Ma enervez!
#1761
Postat 30 November 2016 - 04:11 PM
Am plăcerea de a cumpăra cărți/reviste cu rețete de toate felurile. O răsfoiesc, dacă ceva mă atrage o cumpăr, după aceea acasă văd dacă am aruncat banii de pomană pe fereastră.
Buuuuun, nimic suspect până acum, ziceți voi... În schimb eu am început să mă cam supăr.
Pe lângă rețete de tot respectul am început să găsesc și rețete de tipul "cumpărați blatul X de tort"... Mi se face rău! Hai, zic, se poate întâmpla o dată când ești pe fugă, dar nu de asta am dat banii pe revistă/carte... Nu?!
În schimb am găsit foarte multe rețete de creme care au ca ingredient principal pliculețul cu praful care se prepară budinca de vanilie... Și nu o dată, că doar de aia mă supărai!
E posibil așa ceva?
După cum se vede, e posibil. Bun, și eu dacă aș vrea să încerc să fac o cremă de acest gen cum fac să o monticizez?
Hai să mă interesez ce conține un plic de praf de budincă de vanilie. Trecem la informare!
75% zahăr... Deja îmi vine să plâng!!!
Amidon...
Adensant: carragenina
Sare, arome și coloranți...
Nici nu știu ce să vă întreb... E posibil să ajungă la publicare astfel de rețete?
Cum se poate înlocui un astfel de plic într-o rețetă?
Mai bine mă las păgubașă...
#1762
Postat 30 November 2016 - 06:50 PM
sorinadaniela, la 30 November 2016 - 04:11 PM, a spus:
Am plăcerea de a cumpăra cărți/reviste cu rețete de toate felurile. O răsfoiesc, dacă ceva mă atrage o cumpăr, după aceea acasă văd dacă am aruncat banii de pomană pe fereastră.
Buuuuun, nimic suspect până acum, ziceți voi... În schimb eu am început să mă cam supăr.
Pe lângă rețete de tot respectul am început să găsesc și rețete de tipul "cumpărați blatul X de tort"... Mi se face rău! Hai, zic, se poate întâmpla o dată când ești pe fugă, dar nu de asta am dat banii pe revistă/carte... Nu?!
În schimb am găsit foarte multe rețete de creme care au ca ingredient principal pliculețul cu praful care se prepară budinca de vanilie... Și nu o dată, că doar de aia mă supărai!
E posibil așa ceva?
După cum se vede, e posibil. Bun, și eu dacă aș vrea să încerc să fac o cremă de acest gen cum fac să o monticizez?
Hai să mă interesez ce conține un plic de praf de budincă de vanilie. Trecem la informare!
75% zahăr... Deja îmi vine să plâng!!!
Amidon...
Adensant: carragenina
Sare, arome și coloranți...
Nici nu știu ce să vă întreb... E posibil să ajungă la publicare astfel de rețete?
Cum se poate înlocui un astfel de plic într-o rețetă?
Mai bine mă las păgubașă...
Se vede treaba ca da, e posibil! Credeam ca doar pe-aici e, dar vad ca si-n tarile civilizate, cu asfalt si apa calda e la fel!
Plicul, eu il inlocuiesc cu budinca facuta de mine: 3 linguri zahar, 2 linguri faina, 1 lingura cacao (sau 3 linguri faina, daca vrei cu vanilie) putina sare si 500 ml lapte.Amestec intai partea uscata, torn laptele si-o fierb pana se ingroasa.Asa o fac si pe cea cu lamaie.Acum, adapteaza-ti-o tu la Monti!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#1763
Postat 30 November 2016 - 07:23 PM
sorinadaniela, la 30 November 2016 - 04:11 PM, a spus:
Nici nu știu ce să vă întreb... E posibil să ajungă la publicare astfel de rețete?
In Germania sunt mii de retete din astea. De ce sa nu le publice? Cine sa-i opreasca?
Care vrea le face, care nu ...nu le face sau inlocuieste cum a scris Zoazorel.
Si eu am mai facut si nu m-a deranjat.
Parerea mea.
Peter
PS. sorry daca am inteles eu ceva gresit.
#1764
Postat 30 November 2016 - 07:37 PM
Aș putea folosi metoda Zozorel unde e nevoie de budinca deja pregătită, dar acolo unde e nevoie doar de praf și pulbere cum fac?
#1765
Postat 30 November 2016 - 08:11 PM
sorinadaniela, la 30 November 2016 - 07:37 PM, a spus:
Aș putea folosi metoda Zozorel unde e nevoie de budinca deja pregătită, dar acolo unde e nevoie doar de praf și pulbere cum fac?
Mai baga exemple si le-om gasi noi echivalenti cu E-uri mai putine(ca orice are E-uri azi! )
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#1766
Postat 30 November 2016 - 08:18 PM
sorinadaniela, la 30 November 2016 - 07:37 PM, a spus:
Ba unele retete spun sa pregatesti budinca. Asta ptr. creme si umpluturi.
Eu stiu retete la care praful de budinca se amesteca cu faina. Nu am auzit pina acum ca se amesteca cu oua...daca ma gandesc...cred ca exista si asta ( mai mult cu galbenus )
Peter
#1767
Postat 30 November 2016 - 08:19 PM
#1768
Postat 30 November 2016 - 08:49 PM
Acum nu stiu daca tu folosesti la monti amidon de porumb. Dar cred ca nerge si cu faina de orez sau alte feluri de faina si amidon.
La toate budincile astea poti adauga unt sau ciocolata topita alba, amaruie sau de lapte, unt, chiar si oua poti încorpora în laptele rece cu amidon sau faina si fierbi pe foc mic pîna se îngroasa, asa le transformi în creme...
Poate gasesti ceva inspiratie pe aici:
http://mayas-esprit....ca-praline.html
http://mayas-esprit....a-de-cocos.html
http://mayas-esprit....de-caramel.html
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#1769
Postat 01 December 2016 - 08:56 AM
Ma face sa rid Peter ca a venit o data la noi o verisoara din Germania si mi-a zis ca acolo torturile se fac cu praful de la budinca
#1770
Postat 01 December 2016 - 09:03 AM
sorinadaniela, la 30 November 2016 - 07:37 PM, a spus:
Aș putea folosi metoda Zozorel unde e nevoie de budinca deja pregătită, dar acolo unde e nevoie doar de praf și pulbere cum fac?
Pui amidon / faina / cacao (daca e vorba de budinca de ciocolata). Cam aceeasi cantitate ca in plic. Si, in functie de aroma ceruta in reteta, pui esente.
#1771
Postat 01 December 2016 - 04:34 PM
Adriana, la 01 December 2016 - 08:56 AM, a spus:
Ma face sa rid Peter ca a venit o data la noi o verisoara din Germania si mi-a zis ca acolo torturile se fac cu praful de la budinca
la scara mica, la tine in bucatarie - treaba ta cum faci! daca vrei sa-ti manance ai tai aceleasi E-uri bagate in niste preparate devenite deodata home-made - liber!
problema e ca majoritatea cofetariilor fac treaba pe scurtatura. si-au invatat piata cu produse proaste si ieftine.
ce trecere sa mai aiba un produs facut cu ingrediente adevarate (si cu pret corect) cand se cumpara grasime vegetala ordinara, la galeata, si creme proaste de ciocolata la bidoane de 10kg, se amesteca cu diverse arome sintetice plus coloranti de nu-i stie nici curcubeul, si ies prajituri la 2-3 lei, ditamai prajiturile, toate cu acelasi gust, extrem de fatzoase! si-n magazine sunt stive de cutii de fursecuri de 10 lei/kg? nu mai zic de cozonaci de 5-6lei/buc!
si te mai miri cand te zgarii in frisca de pe-o prajitura cumparata!
#1772
Postat 08 December 2016 - 08:15 PM
Acasă, când am luat-o la "puricat" am găsit câteva rețete de acest gen... Și o altă chestie care m-a pus pe gânduri, la multe rețete au scris în paranteze marca produsului. Nu ar fi o problemă așa mare suntem învățați cu publicitatea doar că aici nu se găsesc mărcile respective.
Așa am ajuns să bănuiesc că a fost tradusă din limba germană.
Am găsit ceva de genul: Maintal, Kuchle, Alpro cuisine, Koln, Odenwald, Williams-Christ, Bonne-Maman...
Bănuiala mi-a fost confirmată când din greșeală am dat peste sigla editorială... Germania.
Sincer, cumpăr reviste de mulți ani și niciodată nu am găsit la ingrediente praful de budincă, de aceea am rămas așa "șocată".
Citind ce a scris Peter și Carmella am înțeles că se pot totuși găsi și astfel de reviste...
Vă mulțumesc la toți!
#1773
Postat 25 March 2019 - 12:54 AM
Am ieșit la făcut ceva pași prin cartier și când m-am întors, cam după vreo 50 minute am dat cu ochii de oala mea bolborosind încă. Cică a auzit alarma.... partea buna e ca nu e chiar totul pierdut 😅
D308BFCE-57BD-4965-A91A-057FBA1C0B0F.jpeg (63.17K)
Number of downloads: 0
#1774
Postat 25 March 2019 - 01:00 AM
#1776
Postat 25 March 2019 - 08:39 AM
cand prestez, bag la cuptor, toata lumea chill.
#1778
Postat 11 October 2019 - 07:09 PM
#1779
Postat 13 October 2019 - 09:36 AM
#1780
Postat 05 November 2019 - 06:24 AM
Vorbim de un mega nenorocit, un sobolan pe doua picioare, un carcalac mizeriabil, scursura a societatii. Da, un vierme care nu a muncit cred ca in viata lui ceva, boschetar drogat care nu face nimic altceva decat sa stea pe banii statului si sa terorizeze pe cei care duc o viata normala si se integreaza in societate. De cand m-am mutat aici am avut probleme cu acest mizerabil care ziua sta in vizuina, cand restul se duc la servici si isi indeplinesc datoriile, si noaptea incepe sa se joace, sa asculte muzica, sa zbiere prin apartament, sa aiba la el tot felul de alti dubiosi care cu siguranta sunt luati in vizor de politie. Toti vecinii din imobili duc lupte de lamurire cu el, plangeri peste plangeri, protocolari oficiale, etc. Credeti ca i s-a intamplat vreo ceva mizerabilului?
Acum vreun an, dupa ce vecina de jos si inca una l-au "deranjat" din treaba aia intima deoarece sculase tot cartierul, el si cu scursoarea ailalta cu care era atunci, tac se trezeste vecina mea de sub el cu boxa sparta...misterios. Vorbim de imobil cu cheie, cu boxe cu lacate, cu usa incuiata cu cheie etc.
Ieri descopar sus in uscator ca al meu cosulet cu carlige, care a stat bine mersi neatins si intact ani de zile facut absolut tandari si carligele imprastiate peste tot. Asta dupa ce jegul a trezit iar tot imobilul in repetate randuri si a trebuit sa bat in podea sa inceteze. Sus nu este decat vecina mea care isi intinde rufele si el - daca se pot numi alea rufe spalate. Stiti cum miroase o carpa de spalat pe jos daca o lasi sa putrezeasca in legea ei acolo? Asa miros rufele lui "spalate", care sunt imbibate de pipi de pisica si de miros de tutun, ca fumeaza in apartament. Cand deschid geamul sa aerisesc eu...sanchi aer curat.
Mama, am luat ieri cosuletul si am sunat la el la usa, bai in viata mea nu mi-am iesit in halul asta din fire. Va jur ca va ia greata daca ii vedeti mutra lu ala. Si incepe sa ridice el vocea la mine auzi, ca noi facem galagie si ca lasa ca ne da el pe noi in judecata. Deci avem de-a face un un psiho, asta e clar. Am aflat si ca are o persoana din asta care il supravegheaza si ajuta cu integrarea sociala etc.Sa-mi f** una, nenica. Ma duc sa-mi ascut toporul frumos, imbrac sarica de vikinga si ma pregatesc...masina mea e parcata pe strada, fere sfantu sa gasesc vreun semnulet pe ea...
Dexter, la 11 October 2019 - 03:04 PM, a spus:
Ne, gata cu zenu, fratica.