Forum Culinar: cumparaturi pt BB - Forum Culinar

Salt la continut

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

cumparaturi pt BB

#481 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 13 September 2010 - 06:12 AM

ce, pe mine m-a incantat?
dar ea se culca la picioarele piticei...si acum se cuibareste in patul ei sa o simta aproape :floare:
si pe mine m-a speriat la inceput dar ea doar schimba locul si continua sa doarma...ii inchideam usa adei dupa si nu putea sa iasa singura, era clanta prea inalta;)

#482 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 13 September 2010 - 07:50 AM

Vezi postareadark angel, la 13 September 2010 - 06:12 AM, a spus:

ce, pe mine m-a incantat?
dar ea se culca la picioarele piticei...si acum se cuibareste in patul ei sa o simta aproape :floare:
si pe mine m-a speriat la inceput dar ea doar schimba locul si continua sa doarma...ii inchideam usa adei dupa si nu putea sa iasa singura, era clanta prea inalta;)

poate nu m-am exprimat bine .... pe jr il culc intr-un pat-leagan in care almare incape da' nu mai ramine loc de nimic altceva (eventual motanu')

Imagine postata
Lasati dolarii sa vina la mine!

#483 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 13 September 2010 - 09:39 AM

Vezi postareaMaya, la 13 September 2010 - 12:07 AM, a spus:

Ma gîndesc ca e odata filtrata de filtrul de la intrarea apei în casa,si înca odata de cel de la frigider.Anamaria,maaaare grija cu apa filtrata la BB!...si nu e vorba doar de saruri/minerale si de astea...Nu vreau sa ma întind,spun doar scurt ca eu nu as face asta.Bineînteles ca e alegerea ta.

Maya , la spital mi-au spus ca e OK , Hebamme la fel....filtrul de la frigi il schimb la cateva luni , al de la intrarea in casa la fel....nu are Keime , e garantat 6 luni fara Keime. Apoi fierb apa. Ce s-ar putea intampla???
Si doctorul a spus ca e Ok.....ba mai mult , cica BabyWasser e o mare porcarie , Hände WEG davon!

#484 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 13 September 2010 - 09:53 AM

Eu folosesc apa normala de la chiuveta, o fierb si gata, aa sa se raceasca pun si apa pt bebelusi de la Vöslauer, pina acum nu am avut nici o problema, o sa intreb si eu pediatru cind merg cu bebe la control.Oricum apa din salzburg este foarte buna chiar daca e dura.

#485 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 September 2010 - 09:09 PM

Vezi postareasimonaro29, la 13 September 2010 - 09:39 AM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 13 September 2010 - 12:07 AM, a spus:

Ma gîndesc ca e odata filtrata de filtrul de la intrarea apei în casa,si înca odata de cel de la frigider.Anamaria,maaaare grija cu apa filtrata la BB!...si nu e vorba doar de saruri/minerale si de astea...Nu vreau sa ma întind,spun doar scurt ca eu nu as face asta.Bineînteles ca e alegerea ta.

Maya , la spital mi-au spus ca e OK , Hebamme la fel....filtrul de la frigi il schimb la cateva luni , al de la intrarea in casa la fel....nu are Keime , e garantat 6 luni fara Keime. Apoi fierb apa. Ce s-ar putea intampla???
Si doctorul a spus ca e Ok.....ba mai mult , cica BabyWasser e o mare porcarie , Hände WEG davon!

Daca nu are Keime,e bine...tu trebuie sa ai încredere.Problema e ca nu e bine nici cînd e prea filtrata.Eu nu vorbeam de apa de BB,ci de apa normala.Apa plata de la Vittel,Evian,Apollinaris...etc,egal care,plata sa fie :violent1:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#486 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 14 September 2010 - 04:20 PM

Si eu m-am gandit la asta, Maya , numai ca Hebamme si doctorul au zis ca Leitungswasser e Ok. Ca prea multa grija strica.

#487 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 14 September 2010 - 06:20 PM

Vezi postareasimonaro29, la 14 September 2010 - 04:20 PM, a spus:

Si eu m-am gandit la asta, Maya , numai ca Hebamme si doctorul au zis ca Leitungswasser e Ok. Ca prea multa grija strica.

Leitungswasser,în majoritatea cazurilor e mai ok decît aia filtrata de doua ori,asta era ideea :)
Mie mi-a fost mai confortabil sa folosesc din sticla Vittel,pentru ca pe vremea Denisei de BB,unde locuiam atunci aveam o apa tare calcaroasa.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#488 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 15 September 2010 - 08:47 AM

Maine se deschide Baby Walz la noi in sat!!!!!

