Forum Culinar: olive all'ascolana - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

olive all'ascolana

#1 Useril este offline   Roxana Anca 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 13 April 2010 - 10:10 AM

Buna

Din nou cu o rugaminte pentru Adriana daca poti pune si reteta te rog frumos.

Multumiri

Roxana Anca

#2 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,417
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 April 2010 - 10:39 AM

Pai Roxana mai intii iti trebuie un anumit fel de masline carora trebuie sa le scoti simburii si apoi sa le umpli.
Varietatea din care se fac e tipica acelei regiuni si se numesc la fel, olive ascolane
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-4-127114797452.txt
In alternativa se pot folosi masline verzi mari care sa aiba pulpa groasa in nici un caz cele mici fara simburi care se gasesc in mod normal la supermarket, nu ti-ar sta nici o picatura de umplutura inauntru si sunt prea subtiri si fara gust.
Umplutura se face din carne macinata mixta coapta deja amestecata cu mult parmigiano,patrunjel,usturoi, oua,sare ,piper si nucsoara. Dupa ce s-au umplut se trec prin faina, ou si pesmet si se prajesc.

#3 Useril este offline   Roxana Anca 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 13 April 2010 - 10:49 AM

Multumesc mult pentru reteta. Acum m-am lamurit. Gasisem niste variante de retete dar nu se umpleau maslinele ci se tocau si ele si se facea o mixtura ca la chiftele.

Inca odata multumesc.

Roxana Anca

#4 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,417
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 April 2010 - 11:01 AM

Vezi postareaRoxana Anca, la 13 April 2010 - 10:49 AM, a spus:

Gasisem niste variante de retete dar nu se umpleau maslinele ci se tocau si ele si se facea o mixtura ca la chiftele.

In nici un caz, e vorba de masline umplute cu carne, facute panè si prajite. :-*

#5 Useril este offline   Roxana Anca 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 13 April 2010 - 11:24 AM

O sa incerc sa caut masline cat mai mari fara sambure sa incerc cred ca ar merge umplute cu spritul am unul electric.

Roxana Anca

#6 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 April 2010 - 12:03 PM

Dragele mele dupa cum bine stiti sunt fan nr. 1 alla prova del cuoco''rai uno(si acum il aud in fundal)iata cum au aratat ei reteta de olive alla ascolana''avem nevoie de
masline mari carnoase verzi(normal ar fi masline de Ascoli),carne tocata porc in amestec cu vitel,prosciutto crudo,parmegeano razalit,putin vin alb,galbenus de ou,sare piper nucsoara.
Oua batute,faina alba,pesmet si ulei pt prajit.
Este specific regiunii Ascoli(delle Marche)se servesc calde ca si aperitiv...
Maslinele mari verzi carnoase se curata in jurul samburelui ca pe un mar obtinand astfel o panglicuta spiralata(sper ca m-am facut bine inteleasa ca nu stiu cum sa exprim altfel)
Carnea se rumeneste usor in putin ulei de masline pana nu mai are sange si se stropeste cu putin vin alb,cand s-a evaporat vinul se da de-oparte,se adauge prosciutto crudo tocat maruntel,parmegeano razalit,galbenusul de ou,sare piper,nucsoara dupa gust.
Din acesta se fac mingiute cat o nuca,se infasoara''in panglicuta de maslina,se dau prin :
1-faina,ou batut si pesmet
2-din nou ou batut si pesmet(dubla inpanatura)
Se prajesc in ulei(preferabil de masline) profund ,incins.
Se scot cu paleta pe un servetel absorbant.

Ps.Astfel se poate folosi o cantitate mai generoasa de umplutura decat ai umple o maslina oricat de mare ar fi ea....
Eu le-am servit la o receptie,era vara cald(desi la munte)s-au servit calde acompaniate de sangria....

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi