Forum Culinar: Gafe (fost Gemenisime) - Forum Culinar

Salt la continut

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Gafe (fost Gemenisime)

#361 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 24 November 2011 - 12:06 PM

M-am amuzat citind pe aici si mi-am adus aminte de sontul meu cu sarmalele, care erau fierte pe jumatate si tot asa a halit vreo doua, dar el nu a simtit diferenta, ca nu sunt fierte indeajuns. A zis: cam tare varza asta!. Asa ca!

Si eu am facut greseala sa pun sare de lamaie in cafea si sa o dau la musafiri si sa nu inteleg de ce se uita ei la mine asa ciudat. Dupa aceea nu stiam cum sa ma mai scuz, ma facusem rosie-albastra si bineinteles am executat pe loc alta cafea, cu zahar evident. :love7:
GEORGIA

#362 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,653
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 29 November 2011 - 05:16 AM

"Ghici ce avem asta seara la cina?"

Scot tava din cuptor, o las un pic pe aragaz ca-i prea fierbinte. Vine sotu', isi baga nasul in bucatarie, inspecteaza tava:
- Ce-s astea, vinete pane?
- Nu-s vinete, si nu-s nici pane, sunt ciuperci cu sos si cu branza! (facusem varianta simplificata a "Pizzei Portobello", reteta pusa de La-Chef-A aici pe forum).
- Dar astea din farfurie ce-s, tot ciuperci?
... si mai face o incercare:
-... pane?
- Nu-s ciuperci, si nu-s pane, sunt... placinte de cartofi! (nu stiu cum le zice in "original", cartofi rasi, amestecati cu ou si faina, prajiti in ulei)
Am mai avut niste resturi de placinta cu mere, dar alea erau de ieri asa ca a stiut ca nu sunt... pane!
... Gemenii astia...

Cu ocazia asta mi-am adus aminte ca fiica-mea, de fiecare data cand ii dau sa guste vreun fel de mancare (nu dulciuri) pe care nu l-a mai incercat, ma intreaba: ce gust are, mami, de bomboane :D ?

#363 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 November 2011 - 01:27 PM

Vezi postareaadi_edi, la 29 November 2011 - 05:16 AM, a spus:

ce gust are, mami, de bomboane :D ?

Fata, tot spera! :violent6:

Copiii astia!

A mea, cînd era mica, ma tot zapacea întrebînd: "Cum se cheama mîncarea asta?" :D
Daca-i spuneam, carne cu cartofi, nu era multumita. Spunea ca asta nu e nume de mîncare! ...asa ca sarmale, tocanita sau ghiveci! :71:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#364 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 04 December 2011 - 05:38 PM

eu am scapat azi mixerul stick - partea aia cu motorul- in oala cu ciorba. :D
l-am scos, l-am spalat bine cu detergent, l-am clatit, l-am sters si-i si-acuma pe calorifer, la uscat. n-am curaj sa-l bag in priza inca. ce ziceti, s-o fi stricat? :)

#365 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 04 December 2011 - 07:13 PM

Moatzo, daca l-ai scos repede si n-a apucat sa dea in clocot, nu s-a stricat!
Dar zic eu sa-l lasi la uscat pana maine!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#366 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 04 December 2011 - 07:33 PM

Vezi postareazoazorel, la 04 December 2011 - 07:13 PM, a spus:

nu, ca era ciorba rece, scoasa din frigider.
deci n-a dat in clocot, nu s-a stricat, ura! c-asa a zis Zozo! :)

#367 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • LocationDin NORD

Postat 05 December 2011 - 03:04 PM

Vezi postareamoatza, la 04 December 2011 - 07:33 PM, a spus:

Vezi postareazoazorel, la 04 December 2011 - 07:13 PM, a spus:

nu, ca era ciorba rece, scoasa din frigider.Imagine postata

Sau era Ciorba(AQUA)-Rezistent .Imagine postata
In orice caz ,buna firma . Imagine postata Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#368 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 05 December 2011 - 03:13 PM

Vezi postareaPiscotel, la 05 December 2011 - 03:04 PM, a spus:

In orice caz ,buna firma .

he, he, lasa ca-ti vine randul, nu mai rade tu de mine! :) azi il incerc, sa vaz, ori la bal, ori la spital.
zi-mi, te rog, ce-ti fac ratele :rolleyes: . de cand a pus Geany oratania aia umpluta cu sarmale, imi tremura inima ptr ele.

