Adriana, la 28 April 2010 - 09:33 AM, a spus:
Daca tot sunteti voi fane salate, imi dati si mie o sugestie pentru o salata care sa poata sta la cald citeva ore, deci eventual dresingul cum ii ziceti voi tre sa fie tinut deoparte. Dar salata sa fie racoritoare pe cit posibil, sa nu se strice in juma de ora de stat in camera si sa placa copiilor.
Ma atrage cea cu mar si morcov facuta de sorella mea, dar alte sugestii ati mai avea?
Copiilor (din experienta prorie) le plac anumite fructe(care sa se si preteze la o salata) ca:mar,kiwi,portocala rosie,ananas,piersica,fructe de padure,(fragute,afine)capsuni,(avand in vedere ca nu servesti imediat trebuie sa freci intai fructul cu lamaie pt a nu se oxida si in felul asta nu mai acresti salata cu altceva,putin ulei poate fi chiar suficient)ca si legume ceva sa fie mai neutru ca si gust -spre dulce ca:morcov,conopida fiarta,sfecla rosie coapta sau fiarta(in Italia este de cumparat la supermarket),rosii cherry,si neaparat boabe de porumb dulce,indiferent ce tip de salata vei alege sa faci pt. copii bobitele alea de porumb dulce ii vor tenta sigur,in general nu le plac lucrurile verzi deaceea au o aversiune pt. brocoli de ex.dresingul facut neaparat separat si servit peste salata prima de a o servi si sa nu contina otet(si un ulei neutru fara gust,zeama de portocala,sau zeama de lamaie''amorbidita''cu putina miere,otet balsamic,zeama de compot de ananas)pt. a da ''cremozitate''salatei,un pic de maioneza,frecata cu putin iaurt gras,daca vrei sa pui cubulete mici de branza sa nu fie de oi sau capra(copii in general nu iubesc gusturile ''forte'')ci mai degraba cubulete de branza de tip cascaval ''ementaler''sau tot ceva mai spre dulce,sau fulgi de parmegeano...Pentru a da crocanteta' salatei le plac nuci sau pinoli,caju...stiu ca nu ti-am dat nici un fel de reteta in adevaratul sens al cuvantului''dar poate prinzi vreo idee...nu stiu nici daca salata ta doresti s-o servesti ca atare sau ca si garnitura la ceva...deci si in functie de ce s-ar potivi la meniu,...ceva ideei frumoase mai am,fiind copii le poti face o placere de a aduce mici boluri cu diverse taiate marunt,dresingul deoparte si sa-i lasi sa se joace preparandu-si propria lor versiune in farfurie...sau frigarui''de fructe cu branza cu un dresing deoparte,sa-si toarne ei peste...Sper sa te fi ajutata cat de cat...Daca-mi dai mai multe amanunte ma mai gandesc si-ti spun....Reteta de salata facuta de Maya cu pepene rosu ai vazut-o?!!cu o branzica mai ''neutra ''ca si gust cred ca le-ar place...Sa le dai grisine si chifle''tartarughine''(sau alt animalut)eventual una mare sa-i rupa ei picioare etc...se vor distra sigur orice le-ai da,copii la gramada se comporta divers si rar fac mofturi...