Forum Culinar: O salata pe zi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 13 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

O salata pe zi mai usor decat s-ar crede

#1 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 29 March 2010 - 05:49 PM

Intentionez ca in acest topic sa descriu salatele pe care le prepar si le consum in fiecare zi la servici.

De la ce-am pornit? De la bebe... a inceput sa mi se faca foame mult mai des decat de obicei si m-am gandit sa incerc si o salata la un moment dat. Surpriza a fost ca salata mi-a tinut de foame nesperat de bine, pana seara stomacul mi-a mai cerut doar un fruct sau ceva usor, si chiar si seara am ajuns acasa satula. Interesant, eu inca ma minunez.

Nu am inca posibilitatea sa fac poze la servici, dar ar fi super sa vin si cu poze, mai ales ca nu e vorba de retete in imagini, ar merge totul rapid. Poate pe viitor voi pune si poze.

Daca va place ideea si aveti salate interesante, eu va astept cu drag!

#2 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 29 March 2010 - 05:57 PM

Azi:

- un sfert de castravete de sera (taiat in sferturi si apoi felii)
- o jumatate de morcov mic (taiat felii)
- o tija de telina mare (taiata felii)
- cateva frunze de telina care erau pe tija in cauza (taiate oarecum marunt)
- 20gr de branza cedar (taiata feliute marunte)
- un ou fiert
- sos din o lingura de zeama de lima si ceva mai mult ulei

Sare nu am pus pentru ca de ieri nu mai suport sarea, mi se pare foarte sarata... mofturi de gravida.

Prepararea are loc in mica bucatarie de la birou, in graba si totul se marunteste din mana deasupra farfuriei adanci in care si consum salata.

Am pus intai zeama de lamaie si uleiul in farfurie si cu o lingura am amestecat repede pana s-a formeat o emulsie aratoasa.

Apoi am tocat rand pe rand cruditatile si branza, dupa care am amestecat bine.

La sfarsit am adaugat oul fiert taiat in bucatele mici. Am savurat in fata biroului. gata.

Am facaut intai sosul

#3 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 30 March 2010 - 05:38 PM

Azi:


-morcov
-ardei
-castravete
-tija de telina
-rucola
-ridichi
- zeama de lamaie & ulei

#4 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 06 April 2010 - 05:46 PM

Pauza a fost fara voie, mi s-a virusat calculatorul si pana la urma a trebuit sa reinstalez tot tot...


Azi:

un morcov mare rontait ca iepurila. nu se pune la salate, este? :lol:

#5 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 09 April 2010 - 04:51 PM

Azi: din sfecla rosie in otet (conservata de mine) cu boabe de porumb de la conserva. mergea niste ulei dar nu mai am la servici. :)


*Edit: scrisesem ridiche in loc de sfecla :)

#6 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 14 April 2010 - 04:16 PM

Azi doar niste ridichi.

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

  Postat 14 April 2010 - 04:51 PM

  • 1 mar
  • 1 morcov
  • zeama de lamîie
  • ulei de masline
  • un strop sare
  • putin piper


Imagine atasata: monthly_04_2010/post-5-127125661187.jpg

Merele si morcovul se curata si se dau pe razatoare.
Se face un dressing din sare,piper,suc de lamîie si ulei de masline.
Se toarna peste morcov & mar razuit,se amesteca si se lasa 5 minute sa traga.

O salata simpla dar excelenta.Eu o ador.Reteta apartine Danei(uptown girl)

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 14 April 2010 - 05:07 PM

Maya super retata si mersi ca salvezi topicul! Eu ma facui de ras cu ridichile mele, dar chiar nu voiam sa las topicul sa se piarda.

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 14 April 2010 - 05:11 PM

Vezi postareaPisoi, la 14 April 2010 - 05:07 PM, a spus:

Maya super retata si mersi ca salvezi topicul! Eu ma facui de ras cu ridichile mele, dar chiar nu voiam sa las topicul sa se piarda.

Ma bucur ca am dat de topic!
Egal ca-s doar niste ridichi,eu cred ca vazînd,sau chiar citind doar,papila se activeaza si cere salata,legume,fructe,vitamine...ceea ce nu poate fi decît bine :notworthy:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 14 April 2010 - 05:17 PM

Asa e!

