Dieta lui Pisco pare pana acum foarte echilibrata, dar se pare ca nu mi se potriveste mie. Oricum, se vede ca e coceputa si alcatuita de o femeie inteligenta, cum e Pisco

Genul acesta de diete de-o saptamana, doua nu ajuta organismul cu nimic, dimpotriva.
Dar sa va povestesc aventurile mele nutritionale, sau nutritioniste.
Analiza de care va spuneam pe topicul lui Pisco si care ma miram eu de ce oi fi primit-o, se pare ca este o analiza foarte importanta in stabilirea unei diete. Practic arata functionarea pancreasului si actiunea insulinei, precum si toleranta la glucide a organismului.
Evident, nu e singura analiza necesara. O dieta eficienta si sanatoasa tine cont de varsta, greutate, inaltime, mod de viata, analize specifice. In general dietele generalizate nu pot fi eficiente pe termen lung, plus ca pot fi chiar nocive cand nu sunt cunoscute amanunte legate de analize.
Deci mie analiza asta cu glucoza mi-a aratat o hiperinsulinemie. Adica ar parea bine. Dar nu e. Daca nu am grija, se poate transforma in diabet. Adica pancreasul secreta acum mai multa insulina, dar daca il enervez, o sa zica "halt" nu mai am insulina, baga-ti singura.
Mi-a zis doctorul ca sunt enorm de multi oameni in situatia asta si habar n-au.
Colesterolul e vraiste.
Deci, eu ca Vasilica, beneficiez de o dieta cum e mai bine

I-am zis sa nu-mi faca vreun program din ala cu atatea grame la 8, atatea gr. la 10, la 12, etc, ca nu pot tine asa ceva. I-am zis sa-mi dea ceva gen "asta da, asta, nu".
In afara de gaina batrana si atoasa (cred ca astia au un fix) mai am voie peste (cred ca pe unul l-am recunoscut) vaca slaba, sunca de pui. Dar nu oricat ci 150 gr/zi.
Branza e OK, slaba de vaci cu gust de carton, cas slab si nesarat, in cantitate nelimitata de 50 gr/zi.

Iaurt degresat, lapte (nici nu pot sa-l vad) niciun ou, 300 gr fructe/zi (stiti ca le urasc, da?)si nu orice fructe, ci doar din alea care-ti fac dintii sa se strepezeasca.
Legume, da, 400 gr/zi.
Orez 30 gr./zi. Asta-i o lingura, sau cat?

Paine, culmea, 5 felii/zi. Eu nu mananc paine deloc. Poate fac aici vreo agerime si plusez cu altceva.
Inocenta am intrebat daca ciocolata am voie. Am zis ca ciocolata e tot leguma, deci se-ncadreaza. I s-a facut gura punga si s-a uitat la mine ca la un specimen din tribul Bantu care acum a vazut ciocolata si i s-a comunicat eronat cum ca ar fi leguma. "Doamna, ciocolata nu-i leguma" Mi-am dat seama ca nutritionistii nu au umor.
Deci dulciuri ntz, cica nu si mai ales NU.

Moama ce nervi am pe insulina lu' peste marinat.

A zis ca mai vorbim peste vreo 2-3 luni, poate negociem cumva sa bagam iar dulciuri (asta e supozitia mea, ca ei erau 2 si privirile lor nu imi inspirau ca s-ar infiripa vreo negociere)
Deci gud bai, bonbon, gud bai.

Asa, acum ce-am mancat eu azi.
N-am pretentia ca voi prezenta la fel de frumos ca Pisco, eu nu sunt deloc ordonata in nicio privinta, nici organizata, dar sa vedem ce iese.
Branza cu gust de carton 0,1% grasime am mixat-o cu ceapa verde si salata de valeriana, putina sare si a iesit mancabila. As spune chiar foarte mancabila. Cat e in castronas e mult mai mult de 50 gr, dar au mancat si baietii si au spus ca mai vor, ca-i chiar buna.
Am grataruit un muschi de vaca (150 gr) deci diseara pa carne si i-am pus o salata alaturi.
Asta la pranz.
Diseara mai cuget.
Va pun si lista cu ce n-am voie. Daca mai era nevoie. Aia cu ce am voie e varza, ca si de acolo sunt taiate o groaza. In asta cu ce n-am voie scrie ceva de galbenusuri. Alea sunt pentru cei disciplinati, se pare ca io nu-s.

De ce pun regimul asta al meu aici? Nu ca as recomanda cuiva sa-l tina fara analize, dar fiind restransa doar la anumite alimente, va trebui sa improvizez, pentru ca nu pot manca asa sec, doar carne fiarta si legume si poate fiind meniuri dietetice se mai poate inspira cineva.
Ca un sfat, inainte de a incepe orice tip de dieta consultati totusi un medic si niste analize sunt periodic indispensabile.
Eu o tin pe asta acum, ca sa pot ajunge la niste valori normale la analize si apoi sa pot tine o dieta normala pe termen lung, fara excese mai ales glucidice si sa pot totusi manca si dulciuri cu limita fara risc.