Forum Culinar: Galuste de dovlecei cu sos de sofran - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Galuste de dovlecei cu sos de sofran Ultralight

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 April 2010 - 03:07 PM

Trei ingrediente:
dovlecei
lapte
amidon

Pardon, sare si sofran, sa nu uit.

Eu am avut 3 dovlecei marisori, total 800 gr.Curatati pe ici pe colo, adica am mai lasat si o dunga de verde.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127064455392.jpg

I-am ras pe razatoarea mica si i-am lasat intr-o sita la scurs.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127064460563.jpg

I-am si presat bine cu palma, incercand sa scot cat mai multa apa.Dupa care i-am pus intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei fara nimic.Am invartit cu lingura, de cateva ori la inceput sa nu se lipeasaca, pana incep sa-si lase iar apa(si cata apa).

Am sarat si i-am lasat pe foc inca 10 minute aproximativ, depinde de cantitatea de dovlecei.

Am format galuste si le-am stors bine, da bine!Daca nu-s storsi bine, se desfac la cuptor.Iar le-am stors.Cand sunt bine storsi, deja compzitia e compacta si ia forma dorita.

Sosul l-am pregatit dizolvand un varf cutit de sofran, in 300 ml lapte rece.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127064505082.jpg

Am pus la fiert pe foc mic cu 2 linguri rase de amidon.Pana devine un sos lichid.Un pic de sare.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127064514233.jpg

Am pus intr-o tavita o lingura de sos, galustele si restul sosului deasupra.Am dat la cuptor 180 de grade 15-20 de minute.Pana sosul prinde un pic de culoare.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127064526794.jpg

Si varianta nerumenita.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127064531299.jpg

Scad mult, deci din 800 gr de dovlecei mi-au iesit 2 portii, ceva de marimea unui ou.

#2 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 07 April 2010 - 06:29 PM

Ce bine arata galustele de zucchine, Eataly! Imi plac mult de tot! Am sa-mi incerc si eu norocul cu ele cat de curand... Sorina
Sorina

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,063
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 April 2010 - 07:42 AM

Mersi, o pun la arhiva pentru la vara cind n-o sa mai stiu ce sa le fac dovleceilor :hug:

#4 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 12 April 2010 - 10:28 PM

Varianta rumenita e de expozitie! cel mai mult imi plac culorile, galben si verde, tare primavaratice...si mai e si ultra lejera...

#5 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 April 2010 - 11:17 PM

Minunate galustele :occasion14: !!

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 April 2010 - 01:32 PM

Multumesc fetelor, isi pastreaza mult gustul de dovlecel, nu-i o chestie rascoapta!Si mie asta mi-a placut!Iar sosul asta de sofran am sa-l mai folosesc si cu alte legume, e tare delicat!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi