Forum Culinar: Ma enervez! - Forum Culinar

Salt la continut

• 91 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ma enervez!

#241 Useril este offline   vaxile 

• cocalar
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 605
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationstau pe-un nor si cint la harpa

Postat 21 December 2009 - 05:32 AM

mona a spus:

Pe mine ma enerveaza felul in care zapacesc unele edituri,povestile din cartile pentru copii. Am vreo trei variante "Scufita rosie" si doua "Mica sirena" etc...
Cum suntem in perioada de citit intensiv,ma ameteste Patricia cu intrebari ,ca nu mai intelege nici ea nimic. Am incercat sa dosesc eu carticelele cu povesti distorsionate,dar ea le stie pe toate si a vazut ca-s lipsa la inventar :)
Si ieri am vazut pe postul Minimax,la "povesti din folclorul maghiar" "Lupul pacalit de vulpe" =))
:) Creanga o sti?

mi-a adus maica-mea "pupaza din tei" prelucrata de un ... indian (!!!), carte de colorat. nujdece, da' cind ma uit la muma-sa lu' nica imi zic ca ala de-a desenat fusese cu o noapte inainte pe centura.
knife, poison or estrangulation? choices, choices ...

#242 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 21 December 2009 - 06:47 AM

vaxile a spus:

mi-a adus maica-mea "pupaza din tei" prelucrata de un ... indian (!!!), carte de colorat. nujdece, da' cind ma uit la muma-sa lu' nica imi zic ca ala de-a desenat fusese cu o noapte inainte pe centura.

baga poza :)
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#243 Useril este offline   Huvi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 149
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 21 December 2009 - 03:39 PM

Daca tot suntem la capitolul carti ma plang si eu ca am cumparat o gramada de carti pentru copil dar varianta prescurtata. De ex, Pinocchio - este rezumatul povestii. Initial m-am bucurat ca am gasit cartile ieftine, dar cand am descoperit motivul...
Vaxile, daca ai timp pune poza caci sunt tare curioasa de perspectivele indianului.
Patricia, daca gasesti vreo editura care respecta povestile sa ne zici si noua pentru ca vreau sa iau carti din tara.

#244 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 21 December 2009 - 04:32 PM

Din cauza de cei mai imbecili functionari de cai ferate si anume die blöde deutsche Bahhhhhhn eiii!

Azi, in conditiile unui trafic infernal, ajung la gara la timp. Ca nu am avut curaj sa ma aventurez pe strada cu masina in conditiile astea. Zic taci ca iau trenu'. Booon, vine aftobuzu' la timp, ajung cu 3 minute chiar inaintea trenului. Trenuri care circula la interval de 20 minute. Trece de ora de sosire cu vreo 20', nici un anunt nica. In schimb, in directia opusa trec trei trenuri unul dupa altul- asta in conditiile in care ele circula la interval de 20 minute. :twisted: Deodata se aude vocea aluia: ca trenul care trebuia sa ajunga acu 25 minute o sa aiba intarziere 40. Mai trece un tren in directia opusa.

Iar anunt: ca de fapt, intarzierea e de 15 minute...'tschuldigung, wat war dat noch ma'?

Dupa cateva secunde: ca in cateva minute va veni trenu, sa fim atenti. Dupa alte cateva secunde: ca din cauza de conditii nasoale sunt asa mari intarzieri si ca isi ca caile[i]ferate germane se scuza la pasageri. Intre timp, mai trece un tren in directia opusa. Ehhh si uite-asa am stat eu azi 45 de minute sa astept un handicapat de tren. In schimb am putut sa ma bucur si eu de iarna!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#245 Useril este offline   vaxile 

• cocalar
  • PipPipPipPip
  • Postari: 605
  • Locationstau pe-un nor si cint la harpa

Postat 22 December 2009 - 04:07 AM

dragos a spus:

vaxile a spus:

baga poza =))

am catat asara cartzulia da' n-am gasit-o. banui c-a aruncat-o andrei dupa fro canapea, tre' sa mai sap.
knife, poison or estrangulation? choices, choices ...

#246 Useril este offline   raluca elena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 24 December 2009 - 11:54 AM

Se topeste zapada. Fapt care in sine nu m-ar enerva asa tare daca nu ar curge in mansarda....
raluca elena

#247 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 29 December 2009 - 10:07 AM

Deci , fitzi antena:

Martea trecuta duce al meu un pachet la Frankfurt la Eurolines pt ai mei cu cadourile de mos. ( intarziasem cu el ca eu am fost prin spitale , apoi ne-a mai trebuit ceva , apoi cand sa-l duca luni iar a fost cu mine pe la doctori , in fine....)
Il pune , da banu si intreaba cand ajunge pachetu' : Miercuri pleaca , joi e la Deva.
Vine acasa si zice: Tu , fata , era una acolo , nici nu stia pe ce lume traieste...tre' sa terminam cu pachetele astea ca astia nu-mi inspira incredere....sa mergi sa intrebi cat costa la posta.
Bon , trec zilele , mama suna joi la Deva la Eurolines , aveau zi scurta , normal , era ajunul , cica pachetul va fi dus a Bucuresti si apoi il vor aduce cel tarziu luni la Deva.
Ok , asteptam.
Suna mama luni , la Deva nu-i pachetul. Mai suna o data , fata de la Deva , dragutza , il cauta in sistem , nu-l gaseste. Acum incepe partea interesanta.Sun la Frankfurt , imi raspune o femeie care abia si-abia vorbea....Pai , nu stiu , doamna ce-i cu pachetul , o fi plecat miercuri , n-o fi plecat ...poate o fi plecat sambata.....cine stie?

Eu: Va rog sa verificati.
Ea: O sa ma uit mai incolo.
Eu : Ok , va sun peste juma de ora.
Ea: Puteti sa sunatzi....

Intre timp , sun la Deva , d-ra de acolo imi explica ce si cum si imi da un nr de tel de Bucuresti , de la mesagerie , daca sun acolo o sa-mi spuna daca pachetul a ramas acolo sau nu.
Bon , sun si acolo.
Ii explic la domnu' ce vreau si el imi spune: Pai de unde sa stiu eu doamna , unde vi-i pachetu'? Ce , sunt vrajitor?
Imi repet: Stai calma , nu te enerva , si intr-un final i-l conving sa caute. Nu-l gaseste. Doamna , la noi nu e , aia v-a mintzit si nu l-a trimis. Spunetzi-i sa va dea data la care a plecat pachetul si nr de cursa ca va spun eu unde e.
Ii multzumesc frumos si sun iar la Frankfurt. O rog pe doamna sa-mi dea datele respective.
si zice: Pai , doamna , ce crezi , ca eu n-am altceva mai bun de facut decat sa-ti caut pachetul?
Eu: Doamna , noi pt transportul pachetului astuia am platit!
Ea: Si?
Eu: Doamna ,a veti cumva un sef pe-acolo?
Ea: ha ha , eu sunt seful. Ce-o sa faceti acum?
Eu:Doamna , de cand sunt in Germania eu asa ceva n-am intalnit, n-am vazut!
Ea: Da? Pai uita ca vedeti acum!

Sa va mai povestec apoi ca am sunat la reclamatzii la Bucuresti si-mi spune un nene ca orice reclamatie se face in scris , la agentia unde am avut problema , ei n-au treaba cu asta. Si pachetul meu? Pai , aia-i treaba dumneavoastra , doamna!!!!!!!!!!!!!

( sa va mai spun ca am sunat la un nr gasit pe net care era SPECIAL pt reclamatzii? N-are rost! )

#248 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 29 December 2009 - 10:30 AM

Te cred, asa stateam de fiecare data cand trimiteam pachet cu Atlassib-ul.Pe ace:Din fericire se termina totul cu bine.
Acu de vreo 4 -5 ani am descoperit o firma, fac transport doar de pachete , si ti le aduce pana acasa(in Ro) la poarta.Eficienti, politicosi, la dispozitia ta.Ah, si ieftini in comparatie cu altii.

Simo, e inutil sa-ti spun nu te enerva prea tare , nu?

#249 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 29 December 2009 - 10:38 AM

Eataly a spus:

Te cred, asa stateam de fiecare data cand trimiteam pachet cu Atlassib-ul.Pe ace:Din fericire se termina totul cu bine.
Acu de vreo 4 -5 ani am descoperit o firma, fac transport doar de pachete , si ti le aduce pana acasa(in Ro) la poarta.Eficienti, politicosi, la dispozitia ta.Ah, si ieftini in comparatie cu altii.

Simo, e inutil sa-ti spun nu te enerva prea tare , nu?

Mi-a trecut :D , adica de trecut nu-mi trece, dar m ce-o fi o fi :D nu pot sa schimb nimic. Doamnele de la Deva sunt tare dragutze si scrfiu mail-uri peste mail-uri si o suna pe mama....sunt si oameni normal in Eurolines :pupic:
Ce firma ai gasit tu? Oare nu exista si pe la noi?

#250 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 29 December 2009 - 01:03 PM

Simo, imi pare tare rau imi aduci aminte de istoria mea cu pachetul si Atlassibul de anul trecut. Mama a tinut neaparat sa imi trimita si anul asta ceva produse de porc si am convenit cu ei sa nu mai trimita de sarbatori ca mi-am invatat lectia asa ca a trimis la final de noiembrie si a facut foarte bine. Bine, sa nu spun ce incompetenti de soferi. Aici au mutat statia ca se reconstruieste toata gara si sun la sofer buna ziua etc el: buna papusha...mi-am zis: frana scumpa, nu te ambala, nu uita ca vorbesti cu primate. In fine ideea e ca am intrebat unde anume opriti ca nu stiu unde e statia el ca pe B 227 :D bai niste ratatii naibii sa mor io. Am sunat la agentie si noroc cu tipa de acolo care a stiut sa imi explice. Ca sa nu mai spun ca il intreb cam cat mai aveti pana in Essen el ah pai suntem in Düsseldorf, eu stiind traseul: ah, in maxim 1 ora sunteti aici, el ah nuuuuu, maxim 45 minute (cam atata faci cand mergi numa pe stanga cu 150) zic bine. Ma duc ma plimb p'an Weihnachtsmarkt, ia ghici cand or venit? Dupa doo ore juma'. :pupic:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#251 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 29 December 2009 - 01:32 PM

Eu am patzit acum un an si ceva cu Atlssib-ul , a ajuns pachetul de la mama dupa vreo 2 saptamani. Nebuni!
Am zis , gata , de acum inainte numai cu Eurolines , nu mai trimit veci cu Atlassib. Dar uite ca nici astia nu-s mai buni. Si vaca aia de la Frankfurt sa-mi spuna ca are atlceva mai bun de facut decat sa-mi caute pachetul!
Am tot sunat la Deva , pana la urma l-au gasit uitat intr-un autocar! Noroc cu fetele alea dragutze de la agentia din Deva.

#252 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715

Postat 29 December 2009 - 01:38 PM

Si eu ca Eataly,trimit cu unii care vin acasa le dau pachetele, la bucale duc ei direct, iar in tzara trimit ei cu curier.
au ajuns mereu toate , impecabil, fara probleme,
Inteleg ca zte enervezi, ca e o mare magarie, sa-ti raspunda cum a facut "doamna"de la F. :pupic:

#253 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 29 December 2009 - 02:40 PM

Stella si Eataly , cum ii cheama pe aia? Sunt ceva firma?
Nu de alta, dar am de trimis niste medicamente pt nasul meu de cununie, o injectie de care are neaparat nevoie pana in 15 ianuarie si vreau sa ajunga si cu bine si la timp.

Si pt Bucuresti ar fi interesant , ca socrii mei cara de pachete de la Eurolines pana in Drumul Taberei....daca le-ar primi acasa ar fi mana cereasca!

Merci :pupic:

#254 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 29 December 2009 - 03:41 PM

Nu cred ca fac Germania.Cred ca fac exclusiv Torino-si Ro(oriunde).Pe geam la ei la firma scrie Transport Colete. :pupic:

#255 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 29 December 2009 - 03:53 PM

merci :pupic:

#256 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • LocationMica's world

Postat 29 December 2009 - 04:32 PM

Sa va spun cum au incercat sa ma traga in piept la preturi la magazinul romanesc din Toronto?

Aflasem de la alti amici ca profita magarii de aglomeratie-insa e singurul loc unde pot cumpara varza murata cu foaie subtire (aici alta magarie, am cumparat 3 verze, cred ca erau din 3 butoaie diferite, numai una era gustoasa- si amicilor li s-a intamplat la fel) -ei bine, bat la casa pentru icre $4.99, pe borcan pretul de $3.99.
Eu calma, ati gresit -ea cu capsa pusa, doamna s-a marit pretul - zic eu,nu e treaba mea, pe borcan scrie $ 3.99.
Ea rosie la fata, draga de ce nu ai schimbat preturile (draga era adresat cui nu stiu, ca sunt vre-o 4-5 vanzatoare in zona). I-am spus ca chiar ca nu mi-era dor de tonul ala in care ei fac magarii si tot clientul e de rahat...

Evident ca nu e vorba de $1. E vorba de magaria in sine. Bineinteles ca borcanul era primul pe lista..daca nu observam cine stie cat plateam in plus.
A cat is a friend fur-ever !

#257 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 29 December 2009 - 04:40 PM

Uma a spus:

Sa va spun cum au incercat sa ma traga in piept la preturi la magazinul romanesc din Toronto?

Aflasem de la alti amici ca profita magarii de aglomeratie-insa e singurul loc unde pot cumpara varza murata cu foaie subtire (aici alta magarie, am cumparat 3 verze, cred ca erau din 3 butoaie diferite, numai una era gustoasa- si amicilor li s-a intamplat la fel) -ei bine, bat la casa pentru icre $4.99, pe borcan pretul de $3.99.
Eu calma, ati gresit -ea cu capsa pusa, doamna s-a marit pretul - zic eu,nu e treaba mea, pe borcan scrie $ 3.99.
Ea rosie la fata, draga de ce nu ai schimbat preturile (draga era adresat cui nu stiu, ca sunt vre-o 4-5 vanzatoare in zona). I-am spus ca chiar ca nu mi-era dor de tonul ala in care ei fac magarii si tot clientul e de rahat...

Evident ca nu e vorba de $1. E vorba de magaria in sine. Bineinteles ca borcanul era primul pe lista..daca nu observam cine stie cat plateam in plus.

Uma? La voi nu au turcii varza? Eu tot de la turci iau , d-aia vidata. Cateodata e sarbeasca , aia e cea mai buna. Aromata si cu foaia subtzire. Astiade la magazinul romanesc din Offenbach sunt niste hotzi , au o dugheana minuscula dar pretzurile-s uriase!

#258 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715

Postat 29 December 2009 - 04:53 PM

Ana Maria, imi pare rau, si astia fac tot asa Ge-Buc , odata la 2 luni.mai vin in mijloc de februarie.
Dar ar trebui sa te interesezi daca exista si asemenea companii ptr Germania.

Uma, la mine-n sat e un mare magazin engros, se numeste Aligro, si acolo au varza murata in vid. cateodata e mai buna
decat ce gasesti la albaneti/turci.

#259 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • LocationMica's world

Postat 29 December 2009 - 05:03 PM

simonaro29 a spus:

Uma? La voi nu au turcii varza? Eu tot de la turci iau , d-aia vidata. Cateodata e sarbeasca , aia e cea mai buna. Aromata si cu foaia subtzire. Astiade la magazinul romanesc din Offenbach sunt niste hotzi , au o dugheana minuscula dar pretzurile-s uriase!

Noi nu cred ca avem prea multi turci :pupic: Am un magazin rusesc si unul sarbesc pe strada mea, insa data trecuta ce am luat era varza Canadiana (cu frunza groasa) chiar si in pungi vidate.
Am gasit si eu odata varza vidata adusa din Serbia, aia a fost buna..

Pe aici toti fac sarmale, dar deobicei iau varza de la polonezi si ei numai varza din aia groasa pun la murat.

M-am mai trezit eu cu un cas luat de paste de la romani -uscat, uscat (in vitrina insa era pus din ala proaspat)...Intre timp insa, s-a intamplat sa lase punga cu eticheta si am vazut ca branza nu era cas romanesc ci ...mexican!
Asa ca...
A cat is a friend fur-ever !

#260 Useril este offline   floricica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 761
  • LocationCutia Pandorei

Postat 29 December 2009 - 05:08 PM

Uma, de ABC e vorba?

Eu varza murata tot de la polonezi iau si s-a intamplat sa gasesc buna, cu frunza fina (insa si acolo trebuie atentie sa nu fie intepata varza prea mult) dar cea mai fina e cea de la borcane. Cu aia n-ai probleme dar nu e foarte acra.
The more I see, the less I know.

Arata acest topic

• 91 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic