Forum Culinar: cumparaturi pt BB - Forum Culinar

Salt la continut

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

cumparaturi pt BB

#201 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 22 July 2010 - 05:15 PM

Solutia mea a fost sa am suficiente schimburi sa-mi ajunga de la un spalat/uscat la altul.

Si eu am facut la fel ca tine...
Simo, sa stii ca murdaresc pe rupte... poate nu acum la inceput (cu toate ca kk are tendinta sa iasa peste tot), dar un pic mai incolo vei avea nevoie sa schimbi bebele si de 3-4 ori pe zi (minim)... cel putin asa a fost cazul meu). Sorina
Sorina

#202 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 July 2010 - 09:13 PM

Normal ca nu crapa nimeni fara uscator,dar pentru mine a fost si este o comoara!
Si eu ador hainele uscate pe sîrma în bataia vîntului...dar uite anul asta a plouat cu lunile.Locuiesc în oras cu multa padure,umiditatea e mare...si daca nu usuc hainele bibebine,prind un miros închis în dulap.Asa ca,daca se poate usuc afara...dar din pacate prea rar fata de cum îmi dorsc eu :P
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#203 Useril este offline   vaxile 

• cocalar
  • PipPipPipPip
  • Postari: 605
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationstau pe-un nor si cint la harpa

Postat 26 July 2010 - 03:50 AM

sunt dator cu o precizare. si poate niste zguze.

v-am povestit cum am chemat pulitia pentru ca vecinu' isi snopea fiixa si ca de dimineata a inceput din nou. well, in uichend am aflat que pasa. nu-si batea copila. copila a facut depresie si a incercat sa se arunce de pe geam. moment in care taxu i-a tras scaunu' pe care se urcase de sub picioare. aia am auzit apropo de mobile aruncate prin casa. p-orma mamzel a incercat sa se arunce de la etaj pe casa scarii, da' au prins-o. de unde scandalu' pe scara. cica cind s-au dus aia la ei, asta tinea piixa in brate si urla la ea sa se potoleasca, iar ea se zbatea, urla si zicea sa sa-i dea drumu' ca vrea sa se omoare.

deci tipu' nu e ce-am crezut eu, mea culpa. cit despre motivele fiixii de 16 ani sa se omoare as avea niste teorii nu neaparat politically correct ...
knife, poison or estrangulation? choices, choices ...

#204 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481

Postat 26 July 2010 - 10:04 AM

vaxile, multam pentru continuarea povestii.
tot nu e in regula in familia aia daca cupila aia asa frageda vrea sa se sinucida. violenta domestica are si alte forme pe langa cea fizica. cine stie ce-o fi in casa lor.

#205 Useril este offline   vaxile 

• cocalar
  • PipPipPipPip

Postat 26 July 2010 - 10:10 AM

Vezi postareaPisoi, la 26 July 2010 - 10:04 AM, a spus:

vaxile, multam pentru continuarea povestii.
tot nu e in regula in familia aia daca cupila aia asa frageda vrea sa se sinucida. violenta domestica are si alte forme pe langa cea fizica. cine stie ce-o fi in casa lor.

hehe. colegu' meu de banca din generala ... ce baiat linistit ... dupa ternarea facultatii si-a continuat cariera la balamuc. fraxu' (care e cu 4 ani mai mare) bine-mersi, e broker la bursa (deci sta bine cu nervii).

citeodata it just happens.

#206 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 July 2010 - 11:27 AM

Vezi postareavaxile, la 26 July 2010 - 10:10 AM, a spus:

poate ai dreptate. eu am totusi teoria mea cum ca copiii se nasc fericiti si cineva ii strica pe parcurs. in plus mai exista si bolile mentale (care in romania sunt inca subiect tabu din pacate)

#207 Useril este offline   vaxile 

• cocalar
  • PipPipPipPip

Postat 26 July 2010 - 02:20 PM

Vezi postareaPisoi, la 26 July 2010 - 11:27 AM, a spus:

Vezi postareavaxile, la 26 July 2010 - 10:10 AM, a spus:

poate ai dreptate. eu am totusi teoria mea cum ca copiii se nasc fericiti si cineva ii strica pe parcurs. in plus mai exista si bolile mentale (care in romania sunt inca subiect tabu din pacate)

pisoi, poate ai tai s-or fi nascut fericitz. al meu s-a nascut tzapand.

desigur ca discutam despre boli mentale. cind eram mai mic am vrut sa ma fac psihiatru (mdeh, ai mei is medici, pasha, totz) si am citit cartz. am fo si la spital sa vad cum e. pe vremea aia mi se parea interesant. morala povestii e ca echilibru' intre sanatos si bolnav (la bibilica) e uneori inselator. exact ce cauzeaza declansarea bolii? care e kikatura care umple paharu'? din pacate, desi s-au scris sute de tratate, nu se poate studia decit caz par caz. probabil asta a fost unu' din motivele pentru care am preferat tiintele naturii si matematicile. acolo 1+1=2 cu siguranta. ma rog, nici nu m-am simtit in stare sa invat anatomia, ca sa spunem adevaru' complet.

