Forum Culinar: cumparaturi pt BB - Forum Culinar

Salt la continut

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

cumparaturi pt BB

#181 Useril este offline   vaxile 

• cocalar
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 605
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationstau pe-un nor si cint la harpa

Postat 21 July 2010 - 03:37 AM

Vezi postareasimonaro29, la 20 July 2010 - 12:10 PM, a spus:

Eu , una , sunt total de accord cu tine , Pisoi!
O sa incerc si eu sa-i explic pana cand intzelege. Itzi admir rabdarea si sper sa o am si eu la momentul potrivit!

Vaxile , copiii intzeleg mai mult decat credem noi , ne incearca si profita de orice slabiciune!!!!!!!!!!

ce frumoasa-i teoria :P. lasa ca mai vorbim in timpu' razboiului, nu inainte. =))
knife, poison or estrangulation? choices, choices ...

#182 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 21 July 2010 - 04:10 AM

niciodata nu vor fi pareri la fel despre felul cum ne educam copii. si nu are rost convingerea celulilalt ca metoda mea e cea mai buna.
nu uitati ca si fiecare copil e diferit, unii pricep mai repede si tin cont de ce le zici altii nu. eu am si de-aia si de-aia. isi incearca nororcul si vor sa vada cat de departe pot ajunge.

eu nu le-am tras 5 palme la amandoua toata viata lor, nu vreau sa o fac. eu asa am fost crescuta ca bataia e rupta din rai si nu vreau sa fac la fel.
dar tip la ele si, cum zice Maya, am succes ca nu mai vor sa ma auda tipand. si cand tip in romaneste ca potarnichile fug si se ascund ca e de rau.
barbatu nu intelege mare lucru ce le zic dar mi-a zis ca arat demonic si l-as speria si pe drack nu numai copii =))
trebuie sa te stie si de frica putin si sa inteleaga limitele dar nu neaparat sa stie ca ii dai o palma si gata.

nu cred ca pedeapsa corporala e cea mai buna dar nici nu cred ca o palma la fund in cazuri majore o sa-i lase cine stie ce sechele.
incercam pe cat posibil sa le explicam ce e bine si ce-i rau sa nu fie nevoie de palma.

ex: coloreaza pe hartie si pe blugi si maini si tot, cu carioca. nu am vazut ce a facut, cand am strigat-o a fugit si s-a ascuns in camera ei sub pat. deci nu stia ca a facut ceva rau? normal ca stia, de-aia a si fugit.

si nu le las sa arunce responsabilitatea una pe alta, ai comis-o si arunci pe soru'ta, platesti. spui adevarul esti pe jumatate iertata.

#183 Useril este offline   vaxile 

• cocalar
  • PipPipPipPip

Postat 21 July 2010 - 04:21 AM

Vezi postareadark angel, la 21 July 2010 - 04:10 AM, a spus:

niciodata nu vor fi pareri la fel despre felul cum ne educam copii. si nu are rost convingerea celulilalt ca metoda mea e cea mai buna.
nu uitati ca si fiecare copil e diferit, unii pricep mai repede si tin cont de ce le zici altii nu. eu am si de-aia si de-aia. isi incearca nororcul si vor sa vada cat de departe pot ajunge.

eu nu le-am tras 5 palme la amandoua toata viata lor, nu vreau sa o fac. eu asa am fost crescuta ca bataia e rupta din rai si nu vreau sa fac la fel.
dar tip la ele si, cum zice Maya, am succes ca nu mai vor sa ma auda tipand. si cand tip in romaneste ca potarnichile fug si se ascund ca e de rau.
barbatu nu intelege mare lucru ce le zic dar mi-a zis ca arat demonic si l-as speria si pe drack nu numai copii =))
trebuie sa te stie si de frica putin si sa inteleaga limitele dar nu neaparat sa stie ca ii dai o palma si gata.

nu cred ca pedeapsa corporala e cea mai buna dar nici nu cred ca o palma la fund in cazuri majore o sa-i lase cine stie ce sechele.
incercam pe cat posibil sa le explicam ce e bine si ce-i rau sa nu fie nevoie de palma.

ex: coloreaza pe hartie si pe blugi si maini si tot, cu carioca. nu am vazut ce a facut, cand am strigat-o a fugit si s-a ascuns in camera ei sub pat. deci nu stia ca a facut ceva rau? normal ca stia, de-aia a si fugit.

si nu le las sa arunce responsabilitatea una pe alta, ai comis-o si arunci pe soru'ta, platesti. spui adevarul esti pe jumatate iertata.

da genial, da' la virsta aia potz sa-i zici "fata mea, ai murdarit, curetz sau ciuciu bluji". io ce sa-i zic? momentan incerc sa-i explic verbu' "a fi", si ca se zice "mama face papa" si nu "mama papa". si ma simt penibil, ca-mi amintesc de faza cu vanghelie.

#184 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 21 July 2010 - 10:11 AM

Hmm, Angel, asa e, fiecare face cum il taie pe chelie.Nimeni nu poate instrui un parinte, chiar daca acesta stie ca greseste.

Eu ma uit la mine, pe noi parintii nu ne-au batut.In fine, pe mine mama m-a caftit odata la " sfatul" un prietene si acum dupa 30 de ani tot regreta ca m-a batut atunci.Tata in schimb nu ne-a batut niciodata pe mine si pe sora cea mijlocie, doar o palma i-a tras celei mari si asta ca nu l-a ascultat si a iesit afara fara permisiune, iar sora mea avea 18 ani pe atunci.

Stiu atatia parinti care isi bat copii ca domne numai asa inteleg, ca de vorba buna nu.Oare?Copii batuti mai tarziu isi vor bate la randul lor copii.O palma peste pampers, asa in joaca, fie mai merge, dar nu bataie.
Ma uit la sora cea mijlocie, are 3 copii, te fac cu nevii uneori,dar nu le altoieste.Se indreapta furioasa spre ele si se opreste milimetric fara sa dea.Sotul la fel, cel ce e lovit e peretele.Da in el si ai sa vezi ca te doare.Asa il doare si pe copil.

Cand e vb de copii e foarte dificil, tb sa ai o tarie de fier.Uneori multi spun, "n-ai copii nu sti cum se cresc" "oare? dar voi care aveti stiti?"
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#185 Useril este offline   vaxile 

• cocalar
  • PipPipPipPip

Postat 21 July 2010 - 10:28 AM

Vezi postareaIoana, la 21 July 2010 - 10:11 AM, a spus:

Hmm, Angel, asa e, fiecare face cum il taie pe chelie.Nimeni nu poate instrui un parinte, chiar daca acesta stie ca greseste.

Eu ma uit la mine, pe noi parintii nu ne-au batut.In fine, pe mine mama m-a caftit odata la " sfatul" un prietene si acum dupa 30 de ani tot regreta ca m-a batut atunci.Tata in schimb nu ne-a batut niciodata pe mine si pe sora cea mijlocie, doar o palma i-a tras celei mari si asta ca nu l-a ascultat si a iesit afara fara permisiune, iar sora mea avea 18 ani pe atunci.

Stiu atatia parinti care isi bat copii ca domne numai asa inteleg, ca de vorba buna nu.Oare?Copii batuti mai tarziu isi vor bate la randul lor copii.O palma peste pampers, asa in joaca, fie mai merge, dar nu bataie.
Ma uit la sora cea mijlocie, are 3 copii, te fac cu nevii uneori,dar nu le altoieste.Se indreapta furioasa spre ele si se opreste milimetric fara sa dea.Sotul la fel, cel ce e lovit e peretele.Da in el si ai sa vezi ca te doare.Asa il doare si pe copil.

Cand e vb de copii e foarte dificil, tb sa ai o tarie de fier.Uneori multi spun, "n-ai copii nu sti cum se cresc" "oare? dar voi care aveti stiti?"

fuarte adinc, mi-au dat lacramile. de ris, desigur :)

am un research assistant care are o vorba la fel de adinca. cica "voi astia care stetz sefi de proieft zicetz ca noi nu stim cum se conduce un proieft. da' voi stitz?". si io-i raspund mereu: "intreaba-i pa-aia care dau granturi" :)

#186 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 21 July 2010 - 11:02 AM

Ohohoho...de cate ori am auzit asta....
Cand ne teroriza nepotu-miu cu urlete ( urla cateodata cand se trezeste cam o ora si se catzara pe ma-sa) si indrazneam noi sa zicem ceva: Voi n-avetzi copii , nu stitzi cum se cresc!

De parca , daca n-aveam copii , eram handicapata!

