Forum Culinar: Ma enervez! - Forum Culinar

Salt la continut

• 91 Pagini +
  • « Prima
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ma enervez!

#1701 Useril este offline   9Ramy9 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 07 March 2015 - 10:29 AM

Cei de la consulate,ar trebui sa stie tot si sa-ti dea toate informatiile necesare,sa te lamureasca.Dar din pacate nu este asa,am auzit foarte multa lume care mai mult pierde timpul pe acolo,si-ti raspund in doi peri.Poate nu este asa peste tot.
Am sunat si eu sa cer niste informatii,cum vreau sa merg in Romania cu asta mic,vroiam sa stiu daca ajunge pentru el doar buletinul(aici se face buletin de la nastere) sau trebuie neaparat sa-i fac pasaport.Mi-au raspuns:"Pai nu stiu doamna,interesati-va!"Pai eu de ce v-am sunat?Ca sa va intreb cum mai stati cu sanatatea?
Deci ei nu stiu nimic!Pai atunci de ce sant pusi acolo?

#1702 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 07 March 2015 - 12:59 PM

Eu sunt permanent dezamagita de consulatul romanesc si de cum se poarta lucratorii de acolo cu romanii.
La consulatul fr din be de exemplu au fost draguti cu mine
Ambasada fr din Gr m a ajuta enorm.
Cam atit.

#1703 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 07 March 2015 - 09:30 PM

Ramy ai 2 posibilități:
- una îi faci o foaie de călătorie pe loc, exact cât să ajungi în România unde ii vei face pașaportul
- sau îi faci pașaportul la consulat. Aici, iar ai 2 variante: cu domiciliul în România sau în Italia.
Oricum ar fi atenție că trebuie să-i faci întâi certificatul de naștere românesc.
Din nou ai 2 posibilități: la consulat (îți recomand) sau direct în România personal sau cu procură.
Nu-ți recomand să-l faci in România pt că e o nebunie. Vreau să-ți spun ca se ajunge și pe la protecția copilului și pe la varii ministere în București. Eu care am făcut amândouă variantele îți recomand călduros să te duci de pe acum și să-l faci in consulat.
Plătești și peste ceva timp te duci și-l ridici fără nici-o altă bătaie de cap.
Din România riști să nu poți ieși fără pașaport, care nu se face fără certificatul de naștere românesc.
Sorina

#1704 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 March 2015 - 11:23 PM

Iertati-ma ca ma bag in vorba, copilul lui ramy e cetatean italian, Sorina, se aplica regulile pe care le-ai zis tu?
Ramy eu pentru mai multa siguranta am mers mereu cu pasaportul, cind era mic era scris pe pasapoartele noastre, ambele italiene, apoi cind a crescut il avea pe al lui, pe linga, binenteles foaia aceea alba de identitate de cind era mic si mai apoi buletinul normal ca cei mari. Fii atenta la o chestie, daca te duci singura cu el ca la iesirea din Romania iti cer un document prin care tatal isi da permisiunea ca tu sa intri si sa iesi din tara, ceva de genul asta, mie nu mi s-a intimplat pentru ca noi am calatorit mereu toti 3 dar am auzit citeva cazuri dintr-astea de la niste cunostinte.

#1705 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,427
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 07 March 2015 - 11:45 PM

Vezi postareaAdriana, la 07 March 2015 - 11:23 PM, a spus:

Iertati-ma ca ma bag in vorba, copilul lui ramy e cetatean italian, Sorina, se aplica regulile pe care le-ai zis tu?
Ramy eu pentru mai multa siguranta am mers mereu cu pasaportul, cind era mic era scris pe pasapoartele noastre, ambele italiene, apoi cind a crescut il avea pe al lui, pe linga, binenteles foaia aceea alba de identitate de cind era mic si mai apoi buletinul normal ca cei mari. Fii atenta la o chestie, daca te duci singura cu el ca la iesirea din Romania iti cer un document prin care tatal isi da permisiunea ca tu sa intri si sa iesi din tara, ceva de genul asta, mie nu mi s-a intimplat pentru ca noi am calatorit mereu toti 3 dar am auzit citeva cazuri dintr-astea de la niste cunostinte.

