- clatite (eu le facusem cu o zi inainte)
- sos de vanilie ( eu am facut cu budinca de vanilie dar cu mai mult lapte in compozitie pentru ca aceasta sa iasa mai moale)
- 150 g branza dulce
- un ou
- 3 albusuri
- esenta de rom
- o lingura de nuca macinata
- stafide preferential
- 6 linguri zahar
- un plic zahar vanilat
- coaja de la jumatate de lamaie
- topping ciocolata sau de fructe
Mod de preparare:
Se fac clatitele. Separat intr-un vas amestecam branza cu oul, zaharul vanilat, o lingura de zahar, coaja de lamaie si stafidele.
Cu aceasta compozitie vom umple clatitele pe care le vom pune intr-un vas ena , deasupra punem sos de vanilie din abundenta sau budinca depinde de ce aveti apoi mixam albusurile cu 6 linguri de zahar si jumatate de sticluta de esenta rom pana obtinem compozita ca la bezele.
Punem cu mana bezeaua peste clatite o asezam dupa preferinte, presaram nuca deasupra si introducem vasul la cuptor pentru 20 minute la 180-200 grade depinde de cuptor, cam pana cand obtinem culoare aurie la bezea.
Scoatem vasul din cuptor punem deasupra topping de care dorim si le servim calde.
Pofta buna!