Iar reteta ta e atat de usor de realizat, mai mereu am la indemana mere si morcovi, rar imi lipsesc si atunci din greseala. :notworthy:

#11 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 April 2010 - 08:06 AM

Iata Pisoi ca-mi iau inima-n dinti si ma fac eu de ras cu ridichea mea...si stai linistita ca nu las topicul sa se duca de rapa...deci,in mintea mea salatele se inpart in 2 mari categorii:
1-cele pe care le servesc doar ca atare adica la aperitiv sau ca felul intai,cu grisine sau paine prajita, crecars...
2-cele pe care le folosesc ca si garnitura la felul principal(snitele ,fripturi, piftele etc)

In functie de sezon si de anotimp iar difera,iata de exemplu acum pe perioada primaverii imi place salata verde cu ceapa verde,ridichi si marar proaspete de gradina cumparate de la tarani,iat-o de exemplu pe cea de ieri(banala stiu dar ce sa fac daca in aceasta perioada asa imi place,iaca ma fac de ras cu ridichea mea na),dresing ulei de masline putin otet de mere sau zeama de lamaie(depinde ce am)si putina apa:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127131009356.jpg

Acum ca sa ma perdonezi pt. banalitatea salatei mele o sa mai dau niste retete de salate ceva mai faine, fiecare cu povestea ei...

Din ciclul salata servita la aperitiv,cea mai ciudata pe care am mancat-o a fost la munte in Italia la un restaurant,se numea salata montanara(munteneasca)si avea cateva fructe de padure(predomina fraguta(fragii),frunze de rucola,si cubulete de branza de capra,dresing ulei de masline si otet balsamic(scria in meniu ingredientele),stii ca desi eram sceptica la inceput nu era rea deloc...hhmmm :)

Apoi din acelasi ciclu'salate aperitiv sau felul 1 ma indragostisem de salatele de la restaurantul chinezesc (torino via duchesa iolanda),fiind client fidel o chinezoaica super draguta deacolo(Umbreta pe numele ei)mi-a dezvaluit diverse retete de-ale lor(cea mai pretioasa de bomba inghetata prajita si banane fripte)printre care dresingul de la salatele lor care este bestial,am sa-l numesc dresing alb ca sa nu-l mai repet mereu la salate...
Deci dresing alb:iaurt gras(1 paharut),1 lingurita de miere de albine(sau zahar),1 lingurita de mustar,1-2 linguri de maioneza(facultativ),ulei de masline si zeama de lamaie,se omogenizeaza toate si se condimenteaza salata...e bestial

Cu acest dresing aveau urmatoarele salate(pe care le-am tot savurat cu placere)
Salata verde cu ceapa verde,fasiute de morcov,cubulete de proschutto cotto(jambon),cubulete de branza (tip cascaval)si dresingul alb(servite cu grisine)

Salata verde cu ceapa verde fasiute de morcov,fasiute de pui griliat,migdale+dresingul si grisine..

Salata verde ceapa verde fasiute de morcov,cubulete de rulada de curcan si cubulete de ananas+dresing si grisine..

Aceste salate mi-au schimbat total mentalitatea despre salate,inainte nu-mi puteam imagina sa mananc o salata asa pur si simplu(nu ca si garnitura)

O sa mai revin cu retete de salate daca ma mai primesti...

#12 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 15 April 2010 - 02:04 PM

Geany draga, in primul rand salata ta e foarte faina! Si eu mai fac asa aici, dar salata verde nu se compara cu aia de gradina si deci nu-i asa buna. De altfel e si fuarte scumpa :violent6: .


Multumesc pentru ideile de salate, sunt foarte faine.

Da ia zi, al tau sot mananca salate din astea pe post de aperitiv sau chiar gustare intre mese? Sunt fuarte curioasa cum sa-l conving si pe al meu :violent1:

Eu salate fac din cele mai ciudate combinatii, am trecut peste pragul psihologic al salatelor doar ca la mama acasa. Fac in general din ce am la indemana, nu ma sfiesc :director: . De cele mai multe ori ies fuarte faine daca dresingul e bun si condimentarea potrivita.

O sa salvez aici dresingul asa mai colorat:

Dresing alb:
-iaurt gras(1 paharut),
-1 lingurita de miere de albine(sau zahar),
-1 lingurita de mustar,
-1-2 linguri de maioneza(facultativ),
-ulei de masline si zeama de lamaie
Se omogenizeaza toate si se condimenteaza salata


#13 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 April 2010 - 02:16 PM

Draga Pisoi sotul meu e moldovean da din ala inrait,numa ca-i f. indragostit de mine de vreo 19 ani numa' cat am fost plecata mi-o dus doru' si acu' tre sa-i povestesc in amanunt unde am fost ce-am vazut si ce am cunoscut si el tot zice :''ee pai sa-mi faci si mie de-aia sa vad cum e''i-am facut si i-a placut am incercat sa-l invat alte obicee si la marea majoritate a retetelor a fost f. deschis(eu si acum mai primesc din Italia de pe unde am lucrat si de la sorica ingrediente ca paste,parmegeano,tonno destia) si-i plac a prins gustul,poate si de dragul meu ca stie ca-mi plac...
Daca incerci o salata cu dresingul ala alb chiar sa-mi spui daca ti-a placut ca eu am devenit dependenta...
Am sa mai pun niste retete de salate tot asa ''furate''de-pe-afara'' :violent6:

#14 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 15 April 2010 - 03:55 PM

Salata mea de azi:

  • castraveti
  • rosii
  • ceapa violet
  • coriandru
  • iaurt grecesc
  • ulei de susan
  • otet balsamic
  • sare


Imagine atasata: monthly_04_2010/post-5-127133962378.jpg

Se taie rosiile si castravetii felii.
Ceapa se taie inele,ca da mai bine la pupila :violent6:
Se asezoneaza într-un castron,
împreuna cu cîteva frunzulite de coriandru.
Dressing-ul se prepara din iaurt grecesc,
putin ulei de susan,otet balsamic,coriandru tocat si sare.


