Forum Culinar: O salata pe zi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 13 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

O salata pe zi mai usor decat s-ar crede

#141 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 10 January 2014 - 11:29 AM

Vezi postareaaura, la 02 January 2014 - 03:51 PM, a spus:

De revelion am facut salata asta de care m-am indragostit

Eu, ca sa spal belsugul de porc de la Craciun si revelion am facut ieri ceva extrem de bun, rapid si simplu:
- o cutie mare de fasole boabe rosie
- 2 cutii de ton
- 3 cepe de apa + o legatura de ceapa verde
- capere
- anghinare
dresing simplu cu multa zeama de lamaie, sare, piper, ulei.
Ne-am lins pe degete pana la coate...

#142 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 12 January 2014 - 07:33 PM

Vezi postareabellamama, la 10 January 2014 - 11:29 AM, a spus:

Ne-am lins pe degete pana la coate...


pianisto! :unsure:

cat e de mare cutia de fasole de-au mers 3 cepe?

#143 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 12 January 2014 - 08:06 PM

Bellamama, ia pune la salata de ton și niște roșii. Eu mănânc până explodez. O bunătate de salată!
Soața mea mi-o atacă mereu.
Sorina

#144 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 13 January 2014 - 11:12 AM

Vezi postareamoatza, la 12 January 2014 - 07:33 PM, a spus:

pianisto! :bounce:
cat e de mare cutia de fasole de-au mers 3 cepe?

Cutie de 800 ml.
Mergea si mai multa ceapa, fiindca se macereaza in zeama de lamaie si-si pierde taria, aproape imediat.
Puteam sa te si pup, ca nu putea... Dar nu-i nimic, te pup acum: :bounce:

#145 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 13 January 2014 - 11:13 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 12 January 2014 - 08:06 PM, a spus:

Bellamama, ia pune la salata de ton și niște roșii. Eu mănânc până explodez. O bunătate de salată!
Soața mea mi-o atacă mereu.

Cred ca e buna si cu rosii, dar eu o fac mai ales iarna, cand rosiile n-au niciun gust, asa ca le evit.

#146 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 14 January 2014 - 03:11 PM

in perioada toamna tarzie-iarna imi place f mult varza de bruxelles, fiind vremea ei e delicioasa, nu necesita cine stie ce procesare, mai ales daca e proaspat culeasa.
O salata care o ador.
Cantitatile sunt , nu sunt, fiecare foloseste dupa gust, dupa numarul persoanelor de la masa.

Sfecla rosie se spala si se sterge usor cu un prosop de hartie.
Intr-un vas se amesteca ulei de masline cu chimen proaspat mojarit, sare si piper.Se unge sfecla cu amestecul obtinut apoi se inveleste in folie de aluminiu.Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius pentru 1 ora pana la 1 ora jumatate, in functie de marimea sfeclei.Este gata cand bagam furculita iar aceasta iese cu usurinta.

Cand este gata se lasa sa se raceasca apoi se curata de coaja si se taie rondele care se aseaza pe o farfurie.

Intre timp spalam varzucile , le stergem si incepem sa "decojim" de frunzele mai mari, frunze care vor fi folosite de data asta.
Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si adaugam frunzele, presaram cu zahar( o cantitate foarte mica) si sare, saltam in tigaie rapid, apoi adaugam putin vin( eu cam o lingura pentru frunzele a cam 20 de varzuci) , lasam sa se evapore vinul si luam de pe foc.Se pipereaza.

Peste sfecla se presara susan rumenit.In mijlocul sfeclei adaugam frunzele de varza peste care eu am pus sare cu petale de flori.

Eu restul verzei am folosit-o la altceva, dar puteti daca vrei sa o taiati bucatele si servi alaturi cruda sau trasa in putin unt si apoi presarata cu parmesan.

Oricum ar fi daca varza este proaspata este o bunatate, nu e amara.

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-479-13897050624662.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#147 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 14 January 2014 - 10:18 PM

Vezi postareaIoana, la 14 January 2014 - 03:11 PM, a spus:

Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius pentru 1 ora pana la 1 ora jumatate, in functie de marimea sfeclei.Este gata cand bagam furculita iar aceasta iese cu usurinta.


daca n-aveti prea multe cuie impotriva mo propun folosirea lui ptr coacerea sfeclei in cateva minutele.

altfel, ar merita incercata salata asta cu varzuci. bravo, Ioana!

#148 Useril este offline   veronik 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 29-July 14

Postat 19 October 2014 - 04:10 PM

Va recomand si eu o salata delicioasa!

Imagine postata


Ingrediente:
3 cartofi
2 morcovi
2 sfecle rosii (medii)
3 oua
o ceapa (medie)
200gr hering sarat (in ulei)
maioneza (un pachetel)
sare dupa gust

Modul de preparare:

1. Se spala legumele cu tot cu coaja si se pun la fiert cu sare aproximativ 30-40 min. Dupa ce sunt fierte si s-au racit se curata de coaja.
2. Se fierb ouale aproximativ 10 min pentru a fi cat mai tari, se lasa sa se raceasca si apoi se curata de coaja.
3. Dupa ce avem toate legumele pregatite pentru salata, aceste se dau printr-o razatoare medie fiecare aparte, preferabil in boluri aparte, la fel si ouale se dau printr-o razatoare medie.
4. Heringul se taie cubulete mici, la fel si ceapa.
5. Avand toate ingredientele pregatite, putem incepe salata propriu-zisa.
6. Pe o farfurie plata se va pune primul start al salatei - cartofii, care se ung bine cu maioneza.
7. Cel de-al doilea strat va fi cel de peste, care se va distribui uniform deasupra stratului de cartofi.
8. Urmand apoi sa punem cel de-al treilea strat - cel de ceapa, ce se adauga uniform deasupra stratului de peste (hering).
9. Dupa ceapa va urma cel de-al patrulea strat cel de morcov, care va fi uns bine cu maioneza.
10. Cel de-al cincilea strat va fi cel de oua, care vor fi unse la fel cu un strat de maioneza.
11. Peste oua se pune sfecla, se uniformizeaza si se unge bine cu maioneza.
12. Pentru un aspect mai placut se da prin razatoare mica un galbenus de ou si se infrumuseteaza salata.

Sper sa va placa si voua!

Aceasta postare a fost editata de veronik: 19 October 2014 - 04:12 PM


#149 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 22 February 2015 - 07:37 AM

Aseara citeva frunze de "inimi de salata", ou de taran, ardei gras, castravete, rosii, ceapa verde...dressing din otet, ulei de nuca, miere de albine, sare, piper. Carnatul l-am pus, ca cineva trebuia sa-l manince. :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-27-14245833600739.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#150 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 February 2015 - 11:50 AM

Si salata mea din perioada asta ca sa ma joc cu instrumentul nou cumparat: fenel, ardei, morcov, varza si dovlecel amestecati cu sos de soia, ulei de masline extravirgin si otet balsamic
Imagine atasata: monthly_02_2015/post-4-14245986484371.jpg

#151 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 22 February 2015 - 12:10 PM

Vezi postareaAdriana, la 22 February 2015 - 11:50 AM, a spus:

Si salata mea din perioada asta ca sa ma joc cu instrumentul nou cumparat: fenel, ardei, morcov, varza si dovlecel amestecati cu sos de soia, ulei de masline extravirgin si otet balsamic



Daca nu asi stii cite "instrumente" ai...cred ca deja le-ai mutat toate intr-o incapere mai mare, ca acolo nu mai era atita loc. :icon_fessee: :D
Am si eu instrumente de taiat legume, dar ma sperii sa le curat dupa aia. Mai bine ciopartesc cu cutitul.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#152 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 February 2015 - 01:11 PM

Alt avantaj al asteia e ca e foarte usor de spalat, nici mai stiu unde s-o pitesc :icon_fessee: asa ca o tin linga aragaz, asa imi amintesc s-o folosesc des :D

#153 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 09 June 2015 - 09:40 AM

Fiindca a venit caldura si nu ma mai atrage aragazul, am facut o salata minunata:
- salata verde fasii
- dovlecel taiat in panglici cu curatatorul de cartofi
- oua de prepelita fierte
- sunca in zdrente
- germeni de ceapa
- dolce latte firimituri
- dresing de lamaie+ulei+sare
Buna, consistenta si racoritoare.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2015/post-1860-14338355707545.jpg


#154 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 September 2015 - 10:56 PM

Salata de cartofi (fierti) cu oua fierte, ceapa fiarta cu putina apa si otet, masline si ton
Imagine atasata: monthly_09_2015/post-4-14422642107555.jpg

#155 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 25 September 2015 - 11:16 PM

Cateva salate facute in ultima vreme. Cartofii, rosiile cherry, castravetii si salatele verzi si rosii sunt din gradina, restul - de la magazin.

Imagine atasata: monthly_09_2015/post-46-14432156343269.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2015/post-46-14432156558893.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2015/post-46-14432156669718.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2015/post-46-14432157020181.jpg

Poze nasoale, facute cu telefonul seara... :tongue3:

#156 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 07 May 2016 - 05:54 PM

Caprese, mai simplu de atat... :angryfire:

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-780-14626364475224.jpg

#157 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,604
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 13 May 2019 - 02:34 AM

Salata de mazare cu oua, ceapa verde, cheddar, relish, maioneza.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2019/post-192-0-08583200-1557707670.jpg


#158 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 May 2019 - 07:57 AM

Relish ce e?
Mie îmi place mazărea, dar cel mai mult dacă e proaspătă, așa era a ta? Că văd că arată foarte bine boabele. Interesantă in formă de salată.
Oare s-ar mînca și crudă? Dacă e proaspătă abia scoasă din cum ii zice, păstaie?

#159 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 13 May 2019 - 08:44 AM

Vezi postareaAdriana, la 13 May 2019 - 07:57 AM, a spus:

Oare s-ar mînca și crudă? Dacă e proaspătă abia scoasă din cum ii zice, păstaie?


eu cumpar mazare in pastai (sau teci, Adriana) de la piata si scot boabele - cand ii e vremea, tb sa apara de-acum.
dar la noi nu se mananca cruda si n-am incercat nici eu.
anul asta probez.

#160 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,604
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 13 May 2019 - 12:10 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 May 2019 - 07:57 AM, a spus:

Relish ce e?
Mie îmi place mazărea, dar cel mai mult dacă e proaspătă, așa era a ta? Că văd că arată foarte bine boabele. Interesantă in formă de salată.
Oare s-ar mînca și crudă? Dacă e proaspătă abia scoasă din cum ii zice, păstaie?


Relish e un amestec de legume maruntite, de obicei acela care se pune la hot dogs e facut din castraveti, ceapa, otet, condimente. N-am facut niciodata de casa, il cumpar la borcan, eu nu prea folosesc dar unora din familie le place cu hamburgers. Ma gandesc ca se poate inlocui cu castraveti murati maruntiti bine (eventual din aceia in stil bulgaresc). Reteta mai zicea si de pimento (tot de la borcan), dar n-am avut, m-am gandit sa pun ardei rosu crud dar nu place tuturor din familie.
Am folosit mazare congelata ca asa zicea reteta (lasata la decongelat of course) - dar piticii mei de pe creier au zis sa o si fierb asa ca am lasat-o 2 minute la clocotit. Pana s-a racit tot rontaiam la boabe, foarte buna si dulce, m-am uitat pe eticheta si nu zicea de adaosuri, cea de la conserva are de obicei zahar. Cica asta e importata din Belgia.

Arata acest topic


  • 13 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi