Ce retete de peste ati gatit azi?
#1
Postat 27 March 2010 - 12:28 AM
Acum citeva zile am lasat sa se decongeleze fileurile de peste (scorfano), le-am pus in tigaie cu putin ulei la foc mare, in scurt timp au lasat o gramada de apa pentru ca nu erau complet decongelate, am aruncat-o si le-am intors pe partea cealalta, am adaugat sare, patrunjel si masline. Am servit cu piure de cartofi. Imi place carnea acestui peste pentru ca ramine compacta, nu se flescaieste
#2
Postat 27 March 2010 - 06:03 AM
http://panseluta-violet.blogspot.com/
#5
Postat 31 March 2010 - 10:18 AM
#7
Postat 09 April 2010 - 07:34 PM
#8
Postat 11 April 2010 - 11:24 PM
Caracatita racita in apa in care a fiert si perpelita intr-un pic de ulei la foc mare. Am pus-o peste piure, am condimentat cu putin ulei la sfarsit si am decorat cu rozmarin.
#9
Postat 16 April 2010 - 02:29 PM
Spaghetti cu creveti si rosioare proaspete.
Dorada la cuptor.
Si somon afumat parfumat cu marar si lamaie.Made in France!
#10
Postat 16 April 2010 - 02:48 PM
Cambula cu cartofi natur.E mult mai buna decat suna, va asigur!
#11
Postat 17 April 2010 - 04:49 PM
#12
Postat 17 April 2010 - 11:32 PM
- creveti cu vermut
- caracatita cu cartofi si masline
- calcan mi se pare ca ii zice pe romaneste cu cartofi fierti
#13
Postat 20 April 2010 - 10:17 PM
Si a jupanului:
Bun, rau! Ma bate gandu' sa repet experenta sambata asta, sambata aviatoare si, de ce nu si sambata aialalta....
#15
Postat 23 April 2010 - 07:06 PM
#16
Postat 23 April 2010 - 07:52 PM
Bravo,te cred ca e foarte buna, se si vede
[/quote]
Multumesc!
Incet incet incep sa ma adaptez noilor exigente.
Si sa vezi ca mi-a ramas o bucatica de file de dorada mediterranea, pe care am maruntit-o si am adaugat-o sosului de paste alla puttanesca. A iesit o nebunie.
#17
Postat 23 April 2010 - 08:28 PM
#18
Postat 23 April 2010 - 08:52 PM
Tilapia la cuptor in hartie pergament cu marar,lamaie,rosii,usturoi,servit cu orez.
Pastrav dupa aceeasi metoda.Cimbru in loc de marar si pleurotus.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#19
Postat 24 April 2010 - 03:36 PM
Anchoa proaspete, ca la greci!
Intr-o tigaie am pus doua degete de apa si unul de ulei.Am fiert , am adaugat doua linguri de mustar.Am aruncat in ea pestisorii curatati de cap si resturi.Am fiert 5 minute, fara sa-i intorc cu lingura, duar miscand tigaia.La sfarsit am stors o lamaie deasupra.
Si aici gata:
#20
Postat 25 April 2010 - 10:14 PM
Noi in seara asta file de pollack mi se pare, decongelat, am pus in tigaie un strop de ulei, apoi am pus fileurile, citeva felii de rosioare, masline si cind a fost gata patrunjel taiat, alaturi de fenel