Forum Culinar: Ma enervez! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 91 Pagini +
  • « Prima
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ma enervez!

#1761 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 30 November 2016 - 04:11 PM

Nu m-am enervat, dar m-am supărat un pic și cum nu știam unde aș fi putut încadra supărarea mea am venit aici...
Am plăcerea de a cumpăra cărți/reviste cu rețete de toate felurile. O răsfoiesc, dacă ceva mă atrage o cumpăr, după aceea acasă văd dacă am aruncat banii de pomană pe fereastră.
Buuuuun, nimic suspect până acum, ziceți voi... În schimb eu am început să mă cam supăr.
Pe lângă rețete de tot respectul am început să găsesc și rețete de tipul "cumpărați blatul X de tort"... Mi se face rău! Hai, zic, se poate întâmpla o dată când ești pe fugă, dar nu de asta am dat banii pe revistă/carte... Nu?!
În schimb am găsit foarte multe rețete de creme care au ca ingredient principal pliculețul cu praful care se prepară budinca de vanilie... Și nu o dată, că doar de aia mă supărai!
E posibil așa ceva?
După cum se vede, e posibil. Bun, și eu dacă aș vrea să încerc să fac o cremă de acest gen cum fac să o monticizez?
Hai să mă interesez ce conține un plic de praf de budincă de vanilie. Trecem la informare!
75% zahăr... Deja îmi vine să plâng!!!
Amidon...
Adensant: carragenina
Sare, arome și coloranți...

Nici nu știu ce să vă întreb... E posibil să ajungă la publicare astfel de rețete?
Cum se poate înlocui un astfel de plic într-o rețetă?
Mai bine mă las păgubașă...
Sorina

#1762 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 30 November 2016 - 06:50 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 30 November 2016 - 04:11 PM, a spus:

Nu m-am enervat, dar m-am supărat un pic și cum nu știam unde aș fi putut încadra supărarea mea am venit aici...
Am plăcerea de a cumpăra cărți/reviste cu rețete de toate felurile. O răsfoiesc, dacă ceva mă atrage o cumpăr, după aceea acasă văd dacă am aruncat banii de pomană pe fereastră.
Buuuuun, nimic suspect până acum, ziceți voi... În schimb eu am început să mă cam supăr.
Pe lângă rețete de tot respectul am început să găsesc și rețete de tipul "cumpărați blatul X de tort"... Mi se face rău! Hai, zic, se poate întâmpla o dată când ești pe fugă, dar nu de asta am dat banii pe revistă/carte... Nu?!
În schimb am găsit foarte multe rețete de creme care au ca ingredient principal pliculețul cu praful care se prepară budinca de vanilie... Și nu o dată, că doar de aia mă supărai!
E posibil așa ceva?
După cum se vede, e posibil. Bun, și eu dacă aș vrea să încerc să fac o cremă de acest gen cum fac să o monticizez?
Hai să mă interesez ce conține un plic de praf de budincă de vanilie. Trecem la informare!
75% zahăr... Deja îmi vine să plâng!!!
Amidon...
Adensant: carragenina
Sare, arome și coloranți...

Nici nu știu ce să vă întreb... E posibil să ajungă la publicare astfel de rețete?
Cum se poate înlocui un astfel de plic într-o rețetă?
Mai bine mă las păgubașă...


Se vede treaba ca da, e posibil! Credeam ca doar pe-aici e, dar vad ca si-n tarile civilizate, cu asfalt si apa calda e la fel!Imagine postata
Plicul, eu il inlocuiesc cu budinca facuta de mine: 3 linguri zahar, 2 linguri faina, 1 lingura cacao (sau 3 linguri faina, daca vrei cu vanilie) putina sare si 500 ml lapte.Amestec intai partea uscata, torn laptele si-o fierb pana se ingroasa.Asa o fac si pe cea cu lamaie.Acum, adapteaza-ti-o tu la Monti!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#1763 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 30 November 2016 - 07:23 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 30 November 2016 - 04:11 PM, a spus:


Nici nu știu ce să vă întreb... E posibil să ajungă la publicare astfel de rețete?



In Germania sunt mii de retete din astea. De ce sa nu le publice? Cine sa-i opreasca? :occasion14:
Care vrea le face, care nu ...nu le face sau inlocuieste cum a scris Zoazorel.
Si eu am mai facut si nu m-a deranjat.
Parerea mea.

Peter

PS. sorry daca am inteles eu ceva gresit.
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1764 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 30 November 2016 - 07:37 PM

Rețetele nu spun să pregătești budinca ci împreună în alte ingrediente (care nu sunt cele clasice pentru pregătit budinca) să pui praful... Spre ex amesteci praful respectiv cu ouă.
Aș putea folosi metoda Zozorel unde e nevoie de budinca deja pregătită, dar acolo unde e nevoie doar de praf și pulbere cum fac?
Sorina

#1765 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 30 November 2016 - 08:11 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 30 November 2016 - 07:37 PM, a spus:

Rețetele nu spun să pregătești budinca ci împreună în alte ingrediente (care nu sunt cele clasice pentru pregătit budinca) să pui praful... Spre ex amesteci praful respectiv cu ouă.
Aș putea folosi metoda Zozorel unde e nevoie de budinca deja pregătită, dar acolo unde e nevoie doar de praf și pulbere cum fac?


Mai baga exemple si le-om gasi noi echivalenti cu E-uri mai putine(ca orice are E-uri azi! Imagine postata )
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#1766 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 30 November 2016 - 08:18 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 30 November 2016 - 07:37 PM, a spus:

Rețetele nu spun să pregătești budinca ci împreună în alte ingrediente (care nu sunt cele clasice pentru pregătit budinca) să pui praful... Spre ex amesteci praful respectiv cu ouă.



Ba unele retete spun sa pregatesti budinca. Asta ptr. creme si umpluturi.
Eu stiu retete la care praful de budinca se amesteca cu faina. Nu am auzit pina acum ca se amesteca cu oua...daca ma gandesc...cred ca exista si asta ( mai mult cu galbenus ) :occasion14:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1767 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 30 November 2016 - 08:19 PM

Poate renunți și tu să le mai iei, ca și mine. Acum mai calc strîmb în drum spre plajă sau în tren, cînd mă gîndesc că mai bine stau cu ochii-ntr-o revistă decît în telefon. Dar le răsfoiesc, dacă e ceva interesant rup foaia și revista o las acolo, s-o mai citească și alții. Și îmi mai plac pozele. Pe vremuri, da, erau utile, am dat o grămadă de bani pe reviste culinare nemțești, italienești, englezești, chiar am învățat și m-am inspirat din ele. Acum nu mai e nimic ce internetul sau televiziunea să nu-ți dea pe de-a moaca. Găsești și rețete și inspirație grămadă. Iar despre felul de a găti și de a folosi ingrediente, de-aia m-am lipit eu de forumul ăsta, că mai toată lumea are aceleași principii cu ale mele și, în afară de cîteva chestii de pe la torturi, unde am și încetat să mă mai uit că mi se face rău, nu e cam nimic din ce n-aș face și eu. Crema de vanilie e cremă de vanilie, frișca e frișcă, legumele sînt legume și nu vegeta, condimentele sînt condimente și nu arome, etc. Nu că n-aș fi făcut și eu prostii în tinerețea mea, torturi cu blat de cumpărat și Nutella, Tiramisu cu cremă de-a gata etc., dar măcar am aspirat la mai bine :occasion14:

#1768 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 30 November 2016 - 08:49 PM

Simplu. Vrei budinca de vanilie, o faci din lapte, amidon de porumb, zahar sau ce îndulcitor doresti, vanilie din pastaie. Vrei de ciocolata, poti adauga si cacao + bucatele de ciocolata amaruie, vrei de caramel, topesti si caramelizezi ceva zahar, adaugi lapte cu amidon, tac-pac, o ai si pe asta, o vrei aromata cu altceva - cocos, scortisoara, cardamom, tonka bean etc, etc...
Acum nu stiu daca tu folosesti la monti amidon de porumb. Dar cred ca nerge si cu faina de orez sau alte feluri de faina si amidon.

La toate budincile astea poti adauga unt sau ciocolata topita alba, amaruie sau de lapte, unt, chiar si oua poti încorpora în laptele rece cu amidon sau faina si fierbi pe foc mic pîna se îngroasa, asa le transformi în creme...

Poate gasesti ceva inspiratie pe aici:

http://mayas-esprit....ca-praline.html

http://mayas-esprit....a-de-cocos.html

http://mayas-esprit....de-caramel.html

:occasion14:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#1769 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 December 2016 - 08:56 AM

Sorinuca de curiozitate despre ce reviste e vorba?
Ma face sa rid Peter ca a venit o data la noi o verisoara din Germania si mi-a zis ca acolo torturile se fac cu praful de la budinca :occasion14:

#1770 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 01 December 2016 - 09:03 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 30 November 2016 - 07:37 PM, a spus:

Rețetele nu spun să pregătești budinca ci împreună în alte ingrediente (care nu sunt cele clasice pentru pregătit budinca) să pui praful... Spre ex amesteci praful respectiv cu ouă.
Aș putea folosi metoda Zozorel unde e nevoie de budinca deja pregătită, dar acolo unde e nevoie doar de praf și pulbere cum fac?

Pui amidon / faina / cacao (daca e vorba de budinca de ciocolata). Cam aceeasi cantitate ca in plic. Si, in functie de aroma ceruta in reteta, pui esente.

#1771 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 01 December 2016 - 04:34 PM

Vezi postareaAdriana, la 01 December 2016 - 08:56 AM, a spus:

Sorinuca de curiozitate despre ce reviste e vorba?
Ma face sa rid Peter ca a venit o data la noi o verisoara din Germania si mi-a zis ca acolo torturile se fac cu praful de la budinca :occasion14:


la scara mica, la tine in bucatarie - treaba ta cum faci! daca vrei sa-ti manance ai tai aceleasi E-uri bagate in niste preparate devenite deodata home-made - liber!
problema e ca majoritatea cofetariilor fac treaba pe scurtatura. si-au invatat piata cu produse proaste si ieftine.
ce trecere sa mai aiba un produs facut cu ingrediente adevarate (si cu pret corect) cand se cumpara grasime vegetala ordinara, la galeata, si creme proaste de ciocolata la bidoane de 10kg, se amesteca cu diverse arome sintetice plus coloranti de nu-i stie nici curcubeul, si ies prajituri la 2-3 lei, ditamai prajiturile, toate cu acelasi gust, extrem de fatzoase! si-n magazine sunt stive de cutii de fursecuri de 10 lei/kg? nu mai zic de cozonaci de 5-6lei/buc!
si te mai miri cand te zgarii in frisca de pe-o prajitura cumparata!

#1772 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 08 December 2016 - 08:15 PM

"Torte in teglia" o revistă micuță (tascabile) cu multe rețete interesante cu un cost destul de mare pentru mărimea care o are, dar chiar m-au atras câteva rețete când am răsfoit-o.
Acasă, când am luat-o la "puricat" am găsit câteva rețete de acest gen... Și o altă chestie care m-a pus pe gânduri, la multe rețete au scris în paranteze marca produsului. Nu ar fi o problemă așa mare suntem învățați cu publicitatea doar că aici nu se găsesc mărcile respective.
Așa am ajuns să bănuiesc că a fost tradusă din limba germană.
Am găsit ceva de genul: Maintal, Kuchle, Alpro cuisine, Koln, Odenwald, Williams-Christ, Bonne-Maman...
Bănuiala mi-a fost confirmată când din greșeală am dat peste sigla editorială... Germania.
Sincer, cumpăr reviste de mulți ani și niciodată nu am găsit la ingrediente praful de budincă, de aceea am rămas așa "șocată".
Citind ce a scris Peter și Carmella am înțeles că se pot totuși găsi și astfel de reviste...
Vă mulțumesc la toți!
Sorina

#1773 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,399
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 25 March 2019 - 12:54 AM

M-am enervat ca am pus sa scad o mâncare de ardei copți (un soi de zacusca). Am dat focul la mic, am setat alarma și l-am lăsat pe soț la mestecat. După 30minute trebuia sa oprească focul.
Am ieșit la făcut ceva pași prin cartier și când m-am întors, cam după vreo 50 minute am dat cu ochii de oala mea bolborosind încă. Cică a auzit alarma.... partea buna e ca nu e chiar totul pierdut 😅


Fisier atasat  D308BFCE-57BD-4965-A91A-057FBA1C0B0F.jpeg (63.17K)
Number of downloads: 0

#1774 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 March 2019 - 01:00 AM

Vezi postareaWowerful, la 25 March 2019 - 12:54 AM, a spus:

Cică a auzit alarma.... partea buna e ca nu e chiar totul pierdut 😅

si sotul? :)

#1775 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,399
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 25 March 2019 - 01:39 AM

Vezi postareaAdriana, la 25 March 2019 - 01:00 AM, a spus:

Vezi postareaWowerful, la 25 March 2019 - 12:54 AM, a spus:

Cică a auzit alarma.... partea buna e ca nu e chiar totul pierdut 😅

si sotul? :)


E bine, a supraviețuit de data asta :) :)

#1776 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 25 March 2019 - 08:39 AM

io nu l-as invinovati chiar asa tare, astea si daca stai langa ele, se lipesc.
cand prestez, bag la cuptor, toata lumea chill.

