Branzeturi Ce brînza aveti în frigider?
#101
Postat 01 February 2011 - 11:53 PM
Mi-au luat colegii o multime de mezeluri si branzeturi de la fabrica aia!!! buneee rau! N-am avut timp de poze sunt tot pe fuga de vreo 2 saptamani! si fug, si fug ...si imi mai trag sufletul pe aici doar cate un pic cu cititul, ca de scris nici aia nu mai reusesc, dar tot e o placere sa va ceteasca omul!
La parmezanul de copii scrie si fara lactoza. Si asta e marketing (adica si parmezanul de adulti e fara lactoza?)?
La ala de la fabrica nu scrie nr. de luni pe ambalaj, dar acolo au intebat si le-a spus 36. oare asa o fi? In schimb, pungi de alea perforate nu mi-au luat. Ce ma fac ca nu am curaj sa incep parmezanul in cazul asta? Pot cumva oare sa prepar eu pungile prin intepare?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#102
Postat 02 February 2011 - 12:08 AM
Fa tu niste gaurele intr-o punga si incepe-l.
#103
Postat 03 February 2011 - 12:43 AM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#104
Postat 03 February 2011 - 12:48 AM
Dupa aia eu nu stiu nici cit o sa-l tii nici cit e de uscat nici cit e de bun/nebun deci nu pot preconiza daca si cind o sa mucegaiasca.
#105
Postat 04 February 2011 - 03:26 PM
#106
Postat 05 February 2011 - 12:15 PM
Cre'ca astia de la Real or auzit cand am zis ca nemtii nu stiu ce este branza adevarata...ori s-o fi speriat masinica mea cand am zis ca tre' s-.o scot la plimbare in Francia. Nush care o fi fost motivul...cert e ca ieri la cumparaturi m-am ales cu astea, yu-huuu Naja...tot nu imi satisface paleta mea de preferinte, insa pana ajung iar in Franta, merge. Oricum e de rau...daca am descoperit izvorul de Reblochon la 5 km departare
Dilema mea e: ce beau la ele? Recomandati-mi ceva, ca in seara asta vreau sa le dau cep.
#107
Postat 05 February 2011 - 02:07 PM
Eataly, la 04 February 2011 - 03:26 PM, a spus:
Asa am procedat si eu, m-am gandit ca e mai bine decat in plastic. Insa e clar: il tin prea mult dupa ce ii dau cep. Daca stiu ca nu mai am drum in Italia, o buc de 1 kg o tin un an, dramuind-o la sange (din pacate mai pierd ca la un mom dat mucegaieste pe ext si tb sa tai prima feliuta pt a indeparta mucegaiul. Eu cred ca voi nu tineti parmezanul desfacut mai mult de 2-3 luni, poate nici atat. Asta e diferenta ! ca eu nu am de unde ma aproviziona si vreau sa o lungesc prea mult si probabil odata desfacut are un termen de garantie limitat.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#108
Postat 05 February 2011 - 03:16 PM
#109
Postat 05 February 2011 - 10:17 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#110
Postat 05 February 2011 - 10:59 PM
Daniella, la 05 February 2011 - 02:07 PM, a spus:
Nu inteleg de ce preferi sa il tii un an si sa arunci periodic din el, si nu te bucuri de el cit e bun si apoi sa iei un altul din magazinele noastre? Eu inteleg dorinta de a folosi produse de calitate, dar daca nu se gaseste intotdeuna originalul iti garantez ca exista si "copii" demne de tot respectul. Eu am luat de curind parmezan Zanetti (are si el niste inscriptii pe el, dar zau ca nu m-a interesat asta) si e mai mult decit multumitor. Indiferent cit de scump sau greu de gasit a fost un produs eu gasesc ca e mai bine sa-l consum atunci cind e in totalitatea calitatilor lui decit sa il las sa se faca praf prin frigider sau sa se usuce pe afara in loc sa-l maninc.
Cred ca in nicio tara nu e posibil sa gasesti toate brinzeturile la un loc, daca gasesti parmezan original, cu siguranta lipseste telemeaua, daca ai si telemea atunci nu ai feta si tot asa, nu vad altfel cum te poti impaca cu gindul decit aprovizionindu-te atunci cind iesi pe afara, sau apeling in dorul originalului la replici de calitate ale aceluiasi produs. Stiu ca Mozzarella e ceva anume, de exemplu, eu insa iau foarte des Paladin, o mozzarella foarte pe gustul meu, chiar daca vaca care a donat laptele nu e din Italia
#111
Postat 05 February 2011 - 11:04 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#112
Postat 05 February 2011 - 11:10 PM
PS- mai prefer sa fac un lucru: cind am cite ceva bun dar care "nu tine", prefer sa-l impart la prieteni, care nici ei nu ma uita cind vin de pe undeva cu ceva deosebit
#113
Postat 05 February 2011 - 11:14 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#114
Postat 05 February 2011 - 11:26 PM
fac si eu cum face Carmella, cand am mai mult mai dau si la prieteni. oricum eu sunt aproape de Italia, si pot avea rapid "di quello buono" ,
basca gasesc si la mine-n sat la branzar unul exceptional.
#115
Postat 06 February 2011 - 01:14 PM
Un mucegai tip camembert facut de alta firma
cas de vaca.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#116
Postat 06 February 2011 - 11:46 PM
Imagini atasate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#117
Postat 06 February 2011 - 11:46 PM
Multumesc de pont. Saptamana asta l-am cautat din nou la Metro si la Real nu l-am mai gasit!
Daca gasiti mozzarella aceasta de bivolita, nu o ocoliti e bunaaa (i-am vazut si la TV, la "viata satului" sau "ferma"):
Imagini atasate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#118
Postat 07 February 2011 - 04:46 PM
Daniella, la 06 February 2011 - 11:46 PM, a spus:
"Ca o orice poveste de succes, succesul branzei de Nasal incepe cu o legenda, transmisa cu piosenie din generatie in generatie. Niste tarani din Nasal au furat o parte din branza grofului care stapanea satul. Ca sa nu fie prinsi, au ascuns rotile de branza intr-o pestera de la marginea localitatii. Zile la rand, ei nu au cutezat sa intre in pestera si sa isi ia acasa prada, de teama sa nu fie prinsi. Si-au luat, totusi, sufletul in dinti si au mers ca sa isi recupereze branza furata. Alimentul lasat in grota capatase o crusta si o culoare rosiatica. Atunci cand au gustat-o, satenii au descoperit ca branza avea un gust delicios. In cele din urma, potrivit zilcalei: „Prostul care nu-i fudul, parca nu e prost destul“, pentru ca s-au laudat prin sat cu branza furata, ei au fost prinsi si pedepsiti. Taranii au marturisit nobilului secretul pesterii. De atunci, acesta isi depozita branzeturile in peste- ra-minune de la Nasal. La petreceri, groful isi servea oaspetii cu branza speciala. "
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#119
Postat 20 May 2011 - 02:51 PM
#120
Postat 21 May 2011 - 07:11 PM
noi am fost azi la Briancon si am refacut stocul de brinzeturi
Roquefort http://www.roquefort-societe.com/
Comtè http://www.comte.com/accueil.html
diverse
un camembert no name, sa vedem cum va fi
si brinza alba care ne place mie si lui Marco