Postat 23 June 2010 - 08:46 PM
Ieri aveam intrunire speciala la serviciu,. Pe la 11, la baie o tipa imi arata ca am doi pantofi de doua culori M-am abatut, dar erau culori care “dadeau” asa ca am intrat in sala cu veselia si nesimtirea care ma caracterizeaza. M-am asezat pe scaun cu un picior sub mine si cu alalalt m-am balanganit cu scaunul spre masa. Dar bineinteles ca dupa legea lui Murfy -care ghideaza viata mea-, geanta, telefonul, documéntele si mainile au intra intr-o lupta corp la corp, pana cand mobilul a renuntat, atingand podeaua. Seful de Personal din spatele meu s-a lansat dupa el, reflexul animalului din mine m-a facut sa revin cu picioarele pe pamant…ceea ce l-a nedumerit cred pe bietul domn ca s-a ridicat cu o mutra de parca jucam “Mimica si Gesturi”. Si a urmat si Partea II-a, bineinteles, cand ne-am sculat pentru eternizarea momentului si eu in panica si in picioare, am lasat sa cada geanta repede jos si vreo zece directori, adjuncti si alte fetze ilumínate au sarit sa mi-o ridice. Si mi-au ridicat-o!!!! ….si eu cautam o gaura in parchet sa intru.
Ar mai fi pachetul de tigari pierdute si descoperite dupa cateva zile in frigider, chifla pentru scoala lui Ingrid umpluta cu un maglavais de teriaki susan si sare de ocna care semana ezact la fel cu mermelada de prune, la un Craciun eran cu toata bucataria in cap cand cineva imi aduce medicamentul pentru fetita, il lasa pe tejgheaua dulapului si pleaca, eu termin cu cuptorul, iau copilul de o aripa si ii arunc antibioticul in gura… care incepe sa trazneasca a vanilie (uite ca sticlutele erau la fel , na). Iar mai tarziu, cu experienta deja, am dus-o in parc, am lasat-o cu copii sa se joace si cum sant dinámica si practica din fire m-am dus cu masina sa cumpar un carton de tigari la autoservirea din apropiere. Inauntru m-a luat peisajul si am cascat gura la unele, am cumparat pe altele, umplu portbagajul si ma duc acasa. Pe drum , tot revizuiam in gand ce dracu mi-o lipsi, ca parca uitasem ceva. Pai da, pe Ingrid. Cred ca am patinat intr-o roata pana in parc unde fii-mea, sociabila ca ma-sa, se intretinea cu vanzatorii de la chioscuri.
DAr ceea ce vroiam sa zic si m-am luat cu gura, e ca ceva m-a atras aici si dupa ce v-am citit pe tóate, m-am recunoscut ¡ Am trait ratacita o viata intreaga convinsa ca-s Taur biologic dar citindu-va pe 11 pagini mi-am dat seama ca in fond am fost un Geaman in potentza nedescoperit pana azi l Ar trebuie sa ma recunoasteti, sa ma adoptati, desi astrii ori ascendentu au fost vitregi cu mine si m-au facut sa cred ca-s incapatanata, mancacioasa, Fidela, lenesa si sexoasa . Eu mereu am simtit inauntrul fiintei mele ca eu pot da mai mult si m-am tot straduit pana am avansat la stadiul de zapacita, traznita, uituca, zaluda, calificative care dupa o insistenta de jdeani, au devenit tipicitate si mi-au atras recunostiinta generala . Asa ca as vrea sa ma ingeamanez cu voi inainte de a ma inrudi cu Roza sau cu prietenul ei… nemtesc…
Nu creca tre sa testimoniez cu alte fapte autobiografíce ca oricum…. le-am uitat.