laura_lala, la 24 April 2010 - 05:56 PM, a spus:
Vad ca si W Mamadeus Paparotti a trecut printr-o mare transformare, in 4 luni si ceva a devenit mai mult Mamadeus decat Paparotti!
Mult succes in continuare cu dietele si mentinerea.
Mamadeus, citeam ce-ai scris despre metoda enologilor. Sa inteleg ca tu o aplici in cazul mancarii? Adica tu mesteci, extragi gustul bun din bolul alimentar si apoi il dosesti prin vreun servetel??

Am zis deja ca mi-i oarecum rusine

si zau ca nu-s un bulimic care sa infulece si apoi sa alerge la baie.
E vorba
doar de acele mancarurile de trei ori bune, care ca toate lucrurile bune sunt conform zicalei:
- Sau imorale
- Sau ilegale
- Sau ingrasa
Mancarurile pentru care am de la medic
KINJIRU
Ex:
Creier pane (place Dumneaei) are de
40 de ori mai mult colesterol decat carnea grasa de porc
Maduva aburinda cu sare si chiper, pe o bucata de pita prajita.
Sorici caramelizat super-crispy(am facut de curand ciorba de crumpeni)
Branza cu mucegaiuri, cascavalurile.
etc.
Papilele gustative se gasesc in cavitatea bucala nu in stomac si e vorba doar de a gusta. One single bite, nu irosesc bunatate de mancare pe care dau bani si ma straduiesc sa-i dau o forma cat mai gustoasa / aspectuoasa.
Idea e ca astfel nu ma simt deloc frustat, sau agresat de aromele care se ridica din oale, iar ceea ce fac cand nu ma vede nimeni ...
Cum spuenam nici enologii nu trebuie sa se imbete in prima jumatate de ora de lucru, nici bucatarii nu trebuie sa se treaca pe lista de asteptare de la antrepenorii de pompe funebre.
Adevarul e ca mi-am cam sapat singur mormantul cu lingura si fruculita

dar Dumnezeu ne tot ofera sanse.
Ontopic:
Azi am consumat deja o plimbare de o ora si 40 de minute pana la hipermarketuri si inapoi. Cica "am uitat" ieri sa cumpar rosii.
Offtopic:
Era 7:44 AM si in buricul targului, pe peluza din spatele Casei de Cultura am vazut un arici!!!
Am sa incep ziua cu o salata de papadie si leurda stopita doar cu otet , langa o felie subtire de urda
Probabil ca va urma borsul de stevie acrit cu macris facut aseara, cu dovlecei la gratar.
Ma mai asteapta un pomello niste carpaccio de vita si branza de veci ( 0, 2 % grasime) frecata cu leurda tocata la liber.
In loc de seminte, la film - morvovi sau pastarnac crud.
Nu mor de foame.
Repet. Nu mi-e foame nicodata.
(Mi-e pofta aproape tot timpul, ce sa-i faci ...)
Energia mi s-a triplat, medicamentele le-am injumatatit.
Am o mare rugaminte:
Va rog nu ma laudati!
Eu nu am uitat cum am ajuns (nu pentru prima data, din pacate) sa fiu pus in situatia de "a avea ambitie", etc.