#187 Useril este offline   vaxile 

• cocalar
  • PipPipPipPip

Postat 21 July 2010 - 11:08 AM

Vezi postareasimonaro29, la 21 July 2010 - 11:02 AM, a spus:

Ohohoho...de cate ori am auzit asta....
Cand ne teroriza nepotu-miu cu urlete ( urla cateodata cand se trezeste cam o ora si se catzara pe ma-sa) si indrazneam noi sa zicem ceva: Voi n-avetzi copii , nu stitzi cum se cresc!

De parca , daca n-aveam copii , eram handicapata!

hmmm ... cind plinge al tau nu e totuna ca atunci cind plinge al vecinului. si inca io-s tata, nu mama.

#188 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 21 July 2010 - 11:10 AM

m-ai intzeles gresit , n-am vorbit de plans ci de urlat! Asa urla cateodata cand se trezeste ca vrea nush ce....rage , pur si simplu. Fara lacrimi.

#189 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 21 July 2010 - 11:24 AM

Vezi postareavaxile, la 21 July 2010 - 11:08 AM, a spus:

hmmm ... cind plinge al tau nu e totuna ca atunci cind plinge al vecinului. si inca io-s tata, nu mama.

Niste ceai de tei e tare bun.Pt tatic, nu pt copil. :)

Al meu sot n-a dat in odrasla lui niciodata si acusic are fro opsce anisori.Si crezi ca n-a urlat niciodata.Baaaa si inca cum.L-am vazut cum s-a avantat inspre ea acum catitiva anisori sa fi avut in jur de 7-8 ani , da sti ce a facut?s-a oprit langa ea si a tipat.Vb lui Angel sau a Mayei, cu tipatul mai mult rezolvi decat cu bataia.

Vaxile, iti spun sincer nu tb sa ai copii ca sa sti, uneori cand urla unul langa mine imi vine sa fug sa nu mai aud de copii, sau zic "mie una nu-mi tb copil, ca daca e ca asta vai si amar".Dar apoi zic,"un copil e cel mai frumos dar, asa cu urletele lui cu tot".
Totul vine din interior si taria care o ai.

Si gata nu mai zic nika, ca aici e subiect de cumparaturi nu de cum ne crestem copii :))
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#190 Useril este offline   vaxile 

• cocalar
  • PipPipPipPip

Postat 21 July 2010 - 11:53 AM

Vezi postareasimonaro29, la 21 July 2010 - 11:10 AM, a spus:

m-ai intzeles gresit , n-am vorbit de plans ci de urlat! Asa urla cateodata cand se trezeste ca vrea nush ce....rage , pur si simplu. Fara lacrimi.

mda, unii se mai arunca si pe jos. daca stiu ca le merge ... a incercat si andrei. da' daca a vazut ca a obtinut o pruna, s-a potolit

#191 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 21 July 2010 - 12:08 PM

Vezi postareavaxile, la 21 July 2010 - 11:53 AM, a spus:

Vezi postareasimonaro29, la 21 July 2010 - 11:10 AM, a spus:

mda, unii se mai arunca si pe jos. daca stiu ca le merge ... a incercat si andrei. da' daca a vazut ca a obtinut o pruna, s-a potolit

Si a mea mai urla cateodata pentru nu-stiu-ce. Noi ne comportam normal ca si cand nu s-ar intampla nimic. I se spune simplu si calm ca daca plange/urla nu obtine nimic. O lasam in plata ei sa urle daca asa pofteste, dar se plictiseste repede :) . In general intelege si se potoleste.

@Dark, stiu si eu ca doi copii nu-l la fel si nu reactioneaza la fel. Eu doar incerc sa merg pe varianta blanda, asa sunt eu convinsa ca se educa un copil cel mai rapid, desi in aparenta nu e rapid. Eu nu sunt de acord nici cu tipatul la copil, ca atare nu-l practic si l-am convins si pe sot sa nu-l practice. Noi amandoi am avut parinti 'nelinistiti' si nu ne-a placut asa ca incercam sa fim calmi, blanzi dar fermi. Si o chestie f importanta, daca unu' din noi a apucat sa zica 'n-ai voie aia' atunci celalalt chiar daca nu-i de acord, cel putin pe moment sa se abtina de la comentarii. Comentam intre patru ochi si decidem cum e mai bine. Daca copilu' vede ca amandoi suntem de aceeasi parere, stii cat de rapid isi schimba atitudinea? Bine, asta e work in progress si va fi mult timp de-acum incolo, cu rateurile de rigoare.

#192 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 21 July 2010 - 12:16 PM

io tip si nu le place si decat sa ma auda mai bine fac ce le spun.:)
se tranteste si sara pe jos si urla, eu o duc in cmera ei ii zic sa iasa cand se linisteste. a dat si cu picioarele in usa dar nu a iesit. am auzit us dupa 10 min si a iesit si a zis: im happy now! cu lacrimi pe fata. si asta a fost tot. daca era sa o bat o rupeam cred, mai bine am lasat-o in plata ei si nici nu m-am enervat.

nici noi nu trecem unul peste cellalt ca incearca, sant hotomance. daca e NU pai nu sa fie

#193 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 July 2010 - 12:18 PM

asta cu dusul in camera ei am inceput sa o practicam si noi si pare ca functioneaza. :)

#194 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 21 July 2010 - 12:24 PM

Mama,ma cam caftea.Recunosc ca facam tîmpenii,de aia ma si caftea,si ca era stresata din cauza jobului,si decît sa stea sa-mi tina predica,hatchi-patchi una dupa cap...sau ma mai lua gura pe din 'nainte,primeam 2 peste ea :) ...si tot asa.
Sinecera sa fiu nu cred ca am ramas cu sechele, nici nu am ajuns violenta,si nici nu i-am urmat exemplu.Nici macar nu-i port pica!Dar te asigur ca pentru ca o primeam,o faceam si mai lata a doua oara/data urmatoare...
Dupa cum vezi,pe mine palmele ma animau la mai mult :)

Ex. Am varsat niste cerneala pe covor,am vrut s-o sterg...am întins-o mai tare.Mama m-a certat ,eu am comentat,am primit doua...seara i-am facut franjuri cu foarfeca în rochia noua!Cu toate ca stiam ca o primesc din nou.Cu tot cu palme,nu am ascultat-o niciodata,si nu am avut niciun fel de rtespect sau frica de poaca primita de la dumneaei!

Tata,nu mi-a dat nici o palmuta,dar daca la 2 noaptea ma trimitea în sat la verun vecin sa-i duc o grebla(nu m-a trimis,era doar un exemplu :) ),o duceam fara sa-l întreb de ce!
Desi,si el a avut acelasi job stresant ca mama,în anii mei de frageda pruncie.Cînd faceam prostii,avea un fel de a mi-o spune,ca reusea sa ma faca sa-mi fie jena de tîmpeniile facute,si sa nu se mai repete.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#195 Useril este offline   anavlis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 28-November 09

Postat 21 July 2010 - 07:45 PM

pe mine m-au batut ai mei, mai mult taica-meu, si am luat bataie si cu cureau si maturoiul, palme ca sa nu mai zic.

mereu mi-a fost frica de ei si nu prea le-am iesit din cuvant. Insa au stiut ca odata plecata de acasa la facultate nu o sa mai mearga. Taica-meu mereu imi zicea, cat esti in casa mea in liceu, faci ce zic eu, cand oi pleca la facultate nu mai am ce sa-ti fac, atunci faci ce te taie capul. Si asa a fost. Greseli am facut multe si am incercat sa invat din ele.

Ciudat este ca in ultima cearta cu ai mei, nu demult, singurul lucru pe care li l-am reprosat a fost ca m-au pedepsit, nu batut. As fi preferat bataie, pedeapsa corporala, in loc de pedeapsa psihologica. Pe mine pedeapsa psihologica m-a durut mai mult si m-a facut sa ma indepartez de ei mai tare, decat o palma data sau cureaua peste fund.

Eu am zis ca voi incerca sa nu aplic nici pedepse corporale si nici psihologice cu Dara. Sper sa fi mostenit caracterul tatalui ei ca atunci e copil bun si nu prea o sa fie nevoie sa fie pedepsita. Ma-sa e rea rau...LOL

#196 Useril este offline   vaxile 

• cocalar
  • PipPipPipPip

Postat 22 July 2010 - 04:19 AM

in noaptea asta, vecinu' meu de pe diagonala sh-a batut fiixa in virsta de sa zic 17 ani de am chemat politia, ca se auzeau urletele si-mi trezea copilu'. inainte sa ma culc la loc, am stat si m-am gindit: poate voi p-aici credetz ca asa imi caftesc (sau am de gind sa-mi caftesc) copilu'. that's sick, dudes! eu ii dau maximum o poaca peste fund, in nici un caz nu urla din asta, ci pentru ca ma vede suparat.

voi ce dracu' atz inteles din ce-am zis io?

in alta ordine de idei, nu inteleg ce poate determina un parinte sa-si snopeasca in halu' ala copila. in dimineata asta a mai luat-o o tura la maturat curtea cu ea (banui ca din cauza politiei, aznuapte nu a ternat treaba). altfel un tip normal, o familie normala, cu flori frumoase pe balcon ... sincer nu inteleg. rezultate scolare? o sarcina nedorita? da' totusi mujici ... credeam ca zicala aia "io te-am facut, io te omor" e urban legend.