-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#15 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 15 April 2010 - 04:23 PM

Maya... cat de bine poa' s-arate! vreau! :violent6:

#16 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 April 2010 - 03:51 PM

Vezi postareaPisoi, la 15 April 2010 - 04:23 PM, a spus:

Maya... cat de bine poa' s-arate! vreau! :wub:

Pisoias,mie îmi plac mult salatele..egal de care.Cel mai mult îmi plac cele simple,putine ingrediente,ca sa le simt gustul la fiecare în parte.

Azi am vrut ceva picant,sarat si verde.

  • frunze tinere de salata,amestecate*
  • masline kalamata
  • feta
  • ceapa violet
  • zeama de lamîie
  • ulei de masline
  • oregano
  • piper proaspat macinat


Salata mea,cu tenta greceasca :D


Imagine atasata: monthly_04_2010/post-5-127142509468.jpg

Prima data fac dressingul.Am folosit oregano uscat care are nevoie de ceva timp pentru a se hidrata în zeama de lamîie si ulei,iar el la rîndul lui sa parfumeze lichidele.De sare nu este nevoie,deoarece Feta si Kalamata sînt sarate destul,dar putin piper proaspat macinat nu strica deloc aroma dressingului.Dupa ce e gata dressingul,uitam de el vreo 10 minute,timp în care pregatim frunzulitele de salata,taiem feta cubulete,ceapa inele,apoi aranjam totul frumos pe un platouas.Cu o lingurita punem din dressing peste tot,pentru a nu mai fi nevoie de amestecat.
Da mai bine la pupila cînd e aranjat :P


*Eu am cumparat o caserola de frunzulite tinere asortate/amestecate : Batavia(batavia lettuce),Feldsalat(valerianella locusta) si salata verde ondulata.

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#17 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 19 April 2010 - 02:03 PM

O salatica de rucola,rosii si ou

  • rucola
  • rosie
  • castravete
  • ou fiert
  • iaurt
  • zeama de lamîie
  • coriandru
  • ceapa violet
  • sare


Imagine atasata: monthly_04_2010/post-5-127167837665.jpg

Dressingul îl fac din ceva iaurt,zeama de lamîie,ceapa tocata,coriandru tocat si sare.
Aranjez legumaraia,iar oul feliat îl pun deasupra.Dressing,adaug cîte o lingurita ...manînc,apoi mai adaug o lingurita...si tot asa.Rucola nu se lasa bine amestecata cu alte legume,mai ales daca e lunguta,ci se înnoada firele între ele,iar celelalte legume se duc la fundul castronului,si ma enerveaza :thumleft:

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#18 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 19 April 2010 - 07:01 PM

Eu azi am improvizat o salata din:
- un ou fiert
- doua linguri generoase de sfecla rosie in otet
- o mana buna de masline marinate cu rozmarin

Maslinele cu sfecla nu s-au inteles :D

#19 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 20 April 2010 - 08:52 AM

La sectiunea salata improvizata la minut mi-am prins si eu urechile ieri, amestecind pastai de mazare dulce, ceapa rosie, ardei capia si mini-grisine cu sare, piper, ulei de masline si aceto-balsamico dupa gust. :floare:

Imagine postata

#20 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 20 April 2010 - 09:21 AM

O alta salata preferata de mine e cea Waldorf, la care folosesc:

- 1 tija de telina tocata
- 1 mar taiat cubulete potrivit de mari
- 2-3 felii de ananas taiate cubulete (merge si ananas din conserva)
- boabe de struguri fara seminte
- miezuri de nuci tocate

iar pt. dressing:

- 1 Lg maioneza
- 1 lg zahar
- 1 Lg zeama de lamiie (previne oxidarea marului)
- 1 Lg smintina subtire (optional)
- sare si piper dupa gust

Se da la frigider pt. 30' ca sa se combine aromele intre ele. Pofta mare ! :floare:

salata Waldorf o servesc fie ca atare linga o felie de piine sau lipie

Imagine postata

fie ca garnitura linga carnea facuta la gratar

Imagine postata


Arata acest topic


  • 13 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi