Ma enervez!
Postat 07 March 2015 - 10:29 AM
Am sunat si eu sa cer niste informatii,cum vreau sa merg in Romania cu asta mic,vroiam sa stiu daca ajunge pentru el doar buletinul(aici se face buletin de la nastere) sau trebuie neaparat sa-i fac pasaport.Mi-au raspuns:"Pai nu stiu doamna,interesati-va!"Pai eu de ce v-am sunat?Ca sa va intreb cum mai stati cu sanatatea?
Deci ei nu stiu nimic!Pai atunci de ce sant pusi acolo?
Postat 07 March 2015 - 12:59 PM
La consulatul fr din be de exemplu au fost draguti cu mine
Ambasada fr din Gr m a ajuta enorm.
Cam atit.
Postat 07 March 2015 - 09:30 PM
- una îi faci o foaie de călătorie pe loc, exact cât să ajungi în România unde ii vei face pașaportul
- sau îi faci pașaportul la consulat. Aici, iar ai 2 variante: cu domiciliul în România sau în Italia.
Oricum ar fi atenție că trebuie să-i faci întâi certificatul de naștere românesc.
Din nou ai 2 posibilități: la consulat (îți recomand) sau direct în România personal sau cu procură.
Nu-ți recomand să-l faci in România pt că e o nebunie. Vreau să-ți spun ca se ajunge și pe la protecția copilului și pe la varii ministere în București. Eu care am făcut amândouă variantele îți recomand călduros să te duci de pe acum și să-l faci in consulat.
Plătești și peste ceva timp te duci și-l ridici fără nici-o altă bătaie de cap.
Din România riști să nu poți ieși fără pașaport, care nu se face fără certificatul de naștere românesc.
Postat 07 March 2015 - 11:23 PM
Ramy eu pentru mai multa siguranta am mers mereu cu pasaportul, cind era mic era scris pe pasapoartele noastre, ambele italiene, apoi cind a crescut il avea pe al lui, pe linga, binenteles foaia aceea alba de identitate de cind era mic si mai apoi buletinul normal ca cei mari. Fii atenta la o chestie, daca te duci singura cu el ca la iesirea din Romania iti cer un document prin care tatal isi da permisiunea ca tu sa intri si sa iesi din tara, ceva de genul asta, mie nu mi s-a intimplat pentru ca noi am calatorit mereu toti 3 dar am auzit citeva cazuri dintr-astea de la niste cunostinte.
Postat 07 March 2015 - 11:45 PM
Adriana, la 07 March 2015 - 11:23 PM, a spus:
Ramy eu pentru mai multa siguranta am mers mereu cu pasaportul, cind era mic era scris pe pasapoartele noastre, ambele italiene, apoi cind a crescut il avea pe al lui, pe linga, binenteles foaia aceea alba de identitate de cind era mic si mai apoi buletinul normal ca cei mari. Fii atenta la o chestie, daca te duci singura cu el ca la iesirea din Romania iti cer un document prin care tatal isi da permisiunea ca tu sa intri si sa iesi din tara, ceva de genul asta, mie nu mi s-a intimplat pentru ca noi am calatorit mereu toti 3 dar am auzit citeva cazuri dintr-astea de la niste cunostinte.
Intaresc si eu ce spune Adriana referitor la iesitul copilului din Romania cu doar unul din parinti. Am niste prieteni care au fost opriti sa se urce in avion, normal ca au pierdut zborul, tatal a trebuit sa zboare din Franta in Romania ca sa poata zbura inapoi in Franta toti 3. S-au fript pentru ca mai fusesera si alta data, doar mama cu copilul si n-a intrebat-o nimeni de hartia cu acordul tatalui, insa de data asta au intrebat-o si au patit-o nasol.
Postat 08 March 2015 - 03:39 AM
Nu vreau să zic prostii, dar tot stând pe la cozi în Comuna am auzit de ceva tip pașaport pt copii care conține deja acordul celuilalt părinte.
E chestie de mulți ani în urma. Acum nu știu cum mai funcționează, dar e de ajuns să mergi și să întrebi.
Postat 08 March 2015 - 03:30 PM
Mi-au zis in Comune ca-mi ajunge doar buletinul copilului(valid pentru expatriere) unde acum se trece pe spate si numele parintilor.Din 2012 orice copil trebuie sa aiba un act personal,nu se mai trec copii pe pasapoartele parintilor. (sper sa fie asa sa nu am surprize).Deci o sa ma duc cu buletinul lui.
Am citit si pe siturile de politia de frontiera romana si nu am gasit nimic in plus.
Sper sa fie asa,ca daca nu ma duc si o sa-i iau pe toti de gat.
Va multumesc tuturor,daca aveti alte vesti va rog sa-mi confirmati.
Postat 08 March 2015 - 07:18 PM
Fii doar atenta la faptul ca, daca pe spatele buletinului pe linga nume e scris si numele unui document, ex buletin, pe ala sa-l aveti cu voi.
Si de ceea ce zic la Primarie nu te increde prea mult ca ei habar n-au ce vor cei de la frontiera diferitelor tari, de ex cind s-a decis prelungirea buletinelor doar prin stampila la unele frontiere chestia asta nu placea.
Dar daca aceleasi informatii le-ai gasit si pe siteul frontierei romane e ok, teoretic ar trebui sa fie cum e scris acolo.
Si repet, fiind toti impreuna nu ai probleme, ele apar cind copilul e doar cu un parinte.
Postat 09 March 2015 - 01:14 PM
black_cat, la 07 March 2015 - 11:45 PM, a spus:
Intaresc si eu ce spune Adriana referitor la iesitul copilului din Romania cu doar unul din parinti. Am niste prieteni care au fost opriti sa se urce in avion, normal ca au pierdut zborul, tatal a trebuit sa zboare din Franta in Romania ca sa poata zbura inapoi in Franta toti 3. S-au fript pentru ca mai fusesera si alta data, doar mama cu copilul si n-a intrebat-o nimeni de hartia cu acordul tatalui, insa de data asta au intrebat-o si au patit-o nasol.
Ah, pai eu am patit-o pe pielea mea.Si Ramy stie ca era cu noi.Asa ca ea a zburat fara noi.
Era vina mea ca nu m-am informat cum trebuie.
Si cum calatoresc mereu numai eu cu Manu, am mereu procura de la Mr.Eataly( care-i romàn).
Dar cum cazul lui Ramy e diferit de al meu, normal ca am sfatuit-o sa se informeze bine.
Postat 09 March 2015 - 02:08 PM
http://www.politiade...2008/minori.php
Ca sa nu ai niciun stres eu cred ca este foarte clar ca e suficienta cartea lui de identitate. Fiindca acesta este cetatean italian presupun, daca legea italiana permite calatoria minorului insotit doar de un parinte, nu ai nevoie de nimic. Daca prevede ce prevede si legea romana, ai nevoie de o declaratie a celuilalt parinte( a carui nationalitate de altfel nu importa).
Cand/daca ii vei face acte in Romania, iti trebuie certificatul de nastere original tradus si legalizat si xerocopie, certificatele voastre de nastere si de casatorie, tradus in cazul necesar( daca nu este multilingv) si acestea in original si xerocopie, actele de identitate la fel traduse daca nu sunt multiligve si copii xerox si o taxa.
Postat 11 March 2015 - 03:59 PM
Postat 11 March 2015 - 04:06 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 11 March 2015 - 04:12 PM
Maya, la 11 March 2015 - 04:06 PM, a spus:
Treaba este ca,ceilalti parinti,in afara de mine si inca o mamica,nu zic nimic.Plangerile sunt facute de seria trecuta,de acum 3 ani,adica...parca le e frica de ea.Am tacut si eu,am inghitit multe,ca l-a facut magar,prost,inadaptabil,porc,etc,etc,(si nu numai pe al meu),deja trei s-au transferat la alta clasa,printre care unul este copilul profesoarei de istorie din aceasta scoala(deci doamna colega cu mama copilului),dar,sa-l bati,frateeee,dau de pamant cu ea,ca nu l-a crescut ea pana acum.
Sunt un munte de nervi.
Postat 11 March 2015 - 04:21 PM
Destiny, la 11 March 2015 - 04:12 PM, a spus:
Maya, la 11 March 2015 - 04:06 PM, a spus:
Treaba este ca,ceilalti parinti,in afara de mine si inca o mamica,nu zic nimic.Plangerile sunt facute de seria trecuta,de acum 3 ani,adica...parca le e frica de ea.Am tacut si eu,am inghitit multe,ca l-a facut magar,prost,inadaptabil,porc,etc,etc,(si nu numai pe al meu),deja trei s-au transferat la alta clasa,printre care unul este copilul profesoarei de istorie din aceasta scoala(deci doamna colega cu mama copilului),dar,sa-l bati,frateeee,dau de pamant cu ea,ca nu l-a crescut ea pana acum.
Sunt un munte de nervi.
Mama, profesoara fiind, mai scapa cate un apelativ catre elevi, da' asta numai ca sa se descarce ea si sa nu le puna 2 in catalog. Da' in nici un caz nu era vorba de porc sau alte animaluri.... Ghitisor, iar n-ai invatat, ia misca la loc si nu misca in front nu prea cred ca se poate compara in vreun fel cu apelativele invatatoarei.......
S-avem pardoane, da' orice margine are-o limita si madama de care ne povestesti a trecut de mult de ea.... Trebuie sa faci plangere la minister, trimiti scrisoare deschisa catre ministru....... faci de toate, numai sa zboare madam la ea in cotet. Daca tot isi inchipuie ca are animale in jur, sa se si-nconjoare de ele!!!!!!!!!!!!
Postat 11 March 2015 - 04:23 PM
Postat 11 March 2015 - 04:33 PM
Problema este ca nu are dreptul sa loveasca alta persoana punct final, darmite un minor incredintat spre ingrijire!
Ca sa o mute trebuie insa dispozitie de la inspectorat care se da, daca exista o investigatie de la politie.
Postat 11 March 2015 - 04:45 PM
zerda, la 11 March 2015 - 04:33 PM, a spus:
Problema este ca nu are dreptul sa loveasca alta persoana punct final, darmite un minor incredintat spre ingrijire!
Ca sa o mute trebuie insa dispozitie de la inspectorat care se da, daca exista o investigatie de la politie.
Ce sa mute?Ca ea trebuie sa iasa la pensie,asta e ultima serie,dar,stati,ca e o treaba aici...domnul director ii mai da o serie,care va fi de copii de grupa 0,adica de 5-6 ani...mi-e mila de bietii copii.Dar de ce ii da tot ei grupa noua si nu o lasa sa stea linistita acasa?Scoala are invatatori noi,anul trecut au intrat patru invatatoare noi,anul asta au disparut doua...eu nu mai inteleg nimic...dar nu ramane asa,si ea stie,oricum,la ultima sedinta cu parintii a spus in gura mare ca eu sunt un parinte arici,deci...
Postat 11 March 2015 - 05:11 PM
Toata lumea face scandal ca nu sunt invatatori, la voi sunt, asa ca daca faci reclamatie poate nu mai primeste alti copii mici si impresionabili sa-i innacreasca de scoala din prima!
Dar tot la frica presei reactioneaza cel mai rapid!