Branzeturi Ce brînza aveti în frigider?
#21
Postat 29 March 2010 - 06:52 PM
Caşcaval, Gouda, Năsal.
In borcane e telemea veche de oaie, cu ulei şi mirodenii (borcanele sînt de la roşii uscate în ulei).
Brînză de vaci (fac o plăcintă cu brînză şi spanac), parmezan, telemea veche de oaie, urdă.
Mozzarella, brînză de burduf.
In conserva aia cred că e Camembert, nu sînt sigur.
De obicei am mai mult caşcaval, iau şi de-ăla de capră, merg foarte bine la pachet.
Fata e cu mozzarela şi telemeaua veche, băiatul cu telemeaua proaspătă.
Nevastă-mea urdă, telemea veche, brînză slabă de vaci.
Mama brînză grasă de vaci şi şvaiţer.
Io cu de toate.
Mîncăm şi cu pîine, şi cu mămăligă (aici pun ori burduf ori telemea veche şi smîntînă; la burduf nu pun smîntînă, mi se pare că-i taie gustul).
Telemeaua veche o punem şi-n ciorbă.
De-aia "expirată" mănînc mai mult io.
#22
Postat 10 April 2010 - 10:06 PM
Limburger,o brînza obtinuta din lapte de vaci.Nu provine nici din Limburg(un oras german) si nici din provincia olandeza Limburg,ci are de fapt radacini belgiene(provincia Lüttich-Région Wallonne).Limburgerul este acoperit de o crusta portocalie-pîna la maroniu,are o textura cremoasa dar stabila.Pute de te adoarme datorita crustei care contine printre alte culturi de bacterii si bacteria brevibacterium linens ,care cred ca este raspunzatoare si pentru culoare. Se matureaza pîna la maxim 3 luni.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#23
Postat 11 April 2010 - 09:26 AM
Imagini atasate
#24
Postat 11 April 2010 - 09:28 AM
Era ceva sare cu lapte si mucegai....dar impecabil ambalata
Asa ca, indiferent cit de greu pare, tot mai bine e sa le faci home made, aici gorgonzola dupa metoda Bolognese di Cluj:
#25
Postat 11 April 2010 - 03:41 PM
Si ca sa nu mai deschid topic la intrebari: am o punga de parmezan ras care zice ca expira in iulie, nu am desfacut-o inca. Daca o desfac azi, sa zicem, cat pot sa o tin?
#26
Postat 25 April 2010 - 11:36 PM
N-am poze,da pe cuvant ca cele mai de pret in momentul de fata la mine in frigider sunt: branza de capra de la mami meu, cascaval afumat de romania si branza de burduf
Adi, eu zic ca poti sa o desfaci si apoi o inchizi ermetic.
#27
Postat 26 April 2010 - 09:33 AM
adi_edi, la 11 April 2010 - 03:41 PM, a spus:
Si ca sa nu mai deschid topic la intrebari: am o punga de parmezan ras care zice ca expira in iulie, nu am desfacut-o inca. Daca o desfac azi, sa zicem, cat pot sa o tin?
de obicei au 50-150 gr deci daca o desfaci si faci paste ori orice alta reteta pentru o familie deja ai consumat-o
#28
Postat 26 April 2010 - 12:15 PM
Nicoleta, la 26 April 2010 - 09:33 AM, a spus:
Ai dreptate, Nicoleta, de obicei au atatea grame, dar am zis ca fac si eu o "afacere" si am luat o punga de 1 kg... Am gasit oricum niste retete si o rezolv eu cumva, sa nu-mi para rau ca am cumparat-o.
#29
Postat 26 April 2010 - 12:22 PM
#30
Postat 26 April 2010 - 03:54 PM
Gorgonzola (fu la oferta)
Branza veche de burduf. De-aia usturoaie. Densa, galben-cenusie ca fildesul vechi.
Cas de vaca proaspat.
O bucata de mozzarella si mai proaspata - impachetata de mine aseara
O rotita de cascaval
O galetusa de branza de vaci 0.2 % grasime
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#31
Postat 26 April 2010 - 03:58 PM
#32
Postat 26 April 2010 - 06:14 PM
adi_edi, la 26 April 2010 - 12:15 PM, a spus:
Nicoleta, la 26 April 2010 - 09:33 AM, a spus:
Ai dreptate, Nicoleta, de obicei au atatea grame, dar am zis ca fac si eu o "afacere" si am luat o punga de 1 kg... Am gasit oricum niste retete si o rezolv eu cumva, sa nu-mi para rau ca am cumparat-o.
Ah sorry atunci dar e bine sa ai si un kg
daca ai aparat de inchis sub vid poti face portii apoi bagi la frigi si nu ai probleme pana la scadenta si chiar dupa,e parmezan maturat nu proaspat
iar retete vei gasi cu siguranta in toate limbile fiind foarte bun!
#33
Postat 12 May 2010 - 11:05 PM
Scamorza afumata, foarte gustoasa, din lapte de vaca
si gorgonzola alta branza din Lombardia, dulce si picanta....bune amandoua!
#34
Postat 13 May 2010 - 09:36 AM
#37
Postat 17 August 2010 - 03:05 AM
ia rodentul ala de langa ea ca nu ma pot uita bine, am fobie cu rodenti, ma cutremur numai la gand!
#38
Postat 17 August 2010 - 04:31 AM
dark angel, la 17 August 2010 - 03:05 AM, a spus:
ia rodentul ala de langa ea ca nu ma pot uita bine, am fobie cu rodenti, ma cutremur numai la gand!
Exact, e danish feta. Foarte alba, grasa, aproape se intinde pe paine. Cat despre rodent...nu prea pot sa-l iau ca e prins cu sarma de lemn.
#39
Postat 17 August 2010 - 06:41 AM
#40
Postat 28 August 2010 - 11:10 PM
La-Chef-A, la 16 August 2010 - 09:42 PM, a spus:
I LOVE CHEESE!
IMG_1273 copy.jpg
IMG_1277 copy.jpg
Ce îmi place fundul asta de lemn,cu soricelul taietor!Cum eu în ultimele zile tot dupa brînza ma uit,am cautat si un soarec de asta...nic ...mai caut!
Si eu ca Mirela,am oroarea ororilor de ei,mai ales cîd îmi scapa Mike cîte unul prin casa!dar fundul ala e dulcic tare!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges