Postat 17 December 2009 - 06:34 PM
Aventura lunara a mersului la supermarket cu mama.
Mama e o scumpa de femeie de 75 de ani.
Aprovizionarea saptamanala cu paine,lapte,...maruntisuri,o fac eu ,mai ales iarna,cand e frig,sau ploua.
Dar la cumparaturile angros,o data pe luna,o iau cu mine ca e pretentioaa si o las sa-si aleaga
singura firma si produsele care-i plac.
Asa ca o duc la supermarket,unde eu imping cosul,iar ea alege de pe raft.
Pana aici,toate bune,..dar trebuie scosi bani de pe card.
Mergem la CEC,unde are cont pentru pensie .La ATM-ul din fata CEC,coada mare.
Intram inauntru la toate casele cozi.Dar na ,e in interor si e mai cald.
Ne asezam la o coada care era in paralele cu o alta la distanta de 1m intre ele.
Asteptam cuminti.Ma uit in jur.
La coada,oameni in varsata, majoritatea,modesti si fata de care, la venerabila varsta pe care o au ,ar fi trebuit sa simt doar respect.
Nu ma pot insa opri sa nu remarc mirosul de votca proasta pe care o raspandesc in jur barbatii.
Femeile arunca in jur priviri taioase.
Si modul cum esti impins din spate la fiecare spatiu mic creat in fata prin plecarea unei persoane.
Cum iesea unul din rand,cum cineva din spate se lipea de mine,obligandu-ma sa inaintez ,ca nu cumva sa se termine acel ceva ,s-ar putea sa nu ne mai ajunga..... :roll:
Caci si banii se pot termina nu-i asa ?
Despre "Limita de discretie" ,nu a auzit nimeni.
Daca as fi incercat sa sugerez asa ceva,as fi fost linshata si apoi exorcizata cu acordul tuturor.
Bun ajung la ghiseu.
Cad spun ca vreau sa retrag bani de pe card mi se spune ca cititor de carduri nu este decat la ghiseul de langa.
-Pai cum si vreti sa mai stau o data la coada ?
-Nu,nu stati ca vorbesc cu colega sa va ia .
-Colega o iei pe doamna ?
-Da ,sigur poftiti
Ma mut,de la o coada la alta.
Din spate o voce ingrosata de alcool,si tutun,spune:
-Pai treci la rand cucoana,ca si noi am stat.......
-Cum sa trec la rand,ca doar la rand sunt.Nu e vina mea ca nu au cititor de card.
-Nu ne intereseaza,trebuia sa te informezi.
-Da,da treci la coda se ridica si alte voci !
Ma uit peste umar si vad zeci de priviri pline de ura,de oprobiu public,de un ceva ce nu pot
sa explic.Priviri pe care nu le-am mai vazut dinainte de 89,cand lumea se omora pentru un sul
de hartie igienica.
Am spus doar atat :
-Vai ce "oameni"sunteti !
M-am facut ca ploua,i-am dat casierei cardul si am luat banii.
NU s-a schimbat nimic in 20 de ani,mai ales pentru o anumita generatie.
Mama privea speriata din spate si daca ar fi fost dupa ea,ar mai fi stat o data la coada,
caci nu-i asa ,
-Vai mama,dar nu e frumos sa te certi cu ei ca sunt oameni batrani.
..........................................................................................................................
Da ei sunt generatia care ar trebui sa ne umple de respect !