Intaresc si eu ce spune Adriana referitor la iesitul copilului din Romania cu doar unul din parinti. Am niste prieteni care au fost opriti sa se urce in avion, normal ca au pierdut zborul, tatal a trebuit sa zboare din Franta in Romania ca sa poata zbura inapoi in Franta toti 3. S-au fript pentru ca mai fusesera si alta data, doar mama cu copilul si n-a intrebat-o nimeni de hartia cu acordul tatalui, insa de data asta au intrebat-o si au patit-o nasol.
brain loading....please wait....

#1706 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 March 2015 - 03:39 AM

Atunci se duce în Comuna și le cere un pașaport pt copil.
Nu vreau să zic prostii, dar tot stând pe la cozi în Comuna am auzit de ceva tip pașaport pt copii care conține deja acordul celuilalt părinte.
E chestie de mulți ani în urma. Acum nu știu cum mai funcționează, dar e de ajuns să mergi și să întrebi.
Sorina

#1707 Useril este offline   9Ramy9 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 08 March 2015 - 03:30 PM

Noi o sa mergem toti trei in Romania.Asta mic e cetatean italian dar pentru ca e nascut in Italia si are tatal italian,dar in acelasi timp e si cetatean roman in mod automat,pentru ca are mama romanca.
Mi-au zis in Comune ca-mi ajunge doar buletinul copilului(valid pentru expatriere) unde acum se trece pe spate si numele parintilor.Din 2012 orice copil trebuie sa aiba un act personal,nu se mai trec copii pe pasapoartele parintilor. (sper sa fie asa sa nu am surprize).Deci o sa ma duc cu buletinul lui.
Am citit si pe siturile de politia de frontiera romana si nu am gasit nimic in plus.
Sper sa fie asa,ca daca nu ma duc si o sa-i iau pe toti de gat.
Va multumesc tuturor,daca aveti alte vesti va rog sa-mi confirmati.

#1708 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 March 2015 - 07:18 PM

Daca intrati si iesiti din Romania toti 3 impreuna si pe spatele buletinului lui sunt numele voastre ar trebui sa fie totul ok.
Fii doar atenta la faptul ca, daca pe spatele buletinului pe linga nume e scris si numele unui document, ex buletin, pe ala sa-l aveti cu voi. :thumleft:
Si de ceea ce zic la Primarie nu te increde prea mult ca ei habar n-au ce vor cei de la frontiera diferitelor tari, de ex cind s-a decis prelungirea buletinelor doar prin stampila la unele frontiere chestia asta nu placea.
Dar daca aceleasi informatii le-ai gasit si pe siteul frontierei romane e ok, teoretic ar trebui sa fie cum e scris acolo.
Si repet, fiind toti impreuna nu ai probleme, ele apar cind copilul e doar cu un parinte.

#1709 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 March 2015 - 01:14 PM

Vezi postareablack_cat, la 07 March 2015 - 11:45 PM, a spus:

Intaresc si eu ce spune Adriana referitor la iesitul copilului din Romania cu doar unul din parinti. Am niste prieteni care au fost opriti sa se urce in avion, normal ca au pierdut zborul, tatal a trebuit sa zboare din Franta in Romania ca sa poata zbura inapoi in Franta toti 3. S-au fript pentru ca mai fusesera si alta data, doar mama cu copilul si n-a intrebat-o nimeni de hartia cu acordul tatalui, insa de data asta au intrebat-o si au patit-o nasol.

Ah, pai eu am patit-o pe pielea mea.Si Ramy stie ca era cu noi.Asa ca ea a zburat fara noi. :pupic:
Era vina mea ca nu m-am informat cum trebuie.

Si cum calatoresc mereu numai eu cu Manu, am mereu procura de la Mr.Eataly( care-i romàn).

Dar cum cazul lui Ramy e diferit de al meu, normal ca am sfatuit-o sa se informeze bine.

#1710 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 09 March 2015 - 02:08 PM

Am citit ca te-ai uitat pe situl politiei de frontiera dar m-am gandit sa pun linkul poate mai are cineva nevoie si-si aduce aminte de discutie:

http://www.politiade...2008/minori.php

Ca sa nu ai niciun stres eu cred ca este foarte clar ca e suficienta cartea lui de identitate. Fiindca acesta este cetatean italian presupun, daca legea italiana permite calatoria minorului insotit doar de un parinte, nu ai nevoie de nimic. Daca prevede ce prevede si legea romana, ai nevoie de o declaratie a celuilalt parinte( a carui nationalitate de altfel nu importa).
Cand/daca ii vei face acte in Romania, iti trebuie certificatul de nastere original tradus si legalizat si xerocopie, certificatele voastre de nastere si de casatorie, tradus in cazul necesar( daca nu este multilingv) si acestea in original si xerocopie, actele de identitate la fel traduse daca nu sunt multiligve si copii xerox si o taxa.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1711 Useril este offline   Destiny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationLa munte

Postat 11 March 2015 - 03:59 PM

pfffff,iar scriu aici...dupa ce ca sunt prinsa in cursul asta de manichiura pedichiura,care s-a transformat intr-un circ,mai avem doua aptamani si formatoarea s-a gandit ca vrea si proiect(de minim 20 pagini),care nu este obligatoriu,in curs,dar il vrea ea,azi iau copilu'de la scoala cu urme de degete pe...obraz.Mai mama ce s-a intamplat?M-a batut doamna...CEEEE???De ce?pai am scapat stiloul pe jos si am vrut sa-l iau si mi-a dat o palma,ca nu sunt atent la dumneaei....hmmmm :tongue3: :hungry: :drool: maaammaaaa,ce rupere a fost in scoalaaaa,cu director si tot comitetul profesoral.Concluzie:nu va convine,doamna H.,mai sunt scoli in orasul nostru,sau chiar in judet...bai,sunt eu proasta sau voi tampiti,zic,cum #$%##$% sa zici asa ceva????ooookkkk,iau telefonul,sun la inspectoratul judetean,raspuns,ok doamna,venim vineri,mai sunt plangeri pt doamna...rezolvam.As vrea sa vad rezolvarea,ca altfel le dau foc :) si multe altele,dar nu vreau sa scriu un roman,deja sunt la nuvele :)
Prietenii advarati sunt rari

#1712 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 March 2015 - 04:02 PM

Fără cuvinte...
Sorina

#1713 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 March 2015 - 04:06 PM

Wowww! Te cred ca explodezi! Nu te lasa, pune-o la colt pe "doamna"! Cum îsi permite sa bata copiii? Si daca nu e ceva nou, alti parinti sînt de acord cu asta? Adica, au semnalat doar si s-au oprit? Nu se poate înainta ceva împotriva 'mneaei?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#1714 Useril este offline   Destiny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa munte

Postat 11 March 2015 - 04:12 PM

Vezi postareaMaya, la 11 March 2015 - 04:06 PM, a spus:

Wowww! Te cred ca explodezi! Nu te lasa, pune-o la colt pe "doamna"! Cum îsi permite sa bata copiii? Si daca nu e ceva nou, alti parinti sînt de acord cu asta? Adica, au semnalat doar si s-au oprit? Nu se poate înainta ceva împotriva 'mneaei?

Treaba este ca,ceilalti parinti,in afara de mine si inca o mamica,nu zic nimic.Plangerile sunt facute de seria trecuta,de acum 3 ani,adica...parca le e frica de ea.Am tacut si eu,am inghitit multe,ca l-a facut magar,prost,inadaptabil,porc,etc,etc,(si nu numai pe al meu),deja trei s-au transferat la alta clasa,printre care unul este copilul profesoarei de istorie din aceasta scoala(deci doamna colega cu mama copilului),dar,sa-l bati,frateeee,dau de pamant cu ea,ca nu l-a crescut ea pana acum.
Sunt un munte de nervi.

#1715 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 March 2015 - 04:18 PM

:tongue3: Ai dreptate sa te enervezi.

#1716 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 11 March 2015 - 04:21 PM

Vezi postareaDestiny, la 11 March 2015 - 04:12 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 11 March 2015 - 04:06 PM, a spus:

Treaba este ca,ceilalti parinti,in afara de mine si inca o mamica,nu zic nimic.Plangerile sunt facute de seria trecuta,de acum 3 ani,adica...parca le e frica de ea.Am tacut si eu,am inghitit multe,ca l-a facut magar,prost,inadaptabil,porc,etc,etc,(si nu numai pe al meu),deja trei s-au transferat la alta clasa,printre care unul este copilul profesoarei de istorie din aceasta scoala(deci doamna colega cu mama copilului),dar,sa-l bati,frateeee,dau de pamant cu ea,ca nu l-a crescut ea pana acum.
Sunt un munte de nervi.

Mama, profesoara fiind, mai scapa cate un apelativ catre elevi, da' asta numai ca sa se descarce ea si sa nu le puna 2 in catalog. Da' in nici un caz nu era vorba de porc sau alte animaluri.... Ghitisor, iar n-ai invatat, ia misca la loc si nu misca in front nu prea cred ca se poate compara in vreun fel cu apelativele invatatoarei.......
S-avem pardoane, da' orice margine are-o limita si madama de care ne povestesti a trecut de mult de ea.... Trebuie sa faci plangere la minister, trimiti scrisoare deschisa catre ministru....... faci de toate, numai sa zboare madam la ea in cotet. Daca tot isi inchipuie ca are animale in jur, sa se si-nconjoare de ele!!!!!!!!!!!! :hungry: :drool: :) :) :( :( :tongue3:

#1717 Useril este offline   Cami 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 693
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrasov - Dubai

Postat 11 March 2015 - 04:23 PM

Destiny, du-te la inspectorat, la politie, daca directorul scolii nu face nimic. Si poate te vor sustine si ceilalti parinti. Si-asa ai inghitit destul. Cum isi permite sa jigneasca elevii? Succes!

#1718 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 11 March 2015 - 04:33 PM

Eu merg pe inspectorat si politie, dar pun pariu ca numai sa auda cuvantul protv si ii apuca frica mai tare decat orice! Si aia chiar vin incantati, ca au tot fost relatari despre asta! :tongue3:

Problema este ca nu are dreptul sa loveasca alta persoana punct final, darmite un minor incredintat spre ingrijire!
Ca sa o mute trebuie insa dispozitie de la inspectorat care se da, daca exista o investigatie de la politie.

#1719 Useril este offline   Destiny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa munte

Postat 11 March 2015 - 04:45 PM

Vezi postareazerda, la 11 March 2015 - 04:33 PM, a spus:

Eu merg pe inspectorat si politie, dar pun pariu ca numai sa auda cuvantul protv si ii apuca frica mai tare decat orice! Si aia chiar vin incantati, ca au tot fost relatari despre asta! :tongue3:

Problema este ca nu are dreptul sa loveasca alta persoana punct final, darmite un minor incredintat spre ingrijire!
Ca sa o mute trebuie insa dispozitie de la inspectorat care se da, daca exista o investigatie de la politie.

Ce sa mute?Ca ea trebuie sa iasa la pensie,asta e ultima serie,dar,stati,ca e o treaba aici...domnul director ii mai da o serie,care va fi de copii de grupa 0,adica de 5-6 ani...mi-e mila de bietii copii.Dar de ce ii da tot ei grupa noua si nu o lasa sa stea linistita acasa?Scoala are invatatori noi,anul trecut au intrat patru invatatoare noi,anul asta au disparut doua...eu nu mai inteleg nimic...dar nu ramane asa,si ea stie,oricum,la ultima sedinta cu parintii a spus in gura mare ca eu sunt un parinte arici,deci...

#1720 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 11 March 2015 - 05:11 PM

Cu atat mai mult trebuie sa faci scandal! Cum sa-i mai dea niste copii la anul sa-i faca porci si pe aia??
Toata lumea face scandal ca nu sunt invatatori, la voi sunt, asa ca daca faci reclamatie poate nu mai primeste alti copii mici si impresionabili sa-i innacreasca de scoala din prima! :tongue3:

Dar tot la frica presei reactioneaza cel mai rapid!

Arata acest topic

• 91 Pagini +
  • « Prima
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

22 useri citesc topicul