Ce retete de peste ati gatit azi?
#61
Postat 06 October 2010 - 10:26 AM
Na ce sa fac inca mai invat .
#62
Postat 06 October 2010 - 10:33 AM
#64
Postat 30 October 2010 - 11:21 AM
Reteta aici:
http://artaculinara....di-vino-bianco/
.
.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#65
Postat 20 November 2010 - 12:25 PM
#66
Postat 20 November 2010 - 04:40 PM
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#67
Postat 20 November 2010 - 06:37 PM
Dorada in crusta de sare,
varianta mea.
Pestele curatat de interioare, dar NU de solzi.Cu cat e mai mare cu atat mai bun.Un strat de sare fina, un pat de felii de lamaie, pestelui in burta i-am pus usturoi si crengute de patrunjel.Deasupra alte felii de lamaie.
L-am acoperit cu sare si am stropit sarea cu zeama de lamaie.
Dorada mea zambea in sarcofagul ei de sare.
Eu l-am lasat 25 de minute la 200 grade.
In casa mirosea a lamaie.Se sparge usor crusta si se serveste.
#68
Postat 02 January 2011 - 11:15 AM
#69
Postat 02 January 2011 - 11:58 AM
Am fiert cinci minute o jumatate de kilogram de midii congelate si un pumn de creveti ramasi de izbeliste intr-un litru jumate de apa, impreuna cu o ligurita plina de alge wakame instant si dezhidratate
Cu o parte din fondul astfel obtinut, algele(care si-au marit volumul de peste cinci ori) si o mana de goange marine am pus de o supa cu legume taiate alumettes si trase in wok la foc napraznic. Mirosenii: ginger, piper verde si rosu, si urmatoarele frunze uscate, macinate in creuzet la locul faptei: praz, lemongrass, coriandru, frunze de usturoi, iarba ciorii. Astea dintr-un borcanel cu frunze asiatice primit ca cadou
Restul de supa l-am folosit pentru ingrijirea cu drag al unui risotto, in care in ultimele cinci minute am rasturnat cea mai mare parte a fructelor de mare.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#70
Postat 11 January 2011 - 04:12 PM
Ultimii doi pusi deoparte la racit pentru o poza finala.
Am tocat tentaculele, le-am amestecat cu un ou si cu paine inmuiata si stoarca, doua anchoa in ulei, usturoi si patrunjel tocat dupa gust.
I-am pus in tigaie cu ulei masline extra, usturoi si vin alb.Evaporare si 5 minute cu capac.Patrunjel tocat deasupra fara numar si gata.
#72
Postat 07 March 2011 - 10:07 PM
#73
Postat 08 March 2011 - 05:57 PM
Lapona Enigel, la 07 March 2011 - 10:07 PM, a spus:
P3070033.jpg
Detalii!
#74
Postat 08 March 2011 - 06:54 PM
#75
Postat 08 March 2011 - 09:05 PM
Lapona Enigel, la 08 March 2011 - 06:54 PM, a spus:
Pai asteptam detalii ca io am da reteta asa, larg, la îndemîna oricui.
Citeaza
Bine ti-a zis, noroc ca nu-s chiar asa strain
#76
Postat 12 March 2011 - 10:43 PM
Mancare tipic mediteraneeana servita in bolul meu de Sèvres...pardon...Obor.
PS: majoritatea scoicilor ce au aparut in foto au migrat in farfuria sotului dupa statul la pozat.
#77
Postat 13 March 2011 - 09:52 AM
cum se impaca fructele de mare cu chorizo?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#78
Postat 13 March 2011 - 03:35 PM
Daniella, la 13 March 2011 - 09:52 AM, a spus:
cum se impaca fructele de mare cu chorizo?
Foarte bine. Dealtfel in multe retete portugheze si spaniole se pune la peste si fructe de mare carnat chorizo, taiat in forme diverse, de la felii groase pana la dat pe razatoarea mare. Era mai frumos daca-l taiam cubulete mici insa n-am avut rabdare.
#79
Postat 13 March 2011 - 06:54 PM
Am cumparat, cheltuind in jur de 57 de €:
- un chilogram de creveti mai mari, mazzancolle le zice aici, tropicale si prefierte, 10.50 €, dupa curatat ramin mai putin, cred in jur de vreo 400 de gr
- un chilogram de midii, doar fructul, congelate, 10.80 €
- un chilogram de tentacule de calamari, 12.46 €
- o caracatita, sa fi avut cred in jur de 7-800 de grame, 14.37 €
- 2 fileturi mari de peste (persico) cred ca aveau si ei in jur de vreo 800 de gr impreuna, 9.35 €
Patru persoane am mincat:
vineri la cina:
crevetii lui Eataly - http://artaculinara....oi-si-parmezan/
caracatita cu masline - http://artaculinara....ita-cu-masline/
supa de peste - http://artaculinara....zuppa-di-pesce/
simbata la prinz
risotto cu peste - http://artaculinara....sotto-cu-peste/
simbata la cina iar supa de peste
duminica la prinz
paste cu peste - http://artaculinara....dpost__p__81495
duminica la cina:
terrina lui Eataly - http://artaculinara....rrina-de-peste/
si terminam crevetii care au ramas de vineri seara
Midii mai am dar astept o zi cu soare ca sa le fac frigarui pane, deocamadata ploua de 2 zile
#80
Postat 15 March 2011 - 11:58 AM
dumnica: 2-3 kg de midii vii si fff proaspete (nu a ramas nici macar 1 inchisa), aburite in suc propriu cu ulei de masline+usturoi+vin+patrunjel+piper de 5 feluri+pepperoncino
Imagini atasate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!