O salata pe zi mai usor decat s-ar crede
#41
Postat 26 May 2010 - 12:35 PM
Primesti si o salata de vinete?!tot salata e nu?!!
Iata cum o fac eu:coc 2 vinete si 2 ardei grasi,curat,tai fasiute si pun la scurs intr-o strecuratoare(asa se scurge mai bine),pun intr-un castron dupa ce le-am tocat cu tocatorul de vinete tot,rad pe razatoarea cu ochiuri mici,o ceapa mica( sau 1/2 de ceapa mai mare),presar cu sare,fac rapid rapidulescu maioneza dintr-un ou la minut(am postat la tehnici maioneza Carmella)si incep sa frec cu lingura de lemn,incorporand cate o lingura de maioneza(in loc de ulei),in felul asta obtin o salata de vinete rapida care e f.fina si nu-i greoaie de loc.Daca o dau la frigi' se leaga asa de fain ca pot intoarce castronul invers si ramane ca un tort ce se poate taia felii...Vin cu poze dar a mai ramas asa de putina ca aproape nu mai am ce poza...
#42
Postat 26 May 2010 - 12:42 PM
Daca vreau s-o reinprospatez,si sa revina iar cremoasa o frec cu o lingura de smantana buna si groasa....
#45
Postat 30 June 2010 - 09:44 PM
Bun, sa trec la subiect si va descriu salata mea:
Salata de broccoli, fasole si ardei copt
Legume si vegetale:
- Broccoli- desfacut in buchetele mici si oparit 2-3 minute
- Boabe de diverse feluri de fasole- eu am luat o conserva de 5 feluri
- Ardei copt- am taiat un ardei galben in fisii subtirele si le-am perpelit- fara ulei- pe o chestie care se pune pe aragaz; un fel de gratar
Dressing:
- o lingurita mustar
- otet de mere (am scapat prea mult)
- miere pentru indulcit si dres beleaua de mai sus
- ulei de seminte de struguri (optional, asa ca am evitat)
Am adaugat 1 lingura seminte de Chia la dressing; ele nu numai ca sint bune si hranitoare, dar si ingroasa dressingul si substituie cu succes uleiul
Totul se amesteca bine si se lasa sa stea cel putin o ora.
Am sa mai revin.
#46
Postat 05 July 2010 - 05:08 PM
Fasole rosie, sfecla rosie, ceapa rosie, ardei rosu copt,(eu am combinat cu verde ca nu imi ajungea), sare, ulei, piper.
Ahhh da, si vin rosu. Obligatoriu
Imagini atasate
#49
Postat 25 July 2010 - 11:06 PM
#50
Postat 04 August 2010 - 02:28 PM
Desigur, nu mai are acelaşi farmec .
Aici, o poză cu salată Coleslaw, pusă în cutie pentru mami mea, căreia îi place fff. mult iar eu am făcut azi supă de varză şi maioneză pentru salată de vinete, aşa că m-am gândit să-i duc şi ei o porţie să aibă la cină lângă chifteluţele de curcan.
Imagini atasate
#51
Postat 11 August 2010 - 01:57 PM
- o cutie de ton in apa
- o cutie de porumb
- rosii uscate la soare, marinate in ulei
- zeama de lamaie
- ulei de la rosii
Le-am amestecat bine si am mancat - fuarte bun. Nu am pus sare pentur ca rosiile sunt sarate si pentru ca nu aveam chef de sarat (eu?! nebunii de gravida ).
#53
Postat 16 August 2010 - 10:37 AM
totusi mie mi-e greu sa trec peste pragul psihologic de a 'strica' asa fructe faine intr-o salata, pe principiul nu ameste desertul cu felurile de mancare' .
voi sunteti niste curajoase!
#54
Postat 26 August 2010 - 11:58 AM
- fâşiuţe de ardei copţi
- roşii
-ou fiert
ceapă verde(doar codiţele)
-brânză marinată( a mea, telemea de oaie)
-seminţe de in şi de susan
- ulei aromatizat de pe brânză şi puţin oţet balsamic.
Imagini atasate
#55
Postat 28 August 2010 - 12:48 PM
(din 3 dl bulgur fiert in 6 dl zeama de legume/pui timp de 12' si lasat acoperit inca 5' cu focul stins; am adaugat 1 rosie carnoasa + 1 castravete + 1/2 ardei gras - toate fiind taiate cubulete + am uitat sa pun ceapa + 1,5 Lg ulei de masline + 1 Lg zeama de lamiie + 4 frunze de menta si le-am amestecat in nestire )
#57
Postat 01 September 2010 - 11:22 PM
#58
Postat 01 September 2010 - 11:24 PM
uptown girl, la 01 September 2010 - 09:54 PM, a spus:
miammi
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#59
Postat 02 September 2010 - 08:09 AM
uptown girl, la 01 September 2010 - 09:54 PM, a spus:
Dana, ai pus peste salata restul ingredientelor calde si apoi ai trecut la mincat?
#60
Postat 02 September 2010 - 09:06 AM
Adriana, la 02 September 2010 - 08:09 AM, a spus:
uptown girl, la 01 September 2010 - 09:54 PM, a spus:
Dana, ai pus peste salata restul ingredientelor calde si apoi ai trecut la mincat?
Adriana, mai intii am prajit un pic semintele si le-am dat deoparte intr-un castronel. La fel am procedat si cu ardeiul + ciupercile. In final am prajit ficateii si toate le-am aranjat peste salata verde. Am condimentat-o si stropit-o pe deasupra cu putin ulei si aceto balsamico. Dupa care am facut poza farfuriei din citeva unghiuri diferite si apoi am trecut la mincat ca eram rupti de foame si de pofta.