Din pacate nu pot sa merg maine ca vine nenea sa sape putzul in curte maine...dar vineri acolo mi-s!

#489 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 15 September 2010 - 08:59 AM

Intrebare intrebatoare: pitica mea avea 49,5 cand s-a nascut. Asta pr 24. Notezule pe 25. Aseara ma suna nasa-sa , ca oare o mai incape 56 la hainutze? Ca ea 56 i-a luat. Cat creste un copil intr-o luna? Bea ca lumea si falci face....asa ca?

#490 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 September 2010 - 09:42 AM

Simona, eu cred ca o sa ii mai vina hainutele, botezul e acum pe 25 nu?
Ia un centimetru de croitorie si incearca sa o masori tu.De regula hainutele de 56 merg pina la aprope 62.

#491 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 15 September 2010 - 10:14 AM

Vezi postareasissi, la 15 September 2010 - 09:42 AM, a spus:

Simona, eu cred ca o sa ii mai vina hainutele, botezul e acum pe 25 nu?
Ia un centimetru de croitorie si incearca sa o masori tu.De regula hainutele de 56 merg pina la aprope 62.

Tu , sissi , s-o intínd???? Pe masa de infasat?

#492 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 September 2010 - 10:38 AM

Da pe masa de infasat, intindei piciorusul, da nu cu forta, daca nu vrea tre sa ai rabdare, nu ai mai fost cu ea la masurat si cintarit?

#493 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 15 September 2010 - 10:49 AM

Vezi postareasissi, la 15 September 2010 - 10:38 AM, a spus:

Da pe masa de infasat, intindei piciorusul, da nu cu forta, daca nu vrea tre sa ai rabdare, nu ai mai fost cu ea la masurat si cintarit?

Eu nu:)

In spital cand au masurat-o mie-mi bagau matzele inapoi asa ca a fost cu al meu iar la U2 a fost mama , ca eu inca nu eram limpede-n cap....eram atunci cu infectzia.

#494 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 September 2010 - 04:43 PM

Vezi postareasimonaro29, la 15 September 2010 - 08:59 AM, a spus:

Intrebare intrebatoare: pitica mea avea 49,5 cand s-a nascut. Asta pr 24. Notezule pe 25. Aseara ma suna nasa-sa , ca oare o mai incape 56 la hainutze? Ca ea 56 i-a luat. Cat creste un copil intr-o luna? Bea ca lumea si falci face....asa ca?

A mea s-a nascut cu 49 cm (si 3120kg), la o saptamana avea 52 cm (se intinde si casca juma de zi, in afar ade somn) si acum body 54 e fix spre mic (abia, abia o pot inchide). In doua sapt nu va mai fi bun nici 56. Inteleg ca dupa prima luna cresc vazand cu ochii. Cauta si uite-te pe un grafic cu dimensiunile la bebiti si ia in calcul cat a crescut pe saptamana de bebitzi.
Ce masura e buna pentru ea acum?
Pe 25 luna asta e botezul, nu? deci we celalalt, ia in calcul inca o masura fata de cat ii vine acum fix.

Oricum parerea mea e ca daca acum iti vine lejer si usor lungut 56 o sa-i fie bun. Probeaza cu ce ai tu 56 sau 54.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#495 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 15 September 2010 - 05:46 PM

Vezi postareaDaniella, la 15 September 2010 - 04:43 PM, a spus:

Vezi postareasimonaro29, la 15 September 2010 - 08:59 AM, a spus:

A mea s-a nascut cu 49 cm (si 3120kg), la o saptamana avea 52 cm (se intinde si casca juma de zi, in afar ade somn) si acum body 54 e fix spre mic (abia, abia o pot inchide). In doua sapt nu va mai fi bun nici 56. Inteleg ca dupa prima luna cresc vazand cu ochii. Cauta si uite-te pe un grafic cu dimensiunile la bebiti si ia in calcul cat a crescut pe saptamana de bebitzi.
Ce masura e buna pentru ea acum?
Pe 25 luna asta e botezul, nu? deci we celalalt, ia in calcul inca o masura fata de cat ii vine acum fix.

Oricum parerea mea e ca daca acum iti vine lejer si usor lungut 56 o sa-i fie bun. Probeaza cu ce ai tu 56 sau 54.

acum poarta 50-56 ( ca unele masuri asa-s) sau 50 sau 56. 50 e cam stramtutz..... 54 la noi nu e , sunt din 6 in 6 cm.

#496 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 17 September 2010 - 01:58 PM

Vezi postareasimonaro29, la 15 September 2010 - 08:47 AM, a spus:

Maine se deschide Baby Walz la noi in sat!!!!!

Din pacate nu pot sa merg maine ca vine nenea sa sape putzul in curte maine...dar vineri acolo mi-s!

Ce misto!Mie tare mult îmi placeau toate alea de la BW,dar le comandam din catalog...în apropierea noastra nici o sansa pe vreme aia.Cînd era Denise deja mare,lucram cîteodata pentru BW(le faceam inventur-ile)...eram numai în "aaaaa si ooooo wie süß"cînd vedeam paupucei si hainute mici-mici :lol: Majoritatea lucrurilor sînt de calitate foarte buna.Au si preturi bune,si nebune,si foarte nebune la carucioare :D :lol:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#497 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 17 September 2010 - 04:31 PM

Uf, Maya fusai azi la BW . Acum vad io de ce la noi in sat se tot inchid magazinele bune si apar numai d-alea de 1 € !!!! Ca pretzurile la BW la noi sunt mult mai mari decat la cel din Frankfurt!!!!!!!!!!!!!!! Cu mult mai mari!!!!

#498 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 September 2010 - 02:54 PM

[quote name='Calugaru' Vaxile' date='13 September 2010 - 07:50 AM'
Imagine postata
[/quote]

e f fain patul cu leagan! Am vazut si eu acum la expo! ... dar avem deja patut ... :) Sa-l stapaneasca juniorul sanatos si sa doarma bine in el!

Nepoata-mea are 7 ani si 9 luni si cand a vazut patutul si ea vroia sa-i faca o proba. Le da multe prin cap! Ai grija tu sa nu le puna in practica :angryfire:

#499 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 September 2010 - 03:01 PM

am fost vineri la Baby Expo si am cumparat o multime (utile si inutile probabi) ... cred ca am refulat in shopping dupa 2 saptamani de schimbat pampersi si spalat funduletul de cacacei. Am cheltuit o groaza 850 euri ... 400 la Avetnt (audiobabyphone, pompa electrica, sterilizator, sistem VIA de containere pt papa), 150 la Mustela, etc

Este cineva care a stocat laptele la congelator si imi poate spune in ce si cum a procedat? Merci!

#500 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 19 September 2010 - 04:25 PM

Vezi postareaDaniella, la 19 September 2010 - 03:01 PM, a spus:

Este cineva care a stocat laptele la congelator si imi poate spune in ce si cum a procedat? Merci!

Neamtu zice asa:

În primul rînd,trebuie sa se stie cu cît mai proaspat cu atît mai bun!

• la 25°C 4-6 ore
  • la 19-22°C pîna la 10 ore
  • la 15°C maxim 24 ore
  • În frigider(nu pe usa!) maxim 3 zile
  • daca în frigider este o temperatura constanta de 0- max.4°C,maxim 5 zile
  • În congelator la -19°C 6 luni

Decongelarea se face cel mai bine în frigider(de seara pentru a 2-a zi de exemplu),sau daca este nevoie rapid,sub apa ametita(dar doar daca i se da copilului imediat,iar restul se arunca/nu se reîncalzeste/recongeleaza.
Laptele de mama nu trebuie dat bebelui neaparat la 37°C,ci si la temperatura camerei.
Daca se încalzeste,microundele nu este indicat.Procesul de încalzire nu are voie sa depaseasca 37°C,pentru ca se distrug proprietatile laptelui!
Dupa decongelare,laptele arata dubios pentru ca se separa.Trebuie scuturat si îsi revine :angryfire:

Pentru congelat laptele de mama,aici se gasesc în farmacii pungulite speciale.
Nu as folosi sticle de polycarbonat.
Ca trebuie sa fiti atente la igiena în cazul pastrarii,asta o stiti voi,nu tre' sa va spun eu :)

Pungulitele alea se numesc aici Muttermilchbeutel,sînt sterile,gradate,se închid etans/vidate(fara aditivi si PVC-Weichmachern).

Asa arata un exemplu,ca-s de multe feluri/marci-asta e una buna.

http://ecx.images-am...51q9CrJHVVL.jpg
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

Arata acest topic

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26