Suberek ravioli cu carne prajiti specific turcesc
#1
Postat 16 April 2010 - 06:48 PM
Avem nevoie pt. coca de:200ml. apa,1 lingurita sare,1 lingura de otet,faina cat cuprinde,2 linguri de ulei.
Pentru umplutura 250 gr carne tocata(eu am pus porc cu vita),cateva frunzulite de menta proaspata(eu am pus putina uscata,ca n-am avut altfel,a fost super),100 ml. iaurt gras si gros(sau smantana),patrunjel verde,o ceapa mica,sare si piper negru.
Din toate ingredientele pt. coca se framanta un aluat mai consistent,uleiul l-am pus la urma sa-mi pot desprinde aluatul de pe maini(otetul e vital ca sa nu se sparga la prajit)
L-am acoperit cu o folie de plastic si l-am dat la rece.
Din ingredientele pt. umplutura (menta doar cateva frunzulite)am framantat un
''aluat''consistent si l-am dat la rece 20 de min...
Din aluat ajutandu-ma de putin ulei am facut bilute(11 mi-au iesit mie)
Am intins cu sucitorul ,ajutandu-ma de faina un disc in centrul caruia am pus 1 lingura de umplutura
Am umezit marginile cu apa si am pliat marginile formand un ''raviolo''piscand un pic bordul cu vf. degetelor..
Am prajit in ulei profund incins ca la gogosi
Iata si o sectiune:
Au fost f. buni noua ne-au placut f. mult cu siguranta ii voi mai face.
#2
Postat 16 April 2010 - 07:13 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#3
Postat 16 April 2010 - 07:21 PM
#4
Postat 16 April 2010 - 08:34 PM
Nu-s pasionata de framantat, dar poate ma-ncumet ca vad ca-i simplu aluatul asta.
#5
Postat 16 April 2010 - 08:38 PM
#6
Postat 16 April 2010 - 09:34 PM
any_annette, la 16 April 2010 - 08:34 PM, a spus:
Nu-s pasionata de framantat, dar poate ma-ncumet ca vad ca-i simplu aluatul asta.
Multumesc Any...practic aici nici nu se poate vb. de framantat,de fapt e apa si otet cu faina,simplu ca ''buna ziua''...
#7
Postat 16 April 2010 - 09:44 PM
Foxyy, la 16 April 2010 - 08:38 PM, a spus:
Draga foxule eu sincer nu mai auzisem,i-am vazut la tv. si am zis sa incerc,aveam urmatoarele indoieli:
1-daca nu vor fi prea uleiosi fiind prajiti in ulei...,ei bine nu erau,aluatul cu drojdie de la gogosi e pufos absoarbe mai mult ulei asta nu chiar de loc...
2- ce cauta menta acolo?ma sincer merge (de la iaurt cred ca i se trage)dar inima mea de moldoveanca parca-mi spune ca un marar verde ar sta bine acolo,nu stiu mai vedem...
3-mi-era frica sa nu ramana carnea cruda la mijloc,nici asta nu s-a intamplat(oricum e o lingura)la mijloc e ca parjoalele(scuze ''piftelele'')...
Ce sa mai spun s-au suflat in momentul 1 eu sunt f. multumita de reteta si cu siguranta o voi mai presta,cand iau carne tocata de sarmalute,piftelute,perisoare,fac asa ceva rapid rapidulescu la ''botu' calului''ca pana-s gata alea ni se lungesc urechile...hi hi hi si merg langa o berica de numa'numa'...
#8
Postat 16 April 2010 - 10:03 PM
Geany, la 16 April 2010 - 09:44 PM, a spus:
Foxyy, la 16 April 2010 - 08:38 PM, a spus:
Draga foxule eu sincer nu mai auzisem,i-am vazut la tv. si am zis sa incerc,aveam urmatoarele indoieli:
1-daca nu vor fi prea uleiosi fiind prajiti in ulei...,ei bine nu erau,aluatul cu drojdie de la gogosi e pufos absoarbe mai mult ulei asta nu chiar de loc...
2- ce cauta menta acolo?ma sincer merge (de la iaurt cred ca i se trage)dar inima mea de moldoveanca parca-mi spune ca un marar verde ar sta bine acolo,nu stiu mai vedem...
3-mi-era frica sa nu ramana carnea cruda la mijloc,nici asta nu s-a intamplat(oricum e o lingura)la mijloc e ca parjoalele(scuze ''piftelele'')...
Ce sa mai spun s-au suflat in momentul 1 eu sunt f. multumita de reteta si cu siguranta o voi mai presta,cand iau carne tocata de sarmalute,piftelute,perisoare,fac asa ceva rapid rapidulescu la ''botu' calului''ca pana-s gata alea ni se lungesc urechile...hi hi hi si merg langa o berica de numa'numa'...
Si eu as pune marar peste tot )
Bravo, Geany!! Cred ca am vazut si eu reteta mai demult pe Euforia, dar ai tai arata mai apetisanti
#9
Postat 16 April 2010 - 10:10 PM
Geany, la 16 April 2010 - 09:44 PM, a spus:
1-daca nu vor fi prea uleiosi fiind prajiti in ulei...,ei bine nu erau,aluatul cu drojdie de la gogosi e pufos absoarbe mai mult ulei asta nu chiar de loc...
2- ce cauta menta acolo?ma sincer merge (de la iaurt cred ca i se trage)dar inima mea de moldoveanca parca-mi spune ca un marar verde ar sta bine acolo,nu stiu mai vedem...
3-mi-era frica sa nu ramana carnea cruda la mijloc,nici asta nu s-a intamplat(oricum e o lingura)la mijloc e ca parjoalele(scuze ''piftelele'')...
Ce sa mai spun s-au suflat in momentul 1 eu sunt f. multumita de reteta si cu siguranta o voi mai presta,cand iau carne tocata de sarmalute,piftelute,perisoare,fac asa ceva rapid rapidulescu la ''botu' calului''ca pana-s gata alea ni se lungesc urechile...hi hi hi si merg langa o berica de numa'numa'...
Chiar vroiam sa intreb daca nu ies prea uleioase, da' cum is senila, am uitat. Bine ca ai dat tu niste lamuriri!
De s-au halit asa rapid, inseamna ca-s chiar bune... Imi cam faci pofta!
#10
Postat 16 April 2010 - 10:13 PM
Foxyy, la 16 April 2010 - 10:10 PM, a spus:
Geany, la 16 April 2010 - 09:44 PM, a spus:
1-daca nu vor fi prea uleiosi fiind prajiti in ulei...,ei bine nu erau,aluatul cu drojdie de la gogosi e pufos absoarbe mai mult ulei asta nu chiar de loc...
2- ce cauta menta acolo?ma sincer merge (de la iaurt cred ca i se trage)dar inima mea de moldoveanca parca-mi spune ca un marar verde ar sta bine acolo,nu stiu mai vedem...
3-mi-era frica sa nu ramana carnea cruda la mijloc,nici asta nu s-a intamplat(oricum e o lingura)la mijloc e ca parjoalele(scuze ''piftelele'')...
Ce sa mai spun s-au suflat in momentul 1 eu sunt f. multumita de reteta si cu siguranta o voi mai presta,cand iau carne tocata de sarmalute,piftelute,perisoare,fac asa ceva rapid rapidulescu la ''botu' calului''ca pana-s gata alea ni se lungesc urechile...hi hi hi si merg langa o berica de numa'numa'...
Chiar vroiam sa intreb daca nu ies prea uleioase, da' cum is senila, am uitat. Bine ca ai dat tu niste lamuriri!
De s-au halit asa rapid, inseamna ca-s chiar bune... Imi cam faci pofta!
Hi hi hi chiar au fost bune iti spun un secret(nu mai spui la nimeni)data viitoare vreau sa le fac mai picante si cu marar verde se vor numi Geany moldoverec
#11
Postat 16 April 2010 - 10:14 PM
#12
Postat 16 April 2010 - 10:20 PM
#13
Postat 16 April 2010 - 10:21 PM
Olgutza, la 16 April 2010 - 10:03 PM, a spus:
Geany, la 16 April 2010 - 09:44 PM, a spus:
Foxyy, la 16 April 2010 - 08:38 PM, a spus:
Draga foxule eu sincer nu mai auzisem,i-am vazut la tv. si am zis sa incerc,aveam urmatoarele indoieli:
1-daca nu vor fi prea uleiosi fiind prajiti in ulei...,ei bine nu erau,aluatul cu drojdie de la gogosi e pufos absoarbe mai mult ulei asta nu chiar de loc...
2- ce cauta menta acolo?ma sincer merge (de la iaurt cred ca i se trage)dar inima mea de moldoveanca parca-mi spune ca un marar verde ar sta bine acolo,nu stiu mai vedem...
3-mi-era frica sa nu ramana carnea cruda la mijloc,nici asta nu s-a intamplat(oricum e o lingura)la mijloc e ca parjoalele(scuze ''piftelele'')...
Ce sa mai spun s-au suflat in momentul 1 eu sunt f. multumita de reteta si cu siguranta o voi mai presta,cand iau carne tocata de sarmalute,piftelute,perisoare,fac asa ceva rapid rapidulescu la ''botu' calului''ca pana-s gata alea ni se lungesc urechile...hi hi hi si merg langa o berica de numa'numa'...
Si eu as pune marar peste tot )
Bravo, Geany!! Cred ca am vazut si eu reteta mai demult pe Euforia, dar ai tai arata mai apetisanti
Draga Olguta eu urmaresc euforia cuisin printre altele,cireasa de pe tort si prova del cuoco'' dar ce-i drept ieri si nu numai au dat reluari dupa oara 18(ora romaniei)
#14
Postat 16 April 2010 - 10:46 PM
Menta merge de minune .
Iar un iaur gros s-ar pupa perfect langa ei.
Poate ca si o bere.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#15
Postat 17 April 2010 - 06:35 AM
#16
Postat 18 April 2010 - 07:56 PM
Menta le da un gust foarte bun si in plus acolo ii fac un pic piperati, ceea ce se pupa bine cu laptele batut!
Se fac si cu branza de oaie grasa, si aia merg cu bere, unsi!
#17
Postat 19 April 2010 - 07:45 AM
zerda, la 18 April 2010 - 07:56 PM, a spus:
Menta le da un gust foarte bun si in plus acolo ii fac un pic piperati, ceea ce se pupa bine cu laptele batut!
Se fac si cu branza de oaie grasa, si aia merg cu bere, unsi!
Multumesc mult Zerda de lamuriri,ma gandisem eu ca lapte batut cu menta ar veni de la o reteta originala cu miel,mai ales ca-i reteta cu specific turcesc,au specificat la tv ca se fac si cu branza m-ar incanta si aia...
#18
Postat 19 April 2010 - 01:07 PM
#19
Postat 19 April 2010 - 04:47 PM
zerda, la 19 April 2010 - 01:07 PM, a spus:
Multumesc inca o data Zerda,eu nu mai auzisem de reteta si cu cat ma gandesc mai mult cu atat vreau sa incerc si cu branza,se mai pune ceva inafara de branza de oi grasa?
#20
Postat 19 April 2010 - 05:43 PM