus:

voi cum pastrati un calup mai mare de parmigiano? invelit in folie de plastic sau in hartie/pergament?


Daca nu-l consumi imediat pe tot, l-as taia in doua. 3 bucati si l-as pune in vid.
Daca consumi zilnic si mult, atunci hartie sau un prosop de bucatarie.
Chit ca se usuca , dar nu mucegaieste sau prinde miros.

Prietena mea il congeleaza, eu nu am incercat.

#262 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 March 2019 - 05:33 PM

eu il tin intr-o cutie
bucatile de 1 kg pe care le cumpar sint sub vid, le tin in frigider mult si bine, si peste data de expirare scrisa pe cutii si nu au absolut nimic
apoi il scot de sub vid cind incep sa il folosesc si il tin in cutie
de cind il cumpar pe asta, care e exceptional calitativ, nu se mai intimpla nici sa mucegaiasca nici sa se usuce

#263 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 25 March 2019 - 06:31 PM

tocmai l-am inceput unul si nu vreau sa-l stric ca altul nu mai capat. era vidat, acum nu mai e. momentan e in plasticul original plus un elastic Imagine postata
nu am aparat de vid si nici nu vreau sa-l inghet
in ce cutie sa-l bag, de metal, de carton? sau in hartie de copt plus prosop sau numai una dintre ele?

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-1215-0-48750700-1553531301.jpg

#264 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 March 2019 - 08:34 PM

Eu votez prosop!
Daca te cunosc bine, nu apuca sa se usuce prea tare!😊

#265 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 25 March 2019 - 10:58 PM

deocamdata nu l-am folosit la gatit, numai ca aperitiv cu balsamico din ala vechi de abia se prelinge din sticla Imagine postata
la gatit am din ala care se poate cumpara de aici.

cred ca dani avea dreptate la etichete, la asta nu-i nimic in plus, decit lapte, sare si cheag

#266 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 March 2019 - 11:33 PM

Cutia mea e de plastic cumparata de la ei
Imagine postata
chestia e ca daca se usuca nu-l mai poti hidrata
dar daca face un pic de mucegai (deci umiditate) desi nu ar trebui, il dai departe si maninci, ca n-are nimic

#267 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 March 2019 - 09:32 AM

Vezi postareaAdriana, la 25 March 2019 - 11:33 PM, a spus:

Cutia mea e de plastic cumparata de la ei
Imagine postata
chestia e ca daca se usuca nu-l mai poti hidrata
dar daca face un pic de mucegai (deci umiditate) desi nu ar trebui, il dai departe si maninci, ca n-are nimic


Da vezi e chestie de papila.
Mie imi ramane mucegaiul ala in nas, dar daca se usuca, partea uscata o rad la paste si nu arunc nimic. :lol:

Am avut si eu cutie dar parmigiano asta al meu sufera de claustrofobie :) , prefer prosopul.

#268 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 March 2019 - 10:06 AM

Pai se poate, e penicilina gratis, nu?😂

#269 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 August 2019 - 11:22 AM

ieri am cumparat un pic de Roquefort :P
Imagine atasata: monthly_08_2019/post-4-0-21355000-1565688123.jpg
Aseara baguette + roquefort+ miere :P
Imagine atasata: monthly_08_2019/post-4-0-29787900-1565688065.jpg

#270 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 13 August 2019 - 12:50 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 August 2019 - 11:22 AM, a spus:

ieri am cumparat un pic de Roquefort :P
Atasament etichettaroquefort.jpg
Aseara baguette + roquefort+ miere :P
Atasament baguetterocquefort.jpg


Ce apetisant arata! Ce miere e ?
Nu am mancat niciodata roquefort, ar trebui sa.mi fac curaj sa incerc, sa vad cand

Aceasta postare a fost editata de bristena: 13 August 2019 - 12:51 PM

fiica dacilor

#271 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 August 2019 - 01:53 PM

nu stiu, erau niste ramasite intr-un borcan adus de Marco de la munte

nu's cum sa-ti zic, seamana cu gorgonzola dar eu cred ca are gust mai puternic, plus ca e un pic mai putin cremoasa, asta de aseara s-a intins bine pentru ca statul in masina desi in frigiderul portabil a inmuit-o nitel, era numai buna
daca-ti plac gusturile puternice o sa-ti placa

