Gafe (fost Gemenisime)
Postat 23 January 2011 - 10:02 AM
Faza a fost ca eu dupa ce l-am impins am mers putin mai in fata cu liftul ca sa nu ne ciocnim si inainte de a las liftul aud un zgomot ca si cum ceva s-ar raturna si zgomot de impact...si io ma gandeam ca omul acela de la lift a facut ceva cand colo cand intorc capul al meu sot imbratisa panoul-indicatorul de numa . Iti dai seama ca am stat sa rad numai ca domnul de la lift imi facea semn sa ma duc sa-l dezlipesc .
Discutam acum dimi sa mergem la Ranca si ma uitam la el zambind...la care el completeaza ".....la Ranca nu au panouri-indicatoare:tongue3:" ).
Zoazorel absolut nimic n-a patit numai putin a fost sifonat la fazta adica ii stateau tzuguiate buzele .
Postat 23 January 2011 - 10:26 PM
Si cu ceva timp in urma am facut supa de pui si sotul a zis ca parca nu are aroma de pui si nu e grasa si ieri cand am facut supa de pui am stat sa reflectez asupra vorbelor legate de aroma si am zis in oala asta de 3 lt (cred) pun 2 morcovi huge si inca 2 buc pastarnac hudge si acela si patrunjel si va fi cea mai cea supa a mea....buon pana aici....pardon si era sa uit puiul de la care nu am pus pieptul si o aripa in rest totullllllll era in oala mea.
Asa dupa o fierbere de 30 min totul lasat pe foc molcom sa nu o tumbure (secret auzit de altii mai experimentati) gust io supa...era fada si ma gandeam ca no bun iar nu va avea aroma de pui ...si m-am tot gandit ce sa-i fac sa-i dau aroma si ma gandesc asa din rarunchi si zic...ceapa ei...am uitat-o, dupa inca juma ceas cot la supa si grasimea era ici colo zici ca era pusa cu pipeta...disperata bun bun aroma avem n-avem grasime si gandesc intens si zic io mai pun inca o aripa............dragelor am avut o supa de sta acum grasimea de un dejet...astfel va zic si io secretul: totul sta intr-o aripa si daca nu aveti rabdare fiti cu bagare de seama ca totul sta pe focul molcom ) (si in 30 min nu are vreme nici sa se imprieteneasca aromele daramite sa faca alianta unele cu celelalte).
Postat 03 October 2011 - 12:28 PM
Eu as dori sa se inventeze o alarma, ceva, in caz ca un obiect nu e folosit conform instuctiunilor sa inceapa sa urle. De ce? Uite de ce:
Azi dimineata daca tot n-am avut somn la 4:30, hai sa-mi fac un expresso. Pun “masinuta” pe foc (din aia care pui apa in recipientul de jos, urca aburii prin cafea si tac-pac ai cafeaua in rezervorul de sus). Doar n-o sa stau langa ea pana se face, ma duc sa bantui un pic pe computer. Nu, nu am uitat de ea (nu, nu mi-a revenit memoria, ma ajuta un timer, dupa 10 minute ma cheama ca-i sigur gata cafeaua), insa aud dupa un timp un troncanit suspect in bucatarie. Cum nu se mai trezise nimeni, m-a trecut un fior pe sira spinarii: ce-am mai facut de data asta ? Manerul de la masinuta mea de cafea zacea langa ea, topit partial… Ah, de ce am dat focul la maxim ??? Trec peste soc si incerc sa-mi vad mai departe de treburi. Macar a fost ieftina, ma consolez, luand manusile de bucatarie si incercand sa-mi torn cafeaua. Care cafea? Pai… aia care trebuia sa fie! Mai, chiar asa puternic n-o fi fost focul ca in 5 minute sa se evapore toata apa ! Care apa? Pai… aia pe care am uitat s-o pun…
Traiasca ness-ul (am mai gasit juma de lingurita in borcan, atentie, si la asta-i trebuie apa)!
Va mai mirati ca la serviciu mi-e frica sa fac cafeaua, desi seful mi-a zis ca aparatul e “foolproof” (cum ar veni, protejat impotriva prostilor)? Chiar asa, oare sa ma duc azi la serviciu ?
Postat 03 October 2011 - 03:10 PM
Si atunci cand fac pt cineva si nu mai am apa in masinuta incepe asta sa faca o galagie de te scoala din morti. Asa ca sunt 'asigurata' in privinta cafelutei.
In ultimul timp am facut o superimpresie asupra unui nene intermediar financiar. Saracul de el... a zis ca nu a mai vazut pana acum o persoana asa de precisa ca mine. Imi venea sa ma tavalesc pe jos de ras. Saracul, nu stia cat de disperata am fost eu pana am pus tot dosarul in ordine.
Chiar m-a intrebat ce zodie sunt. Nu prea m-a crezut cand i-am zis ca sunt din gemeni.
Una proaspata, de ieri, pe care am reusit sa o repar... am preparat carnea pt umplut, am curatat ardeii si am trecut la umplut. Bineinteles ca luasem prea putini ardei si mi-a ramas carne. Daca ar fi ramas mai multa as fi bagat-o la congelat si mai faceam alta data, dar era prea putina... M-am dus la vecina. Nici ea nu avea ardei gras. Pana la urma mi-am adus aminte ca aveam rosii. Asa ca am umplut 3 rosii si gata, problema rezolvata. Dar, de enervat apucasem deja sa ma enervez...
Postat 03 October 2011 - 04:04 PM
Postat 03 October 2011 - 04:16 PM
Eu nu folosesc cafetiera aia niciodata ,pentru ca de fiecare data ma intorc de trei ori la ea sa verific daca am pus apa .
O tin doar pentru bautorii de Expresso si ii rog sa-si faca cafeaua singuri.
Pentru asta ii dau un lui Lilly.Stie ea de ce .
Cat despre subiect,ca s-a cam prafuit,ai perfecta dreptate.Dar sa nu cumva sa crezi ca n-am mai trico-gafat nimic .
Fac si cate trei pe zi .Asa ca nu cumva sa credeti ca mi-am schimbat naravul .
Apropo.Cum a fost la servici ?
http://povesticulinare.blogspot.com/
Postat 03 October 2011 - 09:27 PM
Piscotel, la 03 October 2011 - 04:16 PM, a spus:
nu stiu daca ma-ntrebi pe mine, da'ti zic ca la mine a fost greeeeeu dupa 3 saptamani de concediu. am supravietuit totusi si ca sa vezi cat is de sado-maso, ma mai duc si maine.
sa va zic ce-am patit in concediul asta.
mergem noi la un mall la unguri, Campona ii zice, are un acvariu misto. ajungem, bun! zic omului, stai si-asteapta-ma sa ma duc la baie mai intai de-a trece la haladuit, sa nu ma treaca vreo emotie. o iau eu pe niste holuri cam intortocheate ptr simtul meu de orientare, rezolv problema da' cand s-o iau inapoi, pas! n-am mai nimerit. deja intrasem oleaca in panica ca-mi dadeam seama ca ma cam indepartez de subiect. uitai sa va zic ca era seara, vreo 8-9, intuneric bezna afara, iar mallu' asta e in mult in afara orasului. frate, in istetimea mea, ma gandesc s-o iau pe-afara, pe scara de urgenta si sa intru iar pe alta usa. pur si simplu niste prostii, nici nu-mi dau seama acuma cum de mi-a traznit asa ceva in cap. ei bine, ies eu afara, pe scari, imi dau seama ca fac prostii si incerc sa intru iar. ale naibii usi, nu-nteleg de ce functioneaza asa??? am putut sa intru inapoi pe usile exterioare, dar mai departe, pe cele care dau in mall nu! astea se deschideau doar dinauntru. am incercat la mai multe, numic! eram speriata toata!noroc c-aveam telefonul la mine, ca de obicei las si geanta la om. il sun si dupa ceva orbecaiala si din partea lui, se deschide o usa si-apare salvatorul. gata, nu mai plec de langa om de-acuma!
Postat 03 October 2011 - 09:28 PM
Piscotel, la 03 October 2011 - 04:16 PM, a spus:
Eu nu folosesc cafetiera aia niciodata ,pentru ca de fiecare data ma intorc de trei ori la ea sa verific daca am pus apa .
O tin doar pentru bautorii de Expresso si ii rog sa-si faca cafeaua singuri.
Pentru asta ii dau un lui Lilly.Stie ea de ce .
Cat despre subiect,ca s-a cam prafuit,ai perfecta dreptate.Dar sa nu cumva sa crezi ca n-am mai trico-gafat nimic .
Fac si cate trei pe zi .Asa ca nu cumva sa credeti ca mi-am schimbat naravul .
Apropo.Cum a fost la servici ?
Pai eu nu-s geamana dar...
am pus apa, am pus cafea, am insurubat partea de sus.Dupa cateva minute tasneste apa, zat, cafea fierbinte pe pereti, pe noi, pe peste tot.Noroc ca eram mai departe.
Eu cand o spal si o demontez, o montez la loc.
Nu si Mr Eataly, care a last filtrul(sita si garnitura) aiurea.
Eu nu m-am uitat s.a.m.d.
Deci cine-i mai geamana?
In rest stai linistita chestii din astea se intampla o data-n viata.
Acum am espresso automat.
Postat 03 October 2011 - 09:33 PM
Postat 03 October 2011 - 09:49 PM
moatza, curat sperietura! noroc de telefon! si eu am un spirit de orientare geografic absolut handicapat, de multe ori pe invers ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 03 October 2011 - 09:50 PM
Postat 04 October 2011 - 01:33 AM
Eataly, zici ca "o data in viata"? Tocmai am vazut alt model intr-o reclama, sa nu-mi mai dau o sansa ?
Sorina, sa stii ca patania mi se trage de la faptul ca m-am lasat de cafea ... anul trecut... pentru cateva luni. Am aruncat masina cu filtru sa mai fac loc in bucatarie, si cand m-am apucat iar de baut cafea nu mai aveam in ce s-o fac, voiam ceva mic sa nu ocupe prea mult loc. Uite ca nu mai ocupa deloc ! O fi vreun semn, sa ma las definitiv de cafea ? Sau sa ma cadorisesc cu alt fel de masinarie ?
Moatzo , m-am speriat si eu de sperietura ta! Daca as fi fost in locul tau nu stiu ce faceam, ca eu am telefon dar sotul nu, si sa stii ca in mall-uri imi doresc sa fi avut si el! Dar la cate excursii facem pe la asemenea obiective turistice, ar rugini...
Cat despre serviciu, aparent ok, desi dimineata ma astepta pe birou o nota de la sefu' sa repar o boacana facuta ieri (da, duminica )... Cat despre clienti, nu s-a plans nici unul, dimpotriva, asa ca sa zicem ca ziua s-a terminat cu bine.
Va mai astept pe aici, nu ma lasati sa vorbesc singura !
Postat 04 October 2011 - 10:08 AM
Moatza,cand am citit ce-i patit,pe cuvant ca mi-am adus aminte de cosmarurile alea in care te invarti prin labirint si nu gasesti iesirea.
M-au trecut toate apele .
Plus ca brusc mi-a venit sa merg la baie.
Da inainte m-am gandit sa-mi strig si Omu .
Lilly ,
De tine nu m-am indoit nici o clipa .
Stiu ca nu ai nici o problema .Doar eu as avea nevoie de un bodyguard .
No acuma ma duc ca mai fac o portie de zacusca si una de bulion.
Mi-am pus borcanele si sticlele la sterilizat in cuptor si nu vreau sa le gasesc stilzate .
Postat 04 October 2011 - 12:20 PM
Acasa am asta automata, dar oriunde ma duc imi iau moka dupa mine.
Eu azi am plecat cu niste pantofiori in piciore.Nu-i mai pusesem de mult.
Am intrat in primul magazin(s-a nimerit unul de articole sportive) si mi-am luat o pereche de slapi de piscina.Nu mai puteam nici sa merg.
Am aruncat pantofiorii cu fundita chic in primul tomberon, si m-am intors acasa in slapi si cu doua basici mari ca alea de braza de burduf.
Doamne cum doare cand te strang pantofii.
Postat 04 October 2011 - 01:10 PM
Eataly, la 04 October 2011 - 12:20 PM, a spus:
Aproape tot atat de rau ca maselele .
Nu nu ma dor,doar mi-am adus aminte .
Apropo de basici.Sa nu le spargi.Da-le "un cep" cu un ac mic si lasa sa se scurga lichidul.
Foarte buni slapii aia,ca in urmatoarele doua zile,numai in slapi o sa umbli .
Postat 04 October 2011 - 01:28 PM
Piscotel, la 04 October 2011 - 01:10 PM, a spus:
Eataly, la 04 October 2011 - 12:20 PM, a spus:
Aproape tot atat de rau ca maselele .
Nu nu ma dor,doar mi-am adus aminte .
Apropo de basici.Sa nu le spargi.Da-le "un cep" cu un ac mic si lasa sa se scurga lichidul.
Foarte buni slapii aia,ca in urmatoarele doua zile,numai in slapi o sa umbli .
Prea tarziu ...s-au spart.Sper sa mai tina caldura cateva zile, ca nu ma pot incalta acum decat cu sandale.
Postat 04 October 2011 - 01:28 PM
Eu sunt maestra in a cumpara si purta cu stoicism pantofi care mi-s mici sau mari si ma omoara de picioare. Am distrus frumoasele de la natura unghiile mele mari de la traumatismele mecanice datorate felului in care cumpar incaltari: imi place modelul, ii probez doar pentru a ma convinge ca mi-s buni. Aproape indiferent de masura, daca-mi place modelul ii cumpar. Atributul principal, acela de a fi comozi conteaza doar cand incep sa sa ma incapatanez sa-i port. Atunci imi promit ca voi fi foarte atenta la urmatoarea cumparatura si realizez ca imi doresc mult de tot sa gasesc pantofi: comozi, care sa-mi vina manusa si sa-mi si placa. La urmatoarea cumparatura sunt pe extraordinar de mare graba ... rezultat identic ca mai inainte ...
Si nu sunt geaman deloc! Taur sa traiti! incapatanata, da! Slapi merit si eu sa port si atat!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 04 October 2011 - 02:59 PM
Postat 04 October 2011 - 03:43 PM
Erau comozi=traducere=nu ma urcam asa in autobuz in veci!
Postat 04 October 2011 - 05:05 PM
In schimb Mara avea acum ceva timp uratul obicei de a se mai ascunde prin magazin. Doamne, cand imi dadeam seama ca nu mai era langa mine paralizam de frica. O strigam ca disperata si ea nu raspundea nici de afurisita... de, era ascunsa. Imi pare rau, da' i-am tras o ciufuleala de cateva ori... oricum tot nu s-a invatat minte. Atunci i-am platit cu aceeasi moneta. Cand am vazut-o ca s-a ascuns, am plecat un pic mai incolo si m-am ascuns si eu, fara sa-i zic nimic. Dupa ce si-a dat ea seama ca a ramas singura sa te tii tipete si plansete. A fost de ajuns sa o fac de doua ori. S-a lecuit fata mea.
Lili, eu de mult am inceput sa prefer incaltamintea comoda. Anul asta dupa foarte multi ani mi-am cumparat doua perechi de sandale cu toc. Strigau prietenele mele ca s-a intamplat un miracol.
Imi pare rau de basicile mataluta... ti-e mai bine acum?
Daniella, incerc sa te inteleg, dar nu reusesc. Nu as purta/cumpara nici batuta ceva ce nu-mi e comod. Frumusetea o iau in calcul pana la un anumit punct.
A, si sa nu ziceti ca se aseaza praful pe acest topic... nu mare mi-a fost surpriza cand am vrut sa intind rufele sa gasesc doua prosoape albe in mijlocul celor inchise la culoare. Frumos, nu?
Sau dupa ce am comandat fructele si mi-a cantarit omul tot, zic hai sa platesc. Deschid portofelul si zero bani. Ii cheltuisem pe toti pe varii chestii. Nu vreti sa stiti ce culori avea fata mea. Norocul meu ca ma cunostea bietul om. A ramas sa platesc data viitoare.