#197 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 July 2010 - 10:03 AM

Vezi postareavaxile, la 22 July 2010 - 04:19 AM, a spus:

in noaptea asta, vecinu' meu de pe diagonala sh-a batut fiixa in virsta de sa zic 17 ani de am chemat politia, ca se auzeau urletele si-mi trezea copilu'. inainte sa ma culc la loc, am stat si m-am gindit: poate voi p-aici credetz ca asa imi caftesc (sau am de gind sa-mi caftesc) copilu'. that's sick, dudes! eu ii dau maximum o poaca peste fund, in nici un caz nu urla din asta, ci pentru ca ma vede suparat.

voi ce dracu' atz inteles din ce-am zis io?

in alta ordine de idei, nu inteleg ce poate determina un parinte sa-si snopeasca in halu' ala copila. in dimineata asta a mai luat-o o tura la maturat curtea cu ea (banui ca din cauza politiei, aznuapte nu a ternat treaba). altfel un tip normal, o familie normala, cu flori frumoase pe balcon ... sincer nu inteleg. rezultate scolare? o sarcina nedorita? da' totusi mujici ... credeam ca zicala aia "io te-am facut, io te omor" e urban legend.

Stai linistit ca s-a inteles ce trebuia, ca ii mai tragi cate una la c*r cand si cand. Acum isi da fiecare cu parerea despre bataie, mai depanam amintiri, nu are legatura cu tine.

Ce poate determina un parinte sa-si snopeasca copila in halu' ala?
Pai sunt unii care isi varsa toti nervii adunati in societatea adulta pe copiii - pentru ca pe ei pot. Altii chiar cred ca o bataie din asta zdravana dezvatza copilu' de la furat, droguri sau alte minuni. Iar altii isi bat copiii 'de control', sa arate cine e sefu'. E multa lume bolnava pe pamant.

#198 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 22 July 2010 - 03:31 PM

Fetelor , oare ar trebui sa-mi cumpar Trockner? ( uscator de haine)
Oare chiar atat de multe haine murdareste BB?

Eu sunt , din principiu , contra , pt ca papa o groaza de curent. Vara usuc lucrurile afara pe terasa ( e la West) si iarna o sa le sui in pod.

Prietena mea zice ca n-o sa ma descurc fara . ( Bun , ca nici ea nu stie , ca abia acum e gravida si ea :D ) Oare? Sa nu pot eu fara uscator?

#199 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 July 2010 - 03:41 PM

Simo, eu zic sa astepti pana cand poti spune cu mana pe inima ca fara nu se poate.

Aici unde traiesc eu, in irlanda, e f multa umezeala si sunt ani in care 8 luni pur si simplu e rece si umed mereu. Am balcon pe care usuc hainele in cea mai mare aprte a timpului, dar cand e frig frig sau ploua neincetat si e mereu umed, le intind in casa pe suporturi speciale, sa le intind afara doar pentru o noapte si apoi le bag in casa.

De uscat se usuca fara doar si poate! Partea proasta e ca nu se usuca chiar repede.

Solutia mea a fost sa am suficiente schimburi sa-mi ajunga de la un spalat/uscat la altul. Apoi hainele de bebe sunt asa mici ca zau le poti usca peste noapte in camera in care dormi si unde presupun ca ti mai caldut.

#200 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 22 July 2010 - 03:51 PM

Noi tzinem rece in dormitoare , mai rece decat in sufragerie.:D

Dar le pot sui in pod. Al meu vrea sa-mi faca un scripete ,ca sa nu tragem de ele. Am o cunostintza care le scoate in pod si zice si si iarna se usuca repede ca bate aerul.

Acum vara stii ce repede se usuca? azi am vrut sa spal da-i vremea naspa si astept pana maine , m-am smecherit :D

Acum cateva zile a batut un vant uscat si cand am terminat cu intinsul pe suport erau cele de pe umerase deja uscate!!! ( eu usuc camasile si tricourile pe umeras , pe o bara)

D-aia ma gandesc ca nu se merita.

Unul bun costa cam 1000 si papa si curent......

Arata acest topic

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

17 useri citesc topicul