#1777 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 October 2019 - 03:04 PM

ce zen suntem, nu s-a mai enervat nimeni din martie Imagine postata Imagine postata

#1778 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,866
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 11 October 2019 - 07:09 PM

Eu m-am enervat saptamana asta, dar nu citisem topicul pana acum asa ca nu am zis nici pâs. De altfel mi-a trecut supararea intre timp =)) .asa ca nu mai are rost sa spun ce m-a suparat!

#1779 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 13 October 2019 - 09:36 AM

Eu m-am enervat foarte rau saptamanile astea...din cauza de ignoranta, fatarnicie, ipocrizie si , mai ales, dominatia prostilor si slab-pregatitilor care chiar cred ca ei stiu (cel mai bine)... Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1780 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 November 2019 - 06:24 AM

Nu ca m-am enervat, dar am avut ieri nevoie de ultimul gram de ratiune ca sa nu il iau pe sobolanul ala care sta sub mine de gat si sa il dau cu capul de scari pana ii sar mucii pe pereti Imagine postata Si tot din cauza lui m-am trezit la 4 si nu am mai putut sa adorm la loc. Nu ca ar fi prima data cand ma trezesc din cauza lui. Si nu ca as fi singura.
Vorbim de un mega nenorocit, un sobolan pe doua picioare, un carcalac mizeriabil, scursura a societatii. Da, un vierme care nu a muncit cred ca in viata lui ceva, boschetar drogat care nu face nimic altceva decat sa stea pe banii statului si sa terorizeze pe cei care duc o viata normala si se integreaza in societate. De cand m-am mutat aici am avut probleme cu acest mizerabil care ziua sta in vizuina, cand restul se duc la servici si isi indeplinesc datoriile, si noaptea incepe sa se joace, sa asculte muzica, sa zbiere prin apartament, sa aiba la el tot felul de alti dubiosi care cu siguranta sunt luati in vizor de politie. Toti vecinii din imobili duc lupte de lamurire cu el, plangeri peste plangeri, protocolari oficiale, etc. Credeti ca i s-a intamplat vreo ceva mizerabilului?
Acum vreun an, dupa ce vecina de jos si inca una l-au "deranjat" din treaba aia intima deoarece sculase tot cartierul, el si cu scursoarea ailalta cu care era atunci, tac se trezeste vecina mea de sub el cu boxa sparta...misterios. Vorbim de imobil cu cheie, cu boxe cu lacate, cu usa incuiata cu cheie etc.

Ieri descopar sus in uscator ca al meu cosulet cu carlige, care a stat bine mersi neatins si intact ani de zile facut absolut tandari si carligele imprastiate peste tot. Asta dupa ce jegul a trezit iar tot imobilul in repetate randuri si a trebuit sa bat in podea sa inceteze. Sus nu este decat vecina mea care isi intinde rufele si el - daca se pot numi alea rufe spalate. Stiti cum miroase o carpa de spalat pe jos daca o lasi sa putrezeasca in legea ei acolo? Asa miros rufele lui "spalate", care sunt imbibate de pipi de pisica si de miros de tutun, ca fumeaza in apartament. Cand deschid geamul sa aerisesc eu...sanchi aer curat.
Mama, am luat ieri cosuletul si am sunat la el la usa, bai in viata mea nu mi-am iesit in halul asta din fire. Va jur ca va ia greata daca ii vedeti mutra lu ala. Si incepe sa ridice el vocea la mine auzi, ca noi facem galagie si ca lasa ca ne da el pe noi in judecata. Deci avem de-a face un un psiho, asta e clar. Am aflat si ca are o persoana din asta care il supravegheaza si ajuta cu integrarea sociala etc.Sa-mi f** una, nenica. Ma duc sa-mi ascut toporul frumos, imbrac sarica de vikinga si ma pregatesc...masina mea e parcata pe strada, fere sfantu sa gasesc vreun semnulet pe ea...Imagine postataImagine postataImagine postata


Vezi postareaDexter, la 11 October 2019 - 03:04 PM, a spus:

ce zen suntem, nu s-a mai enervat nimeni din martie Imagine postata Imagine postata


Ne, gata cu zenu, fratica.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 91 Pagini +
  • « Prima
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

18 useri citesc topicul
0 membri, 18 vizitatori, 0 utilizatori anonimi