Forum Culinar: Gafe (fost Gemenisime) - Forum Culinar

Salt la continut

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Gafe (fost Gemenisime)

#481 Useril este offline   Cosmina N 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 28 March 2012 - 06:22 PM

Fetele, imi inveseliti ziua :) :) Ioana, sper ca esti bine :)

Vin si eu cu ceva nou...nu eu am facut-o, dar indirect eu sunt de vina. Lucram in weekend la un tort de zor, avem munca pana peste cap si trageam la maxim sa termin la timp. Tatal meu, cand m-a vazut asa, m-a intrebat daca poate sa ma ajute la ceva. Stau eu si ma gandesc la ce poate sa ma ajute...mai aveam de facut cateva decoractiuni si o portie de pasta de zahar. La decoratiuni nu prea am incredere sa-l las ca mi le rupe :) dar am zis ca nu are la ce sa greseasca cu pasta de zahar. Asa ca l-am rugat frumos sa faca o portie dupa indicatiile mele. Ii spun, face totul pana la proba de framantat. Ii spun ca eu pun de regula 400 g zahar si daca mai cere atunci pun mai mult. Ma intreaba el dar cand stii cand e gata. Eu, cand e maleabil si nu se mai lipeste de maini. Si se apuca tati meu sa framante si intr-un final ma intreaba daca e gata. Eu, foarte grabita cu decoratiunile si neatenta/aeriana etc. nu am mai verific. Asa ca atunci cand am pus mana pe pasta am inlemnit: era tare-tare-tare. Tatal meu, multumit de el, astepta un raspuns. Eu: daaa, e perfecta, multumeeesc! Saracul tati, nu a fost vina lui ca nu am mai verificat din cand in cand consistenta pastei. A facut si el cum a stiut :) L-am intrebat cat zahar a pus. El: vreo 550 g, pana nu mi s-a mai lipit de maini.

Of of, cat am mai muncit eu sa o aduc la o consistenta buna, cu apa si framantand mereu :)

Dar toata stima pentru tati ca a facut prima lui pasta de zahar :D Sunt mandra cu el!
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#482 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 28 March 2012 - 06:30 PM

Cosmina ,

Ai un tata de milioane !
Sa nu mai spun ca-i un.....dulce .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#483 Useril este offline   Cosmina N 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMalta

Postat 28 March 2012 - 06:34 PM

Vezi postareaPiscotel, la 28 March 2012 - 06:30 PM, a spus:

Cosmina ,

Ai un tata de milioane !
Sa nu mai spun ca-i un.....dulce .Imagine postata

Saru'mana! Asa o stiu, il respect si il ador pe taticul meu :)
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

#484 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 April 2012 - 03:12 PM

Am pus un ou la fiert lui Pitty, am uitat de el.A scazut apa si mai aveam un pic si-l recuperam de la rusii de la 4.
Si eu stau la 2. :notworthy:
Atentat!

#485 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 April 2012 - 03:35 PM

Acum am citit si eu din urma. Pisco t, tare faina-i doamna dr a ta :appl: super fata .
da normal cu asa mamon si asa taton. Sa va traiasca.
Lilly, eu am uitat odata de oua la fiert, si stateam bine merci la tel, si auzeam niscai poc-poc-poc...si comentam, nu stiu domle ce fac vecinii ca se aud zgomote ciudate...cand am ajuns in bucatarie dupa nshpe minute...ouale erau lipite de tavan :notworthy: si oala arsa =)).

#486 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992

Postat 03 April 2012 - 03:37 PM

Vezi postareaEataly, la 03 April 2012 - 03:12 PM, a spus:

Am pus un ou la fiert lui Pitty, am uitat de el.A scazut apa si mai aveam un pic si-l recuperam de la rusii de la 4.
Si eu stau la 2. :appl:
Atentat!

Si? N-ai facut o poza ceva :notworthy: !

Vezi postareastella, la 03 April 2012 - 03:35 PM, a spus:

Acum am citit si eu din urma. Pisco t, tare faina-i doamna dr a ta :D super fata .
da normal cu asa mamon si asa taton. Sa va traiasca.
Lilly, eu am uitat odata de oua la fiert, si stateam bine merci la tel, si auzeam niscai poc-poc-poc...si comentam, nu stiu domle ce fac vecinii ca se aud zgomote ciudate...cand am ajuns in bucatarie dupa nshpe minute...ouale erau lipite de tavan =)) si oala arsa :).

:D Da, domle, ce-o fi facind vecini, joaca ping pong :D ?

#487 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 04 April 2012 - 01:03 AM

Ooo Piscotel acum imi aduc aminte legat de gogosile tale cu sare de 8 albusuri pregatite de batut pentru un pandispan si am zis hai sa adaug un strop de sare...doar ca am scapat mult mai multa sare asa ca l-am transformat in tort aperitiv :P.

Sorina observ ca putem face clubul prea-mult-ganditoarelor :P .

Ioana sper ca esti ok....eu mi-am pus manusile de silicon langa cuptor ca nu cumva sa le uit.

Cosmina o recomandare personala: pune-ti in bol dor 300 de zahar praf si apoi adaugi incetul cu incetul zahar...cateodata foloseam 350 gr zahar praf, altadata 450 ....depinde mult de umiditatea din atmosfera.

Eataly sa stii ca la mine cronometrul cu alarma (Lidl) a facut si inca face minuni :D.

#488 Useril este offline   La-Chef-A 

• La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 04 April 2012 - 04:07 AM

Fetelor, la mine nu stiu daca e de ras sau de plans. Ideea e ca povesteam de zor cu sotul si in acelasi timp trebaluiam pe la bucatarie, chestie pe care o fac zilnic, deci nu ar fi trebuit sa se intample nimic, insa din nefericire tocmai scosesem o tava de sticla/iéna foarte bine incinsa din cuptor si tot povestind foarte inversunata ceva, am scos manusile de boxer si in urmatorul minut am ridicat acelasi vas super-super-super-HOT cu mainile, de data asta fara manusi Imagine postata
Rezultatul:

Am avut o cina fantastica, nu mi-am dezlipit toata seara mainile de pe sticlele de bere rece, nici macar ca sa ciugulesc ceva, fie ea foamea cat de mare. SINCER va spun, nici macar 3 secunde nu am rezistat sa stau fara sa ating berea aburinda. Plus ca a trebuit sa o schimb des pentru ca se incalzea si foarte des. Imagine postata

#489 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 04 April 2012 - 08:28 AM

Imi si imaginez ca te-au trecut toate transpiratiile Chefa.

Cand se produce o arsura primul lucru care e de preferat sa se faca este sa pui partea afectata sub apa rece curgatoare, pâna cand se mai racoreste stratul de piele ars si apoi sa aplici un albus de ou, batut usor spuma, numai ca sa fie mai usor de aplicat.
Pe masura ce se pune albusul pe piele, pielea se usca si ramânea o pelicula care apoi se intareste si care este de fapt colagen natural.Ulterior nu se mai simte durerea si în ziua urmatoare nu ramane acea urma rosie-maronie, acolo unde te-ai ars.
Nici culoarea pielii nu se schimba; acea parte arsa se recupereaza total, datorita colagenului existent în albusul de ou, care în realitate, este o placenta si este plina de vitamine.
Evident ca conteaza trebuie luat in considerare si gradul de arsura.

Am experimentat acest tratament, leac babesc cand am rasturnat o cana de ceai fierbinte.

#490 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,755
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 04 April 2012 - 09:13 AM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 04 April 2012 - 04:07 AM, a spus:

Fetelor, la mine nu stiu daca e de ras sau de plans...
nu-i deloc de ras. of :toothy9; iti doresc sa treaca repede Imagine postata

#491 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 April 2012 - 10:31 AM

Aoleu, arsurile sunt cumplite.Gabitza, partea buna e ca ai avut bere la discretie! :rolleyes:

Trebuie sa-mi pun si eu timer, Yoyo ca altfel impusc tavanu cu oua! :violent1:

#492 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 04 April 2012 - 11:05 AM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 04 April 2012 - 04:07 AM, a spus:

Fetelor, la mine nu stiu daca e de ras sau de plans. Ideea e ca povesteam de zor cu sotul si in acelasi timp trebaluiam pe la bucatarie, chestie pe care o fac zilnic, deci nu ar fi trebuit sa se intample nimic, insa din nefericire tocmai scosesem o tava de sticla/iéna foarte bine incinsa din cuptor si tot povestind foarte inversunata ceva, am scos manusile de boxer si in urmatorul minut am ridicat acelasi vas super-super-super-HOT cu mainile, de data asta fara manusi Imagine postata
Rezultatul:

Am avut o cina fantastica, nu mi-am dezlipit toata seara mainile de pe sticlele de bere rece, nici macar ca sa ciugulesc ceva, fie ea foamea cat de mare. SINCER va spun, nici macar 3 secunde nu am rezistat sa stau fara sa ating berea aburinda. Plus ca a trebuit sa o schimb des pentru ca se incalzea si foarte des. Imagine postata

De ras in nici un caz, ca este tare nasol sa te arzi, asa ca numai tu si sufletul tau stii prin ce ai trecut si cat te-au usturat. Sper ca esti bine acum! Pupici! :rolleyes:
GEORGIA

#493 Useril este offline   La-Chef-A 

• La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 17 April 2012 - 04:37 AM

Fetelor, nu am mai apucat sa va raspund pentru ca o vreme nici sa tastez n-am mai fost in stare, nu-mi mai simteam deloc buricele degetelor (toate 10). Acum a trecut,sunt bine, inapoi la butonat si bucatarit. Yoyo multumesc frumos pentru sfaturi, sper sa nu mai fie nevoie curand sau mai precis niciodata Imagine postata

#494 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 15 May 2012 - 09:27 PM

Vineri... obosita DA, geamana DA. Acum, care o fi de vina, nu stiu, dar rezultatul a fost un 'dezastru'.
O geamana obosita a facut-o de oaie.

Stiti deja cam ce fel de program am eu. Ma rog (la floarea de cires), plecata de dimineata, am ajuns acasa cu fetele pe la h16,15.
Acum, mie imi era foarte clar ca trebuia sa-mi duc fetele la catechism la ora 17, asta insemna ca trebuie sa plecam de acasa la h16,30.
Asa ca le-am dat repede la fete sa manance si apoi ne-am jucat un pic.
Mara ma tot batea la cap... mama, hai sa mergem... e tarziu, mama?... cand plecam? Si tot asa, biata de ea.
Eu... stai linistita, mama, mai e pana la si jumate.
Asa ca vine 'si jumate' si plecam. Ajungem nu din timp, ci foarte din timp, asa ca le duc la o inghetata, la o plimbare prin parc si pe la fara un sfert mergem la biserica.
Vorbisem cu o vecina sa vina sa mi le ia la h18 cand se termina tot balciul, eu la ora respectiva fiind deja la munca.
Asaaaa, si stand noi in curtea bisericii, se prinde Sorina de figura... de acord ca e 'fara 5 minute', doar ca e 6 fara 5, nu 5 fara 5. Copiii trebuiau sa iasa de la catechism la ora aia, iar Sorina trebuia sa fie in autobuz catre munca.
Nu stiam ce sa fac, sa plang sau sa rad.
Numai bine, a venit si vecina sa ia fetele. Asa ca le-am pupacit, le-am lasat sa vina cu calm acasa, iar eu am luat-o la alergat pe strazi spre casa, am sarit calare pe bici si am inceput sa pedalez ca nebuna pana in satul vecin, ca de' trebuia a ajung urgent la munca.
Am ajuns rupta de oboseala, da' am ajuns. Nu mai aveam forta nici pt a respira, da' am reusit pana la urma sa ajung si inapoi acasa in bici.
Ce ti-e si cu oboseala la gemenii astia... grea boala...
Sorina

#495 Useril este offline   Cosmina N 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMalta

Postat 15 May 2012 - 09:57 PM

Sorina, biata de tine, imi inchipui ce ai alergat :blush: Te admir!

#496 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143

Postat 20 November 2012 - 09:44 PM

Iote ca-i randul meu sa semnez condica pe aici. Pana acum n-am avut ceva foarte interesant de consemnat (sau am uitat repede pataniile) asa ca am stat deoparte pana acum. Dar..... era si cazul sa apar si eu la interval. Asadar..
Vineri dupa-amiaza spal eu rapid putinica de la servici, ma duc la Paris, la gara, sa iau trenul catre Geneva. Ajung la gara, printez beletu' (il rezervasem pe net), apoi stau ochi holbati la tabela, sa vad la ce linie vine TGV-u'. Intr-un final se afiseaza linia H. Acu' vine o scurta paranteza: gara cu pricina e la fel ca aia din Bucale - intre 2 linii ai peron. In cazul meu G era in stanga si H era in dreapta. Inchid paranteza.
No, vad linia afisata pe tabela, iau rucsacul in carca, ma holbez pe placi, vad unde e linia H si ma avant cu elan pe partea STANGA a peronului..... Vad eu ca pe tren zice ceva de Paris si de Lyon, da' n-am percutat. :D Ma duc la vagon, ma duc la locul meu si rumeg vreo juma' de sfert de secunda de ce vagonul e in mijlocul trenului si nu in capat, asa cum afisau aia pe tabela. Dar renunt repede la gandurile astea, imi zic ca si la case mai mari apar erori, nu doar la noi... Asa ca-ncep sa citesc si astept plecarea.
La un moment dat, apare un individ si-mi zice ca are loc taman unde-s io. Io, copil civilizat, scot beletu' si-i arat ca am locul cu pricina. Se holbeaza omu' o clipa, apoi imi zice: da' asta-i trenu' de Lyon, ala de Geneva e alaturea! :floare: Belesc ochii pe geam si observ ultimul vagon cum se cara...... Era taman ora de plecare a trenului de Geneva. Am zburat rapid din trenul asta, ca n-aveam chef de taxe si suprataxe si ma grabesc sa schimb beletu'.....
Am intarziat 2 ceasuri, dar am ajuns pana la urma la destinatie! :D Aventura bunicii pe oala de noapte, ce sa mai zic? :D Daca nu casc ochii... asta e!

#497 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 20 November 2012 - 09:50 PM

foxulica bine ca ai ajuns in final caci asta conteaza....fericirea de pe fetele voastre amindoua imbracate in craciunici!!

#498 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 20 November 2012 - 09:54 PM

:floare: Ooofff, soferitza lu'mama! De fapt, tu nici n-ai gresit, doar ca era stanga lor, nu stanga ta!:D Esti tare, fata!:D
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#499 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 21 November 2012 - 08:00 AM

Foxule, asta inca n-am patzit! :occasion14: pana la urma a plecat trenul, Parisul si Geneva au ramas tot la locul lor!
dar ni s-a intamplat sa ramanem in gara si trenul sa plece de langa noi, din alte motive.

#500 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715

Postat 21 November 2012 - 06:45 PM

Bre, ca cel ce n-a vazut never ever, plecandu-i trenul de sub nas, sa arunce prima *chiatra*
eu am avut asta cu trenul de milano-satul meu, (dar ca era programata o repetitie, si eu veneam ca o floare
*derect* din voiaj ).....neeeee daca vazui coada trenului, care va sa zica nu am ajuns niciodata la ora la repetitie...si pe cea vreme nu erau tel mobile=)), asa ca sunai de la o cabina, si norocul meu ca dirijorul ceruse o diminutie de efectiv...ia ghiciti pe cine a cazut norocul ?? =)) , si scapai si fara amenda ( care e tare sarata )....asa ca se intampla la multa lume.

Arata acest topic

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

30 useri citesc topicul