Branzeturi Ce brînza aveti în frigider?
#282
Postat 20 August 2019 - 08:12 PM
#283
Postat 20 August 2019 - 08:30 PM
black_cat, la 20 August 2019 - 08:12 PM, a spus:
Urda cu rosii este singura branza pe care o mananc cel mai des, apoi casul proaspat si cel in saramura cu salata de rosii. Dar desi nu sunt amatoare de branzeturi imi place sa gust chestii noi, care chiar imi plac uneori. Am intrebat de Nasal pentru ca nu mi-a cazut sub ochi in magazinele din oras si pentru ca G al meu lucreaza la Napolact iar el ne recomanda unele produse, de obicei iaurturi, ca alea ne plac. Unele se fac in serie limitata si nu le au in productie tot timpul si se gasesc doar in anumite magazine.
Aaa, am uitat sa spun ca amestec uneori urda cu marar. Alta bunatate!
#284
Postat 20 August 2019 - 10:15 PM
Am vreo 4 feluri în frigider chiar acum care pot fi mîncate ca atare și încă 2 foarte uscate (se usucă în frigider) pe care le folosesc răzuite peste diverse preparate sau "topite" în altele.
Asta din poză e campioana de zilele astea, același fel dar mai proaspătă e deja alt fel de brînză, cu un marketing deștept brînzele astea ar deveni niște vedete, așa mă bucur doar eu de ele.
#285
Postat 20 August 2019 - 11:25 PM
Dupa ce am gustat "branza" de Nasal, io cred ca "branza" de felul asta e cea mai buna branza, de "felul" asta din Romania. Si nu vorbesc de branza "clasica".
Carmella, la 20 August 2019 - 10:15 PM, a spus:
Si eu cred asta.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#286
Postat 21 August 2019 - 07:08 AM
Arata bine branza din poza ta, nu am vazut prin piara decat casul clasic care nu se prea usuca in frigider iar daca se usuca e iute, amarui.
#287
Postat 21 August 2019 - 07:14 AM
#288
Postat 21 August 2019 - 11:03 AM
Carmella, la 20 August 2019 - 10:15 PM, a spus:
Sau o branza de oaie din Marginimea Sibiului...
Am venit din vacanta cu vreo 5 kg de telemea veche de oaie de la Rasinari.
Mancam dimineata, la pranz si seara!
#289
Postat 21 August 2019 - 11:19 AM
dragos, la 20 August 2019 - 11:25 PM, a spus:
cascavalul e un fel de brinza
si toate brinzele pornesc de la lapte plus cheag=lapte inchegat
dupa care in functie de ceea ce se intimpla ulterior se diferentiaza toate brinzele
doar daca nu o avea brinza pentru tine vreun alt sens pe care eu nu-l cunosc
#290
Postat 21 August 2019 - 07:05 PM
bellamama, la 21 August 2019 - 11:03 AM, a spus:
Carmella, la 20 August 2019 - 10:15 PM, a spus:
Sau o branza de oaie din Marginimea Sibiului...
Am venit din vacanta cu vreo 5 kg de telemea veche de oaie de la Rasinari.
Mancam dimineata, la pranz si seara!
Dacă e adevărată, da, și nu mă îndoiesc că acolo chiar se găsește și de-aia adevărată. Din păcate în ultimii ani județul Sibiu e pe primul loc la vînzarea uleiului de cocos. Garantat ce se găsește prin tîrgurile sau magazinele din Constanța cu numele "brînzeturi din Mărginimea Sibiului" nu are nicio legătură cu oaia
#291
Postat 22 August 2019 - 11:48 AM
Carmella, la 21 August 2019 - 07:05 PM, a spus:
Si la Bucuresti, in piete, vezi tot felul de cetateni, care-si pun clopu-n cap si se dau de la Sibiu, Jina etc cu branza de cea mai proasta calitate.
A mea e de la o stana de langa Rasinari, nu incape comparatie
#292
Postat 08 September 2020 - 02:21 PM
Am servit-o cu dulceata de nuci verzi de la mama
#293
Postat 14 September 2024 - 11:26 PM
Imagini atasate
Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 14 September 2024 - 11:26 PM