#369 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • LocationDin NORD

Postat 05 December 2011 - 03:21 PM

Vezi postareamoatza, la 05 December 2011 - 03:13 PM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 05 December 2011 - 03:04 PM, a spus:

In orice caz ,buna firma .

he, he, lasa ca-ti vine randul, nu mai rade tu de mine! Imagine postata azi il incerc, sa vaz, ori la bal, ori la spital.
zi-mi, te rog, ce-ti fac ratele Imagine postata . de cand a pus Geany oratania aia umpluta cu sarmale, imi tremura inima ptr ele.

Au ajuns pe " Vesnicele plaiuri ale vanatorii " sau pentru cei mai slabi de inima ,in "Tarile calde " .
Nu-mi cere amanunte ca nu vrei sa stii.
Acuma poti sa plangi ca si eu am plans .Imagine postata
Nu-mi mai iau rate never-ever .

#370 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 05 December 2011 - 06:37 PM

:rolleyes:

#371 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 19 December 2011 - 04:35 PM

a, bon, deci numai eu cotizez la topic!

io-s iremediabila, va jur! si cu cat imbatranesc, cu-atat realizez ca nu mai e nicio sansa de recuperare.

de doua zile, asta-i a treia, caut in draci rochia cu care vreau sa merg la Revelion. rochia mi-am cumparat-o acum vreo doua luni, am gasit o promotie, mi-a placut, se asorteaza evenimentului, adica are in tesatura ceva argintiu, e-un model care zic eu ca ma aranjeaza, are un decolte generos...imi place. basca am si niste pantofi argintii dintr-o piele moale si niste tocuri uriase :tongue3: , merg de-o petrecere de-asta de an.
sambata am scos pantofii, cu gandul de-a-i mai purta prin casa, sa se lase, sa vad daca ma jeneaza pe-undeva. is buni, nu ma deranjeaza pe nicaieri, tb doar sa mai exersez salsa si cha-cha cu ei, in rest - no problem!
daca tot aveam pantofii in picioare, zic -ia sa iau si rochia. si caut rochia -unde?- in dulapul meu, normal. nu-i! m-au trecut niste calduri, da' zic tre' sa fie in dulapul cu alea de vara. nimic! in dulapul cu costume, sacouri -nimic! si bineinteles nici in ala cu paltoane/pardesie. deci problem!
mi-aminteam ca am venit cu ea acasa, am probat-o si am concis ca mi-ar tb un cordon mai stecher, mai lucitor...si chiar am cautat prin oras unu'. si-mi mai aminteam c-am pus-o undeva unde as putea s-o caut atunci, in preajma evenimentului, ceva legat de petrecere...da' ar fi trebuit sa scriu, ca nu mai tineam minte deloc.
am trecut la rascolit dulapurile omului, cu ocazia asta am mai sortat din haine -nimic!
am cautat la rufe necalcate -nimic!
am trecut la fi-miu, in dulap, in sertare -nimic!
culmea sclerozei, l-am sunat sa-l intreb daca nu cumva a luat-o el din greseala, prin bagaje. nici nu-ntelegea ce voiam sa zic, de unde am dedus ca nu-i cazul sa mai insist ca sa nu-si schimbe parerea despre ma-sa si sa intre la idei - sa nu-l ingrijorez, zic!
sambata noapte, m-am gandit si nu prea, ca aveam altele mai urgente, dar azi noapte, numai rochii am visat, azi la munca m-a sunat si omu' ca sa faca misto de mine, ca eu mereu il cert ca-i dezordonat si habar n-are de lucrurile lui!
am ajuns sa ma gandesc ca mi-o fi luat-o cineva s-o duca la Vanesa sa-mi faca vraji, ca tot e-n voga subiectu'! :)
azi am venit iar chitita pe cautat, scurt in camera la fi-miu, chiar si-n geamantane...unde naiba s-o mai caut? in sertarele cu lenjerii, in alea cu prosoape, sub canapea, in lada -nimic!
deja ma resemnasem, ma gandeam c-o sa ma-mbrac cu alta -mai am una potrivita, asortata pantofilor. chiar ma gandeam sa va-ntreb pe voi, asa, instinctul feminin unde v-ar spune c-as putea s-o mai caut :toothy6:
ma duc sa strang rufele uscate din balcon, dau cu capul in paltonul meu cel nou, portocaliu si frumos, cu care m-am innoit de vreo 2 saptamani. palton care de-atunci e-n balcon, pe umeras, acoperit cu sac de protectie, ca sa stea la rece si sa se aeriseasca, sa nu mai miroasa a nou. si ce ma trazneste? asta-i clou-ul, ceva legat de eveniment, cum ma gandisem eu, ca atunci ma voi imbraca cu acest palton...sub el, nevinovata si lucitoare, rochia mea!

astept huiduielile, chiar si niste oua sau rosii ar fi bune, da' vedeti sa nu ma nimeriti chiar pe rochie!Fisier atasat  ups.gif (1.64K)
Number of downloads: 0

#372 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 December 2011 - 04:42 PM

moatza :) in loc sa faci pregatiri ai avut de cautat ... bine, ca nu te-ai apucat sa o cauti in seara de Revelion, cum fac eu ..., cu o ora max inainte de plecare ...

rad cu tine, dar nu e rasul meu! :tongue3: pt ca eu acum nu mai gasesc nik la mine in casa, dar am pe cine da vina: aia mica le scoate, mamaie nu stie unde erau si le pune unde gaseste la indemana ..., deci nu ma intrebati in cate zile ma enervez :toothy6: Insa si la mine roza e in floare ... pun lucrurile foarte bine ultimamente ... B)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#373 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 19 December 2011 - 04:44 PM

E bine de stiut ca nu-s singura care pune BINE lucrurile. Si apoi le cauta si le cauta si iar le cauta. Normal ca uneori nu le gasesc....... decat cand nu-mi mai trebuiesc! Si cand am iar nevoie de ele, da-i si lupta si vezi ca iar s-au ascuns! :tongue3:

#374 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 December 2011 - 04:46 PM

Vezi postareaFoxyy, la 19 December 2011 - 04:44 PM, a spus:

E bine de stiut ca nu-s singura care pune BINE lucrurile. Si apoi le cauta si le cauta si iar le cauta. Normal ca uneori nu le gasesc....... decat cand nu-mi mai trebuiesc! Si cand am iar nevoie de ele, da-i si lupta si vezi ca iar s-au ascuns! :tongue3:

eu patesc adesea asta mai ales cand cumpar chestii de cadou ... si cand sa plec sa pun mana pe cadou ciu-ciu! :toothy6:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#375 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 19 December 2011 - 04:55 PM

Vezi postareaDaniella, la 19 December 2011 - 04:46 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 19 December 2011 - 04:44 PM, a spus:

eu patesc adesea asta mai ales cand cumpar chestii de cadou ... si cand sa plec sa pun mana pe cadou ciu-ciu! :)

Universul conspira impotriva noastra! :toothy6:

#376 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 19 December 2011 - 05:28 PM

Vezi postareamoatza, la 19 December 2011 - 04:35 PM, a spus:

astept huiduielile, chiar si niste oua sau rosii ar fi bune, da' vedeti sa nu ma nimeriti chiar pe rochie!Atasament ups.gif

Stai linistita ca nu esti singura! Eu am primit cadou de craciun o bluza superba de matase naturala. Evident ca era de vara (dar in Arizona mereu e vara) asa ca am venit acasa si am pus-o bine. Asa de bine am pus-o ca am cautat-o saptamani intregi (de parca aveam castel!) -si e ciudat ca la mine si pantofii stau in cutii transparente ca soldateii, si hainele de iarna tot asa...ei bine am ajuns la concluzia ca a fost doar un vis si ca de fapt nu am primit-o niciodata!
Dupa un an, am descoperit-o in sertarul cu ciorapi grosi de iarna :toothy6: si cum iarna e lunga la noi, am multi ciorapi si nu ajung niciodata sa golesc sertarul...cred ca a fost o conspiratie..s-a ascuns clar de mine :tongue3:
A cat is a friend fur-ever !

#377 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • LocationDin NORD

Postat 19 December 2011 - 06:51 PM

Moatza,eu am patit-o intr-un an cu cadourile de Craciun.
Ca sa nu le gaseasca fata,le piteam prin tot felul de cotloane.Ma grabeam de fiecare data ,sa nu vada punga,pachetul sa nu fasaie hartia....ca era dotata cu ochi de soim .
Cum erau mai multe cadouri,erau multe si cotloanele .
Asa ca in seara de Craciun nu am gasit cadoul Omului nicaieri.
Noroc ca-i luase si mama ceva.
L-am gasit prin Ianuarie cand am cautata ceva in dulapul cu costume de sky .