#208 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 July 2010 - 09:42 PM

iote ca va trezesc din filozofeala, ca vreau sa va readuc la topic, deoarece aici un om are nevoie de voi, va roooog :lol:

deci:
v-ati spus parerile si experientele, dar memoria mea de fomeie insarcinata in luna a 8-a nu mai tine minte nika si oricum atat ati mai sucit-o pe toate partile de nu mai stiu daca a fost freun final la fiecare articol! deci va rog sa nu va suparati, dar va rog sa facem o recapitulare, va convoc sa deliberam:
ce trebe?! ce e inutil? ce calitati sa aiba?! eventual brand recomandat si nerecomandat, va roooog!

deci, trebe sa iau:
- caruciorul
- scaunul de masina
- cadita + masa de infasat, ajunsesem la concluzia cadita dedesubt si masuta peste. Intrebarea e: o fi stabila, sau picioroangele astea sunt mai ceva decat la masa de infasat de la Ikea, sau la o masa de calcat subreda (din pacate am gasit pe un site, dar se gaseste numai cu comanda online)

- lenjeriile cupilului si perdeluta pentru patut (si eventual ce alte harnasamente mai trebuie): astea de unde le iau io oare?
- 3 body-uri si 1 costumas de nou nascut, ajung pentru primele cateva zile (ma gandesc ca o sa tot primesc si bebelina creste repede nu are rost sa iau mai multe), nu? Am deja mai multe costumase dar sunt pentru 6 luni.
- cosmeticale? ce-i trebuie si la ce concluzii ati ajuns cu brandurile (by the way aud ca si prietenei mele i-a spus pediatra/neonatoloaga orice fara Jonson ca sunt proaste si provoaca alergii - desigur e vb de reteta de preparare din Romania, ca toate cosmeticele produse in RO nu au legatura cu alea originale, au bagat alte retete sa scoata multi bani repede).
- leaganul asta de care vorbiti io nu stiu cum arata? ce e ? trebuie si patut si carucior si leagan si scaunel pentru masa?
- un bax de pampers nou nascuti, am retinut bine asa ati spus? deci alea le cumpar nu mai stau sa ies din spital, da?
- am mai retinut cu foarfecuta de unghii de bebe, dar n-am retinut de unde se cumpara?
Cred ca trebuie sa vizitez un magazin Chicco sau asa ceva ... poate imi mai amintesc din ce spuneati. Dar mai bine ma ajutati cu recapitularea si mai ales cu deliberarea finala: ce trebuie sa cumpar ?

Pana acum am cumparat doar patut + salteluta (de la Ikea - oferta) si am comandat camera copilului ... de tineret :blob8: . Adica nik si mai avem doar vreo 6 saptamani. Va rog ajutati-ma sa ma pun la punct cu ce trebuie in prima luna.

A propos am fost sambata la frati-miu dadaca la cei doi copii :floare: (unul 2,5 ani si unul 8,5 ani) si mi-au spus ca ei nu au cumparat sterilizator: perie, detergent, apa si sterlizare prin fierbere o data pe saptamana cand sunt mici si mai des apoi (mentionez ca este farmacista cumnata...daca o avea vreo importanta).

haideti domnilor ca intru in criza de timp

si nu in ultimul rand: io cand ii cumapr rochitici? :floare: ca doar e fetita. Trimit io asa prietenilor foto in body ca si foto de baietei? Aici cred'k mamicile de fetite pot sa ma ajute ...

Ma gandesc sa dormim cu copilul in camera circa o luna, ea in patutul ei separat, dupa care sa o mut in camera ei. Ce parere va veti face despre aceasta idee? Io citesc ca asa e bine si copilul are un somn odihnitor, dormind singur, dar vreau sa aud si pareri din experiente. Desigur e mai greu cu trezitul noaptea si alaptatul decat daca il ai la indemana in aceeasi camera.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#209 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 26 July 2010 - 10:02 PM

Daniela, cu calm.:lol:

Cadita nu tb sa fie din cea care se trag picioarele si pui cadita pe ea.Sunt cele care au cadita deja inauntru si ridici doar capacul.Si e stabila.

Aparatori pt patut iti trebuie http://www.baby-walz...utz.a833.0.html

Nu stiu ce magazine mai sunt prin Bucuresti,dar te mai poate indruma si cumnata.Sterilizatorul e bun totusi.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#210 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 26 July 2010 - 10:19 PM

Daniella, parerea mea, nu ajung numa trei bodi pt inceput, e posibil ca bebe sa verse lapticul, sa faca caca sa se umple pina pe spate ,pipi si etc, eu am luat la primul bebe pt inceput 6 bodi, 3 mineca lunga si trei mineca scurta marimea 56 stiind ca al meu o sa fie bebeloi.6 perchi de pantalonasi cum iti place salopeta sau pina la mijloc, 2 trei perchi de sosetele, in cazul tau poti cumpara si o rochita 2, acu depinde si cit vrei sa cumperi pt bebe.Aci marimile de regula sunt diferite de la tara la tara cred, eu ii i-am luat intre 0 si 3 luni, chiar daca sunt un pic mai mari.
In austria e obigatoriul scaunul de masina, nu iti face iesirea din spital daca nu ai scoica ( macsi cosi).
Carut eu zic ca iti trebe , ca ma gindesc ca nu o sa o tii in brate si o sa iesiti la plimbare.Scaunel pt masa nu trebe musai acum , ca pina la 5-6 luni nu o sa pui bebele in scaunel la masa.
Daca vrei sa iei masa de infasat cu cadita eu iti recomand sa nu iti iei de aia cu piciore ci aia care arata ca o comoda, poti pune in sertare toate produsele lui bebe, da e numa parerea mea :lol:
La cosmeticale nu stiu ce sa iti recomand, eu am mai zis o sa iau pt baita Mertina Molke si pt masat ulei de migadale,mai tirziu am folosit si penaten si hipp, pt poponeata Bepanthen sau lasepton, servetele umede da nu de alea care contin ulei, pampersi mi se pare ca tie iti trebe si in spital pt bebe, da daca nasti la privat poate ca nu, intreaba la clinica ce iti trebe pt bagajul de spital.
Cu sterilizatul eu stiam ca trebuie mai des cit sunt mici ,ca inca nu au o imunitate mare, da na fiecare face cum crede.Cel putin aici iti reconada sterilizatul cit mai des in perioada cit sunt mici, nu tre sa cumperi sterilizator, ca poti steriliza prin fierbere daca ai apa buna si fara calcar.Aaaa si jucriile iti recomanda sa le sterilizezi.
Daca vreti sa dormiti cu bebe in aceiasi camera sau in acelasi pat e iar optiunea voastra.
La patut am avut 2 lenjerii pt inceput cu tot cu perdeluta , nu stiu de unde sa iti zic sa cumperi din romania.
Leagan nu am avut si nici nu am mai luat.

#211 Useril este offline   vaxile 

• cocalar
  • PipPipPipPip

Postat 27 July 2010 - 04:02 AM

ce ma umfla risu', daniella ... exact asa eram si io inainte de bb. i-am luat inclusiv tablita magnetica cu cifre si litere. abordare gresita!

abordarea corecta: pui intrebarea: ce nevoi are bb, raspunzi si vezi daca ai ce trebe.

exemplificare:

1. ii trebuie mincare. la capitolu' asta itz trebe
a) copil hranit cu lapte de mama: pompa de sin, 2 biberoane mici (80 ml), tetine de nou-nascut. sterilizator nu, pentru ca cupilu' ia anticorpi de la mama-sa, prin lapte. nu-s de acord cu antescriitoarea. iei pentru tine crema de dat pe sini (da, alaptatu' doare, mai ales la inceput cind nu stii cum se face) sutiene speciale (de bumbac, lasatz alea sexi pe aldata, sh-asha n-o sa avetz chef) si breastpaduri
:toothy9; copil alaptat cu lapte praf: evident citeva cutii de lapte praf

2. face caca/pishu. so: masa de schimbat (potz schimba si pe pat in dormitor, da' te dor shalele), un prosop pe masa de schimbat, scutece nou-nascut, crema de dat la fund cind se irita (aici sa stii ca "cea mai buna marca" depinde de la copil la copil, e pe incercate), eventual pudra. servetele umede de sters.

3. vrea nani patut, saltea, NU PERNA!!!!! jmekerii de se pun in juru' patului sa nu-l traga corentu'. potz sa-i pui carusel d-ala care cinta si are tot felu' de dracovenii care se rotesc

4. trebuie imbracat. 3 body-uri? uuahahahaahhaa. as zice fro 12. ALBE. pantalonei, sosetute, NU CACIULA, ca e vara!! camasute, in general ce gasesti in magaxin. in primele 2 sapt ii e frig ca nu stie sa-si tina caldura corpului, p-orma e ok.

5. spalat/curatenie. iei geldedush + shampon. nu johnson ca e de caca. ia ori chicco ori mustella. ia forfecuta de unghii (nu-tz fie frica sa i le tai). trebe caditza, temperatura apei = caludtz. aah, pregateste-te sa speli rufe fuarte des!

6. are nevoie de transport. iei carucior (de care te taie capu' si-tz permitz). daca ai masina, ia-i scaun de copil, nu merge cu el in brate. de ce? unu, potz sa-l omori. doi, se invata disciplinat. cind e mic mai e cum mai e, da' ia gindeste-te sa-tz mishune prin masina la 5 ani? recomand scaun 0-1 sau 0-1-2 (adica d-ala care se monteaza si newborn cu mutra-n spate si child, cu mutra-n fatza). ai grija sa fie PLAN si DREPT in configuratie newborn. io am luat marco polo (parca). chestia e ca io am mai luat unu' care merge pina la 8 ani pentru magarushu' cel mare, primu' scaun trece la jr.
p-orma daca gasesti un sling sau de-astea, ia cu incredere!!

7. are nevoie de jucarele. ia-i un covorash d-ala cu porcarle deasupra. il pui acolo, el se uita la jucarele si tu mai faci si altceva.

rochitele ii iei dupa ce invata sa mearga, aj zice. de ce? pai daca nu merge, nu stau rochitelele. iar cind merge in 4labe e un dezastru.

#212 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 27 July 2010 - 09:16 AM

Daniella , noi avem leagan si cosuletz pt cat e mic dra nu am dat banii pe ele , le-am primit cu imprumut.Am cumparat numai saltelutzele. Leaganul ramane in sufragerie , cosuletzl la noi in camera. Cand o fi de vreo 5-6 luni dau astea inapoi , mai fac loc prin casa :toothy9; si pun tzarcul jos in sufragerie ( ca poate sa si doarma in el) si la etaj ramane patutzul lui. Si noi am vrut sa luam de la Ikea patutz ca avusesem ceva probleme cu gratiile la al nostru , dar s-a rezolvat :scratch:

Daca tu stai la apartament sau la casa cu un singur etaj , n-ai nevoie de 2. Eu nu pot sa las BB dormind la etaj si eu sa stau in sufragerie jos

Scaun de masina n-am luat , nici d-ala de masa ca mai am vreme. In schimb , avem Maxi-Cosi ca aici e obligatoriu , si bine face!

carucior am primit de la cumnata-mea....
vanitza am ( galeata :blob8: )

pampers vreau sa iau mai multe marci si 2 marimi , si newborn si 0-3 kile, ca asa ziceau fetele pe aici. La inceput cutii mai mici , sa vad care-s bune.

Haine nush cate am....acum sunt la spalat si sortat , ca am o groaza noi , cumparate de mine , sau trimise de mama , si nush cate cutii de la cumnate , ce-a ramas de la 4 copii. (aici trebuie sortat , ca totzi sunt baietzi). Cred ca am mult prea multe haine.

Ah , biberoane mai am , la inceputul topicului am pus poza la alea de la AVENT.

.

#213 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 27 July 2010 - 09:21 AM

Daniella , am meu vrea neaparat sa doarma BB cu noi la inceput , dar am facut un targ: cand e vb de alaptat si schimbat , vreau sa merg la BB in camera sa fac astea , ca doar n-o sa-l tzin pe al meu treaz 2 luni. In camera la BB vreau sa iau o canapea pt mine. Deci , cam ca tine fac si eu . :toothy9;

Sterilizato´r am vazut unul care si incalzeste papa , e bun pt mai tarziu , si merge si la masina!!!! Nu mai stiu pe unde , o sa dau un link mai incolo.

Cumnata-mea din Ro sta la tzara si nu prea are de unde cumpara lucruri faine asa ca ea comanda pe net , nush de unde , si e tare multzumita.

Ah...era sa uit. Saci de dormit am , ca nu vreau sa o acopar cu paturica , Doamne fereste , se poate intampla ceva. Sunt si cu maneci si fara.

#214 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 27 July 2010 - 09:25 AM

Vezi postareavaxile, la 27 July 2010 - 04:02 AM, a spus:

7. are nevoie de jucarele. ia-i un covorash d-ala cu porcarle deasupra. il pui acolo, el se uita la jucarele si tu mai faci si altceva.

Vaxile , dar se joaca cu astea de la inceput? Io am , dar nu cred sa le bage-s seama. Am unele cu o vaca ... :toothy9;

rochitele ii iei dupa ce invata sa mearga, aj zice. de ce? pai daca nu merge, nu stau rochitelele. iar cind merge in 4labe e un dezastru.

Deci , a mea are rochitza si pt cand va iesi din spital :scratch:

Daniella , cumpara-i fetei ce vrei tu, daca vrei rochitze sunt si marimea 50-56. Dar tot are nevoie si de body dedesubt.

#215 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 27 July 2010 - 09:54 AM

Cu jucariile o sa inceapa cam de pe la 3 luni.
Eu am mai luat scutece cred ca le zice spucktuch http://www.amazon.de...0216629&sr=1-15 de astea , mie mi-au fost foarte folositoare.
Sac de dormit nu am avut la primul ,l-am acoperit cu paturica da tot timpul cu minutele afara, nu am avut probleme, acum parca as vrea sa cumpar un sac de dormit cu mineca si unul fara mineca, da sa vedem, nu e o urgenta.
Daniella ai intrebat la clinica ce iti trebe pt geanta de spital?

#216 Useril este offline   vaxile 

• cocalar
  • PipPipPipPip

Postat 27 July 2010 - 09:58 AM

Vezi postareasimonaro29, la 27 July 2010 - 09:25 AM, a spus:

Vezi postareavaxile, la 27 July 2010 - 04:02 AM, a spus:

Vaxile , dar se joaca cu astea de la inceput? Io am , dar nu cred sa le bage-s seama. Am unele cu o vaca ... :D

Deci , a mea are rochitza si pt cand va iesi din spital :P

Daniella , cumpara-i fetei ce vrei tu, daca vrei rochitze sunt si marimea 50-56. Dar tot are nevoie si de body dedesubt.

nu "se joaca", da' nu asta e important. important e sa aiba ceva de urmarit cu okii. si p-orma ceva in care sa vrea sa dea cu mina. asa incepe tot: coordonarea mina-ochi.

succes la imbracat nou-nascutu' cu rochitza!!! nu uita sa-i pui si palarioara.

#217 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 27 July 2010 - 10:11 AM

Vezi postareavaxile, la 27 July 2010 - 09:58 AM, a spus:

succes la imbracat nou-nascutu' cu rochitza!!! nu uita sa-i pui si palarioara.

Are si palarioara :D

( la iesirea din spital o imbraca ei , io numai ma uit :P )

#218 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • LocationBucuresti

Postat 27 July 2010 - 10:24 AM

Vezi postareaDaniella, la 26 July 2010 - 09:42 PM, a spus:

iote ca va trezesc din filozofeala, ca vreau sa va readuc la topic, deoarece aici un om are nevoie de voi, va roooog :

deci:
v-ati spus parerile si experientele, dar memoria mea de fomeie insarcinata in luna a 8-a nu mai tine minte nika si oricum atat ati mai sucit-o pe toate partile de nu mai stiu daca a fost freun final la fiecare articol! deci va rog sa nu va suparati, dar va rog sa facem o recapitulare, va convoc sa deliberam:
ce trebe?! ce e inutil? ce calitati sa aiba?! eventual brand recomandat si nerecomandat, va roooog!

deci, trebe sa iau:
- caruciorul
- scaunul de masina
- cadita + masa de infasat, ajunsesem la concluzia cadita dedesubt si masuta peste. Intrebarea e: o fi stabila, sau picioroangele astea sunt mai ceva decat la masa de infasat de la Ikea, sau la o masa de calcat subreda (din pacate am gasit pe un site, dar se gaseste numai cu comanda online)

- lenjeriile cupilului si perdeluta pentru patut (si eventual ce alte harnasamente mai trebuie): astea de unde le iau io oare?
- 3 body-uri si 1 costumas de nou nascut, ajung pentru primele cateva zile (ma gandesc ca o sa tot primesc si bebelina creste repede nu are rost sa iau mai multe), nu? Am deja mai multe costumase dar sunt pentru 6 luni.
- cosmeticale? ce-i trebuie si la ce concluzii ati ajuns cu brandurile (by the way aud ca si prietenei mele i-a spus pediatra/neonatoloaga orice fara Jonson ca sunt proaste si provoaca alergii - desigur e vb de reteta de preparare din Romania, ca toate cosmeticele produse in RO nu au legatura cu alea originale, au bagat alte retete sa scoata multi bani repede).
- leaganul asta de care vorbiti io nu stiu cum arata? ce e ? trebuie si patut si carucior si leagan si scaunel pentru masa?
- un bax de pampers nou nascuti, am retinut bine asa ati spus? deci alea le cumpar nu mai stau sa ies din spital, da?
- am mai retinut cu foarfecuta de unghii de bebe, dar n-am retinut de unde se cumpara?
Cred ca trebuie sa vizitez un magazin Chicco sau asa ceva ... poate imi mai amintesc din ce spuneati. Dar mai bine ma ajutati cu recapitularea si mai ales cu deliberarea finala: ce trebuie sa cumpar ?

Pana acum am cumparat doar patut + salteluta (de la Ikea - oferta) si am comandat camera copilului ... de tineret :P . Adica nik si mai avem doar vreo 6 saptamani. Va rog ajutati-ma sa ma pun la punct cu ce trebuie in prima luna.

A propos am fost sambata la frati-miu dadaca la cei doi copii : (unul 2,5 ani si unul 8,5 ani) si mi-au spus ca ei nu au cumparat sterilizator: perie, detergent, apa si sterlizare prin fierbere o data pe saptamana cand sunt mici si mai des apoi (mentionez ca este farmacista cumnata...daca o avea vreo importanta).

haideti domnilor ca intru in criza de timp

si nu in ultimul rand: io cand ii cumapr rochitici? ca doar e fetita. Trimit io asa prietenilor foto in body ca si foto de baietei? Aici cred'k mamicile de fetite pot sa ma ajute ...

Ma gandesc sa dormim cu copilul in camera circa o luna, ea in patutul ei separat, dupa care sa o mut in camera ei. Ce parere va veti face despre aceasta idee? Io citesc ca asa e bine si copilul are un somn odihnitor, dormind singur, dar vreau sa aud si pareri din experiente. Desigur e mai greu cu trezitul noaptea si alaptatul decat daca il ai la indemana in aceeasi camera.

Carucior iti trebuie, mai ales daca ai de gand sa iesi cu ea afara cat mai repede..
Scaun de masina teoretic iti trebuie.. insa noi am avut, da' tot in brate l-am tinut pana acasa .. mi se parea ca sta aiurea in el ca el era mic si scaunul parca era urias pe langa el :.. asta nu inseamna ca tre sa faci ca mine..:D

Cadita iti trebuie.. masa de infasat nu stiu ce sa zic.. eu n-am avut si m-am descurcat de minune fara. I-am pus o noptiera langa patut si am asezat acolo tot ce are el nevoie ca sa le am la indemana si il schimbam pe patul mare ca patutul lui era si e la noi in camera..

Lenjerii iti trebuie.. ce iti mai recomand e sa ai cateva bucati de albita. Cred ca se gasesc de cumparat gata taiate da' n-as sti sa-ti spun exact de unde.. eu insa am fost la un magazin din asta cu materiale de vanzare si am luat 2 metri de albita, apoi am taiat-o eu acasa si am folosit-o asa, fara sa o mai tivuiesc, fara probleme. Panza asta e foarte moale si absoarbe foarte bine.. eu ii puneam un patrat mai mare in pat sub cap (numai sa ai grija sa prinzi capetele in lateralele patului sa nu poata bebesa se infasoare in ea) ca se poate intampla sa mai dea laptic afara si asa nu trebuie sa mai schimb lenjeria intreaga. Tot panza din asta am folosit si la baie ca sa nu alunece.. Tot cu panza asta l-am si infasat, insa nu prea strans cum se facea odata, ci usor, numai cat sa nu se mai sperie cand da din maini :P.. doarmea muuuult mai bine asa
Aparatori pentru patut iti trebuie, mai ales cand incepe sa se foiasca ..
Baldachin (la asta te referi cand zici perdeluta?) eu n-as lua pentru ca atrage praful si mai ai o grija in plus cu spalatul, schimbatul etc.

Haine nu mai stiu cate am avut, dar in orice caz mai mult de 3 body-uri.. eu iti recomand sa iei masuri de 3 luni mai degraba. chiar daca sunt mai marisoare, le poti folosi mai mult timp ca ei cresc intr-un ritm ametitor la inceput. Oricum masurile nu prea se potrivesc. Al meu poarta si acum un body marimea 3 luni si el are 1 an si 2 saptamani :D Sa iei si un set de manusi pentru copii.. nu cred ca o sa stai in spital sa tai unghii.. al meu a avut o manichiura si-si tragea niste brazde pe fata.. solutia au fost manusile pana am ajuns acasa si mi-am facut curaj sa i le tai :D

Cosmetice.. am auzit numai de bine despre Mustela pentru copii.. de luat am luat Sanosan ca atata a fost bugetul atunci, da' nu prea le-am folosit. La sfatul pediatrei am luat sapun cu glicerina pentru copii si l-am spalat mult timp cu ala. De curand i-am luat sampon Bubchen si sunt foarte multumita de el.. :P

Scaun de masa il cumperi mai tarziu cand o sa ai nevoie... leagan nu stiu de care zici. Noi n-am avut niciun fel de leagan..

Jucarii noi am avut vreo 2 zornaitori.. eu zic ca sunt bune ca il stimuleaza cumva chiar daca e fff mic Noi am avut una ce scotea sunete de clopotel si-i placea tare mult.. Poti sa-i iei carusel pe care sa-l atarni desupra patutului.. sunt atatea variante, cu muzica, cu jucarii, cu lumini.. Noi am avut si l-a ignorat complet :D

Pampers, de la noi din Romania, iti recomand Libero. Am folosit de cand s-a nascut Pampers, insa ultima oara am luat Libero si sunt mult mai bune. Au un elastic la spate astfel ca se muleaza mai bine pe corp. Nu siu masurile mici cum or fi totusi ca noi suntem la nr 4 acum :D

Foarfeca de unghii cu varf rotunjit cred ca gasesti si in Carrefour (nu bag mana in foc), dar poti sa te mai uiti si pe net ca sunt atatea magazine online. Noi patutul, cadita si scaunul de masa de pe net le-am comandat si a fost super ok.

Sper ca te-am lamurit cat de cat.. :D
Imagine postata

#219 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 July 2010 - 10:30 AM

Vaxile, ce raspuns fain, concis si organizat :D

#220 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 July 2010 - 11:17 AM

[...]

1. caruciorul la care sa se potriveasca si scaunul de masina - ar fi bine sa le ai. Sotul meu le-a cumparat cat timp am fost eu in spital dupa nastere. Ne hotarasem cam ce vrem cu cateva saptamani inainte, dar nu am vrut sa cumpar nimic inainte sa nasc si sa vad ca totul e in regula.

2. cadita + masa de infasat: am mai zis ca eu nu am avut masa de infasat ci numai un mat, se poate si fara pana una-alta. nu te tine nimeni sa o cumperi dupa nastere, deci nu-i asa graba zic eu. Cadita trebuie, mergi cu sotul si vezi ce ti se pare potrivit pentru voi. Noi am luat o cadita simpla, a venit impreuna cu sampon si gel de baie, termometru plasticat pentru apa (ramane pe fundul caditei si arata temperatura apei pe care o torni acolo) si changing-mat-ul.

3. lenjeriile pentru patul copilului se gasesc oriunde se gasesc si patuturi. Ai grija la marimea pe care o cumperi sa se potriveasca cu marimea saltelei de la pat. (Eu am primit un numar de lenjerii dar nu le-am putut purta ca erau cu totul alta marime).

4. haine: noi ne-am oprit la body-uri, cateva cu maneca scurta si cateva cu picioare si maneca lunga. Aici le-am gasit in seturi de cate 7 asa ca m-am gandit ca-mi ajung doua seturi si asa a fost. Bebelina mea a fost f mica la nastere si hainele stateau pe ea ca pe gard, dar nu s-a suparat :D . Caciulitele nu-i stateau pe cap, asa de mari erau. Peste cateva zile de la nastere am cumparat si cateva hainute de copil nou nascut extra-small, dar a iesit din ele in doua saptamani :D . Costumas nu stiu la ce iti trebuie. Noi am mai avut paturici de copii, impletite, din bunmbac, cu ochiuri mari ca sa nu existe riscul de sufocare. Deci body mic, body intreg si 'infasata' in paturica - asa a fost imbracata ~2 luni de zile dupa nastere.

Si apropo de primit: eu am primit tot felul de chestii, de la bluzite si pantaloni pana la rochite de blugi f frumoase atunci la inceput. NU le-am imbracat! Au fost total inutile. Bluzici nu i-am bdat pana tarziu, eu voiam copila sa aiba spatele acoperit si bodyurile erau cele mai convenabile. In pus copilu' faca caca-pisu si trebuie sa-l schimbi des, sa imbraci o bluzica pe un copil nou nascut e un chin de care eu m-am scutit. Pai manca la san si 40 de minute odata, apoi trebuie schimbata - asta ia timp, apoi iar putin somnic si iar alaptat, intre timp abia aveam cand sa merg la toaleta si sa mananc ceva. Pai numai de schimbat rochite si bluzite nu aveam timp!

Asa ca nu te baza pe primit, s-ar putea sa primesti doar lucrusoare frumoase - si doamne ce rochitze poa sa existe!! Dar n-o sa-ti foloseasca la modul zilnic. Ori copilu' la inceput cel putin posibil sa il schimbi de multe ori pe zi.

Rochitele sunt frumoase sa imbraci bebelina si sa-i faci poze, dar in rest sunt un chin.

5. creme: eu am avut bepanten si inca o crema ce se da aici in farmacii, au fost ok la inceput. la cateva luni am invatat ca nimic nu ii calmeaza pielea mai bine ca o baita, sau alternativ ceai de musetel, asa ca am cremele abia incepute.

6. sampon+gel de baie: tot ce am luat a fost foarte bun. am avut si jonson si altele si au fost ok. dar cumparate de aici, nu din romania. daca poti, incearca sa faci rost de produse fabricate prin germania sau asa ceva. eu iti pot trimite de aici, dar e cam mult transportul.

7. Leagan nu iti trebuie. Sa macar nu de la inceput, asteapta sa vezi daca poti si fara. Eu am invatat-o pe a mea fara leganat, am interzis tuturor leganatul si nu am avut niciodata probleme. Eu zic ca iti complici viata cu leaganul. Patut si carucior e suficient. Scaunul pentru masa lasa-l pana dupa 4 luni cel putin, n-ai ce face cu el acum.

8. un bax de pampers pentru nou nascuti e suficient - si daca sunt mici, si daca sunt mari, diferenta e totusi mica si ajungi sa le consumi, apoi iei marimea 'corecta'.

9. Sterilizator nu cumpara. si nici biberoane. Si nici pompa de san. In caz ca nu poti alapta, o sa vezi inca din spital si atunci poti trimite sotul sa-ti cumpere si pompa si biberoane si sterilizator. Dar s-ar putea sa nu fie necesar. Daca alaptatul merge bine, s-ar putea sa nu vrei sa auzi de biberoane. Daca o sa vrei sa-i dai laptele tau din biberon cand mai pleci pe undeva, vei avea timp sa-ti cumperi. uite-te prin magazine si hotaraste-te la ce ti-ar placea ca sa stie sotul sa-ti ia daca va fi cazul. E o cheltuiala maricica sa stii, poate nu o sa ai nevoie si atunci n-are rost sa arunci cu banii.

10.

Eu zic sa nu-ti faci planuri prea mari ca nu se stie cum vei simti dupa nastere. Asteapta sa vezi cum te simti cu bebelino, cat de des alaptezi, cum stai cu somnul etc. daca esti f obosita s-ar putea sa iti fie comod sa iei copilul din patut si sa-l pui langa tine in pat si sa alaptezi culcata. S-ar putea sa fie altfel. Nu ai cum sa stii de acum.

Si apoi nu cred ca exista reteta universala asa cum nici o mama si nici un copil nu sunt asemenea altora. Fiecare e unic si are nevoi unice. Ce vi se va potrivi voua nu se potriveste altora samd.

Eu am dormit in aceeasi camera cu Cati, ea in patutul ei, noi in pat pana pe la 8 luni. Ma trezeam si mergeam pe canapea si alaptam la inceput. Cu timpul am inceput spre dimineata sa o alaptez in pat ca nu mai puteam sa ma ridic pana la canapea. Dupa ce am trecut pe lapte praf trebuie sa-i tin biberonul (cand eu cand sotul). Noaptea langa patut in picioare :P . Dupa cateva luni incet incet am inceput sa o luam cu noi in pat si ii tineam biberonul cu o mana si cu ailalta dormeam :D . De cand am hotarat sa o culcam cu noi pur si simplu viata noastra s-a schimbat radical in bine! Asta nu inseamna ca recomand. Dar pentru noi e tare bine sa dormim cu ea, somnul ei e mult mai linistit iar al nostru cu atat mai mult, s-au risipit si nervii de la oboseala si orele nedormite etc.

Arata acest topic

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul