Forum Culinar: cumparaturi pt BB - Forum Culinar

Salt la continut

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

cumparaturi pt BB

#401 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 August 2010 - 06:15 PM

Vezi postareaPisoi, la 05 August 2010 - 06:11 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 05 August 2010 - 06:00 PM, a spus:

Dau vina unul pe altul ...

pai ce mai conteaza a cui e vina? poate dupa ce nasti si intri in perioada de mancat ff atent si sanatos ca sa slabesti, poate ii tragi si pe ei dupa tine, sau poate macar pe fata. sa stii ca majoritatea copiilor sunt impresionabili si daca de ex ii zici ca ti-ar trebuie o prietena de dieta sanatoasa ca sa iti tina de urat, s-ar putea sa fie foarte incantata :) .

dau vina unul pe altul si pentru lipsa de actiune din prezent, au frigiderul doldora si gatesc non stop
pai cum sa-i trag dupa mine, ca ei sunt la alta casa ...
la fetita trebuie in casa sa nu mai existe nici o tentatie, toti sa manance la fel: dieta, dar bun adica o salata naturala, legume la abur cu un gratar
nu dulciuri, nu chiftele, snitele, musaca, tocanita de cartofi si ... vesnic au 7 oale cu mancare in frigider, mezeluri si cascavaleturi, branza topita, oh cate si mai cate ... permanent
daca fetita e pofticioasa, normal ca manananca ... ia sa aiba numai fructe si legume. Mi-e foame: ia un morcov, peste o ora un mar si la masa ce trebuie nu o oala de snitele si chiftele

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#402 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 06:16 PM

nu cred ca se duce, dar macar arunc uleiul ala plin de conservanti, chiar daca e de masline, tot aia!

dar ce ? tu nu mananci conserva de ton? :) sau porumb la conserva sau rosii?

#403 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 05 August 2010 - 06:17 PM

No, fiecare isi creste copilul cum crede de cuviinta, eu nu o sa :) pe nimeni pt ca a ales sa ii dea la copil sau nu stiu ce produs, asta e .
Eu, desi Dennis are trei ani, nu l-am dus niciodata MC sau sa cumpar mincare semipreparata iar la fel, prefer sa stau eu in bucatrie si sa gatesc, Nici cind nu aveam copii nu luam semipreparate sau preparate numa bune de incalzit.

#404 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 06:18 PM

aaa... si inca o chestie ... despre legumele congelate ce parere aveti?

#405 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 06:19 PM

da...semipreparatele ... la fel ... hranitor cred aproape de zero ... si nociv aproape de maxim

#406 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 06:21 PM

Nu o parere foarte rea si legumele si fructele congelate mai folosesc , nu des da am tot timpu in congelator, mix de legume, sau mazare sau fructe de padure, zmeura.

#407 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 05 August 2010 - 06:22 PM

Vezi postareaDaniella, la 05 August 2010 - 06:11 PM, a spus:

aaa cumnata-mea, nevasta lui frati-miu, farmacista, ii dadea celui mare cand era mic, niste piureuri fructe/ledgume facute din prafuri .-..
de ce as face asa ceva?

nici eu nu inteleg de ce unii aleg asa ceva, cand poti f usor sa faci un piure dintr-o banana proaspata...

Vezi postareasissi, la 05 August 2010 - 06:12 PM, a spus:

Mie pediatru mi-a zis sa nu ii dau alea ce le-am enumerat mai sus decit dupa un an,2 depinde de aliment , fruct, mi-a zis ca poate face alergie si nu acum cit e mic ci mult mai tirziu, iar la fel nu i-am dat piine si produse fainoase pina la vreo 7 luni, ii luam biscuiti pt bebei si cu un fruct ras asta era micul lui dejun.

Si eu am auzit tot felul de reguli, aici totusi pediatrul nu da liste din astea asa drastice, au totusi o lista dupa care sa te ghidezi cum sa introduci alimentele si eu dupa ea m-am luat, dar se pare ca nu coincide de la tara la tara.

Asta cu gluten-free era si pe aici, gasesti in magazine cereale si tot felul de biscuiti fara gluten, dar eu am mers pe natural, asa cum am crescut si eu. Voi vedea daca am facut bine sau nu. M-am interesat care e faza cu glutenul si problema e ca exista un risc sa dezvolte nu stiu ce intolerante, dar riscul asta e foarte mic. toate produsele fara gluten sunt EXTRA-procesate si eu sunt impotriva produselor prea-procesate. Si asa am ales de i-am dat biscuitii cei mai simpli, cu ingrediente f putine, fara e-uri si pana acum cel putin a fost ok.

#408 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 06:27 PM

Vezi postareaDaniella, la 05 August 2010 - 06:16 PM, a spus:

nu cred ca se duce, dar macar arunc uleiul ala plin de conservanti, chiar daca e de masline, tot aia!

dar ce ? tu nu mananci conserva de ton? :) sau porumb la conserva sau rosii?

ba da, mananc, cum sa nu? si incerc sa nu cad in extreme. am auzit si eu ca in conservele de peste se pun tot felul de conservanti dar nu sunt chiar asa convinsa. revin la conservele pe care le facem noi romanii (si nu numai) care tin peste an si poate si mai mult si la care nu folosim conservanti - cred ca se poate fara. oricum nu ma pot feri 100% de chimicale si nici nu vreau, ca traiesc intr-o lume plina de chimicale si in aer si in apa si deci organismul meu trebuie sa cunoasca de toate.

Vezi postareaDaniella, la 05 August 2010 - 06:18 PM, a spus:

aaa... si inca o chestie ... despre legumele congelate ce parere aveti?

Eu am o parere foarte buna despre legumele congelate si pastrate in conditii optime. Folosesc des si cel putin in tara asta in care traiesc eu alea congelate sunt mai gustoase decat alea proaspete crescute local pentru simplul fapt ca aici nu prea e soare si legumele si fructele au gust mai fad. Congelarea e un proces de conservare natural ca blocheaza evolutia biologica a legumelor si fructelor, nu e nimic nociv.

#409 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 August 2010 - 06:57 PM

Bubuletul meu adora piureul de banane(frec o banana cu furculita),para sau mar dulce cu biscuite(totul razalit),mai ascund prin ele branzica,iaurtelul de fructe,paine si nutella,cam astea restul nexam nu vrea si pace(alte fructe,detesta gustul acrisor,doar DULCCEE :) ...)Oricat ma lupt eu sa-ncerc :)

#410 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 07:37 PM

Al meu maninca cam de toate, acum in ultimul timp sa axat pe ceapa, orice sandvis il vrea cu ceapa :) dulciuri maninca da nu exagerat, fructele vad ca ii plac, da nu la orice ora, sunt zile cind maninca bine alte zile abia ciuguleste, nu il fortez si ii dau sa manince ce ii place, La gradinita maninca si 2-3 portii daca ii place
No ca iar suntem of topic :)

#411 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 August 2010 - 09:01 AM

m-am inarmat cu lista si plecam la cumapraturi.
ieri am mers nici o ora cred la magazin si mi s.au facut gleznele mari cat genunchiul
sa vad cat rezist azi, ca traseul ar fi lung

sa aveti o zi frumoasa si relaxanta

#412 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 08 August 2010 - 10:07 AM

Daniella, nu ne spui ce ai cumparat?

#413 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 August 2010 - 04:52 PM

am luat:
- un sutien pt alaptat, am ajuns acasa si mi-e cam mic, mai ales ca si circumferinta, dupa ce s-or umple rezervoarele ... o sa fie si mai si ... hm. Bine ca nu m-am aventurat sa iau doua.
- 3 lenjerii de patut (2 de la Ikea - fara cearsaf, 1 de la carr- care e fix imprimeul de la protectiile de pat)
- 1 cearsaf de jersey cu elastic
- un sac de dormit din jersey si captusit cu jersey
- 2 body, 1 salopeta si un costumas format din fusta de blugi si strampi + tricou maneca lunga; 1 set de 5 sosetute

Nu mai tin minte daca am mai luat ceva, dar la Chicco nu am gasit caruciorul de care avem nevoie (noi am primit landoul si cosul auto Carucior Trio Tour 4 - FUEGO) si ne trebuie caruciorul sport (cu tot cu suport) de cumparat separat ori de la Tour 4, ori am constatat la magazin ca merge si cel de la TRIO Enjoy FUN. IN schimb l-am gasit pe net la magazinul din BV si l-am comandat azi, maine vine.
Maine vine si cameretta si ne apucam de miercuri de curatenie si restul de cumparaturi.

In schimb am vazut niste rochite de botez asa de frumoaseeeee ... o minutatie ..., dar cum e traditia trebuie sa le ia nasii ... poate imi iau ceva mai urat ... ca daca mi s-a pus pata pe alea acu ... :D

Cu ce spal cadita/masa de infasat?

#414 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 August 2010 - 05:45 PM

Daniella du sutienul inapoi si schimba-l.
De ce nu vb cu nasii bebeului si aratale ce iti place tie pt botez, sau vb cu ei sa cumperi tu si sa iti plateasca ei.
Cadita o speli normal si o clatesti foarte bine, masa o stergi cu ceva spirt sau alcool, eu tot timpul pe masa de infasat puneam un scutecel sa nu fie rece plasticul ala cind schimbam copilul.

#415 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 August 2010 - 07:08 PM

pai nasii sunt de la Sibiu si nu sunt eu asa apropiata de ei, ca sa imi permit, dar tati (e verisoara-sa) le-a promis de mult ca vor fi nasii lui de cununie si de botez ... asa ca eu sunt in cazul asta ... no comment. Daca era dupa mine puneam pe cu totul altcineva, dar care nu putea fi de cununie si odata ce am acceptat discutia de nas de cununie acum ... nici la botez nu mai pot sa ma opun ...

#416 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 August 2010 - 07:11 PM

ah ... sutienul la mama naibii ... fac 3 ore dus-intors, pfff

am uitat sa va spun de sutienele de alaptat ... invariabil 25-29€

#417 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 August 2010 - 10:44 AM

Daniela, si aici sunt scumpe, eu am destule de la prima nastere si nu mai trebuie sa cumpar acum, dar din cate imi amintesc am dat in jur de 30-40 euro pe un set de doua. La mine e problema mare cu sutienele pentru ca trebuie sa fie macar captusite cu bumbac pentru, altfel nu le suport, apoi am o marime tare dificila si deci scot banu' fara sa cracnesc cand e vorba de ele :rolleyes: .

Dar nu mai lua pe neprobate si mai ales nu lua la inceput mai mult de doua-trei pentru ca imediat dupa nastere, mai ales cum esti tu umflata cu apa, o sa te desumfli pe zi ce trece si atunci o sa ti se modifice si marimea la sutien, macar circumferinta. Eu asa am facut, am luat pe parcurs si a fost bine.

#418 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 August 2010 - 12:54 PM

Vezi postareaPisoi, la 10 August 2010 - 10:44 AM, a spus:

Daniela, si aici sunt scumpe, eu am destule de la prima nastere si nu mai trebuie sa cumpar acum, dar din cate imi amintesc am dat in jur de 30-40 euro pe un set de doua. La mine e problema mare cu sutienele pentru ca trebuie sa fie macar captusite cu bumbac pentru, altfel nu le suport, apoi am o marime tare dificila si deci scot banu' fara sa cracnesc cand e vorba de ele :rolleyes: .

Dar nu mai lua pe neprobate si mai ales nu lua la inceput mai mult de doua-trei pentru ca imediat dupa nastere, mai ales cum esti tu umflata cu apa, o sa te desumfli pe zi ce trece si atunci o sa ti se modifice si marimea la sutien, macar circumferinta. Eu asa am facut, am luat pe parcurs si a fost bine.

ahaaaa, si circumferinta la sutien scade ? deci si p-acolo sunt umflata cu apa ... o ce veste buna! Asa speram si eu sa pierd vreo 5 kg de lichide inafara de bebel, placenta etc si sa vin cu 10 kg mai putin acs, nu ar fi faina treaba :floare: ?

#419 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 August 2010 - 01:14 PM

pai eu asa zic, ca se duc 10 kg cam in doua saptamani dupa nastere, la mine asa a fost. In fiecare zi la dus imi amintesc cum ma spalam pe pulpe si vedeam ca sunt mai subtiri de fiecare data si asa ma bucuram ca facusem niste alea...

Eu mi se pare ca nu m-am urcat pe candtar pana pe la 3 saptamani dupa nastere si se dusesera cel putin 10kg (nu stiu sigur ca eu nu m-am mai cantarit in luna a noua dupa ce am vazut ca am 85kg. de groaza nu m-am mai cantarit, dar sigur am mai pus pana la nastere. si la trei saptamani aveam 75)

#420 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 August 2010 - 02:53 PM

eu am ajuns deja la 15 kg extra, am 71 kg si inca 3 saptamani jumate, sa dau 10 kg in primele 3 saptamani ar fi binisor ...
dar dupa nastere ai avut pofta de mancare (in timpul alaptatului)?

de la genunchi in sus am niste picioare ... sunt aproape dubla ca inainte ...
trebuie sa ma duc si la epilat ... si asta am uitat sa intreb pe medic ... am asa o lipsa de dorinta ... si asa uram eu epilatul ... dar acu ...

dar cred ca daca pui mai multe kg e si mai multa apa
dar tu ai retentie de apa? ti se umfla picioarele?

de cumparaturi trebuia sa vb noi pe topicul asta :rolleyes: ?

Arata acest topic

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic