asa ca ,,,,,,,cu groaza (ca era ora 20:30 cand mam apucat...),,,,am inceput sa fac aluatul...
ingrediente:
1100 gr faina
525 ml lapte
2 oua
4 lgte sare
2 lg zahar
2 lgte drojdie uscata
4 lg ulei
umplutura:
250 gr jumeri macinate
250 gr untura de porc
1 ou+sare pu uns si presarat deasupra
am pus in cuva de la brutareasa mea cea harnicuta ouale,sarea,zaharul,laptele apoi uleiul
peste am pus faina si drojdia
am selectat programul "aluat" ai peste 0 ora si 25 min aluatul avea sa fie gata dospit
in timpul ala am macinat jumerile si leam amestecat cu untura si putina sare
cand aluatul a fost dospin lam scos pe masa infainata si lam intins in forma de dreptungi
un sfert din umplutura lam intins pe doua treimi si am impaturit in trei aluatul,rezultand un dreptunghi
si pe acesta lam uns tot cu un sfert din umplutura si la fel lam impaturit
lam impachetat intro folie infainata si lam dat la congelatot pt 20 min (ca nu am avut vreme sa stau sa astept o ora cat trebuia sa stea la frigi
intre timp am batut un ou cu putina sare pt a le unge inainte de cuptor
dupa o ora lam scos si la intins in forma de dreptunghi si am intins pe el umplutura ramasa (junatatea care a ramas)
lam impaturit in trei si apoi inca o data tot in trei
lam intins cat am putut si in loc sa il mai pun 20 min la congelator sau o ora la frigider,lam taiat cubulete
leam pus in tava pe hartie de copt si leam uns cu oul sarat
leam copt aprox 20 min la foc mediu (cred ca aprox 180 grade C)
asa aratau (par cam rasturnate)
cand sunt reci sunt fff bune si nu sunt grase de la untura pt ca aluatul isi ia cata grasime are nevoie
cat de curand o sa le repet dar de data asta o sa las aluatul la frigi cat trebuie la fiecare tura si atunci nu vor parea asa rasturnate
sper sa le incercati pt ca sunt fff bune