Forum Culinar: Branzeturi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 15 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Branzeturi Ce brînza aveti în frigider?

#41 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 August 2010 - 11:34 PM

Am tot deschis si inchis mesajul asta pentru ca mi-ar fi placut sa scriu cite un pic de informatii despre brinzeturile pe care le cunosc si care imi plac dar timpul e tiran :(

Azi printre altele am cumparat in Franta 3 brinzeturi care imi plac foarte mult
1. Roquefort marca Société
http://www.roquefort....com/index.html
Imi place foarte mult, eu gorgonzola cruda nu reusesc sa o maninc pentru ca e prea grasa pentru mine. Roquefortul e mai friabil, mai puternic si mai pe placul meu.
Daca am ocazia iau mereu marca asta
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-4-128303085928.jpg
2. Comté
http://www.lesroutes...,3,0,0,1,2.html
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-4-128303104342.jpg
3. Fromage blanc
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-4-12830311261.jpg
il cumpar pentru prima oara, daca stiam ca o sa ne placa asa de mult tuturor, l-am luat fiind sigura ca o sa-i placa lui Marco, luam cutia de 1 kg nu doar cea de 500 de gr :floare:
pe o felie de bagheta e splendida
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-4-128303123354.jpg

#42 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 August 2010 - 11:36 PM

De cînd mi-a dat Alex cu Reblochonul ala peste cap,tot dupa brînza umblu :(

M-am aprovizionat cu Bergkäse din Austria,Pecorino Romano si Gorgonzola cremoasa din Italia si din Franta-Camembert de Normandie,Lou Perac si bineînteles mult cautatul Reblochon.

Bergkäse,folosesc des.E un cascaval tare,maturat cel putin 3 luni.De la 6 luni e mai bun,si mai puturos!
Pecorino Romano,fara asta nu ramîn nici cinci minute!E din lapte de oaie,si îl prefer pe cel vechi.Îl folosesc..la tot ce-mi place :(
Gorgonzola,pîna nu demult nu mi-o placea deloc.Acum o ador si pe asta,dar totusi Roquefotul îl prefer(daca e vorba de brînzeturi cu mucegai de asta albastrui).Scoasa din frigi,dupa 10-15 minute devine cremoasa.E dementiala la supa de dovleac ;)


În general/cea mai mare parte, prefer brînzeturile din Franta.


Reblochon,este o brînza obtinuta din lapte crud de vaca,si din 1958 originea este protejata(AOP)-Reblochon de Savoie.Are o crusta galbui-portocalie,aromata bine.Interiorul spre crusta este mai stabil,iar mijlocul este moale,cremos,untos.Cît este rece,se poate felia,e destul de stabia textura.Tinut la temperatura camerei,dupa vreo 5-10 minute începe sa "se scurga " ,dar asta face si gradul de maturitate,care apropos,dureaza între 5 si 8 saptamîni.Cu cît mai batrîna,cu atît mai cremoasa! :(

A mea,rece din frigi.O parte din ea va fi consumata asa...goala,iar restul va intra în tartiflette :(

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-5-128303054043.jpg

Am apasat usor pe bucatica.Desi înca foarte rece,deja da sa curga...

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-5-128303060802.jpg


Desi se pare ca denumirea Camembert se poate folosi la liber,totusi doar un Camembertul facut din lapte crud în Normandia are voie sa se numeasca Camembert de Normandie(AOP)!
Camembert,este o brînza obtinuta din lapte de vita,crud.Procesul traditional de fabricare dureaza vreo trei saptamîni.Exteriorul estre tratat cu un mucegai alb ( Penicillium camemberti )care în timpul de maturare formeaza ciuperca nobila :(
Al meu din imagine este înca tînar,si deabia scos din frigider :(

Isigny Sainte-Mère

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-5-128303094424.jpg


Lou Perac,o brînza moale din lapte crud de oaie.Este fina,picanta,sarata,cremoasa rau,aproape catifelata...eu o ador.Din cîte stiu eu, procesul de maturare este foarte scurt,doar cîteva zile/o saptamîna.
Daca nu o cunoasteti,faceti cunostinta!Este excelenta! :floare:

Asta e moale din nastere :(

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-5-128303101357.jpg
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#43 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 29 August 2010 - 01:46 AM

si eu ador branza...mai putin blue vein, decat de f buna calitate :floare:
camembert, brie, cheddar(vintage, mai strong asa imi place), danish feta, pecorino, parmigiano
nu-mi plac prea tare branzeturile cu caise sau alune prin ele....o sa ffac o poza sa vedeti despre ce vb...mi se pare ca strica gustul....insa am mancat una cu chives si inca ceva in ea, o bunatate

#44 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 August 2010 - 07:35 AM

Adriana, daca ai ocazia , data viitoare incearca sa iei marca papillon . eu o prefer net celuilalt. sunt si altele. oricum orice roquefort e bun, dar pentru mine "fluturasul" e super

http://www.google.ch...iw=1920&bih=927

Reblochon-ul tipic din haute savoie ( regiune limitrofa cu satul meu :) ) e de ferma sau industrial. cel de ferma se face cu laptele vacilor unui singur producator, si are un punct verde,
cel industrial se face din amestec de lapte din mai multe surse , si are o pastila rosie. se zice ca fermierii nu mulgeau complet vacile, si ca plateau proprietarilor o quota parte din ce "declarau" , apoi din al doilea muls ( se pare ca se zice in dialect reblochon, de unde si numele) faceau aceste mici branze pentru productia familiala.

http://mitokola.over...n-48186808.html

#45 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 29 August 2010 - 04:47 PM

Vezi postareaMaya, la 28 August 2010 - 11:10 PM, a spus:

Vezi postareaLa-Chef-A, la 16 August 2010 - 09:42 PM, a spus:




Ce îmi place fundul asta de lemn,cu soricelul taietor!Cum eu în ultimele zile tot dupa brînza ma uit,am cautat si un soarec de asta...nic :) ...mai caut! :)
Si eu ca Mirela,am oroarea ororilor de ei,mai ales cîd îmi scapa Mike cîte unul prin casa!dar fundul ala e dulcic tare!



Soricelul taietor l-am primit de la cineva din UK, mai precis Jersey Island. E foarte haios, cand am musafiri mereu ma distreaza sa-l pun pe masa. Produce furori de fiecare data, ca sa nu mai pomenesc ca e si practic.

#46 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 29 August 2010 - 04:59 PM

Vezi postareaMaya, la 28 August 2010 - 11:10 PM, a spus:

Vezi postareaLa-Chef-A, la 16 August 2010 - 09:42 PM, a spus:



Ce îmi place fundul asta de lemn,cu soricelul taietor!Cum eu în ultimele zile tot dupa brînza ma uit,am cautat si un soarec de asta...nic :) ...mai caut! :)
Si eu ca Mirela,am oroarea ororilor de ei,mai ales cîd îmi scapa Mike cîte unul prin casa!dar fundul ala e dulcic tare!


L-am gasit pe site-urile astea doua:

http://www.drinkstuf...ped+Wire+Cutter

http://www.stylehive...re-cutter-60568

#47 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 August 2010 - 07:12 PM

De cate ori intru aici imi tot spun ca data viitoare nu mai intru, dar se pare ca nu ma pot abtine. La mine branza=love. Adriana, m-ai innebunit cu branzeturile alea din Franta. Abia astept sa ajung si sa-mi fac aprovizionarea (cat o sa-mi permita bugetul si cala avionului).

#48 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 August 2010 - 08:36 PM

Maya , branza sa fie, ca struguri am adus destui :)

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-16-128310698831.jpg


#49 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 August 2010 - 11:25 PM

Vezi postareastella, la 29 August 2010 - 07:35 AM, a spus:

Adriana, daca ai ocazia , data viitoare incearca sa iei marca papillon . eu o prefer net celuilalt. sunt si altele. oricum orice roquefort e bun, dar pentru mine "fluturasul" e super

Il cunosc, cred ca l-am cumparat la Chambery si la Cheese, da' Briançon e mica si tre sa ma limitez la ce gasesc =))
Am traversat 5 "col" simbata ca era o zi splendida ( Montgenèvre, Lautaret, Galibier, Telegraphe, Mont Cenis) si pe undeva la peste 2000 de m era un "magazin" care vindea Beaufort, i-am zis lu Stefano sa se opreasca sa cumparam dar el n-a avut incredere, italianu' din el i-a zis ca o fi facut cine stie unde si adus acolo, geaba i-am zis eu ca erau vacile alaturea la pascut semn ca era adevarat :drool:

#50 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 August 2010 - 11:28 PM

Vezi postareajulix_2007, la 29 August 2010 - 07:12 PM, a spus:

De cate ori intru aici imi tot spun ca data viitoare nu mai intru, dar se pare ca nu ma pot abtine. La mine branza=love. Adriana, m-ai innebunit cu branzeturile alea din Franta. Abia astept sa ajung si sa-mi fac aprovizionarea (cat o sa-mi permita bugetul si cala avionului).

Fii atenta la alea care put, marea majoritate :drool:
Noi tinem brinzeturile in al doilea frigider, care e intr-o camara, acu ca are Roquefort si alte brinzeturi din lapte de capra, care ii plac lui Stefano, dupa ce il deschidem miroase o jumatate de ora casa pe o raza de 30 m de jur imprejur =))

#51 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 August 2010 - 08:11 AM

Adriana, trebuia sa ia, ca e bun :drool: .

#52 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 30 August 2010 - 01:48 PM

Vezi postareaAdriana, la 29 August 2010 - 11:28 PM, a spus:

Vezi postareajulix_2007, la 29 August 2010 - 07:12 PM, a spus:

De cate ori intru aici imi tot spun ca data viitoare nu mai intru, dar se pare ca nu ma pot abtine. La mine branza=love. Adriana, m-ai innebunit cu branzeturile alea din Franta. Abia astept sa ajung si sa-mi fac aprovizionarea (cat o sa-mi permita bugetul si cala avionului).

Fii atenta la alea care put, marea majoritate :)
Noi tinem brinzeturile in al doilea frigider, care e intr-o camara, acu ca are Roquefort si alte brinzeturi din lapte de capra, care ii plac lui Stefano, dupa ce il deschidem miroase o jumatate de ora casa pe o raza de 30 m de jur imprejur :P


Cu frigiderul si familia ma descurc eu. Problema e sa nu ma dea aia jos din avion ca le imputesc cala. :P

#53 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 August 2010 - 09:34 PM

Pai la avion ma refeream si eu :angryfire:

#54 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 January 2011 - 07:22 PM

Am vorbit de parmigiano reggiano in alt subiect si m-am gindit sa lipesc si aici ceea ce am scris acolo, ca sa fie aici la Brinzeturi.
Fel de fel de informatii se gasesc pe siteul oficial al consortiului
http://www.parmigiano-reggiano.it/
Ca sa recunoasteti ca un parmigiano e adevarat el trebuie sa aiba printre altele:
- oricum ar fi taiata bucata trebuie sa aiba o bucatica de coaja pe care sa se vada clar o parte din literele Parmigiano Reggiano inscrise pe ea
Imagine postata
- timbrele sau cum sa le zic, al consortiului si stampila certificarii faptului ca fabrica face parte din consortiu
Imagine postata
Imagine postata

Astel sunt ambalate sub vid, bucatile de circa un kg, de exemplu asta e invechit mai mult de 30 de luni
Imagine postata
De exemplu, asta, cumparat acum in decembrie, are ca data de expirare iunie 2011 dar stiu prea bine ca pastrat in frigider nu i se va intimpla nimic, pentru ca, cel pe care il folosesc acum l-am cumparat in decembrie 2009, dupa ce il scot din punga lui il pastrez in punga dintr-asta gaurita, bucata asta se vede ca incepe sa fie veche de la punctele astea albe, dar nu mucegaieste si nu are absolut nici un defect, e doar mai tare si mai greu de dat pe razatoare, dar asta nu e problema mea :floare:
Imagine postata

#55 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 January 2011 - 08:11 PM

habar nu aveam ca exista acest topic! bine ca l-ai scos la suprafata Adriana :floare:
ma apuc de lecturat... si de salivat :huh: !

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#56 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 January 2011 - 09:19 PM

Trebuie sa-mi impun sa mai caut material si sa-l mai imbogatesc ca la multitudinea de brinzeturi care exista aici e si pacat sa nu vi le arat.

#57 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 January 2011 - 10:24 PM

Noroc cu fetele din RO, ca habar nu aveam "Dintre branzeturile romanesti imi place branza de capra, branza Tilsit,branza Nasal. ".
O sa le caut si sa le probez si eu si revin cu impresii.

Eu ii dadeam cu Napolact in sus si in jos, telemea de bivolita, de capra, de oaie, de vaca, insa ultimamente m-au cam dezamagit, o fi fost lotul defect ...

Imi pleaca niste colegi in Italia si ma gandeam .... ce sa le spun eu sa imi aduca sa merg la sigur, in afara de parmezan? :) . ..conteaza mult producatorul si la voi. =))

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#58 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 January 2011 - 11:01 PM

Mai mult ca sigur, pentru parmigiano zi-le sa controleze ce am aratat eu in pozele astea, apoi depinde in ce zona se duc, ca sa stii de brinzeturi sa ceri, ca daca te bazezi pe cele industriale de supermarket le poti gasi si in Romania :)

#59 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 January 2011 - 11:08 PM

Vezi postareaAdriana, la 06 January 2011 - 11:01 PM, a spus:

Mai mult ca sigur, pentru parmigiano zi-le sa controleze ce am aratat eu in pozele astea, apoi depinde in ce zona se duc, ca sa stii de brinzeturi sa ceri, ca daca te bazezi pe cele industriale de supermarket le poti gasi si in Romania :)


Langa Modena, la Carpi. Si ii rog sa mearga la Coop. Tu unde spui sa ii trimit la boutiq?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#60 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 January 2011 - 12:24 AM

In zona aceea au toate sansele sa gaseasca un parmigiano cum trebuie.
Pe siteul asta i-am gasit pe cei de la l-am cumparat eu acum, cel pe care l-am pozat
http://www.parmigian...ci_spaccio.aspx
in zona carpi pare a fi asta
ORATORIO SAN GIORGIO VIA DELLE NAZIONI UNITE, 16-INT. 1 41012 CARPI (MO)
http://www.caseificiosangiorgio.it/
Acu depinde daca au chef sa-l caute si sa mearga sa vada.
dar in orice caz la coop ar trebui sa gaseasca produse bune,cele care au stampila "fior fiore" si care sunt de calitate
http://www.e-coop.it...FIOR+FIORE+COOP
Boutiq-uri in zona aceea eu nu cunosc :)

Arata acest topic


  • 15 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul
0 membri, 13 vizitatori, 0 utilizatori anonimi