Mai e o situatie cand nu gasesc lucruri :

Atunci cand "le pun bine ".
Asta inseamna ca-i ceva special .Ceva ce trebuie pus bine si scos la o anumita ocazie .
Tre sa-mi fac un caiet pentru "Specialitati ".Imagine postata

#378 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 19 December 2011 - 07:45 PM

Vezi postareaPiscotel, la 19 December 2011 - 06:51 PM, a spus:

absolut de-acord! si eu tb sa notez intr-un carnet, da' cred ca uit unde-l pun.

oricum, ma simt mai bine cand stiu ca si alte persoane, chiar mai tinere decat mine, sunt in situatii de-astea.
nu stiu ce se-ntampla, parca traim prea repede, prea in graba, nu lasam timp ca lucrurile sa se aseze si sa capete consistenta si-n mintea noastra. eu, cel putin, fac toate in graba, nu termin un lucru, ca deja sunt cu gandul la actiunea viitoare, ma straduiesc sa rezolv mai multe dintr-o data...sunt stresata. si n-am casa grea si nici pb neobisnuite decat cele normale, ale vietii curente, dar nu reusesc sa le fac fara sa dau si rateuri.
mi-amintesc ca acum cativa ani avea omu' o haina de piele cu care se simtea bine. la catva timp, nu prea mult, si-a mai facut una la fel si-acuma o purta doar pe cea noua. asa ca am stabilit, mai mult eu, s-o dam de pomana pe cea veche. care era inca buna, purtabila fara probleme. intr-o zi o caut eu pe femeia de serviciu de la bloc, o tiganga curatica, dar necajita, sa-i dau cateva lucruri de pomana, printre care si haina cu pricina. totusi inainte de-a o da, am vrut sa-l mai intreb inca o data pe om. asta motzaia si de sila, fara sa se uite prea bine la haina, incuviinteaza. bogdaproste, si-a plecat tiganca.

dupa un timp, cauta omul haina. o cauta, o cauta -pauza! pana la urma si-a dat seama ca eu am dat de pomana haina cea noua. ce sa mai fac acuma? sa-i cer tigancii haina, dupa ce o dadusem de pomana? fie primita!
da' de cate boscorodeli am avut eu parte...plus ca m-a cantat la toata lumea!

asta-s eu!

#379 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • LocationDin NORD

Postat 19 December 2011 - 10:13 PM

Vezi postareamoatza, la 19 December 2011 - 07:45 PM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 19 December 2011 - 06:51 PM, a spus:

absolut de-acord! si eu tb sa notez intr-un carnet, da' cred ca uit unde-l pun.

oricum, ma simt mai bine cand stiu ca si alte persoane, chiar mai tinere decat mine, sunt in situatii de-astea.
nu stiu ce se-ntampla, parca traim prea repede, prea in graba, nu lasam timp ca lucrurile sa se aseze si sa capete consistenta si-n mintea noastra. eu, cel putin, fac toate in graba, nu termin un lucru, ca deja sunt cu gandul la actiunea viitoare, ma straduiesc sa rezolv mai multe dintr-o data...sunt stresata. si n-am casa grea si nici pb neobisnuite decat cele normale, ale vietii curente, dar nu reusesc sa le fac fara sa dau si rateuri
.

Ai de capul meu ,m-ai descris perfect .Imagine postata
Moatza aici e casa gemenilor,locul unde ne putem imbarbata prieteneste Imagine postata .
E un fel de club AA ,ca gemenii sunt putin beti si cand nu au baut nimic .Imagine postata

#380 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,653
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 21 December 2011 - 04:50 AM

Moatzo, cum ai crezut tu ca te lasam singura :( ?
Mai ales eu, nu apuc sa termin una ca fac alta. Is prea multe sa mi le aduc aminte pe toate, dar una proaspata tot am.
Aseara am facut niste cornulete, nu stiu cum s-a intamplat dar mi-au iesit :( . Cand am pus ultima tura la cuptor era deja tarziu, zice sotul: vezi sa nu uiti de cuptor, sa ti se arda! Cum sa mi se arda, ca am pus timer-ul (nu stiu ce m-as face fara el, adica stiu, ar tiui alarma de incendiu non stop). Se duce dumnealui la culcare, si eu aproape adorm, dar ma trezeste din motaiala timerul (apropos, cum ii zice in romaneste :( ?). Scot cornuletele, victorie! Nu s-au ars! Pot sa dorm linistita.
Dimineata am aflat ca tot am uitat de cuptor, a mers toata noaptea. Cum m-am sculat eu prima, nu stiti decat voi si cu mine =)) .

Arata acest topic

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul