Luminis, la 05 October 2010 - 09:28 AM, a spus:
Help! Problema mare cu mozzarella asta, dar mi s-a pus pata asa ca trebuie sa-mi iasa.
Am luat o bucata de cas proaspat de vaca facut de socrul meu. Mi s-a parut cam tare casul asta, da' am zis ca asa trebuie sa fie. L-am taiat cubulete si peste el am turnat apa fierbinte, s-a topit putin, am scurs si iar am turnat apa fierbinte (cu sare). Ma rog, am framantat, mi-am ars dejtele, a iesit o bila, dar nu e elastica, adica daca trag de ea, nu se intinde ci se rupe. Si pare si putin... cum sa zic... celulitoasa in mijloc... nu e cremoasa, intelegeti voi... Daca mai pun apa fiarta pe ea se topeste si se intinde, dar numai pana se raceste.
Unde am gresit? Sa fie casul vinovatul? V-am zis ca era cam tare si mie mi se pare ca scartiia putin in dinti, avea si un gust ciudat... ma gandesc ca avea prea mult cheag? Ziceti si voi!
Acu' vreau sa fac eu singura casul, dar nu am inteles cam cat cheag sa pun la 5 l de lapte integral. Eu la farmacie gasesc cheag pastile si nu stiu cum sa fac cu ele.
Deci, trebuie sa ma ajutati, acu' daca tot mi-ati deschis apetitu'...
Reteta originala nu ajunge cu prepararea pana la faza de cas. Da
ca casul
e tare, a inceput sa fermenteze si sa-si piarda umiditatea nu prea sunt sanse. Cel mult sa fie cat mai crud cu putinta.
Sare nu stiu sa se puna in mozzarella.
Cu pastile de cheag nu stiu sa lucrez, dar art trebui sa fie indicatii in pachet sau pe net. Se gasesc in Romania?
Inafara de cheag mai e nevoie si de un agent care sa schimbe ph-ul laptelui. Iaurt sau acid citric.