#272 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 13 August 2019 - 03:06 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 August 2019 - 01:53 PM, a spus:

nu stiu, erau niste ramasite intr-un borcan adus de Marco de la munte

nu's cum sa-ti zic, seamana cu gorgonzola dar eu cred ca are gust mai puternic, plus ca e un pic mai putin cremoasa, asta de aseara s-a intins bine pentru ca statul in masina desi in frigiderul portabil a inmuit-o nitel, era numai buna
daca-ti plac gusturile puternice o sa-ti placa

Saru-mana, o sa incerc
fiica dacilor

#273 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 August 2019 - 02:22 PM

si fara miere dar pe discuri de mamaliga
:P
Imagine atasata: monthly_08_2019/post-4-0-51679200-1566217366.jpg

#274 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 19 August 2019 - 02:57 PM

Ma intorsei din Romanica si, printre altele...

Imagine atasata: monthly_08_2019/post-102-0-63468400-1566219292.jpg


Imagine atasata: monthly_08_2019/post-102-0-06366200-1566219318.jpg


Imagine atasata: monthly_08_2019/post-102-0-68688700-1566219339.jpg


Imagine atasata: monthly_08_2019/post-102-0-39482300-1566219363.jpg


Am mai luat de la sibieni si branza de oaie, de capra, urda si branza de burduf. Astea nu le mai pozez asa ca ma credeti pe cuvant :P
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#275 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 20 August 2019 - 07:57 AM

si cum ti se mai par gusturile din tara?

#276 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,831
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 20 August 2019 - 09:54 AM

Branza de Napolact cum este?

Mie toate specialitatile astea mi se par prea scumpe si prea sarate!

Aceasta postare a fost editata de mino: 20 August 2019 - 09:55 AM


#277 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 August 2019 - 10:02 AM

Vezi postareamino, la 20 August 2019 - 09:54 AM, a spus:

Mie toate specialitatile astea mi se par prea scumpe si prea sarate!

pai arata-ne ce cumperi tu si spune-ne cum sint

#278 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,632
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 20 August 2019 - 11:27 AM

Vezi postareamino, la 20 August 2019 - 09:54 AM, a spus:

Branza de Napolact cum este?

Mie toate specialitatile astea mi se par prea scumpe si prea sarate!

Scumpe, intr-adevar, dar nu intotdeauna sarate.
Nasalul de la Napolact este mortal!
Tot scump, dar exceptional de bun... daca-ti plac branzeturile maturate, puturoase, grase si cu mucegai.
Mie imi plac!

#279 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,831
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 20 August 2019 - 12:17 PM

Vezi postareabellamama, la 20 August 2019 - 11:27 AM, a spus:

Vezi postareamino, la 20 August 2019 - 09:54 AM, a spus:

Branza de Napolact cum este?

Mie toate specialitatile astea mi se par prea scumpe si prea sarate!

Scumpe, intr-adevar, dar nu intotdeauna sarate.
Nasalul de la Napolact este mortal!
Tot scump, dar exceptional de bun... daca-ti plac branzeturile maturate, puturoase, grase si cu mucegai.
Mie imi plac!


Nasalul nici nu l-am vazut in rafturi le la mine in oras. Drept este ca nu ma omor dupa branzeturile cu mucegai, dar nici nu refuz sa le gust cand am ocazia.

Vezi postareaAdriana, la 20 August 2019 - 10:02 AM, a spus:

Vezi postareamino, la 20 August 2019 - 09:54 AM, a spus:

Mie toate specialitatile astea mi se par prea scumpe si prea sarate!

pai arata-ne ce cumperi tu si spune-ne cum sint


Eu cumpar doar cas de oaie si il pun framantat la congelator sau in saramura. De cand sunt mica evit branzeturile iuti sau amarui, cum percep eu aceste branzeturi cu mucegai. Branza nu este favorita mea sub nici o forma

#280 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 20 August 2019 - 01:05 PM

Vezi postareamoatza, la 20 August 2019 - 07:57 AM, a spus:

si cum ti se mai par gusturile din tara?


In general, bune sau foarte bune. Mai sunt si cacaturi, ce e drept.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

Arata acest topic


  • 15 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi