Forum Culinar: O salata pe zi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 13 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

O salata pe zi mai usor decat s-ar crede

#61 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 September 2010 - 09:15 AM

Mersi frumos, o incerc si eu ca imi plac tare ficateii si semintele de pin prajite :floare:

#62 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 02 September 2010 - 03:40 PM

Salata mea de ieri: - roşii felii, galbene şi roşii :biggrin: ( ia ziceţi şi voi cu voce tare- ROŞII ROŞII ŞI ROŞII GALBENE =)) )
-ardei cubuleţe şi dovlecei cruzi, cubuleţe.
-praz
-ou fiert,cubuleţe.
-câteva frunze de spanac trase în tigaie cu ulei.
- dressing de oţet de mere, miere, ulei de porumb, sare şi piper.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2010/post-508-128343481268.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#63 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 02 September 2010 - 03:46 PM

Salata de azi , mai simplă, dar foarte gustoasă:
- roşii de 2 culori,
- ceapă verde,
-pătrunjel verde,
-brânză marinată,
-dresing, uleiul de măsline condimentat de pe brânză.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2010/post-508-12834351582.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#64 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 02 September 2010 - 06:04 PM

O salata care mie imi place enorm de mult si o fac des cu ce am prin frigi,de asta data:porumb dulce,cubulete de parmigiano,cubulete de jambon,miez de nuca,putina lamaie si maioneza dintr-on ou...De obicei o servesc pe foi de salata verde dar de data asta n-am avut...Parmigiano l-am mai inlocuit alta data cu cascaval dulce sau afumat,jambonul cu rulada sau sunca de pui,sau cu tonno dar atunci inlocuiesc nuca cu ceapa rosie....Musai servita cu paine abrostolita...

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-405-128344348849.jpg

#65 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 03 September 2010 - 08:50 AM

Vezi postareakoral, la 02 September 2010 - 03:40 PM, a spus:

Salata mea de ieri: - roşii felii, galbene şi roşii :blackeye: ( ia ziceţi şi voi cu voce tare- ROŞII ROŞII ŞI ROŞII GALBENE :lol: )
-ardei cubuleţe şi dovlecei cruzi, cubuleţe.
-praz
-ou fiert,cubuleţe.
-câteva frunze de spanac trase în tigaie cu ulei.
- dressing de oţet de mere, miere, ulei de porumb, sare şi piper.



Koral, la atatea cruditati frunzele de spanac mergeau asa neperpelite. Ai un motiv special pentru care nu il folosesti crud? Eu mai fac cateodata salata din frunze de spanac tinere pe post de 'salata verde', e ff bun in combinatie cu branza alba si alte minunatii.



Vezi postareaGeany, la 02 September 2010 - 06:04 PM, a spus:

O salata care mie imi place enorm de mult si o fac des cu ce am prin frigi,de asta data:porumb dulce,cubulete de parmigiano,cubulete de jambon,miez de nuca,putina lamaie si maioneza dintr-on ou...De obicei o servesc pe foi de salata verde dar de data asta n-am avut...Parmigiano l-am mai inlocuit alta data cu cascaval dulce sau afumat,jambonul cu rulada sau sunca de pui,sau cu tonno dar atunci inlocuiesc nuca cu ceapa rosie....Musai servita cu paine abrostolita...



Geany, de unde ai tu nuca asa la indemana? Sau cum faci, spargi nuci pe loc? Suna f fain :) .
Si painea aia abrostolita ce e ma rog? :)

#66 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 September 2010 - 09:05 AM

Vezi postareaPisoi, la 03 September 2010 - 08:50 AM, a spus:

Si painea aia abrostolita ce e ma rog? :blackeye:

Pane abbrustolito = Pîine prăjită :lol:

#67 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 03 September 2010 - 09:35 AM

Aaa! Mersi Adriana :blackeye:

#68 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 September 2010 - 09:38 AM

Noopp paine abrostolita nu-i paine prajita,eu am mai vb. cum imi place mie,pun in tigaie putin ulei de masline,cam cat pt. clatite,pun painea pe o parte si pe alta sa se abrostoleasca,o presar cu oregano,piper si o frec cu un catel de usturoi...Nucile pun vreo 6 intr-un prosop de bucatarie,le dau ciocane(ala de la snitele) in cap :blackeye: desfac servetul culeg miejii,si scutur servetul in gunoi,voila' am mieji in 2 secunde....

#69 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 03 September 2010 - 09:55 AM

Pfffuai ce rapida esti mai Geany :blackeye:
Painea ta abrostolita seamana cu bruscheta, dar nu e la fel. Trebuie sa fie tare bunuta. :lol:

#70 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 September 2010 - 11:06 AM

Pai prajita in prajitor sau prajita in ulei nu tot prajita e? :blackeye:

#71 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 September 2010 - 11:28 AM

Nici pe departe opinia mea normal,aia in prajitor e uscata ,asta in ulei e frageda,buna si uleioasa....Uite ca sa nu facem confuzia cu bruscheta,deacum o sa o numesc paine parpalita,daca si asta are reteta ei ma-mpushc :blackeye: ...

#72 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 September 2010 - 11:36 AM

Normal ca rezultatul e diferit, dat fiind faptul ca modul de pregatire e diferit, dar eu cred ca in limba romana exista doar un singur cuvint pentru rezultatul final.

#73 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 September 2010 - 11:58 AM

Vezi postareaAdriana, la 03 September 2010 - 11:36 AM, a spus:

Normal ca rezultatul e diferit, dat fiind faptul ca modul de pregatire e diferit, dar eu cred ca in limba romana exista doar un singur cuvint pentru rezultatul final.

Ai dreptate eu sunt f. spontana si scriu asa cum vb. cu ai mei, fara sa ma gandesc prea mult,alta data voi fi mai atenta la exprimare ca sa nu creez confuzii...

#74 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 September 2010 - 12:09 PM

Uite ca am gasit si o poza cu o felie de cascaval deasupra sa se moaie putin,dedesupt se vede o rondea de ardei iute...

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-405-128350848434.jpg

Asta taiata cubulete(crutoane) sta bine in orice salata sau supita in opinia mea,noi in familie o numim abrostolita asa imi vine pe limba,alta data o sa-i zic parlita....

#75 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 03 September 2010 - 01:39 PM

[quote name='Pisoi' date='03 September 2010 - 09:50 AM' timestamp='1283496633' post='55328']
[quote name='koral' date='02 September 2010 - 02:40 PM' timestamp='1283434832' post='55258']
Salata mea de ieri: - roşii felii, galbene şi roşii :D ( ia ziceţi şi voi cu voce tare- ROŞII ROŞII ŞI ROŞII GALBENE :D )
-ardei cubuleţe şi dovlecei cruzi, cubuleţe.
-praz
-ou fiert,cubuleţe.
-câteva frunze de spanac trase în tigaie cu ulei.
- dressing de oţet de mere, miere, ulei de porumb, sare şi piper.
[/quote]


Koral, la atatea cruditati frunzele de spanac mergeau asa neperpelite. Ai un motiv special pentru care nu il folosesti crud? Eu mai fac cateodata salata din frunze de spanac tinere pe post de 'salata verde', e ff bun in combinatie cu branza alba si alte minunatii.



Pisicuţo,mă faci să mă destăinui ca la duhovnic...Singurul motiv pentru care , de data aceasta, am folosit spanacul prăjit, a fost... :D curiozitatea. Da , aia care omoară... :D nu-ş ce-am vrut să zic... :)
Şi eu fac , în mod obişnuit, salata cu frunze crude de spanac , dar aici am tot citit şi văzut( Maya e primul exemplu care-mi vine acum în minte- dar nu era singura)garnitură de spanac tras în tigaie cu puţin ulei, şi am vrut să văd cum e...
Cum mie , pentru prima dată, nu mi-a plăcut prea mult- cred că mă aşteptam la alt gust- l-am adăugat la salată, că doar nu era să-l arunc, nu :D ?
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#76 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 17 August 2011 - 12:40 PM

salata de azi:
- un morcov mare taiat rondele
- jumatate de dovlecel mare(zuchini) taiat rondele, apoi sferturi
- o felie de telina radacina taiata cubulete
- o lingurita de seminte de in macinate
- maioneza hellmans o lingura plina
- un sfert de lamaie stoarsa peste (mergea o jumatate)
toate amestecate cu lingura si pus in caserola pentru la servici.

tocmai m-am delectat cu o portie - minunata! :occasion14:

#77 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 August 2011 - 03:31 PM

Vezi postareaMariaSan, la 17 August 2011 - 12:40 PM, a spus:

salata de azi:
- morcov taiat rondele
- dovlecel (zuchini) taiat rondele, apoi sferturi
- telina radacina taiata cubulete
- o lingurita de seminte de in macinate
- maioneza hellmans
- un sfert de lamaie stoarsa peste
toate amestecate cu lingura si pus in caserola pentru la servici.

tocmai m-am delectat cu o portie - minunata! :(


legumele sunt fierte sau crude? Ca eu mai pun cateodata in salata dovlecel crud, dat pe razatoarea mica. La tine sunt bucatele mici, deci presupun ca sunt fierte sau prajite.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#78 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 17 August 2011 - 03:46 PM

Aura, sunt toate crude. Ar fi trebuit sa le dau prin razatoare, dar cum ma grabeam si salata era doar pentru mine, am taiat din cutit. Dintre toate, telina s-a lasat cel mai greu mestecata, iar dovlecelul cel mai usor. Pentru mine a fost perfecta pentru ca de ieri ma lovise o pofta sa rontai legume, dar cred ca date pe razatoare ar fi cel mai indicat. Sau in loc de telina radacina - telina tulpina si atunci ar merge si bucatite. Semintele sunt f importante, dau un anume gust de nuca fara de care nu cred ca ar fi asa reusita combinatia. Cred ca merge orice fel de samanta care aduce la gust cu nuca.

#79 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 18 August 2011 - 01:49 AM

am facut si eu o combinatie de mi-a placut mult, mai demult nu recent :( am dat reteta mai departe si a fost apreciata.

baby spinach
cuscus perlat
pui(facut cum va place sau leftovers)
pine nuts
ceapa rosie julliene daca va place
cantitatile dupa ochi...superba a fost.


am amestecat balsamic cu ulei de masline si un pic de mustar granulat...o bunatate a fost.

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-49-13136249518483.jpg

#80 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 18 August 2011 - 11:38 AM

faina salata ta Angel
n-am mai auzit de cous-cous perlat, trebuie sa ma uit

Arata acest topic


  • 13 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi