O salata pe zi mai usor decat s-ar crede
#61
Postat 02 September 2010 - 09:15 AM
#62
Postat 02 September 2010 - 03:40 PM
-ardei cubuleţe şi dovlecei cruzi, cubuleţe.
-praz
-ou fiert,cubuleţe.
-câteva frunze de spanac trase în tigaie cu ulei.
- dressing de oţet de mere, miere, ulei de porumb, sare şi piper.
Imagini atasate
#63
Postat 02 September 2010 - 03:46 PM
- roşii de 2 culori,
- ceapă verde,
-pătrunjel verde,
-brânză marinată,
-dresing, uleiul de măsline condimentat de pe brânză.
Imagini atasate
#64
Postat 02 September 2010 - 06:04 PM
#65
Postat 03 September 2010 - 08:50 AM
koral, la 02 September 2010 - 03:40 PM, a spus:
-ardei cubuleţe şi dovlecei cruzi, cubuleţe.
-praz
-ou fiert,cubuleţe.
-câteva frunze de spanac trase în tigaie cu ulei.
- dressing de oţet de mere, miere, ulei de porumb, sare şi piper.
Koral, la atatea cruditati frunzele de spanac mergeau asa neperpelite. Ai un motiv special pentru care nu il folosesti crud? Eu mai fac cateodata salata din frunze de spanac tinere pe post de 'salata verde', e ff bun in combinatie cu branza alba si alte minunatii.
Geany, la 02 September 2010 - 06:04 PM, a spus:
Geany, de unde ai tu nuca asa la indemana? Sau cum faci, spargi nuci pe loc? Suna f fain .
Si painea aia abrostolita ce e ma rog?
#66
Postat 03 September 2010 - 09:05 AM
#68
Postat 03 September 2010 - 09:38 AM
#69
Postat 03 September 2010 - 09:55 AM
Painea ta abrostolita seamana cu bruscheta, dar nu e la fel. Trebuie sa fie tare bunuta.
#70
Postat 03 September 2010 - 11:06 AM
#71
Postat 03 September 2010 - 11:28 AM
#72
Postat 03 September 2010 - 11:36 AM
#73
Postat 03 September 2010 - 11:58 AM
Adriana, la 03 September 2010 - 11:36 AM, a spus:
Ai dreptate eu sunt f. spontana si scriu asa cum vb. cu ai mei, fara sa ma gandesc prea mult,alta data voi fi mai atenta la exprimare ca sa nu creez confuzii...
#74
Postat 03 September 2010 - 12:09 PM
Asta taiata cubulete(crutoane) sta bine in orice salata sau supita in opinia mea,noi in familie o numim abrostolita asa imi vine pe limba,alta data o sa-i zic parlita....
#75
Postat 03 September 2010 - 01:39 PM
[quote name='koral' date='02 September 2010 - 02:40 PM' timestamp='1283434832' post='55258']
Salata mea de ieri: - roşii felii, galbene şi roşii ( ia ziceţi şi voi cu voce tare- ROŞII ROŞII ŞI ROŞII GALBENE )
-ardei cubuleţe şi dovlecei cruzi, cubuleţe.
-praz
-ou fiert,cubuleţe.
-câteva frunze de spanac trase în tigaie cu ulei.
- dressing de oţet de mere, miere, ulei de porumb, sare şi piper.
[/quote]
Koral, la atatea cruditati frunzele de spanac mergeau asa neperpelite. Ai un motiv special pentru care nu il folosesti crud? Eu mai fac cateodata salata din frunze de spanac tinere pe post de 'salata verde', e ff bun in combinatie cu branza alba si alte minunatii.
Pisicuţo,mă faci să mă destăinui ca la duhovnic...Singurul motiv pentru care , de data aceasta, am folosit spanacul prăjit, a fost... curiozitatea. Da , aia care omoară... nu-ş ce-am vrut să zic...
Şi eu fac , în mod obişnuit, salata cu frunze crude de spanac , dar aici am tot citit şi văzut( Maya e primul exemplu care-mi vine acum în minte- dar nu era singura)garnitură de spanac tras în tigaie cu puţin ulei, şi am vrut să văd cum e...
Cum mie , pentru prima dată, nu mi-a plăcut prea mult- cred că mă aşteptam la alt gust- l-am adăugat la salată, că doar nu era să-l arunc, nu ?
#76
Postat 17 August 2011 - 12:40 PM
- un morcov mare taiat rondele
- jumatate de dovlecel mare(zuchini) taiat rondele, apoi sferturi
- o felie de telina radacina taiata cubulete
- o lingurita de seminte de in macinate
- maioneza hellmans o lingura plina
- un sfert de lamaie stoarsa peste (mergea o jumatate)
toate amestecate cu lingura si pus in caserola pentru la servici.
tocmai m-am delectat cu o portie - minunata!
#77
Postat 17 August 2011 - 03:31 PM
MariaSan, la 17 August 2011 - 12:40 PM, a spus:
- morcov taiat rondele
- dovlecel (zuchini) taiat rondele, apoi sferturi
- telina radacina taiata cubulete
- o lingurita de seminte de in macinate
- maioneza hellmans
- un sfert de lamaie stoarsa peste
toate amestecate cu lingura si pus in caserola pentru la servici.
tocmai m-am delectat cu o portie - minunata!
legumele sunt fierte sau crude? Ca eu mai pun cateodata in salata dovlecel crud, dat pe razatoarea mica. La tine sunt bucatele mici, deci presupun ca sunt fierte sau prajite.
#78
Postat 17 August 2011 - 03:46 PM
#79
Postat 18 August 2011 - 01:49 AM
baby spinach
cuscus perlat
pui(facut cum va place sau leftovers)
pine nuts
ceapa rosie julliene daca va place
cantitatile dupa ochi...superba a fost.
am amestecat balsamic cu ulei de masline si un pic de mustar granulat...o bunatate a fost.
#80
Postat 18 August 2011 - 11:38 AM
n-am mai auzit de cous-cous perlat, trebuie sa ma uit