Va recomand si eu o salata delicioasa!
Ingrediente:
3 cartofi
2 morcovi
2 sfecle rosii (medii)
3 oua
o ceapa (medie)
200gr hering sarat (in ulei)
maioneza (un pachetel)
sare dupa gust
Modul de preparare:
1. Se spala legumele cu tot cu coaja si se pun la fiert cu sare aproximativ 30-40 min. Dupa ce sunt fierte si s-au racit se curata de coaja.
2. Se fierb ouale aproximativ 10 min pentru a fi cat mai tari, se lasa sa se raceasca si apoi se curata de coaja.
3. Dupa ce avem toate legumele pregatite pentru salata, aceste se dau printr-o razatoare medie fiecare aparte, preferabil in boluri aparte, la fel si ouale se dau printr-o razatoare medie.
4. Heringul se taie cubulete mici, la fel si ceapa.
5. Avand toate ingredientele pregatite, putem incepe salata propriu-zisa.
6. Pe o farfurie plata se va pune primul start al salatei - cartofii, care se ung bine cu maioneza.
7. Cel de-al doilea strat va fi cel de peste, care se va distribui uniform deasupra stratului de cartofi.
8. Urmand apoi sa punem cel de-al treilea strat - cel de ceapa, ce se adauga uniform deasupra stratului de peste (hering).
9. Dupa ceapa va urma cel de-al patrulea strat cel de morcov, care va fi uns bine cu maioneza.
10. Cel de-al cincilea strat va fi cel de oua, care vor fi unse la fel cu un strat de maioneza.
11. Peste oua se pune sfecla, se uniformizeaza si se unge bine cu maioneza.
12. Pentru un aspect mai placut se da prin razatoare mica un galbenus de ou si se infrumuseteaza salata.
Sper sa va placa si voua!
Aceasta postare a fost editata de veronik: 19 October 2014 - 04:12 PM