Forum Culinar: Suberek - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Suberek ravioli cu carne prajiti specific turcesc

#1 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 April 2010 - 06:48 PM

Am vazut reteta ieri pe Euforia cuisin,mi s-a parunt simpla si am zis s-o incerc,eu sunt f. incantata de rezultat cu siguranta o voi mai presta.Au zis ca e specifica in tara noastra zonei Dobrogea si ca are specific turcesc...e f. simpla si buna...

Avem nevoie pt. coca de:200ml. apa,1 lingurita sare,1 lingura de otet,faina cat cuprinde,2 linguri de ulei.

Pentru umplutura 250 gr carne tocata(eu am pus porc cu vita),cateva frunzulite de menta proaspata(eu am pus putina uscata,ca n-am avut altfel,a fost super),100 ml. iaurt gras si gros(sau smantana),patrunjel verde,o ceapa mica,sare si piper negru.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127143566379.jpg

Din toate ingredientele pt. coca se framanta un aluat mai consistent,uleiul l-am pus la urma sa-mi pot desprinde aluatul de pe maini(otetul e vital ca sa nu se sparga la prajit)

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127143567052.jpg

L-am acoperit cu o folie de plastic si l-am dat la rece.
Din ingredientele pt. umplutura (menta doar cateva frunzulite)am framantat un
''aluat''consistent si l-am dat la rece 20 de min...
Din aluat ajutandu-ma de putin ulei am facut bilute(11 mi-au iesit mie)

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127143568031.jpg

Am intins cu sucitorul ,ajutandu-ma de faina un disc in centrul caruia am pus 1 lingura de umplutura

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127143568938.jpg

Am umezit marginile cu apa si am pliat marginile formand un ''raviolo''piscand un pic bordul cu vf. degetelor..

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127143569874.jpg

Am prajit in ulei profund incins ca la gogosi

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127143571622.jpg

Iata si o sectiune:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-405-127143572355.jpg

Au fost f. buni noua ne-au placut f. mult cu siguranta ii voi mai face.

#2 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 April 2010 - 07:13 PM

Arata tare bine?Ce "culoare" îi da menta umpluturii? Se simte tare? Da prospetime..accentueaza gustul...?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#3 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 April 2010 - 07:21 PM

Draga Maya si eu am ramas mirata'',sincer sta bine dar doar 2-3 frunzulite,eu cred ca poate reteta era menita pt. carnea de miel(turcii...)si atunci,mielul cu iaurtul cu menta cre' ca se schimba povestea... ;)

#4 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 April 2010 - 08:34 PM

Foarte faini, chiar i-am vazut la "Ce gatim azi" si ma intrebam cum i-ai facut.
Nu-s pasionata de framantat, dar poate ma-ncumet ca vad ca-i simplu aluatul asta.

#5 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 16 April 2010 - 08:38 PM

Suberek, parca am mai auzit io, candva, de asa ceva. Da' nu stiu cand si nici unde. Oricum, prea putin conteaza. Geany, bravo! Arata tare bine! ;) Si la gust, nu ma-ndoiesc ca-i nemaipomenit! ;)

#6 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 April 2010 - 09:34 PM

Vezi postareaany_annette, la 16 April 2010 - 08:34 PM, a spus:

Foarte faini, chiar i-am vazut la "Ce gatim azi" si ma intrebam cum i-ai facut.
Nu-s pasionata de framantat, dar poate ma-ncumet ca vad ca-i simplu aluatul asta.

Multumesc Any...practic aici nici nu se poate vb. de framantat,de fapt e apa si otet cu faina,simplu ca ''buna ziua''...

#7 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 April 2010 - 09:44 PM

Vezi postareaFoxyy, la 16 April 2010 - 08:38 PM, a spus:

Suberek, parca am mai auzit io, candva, de asa ceva. Da' nu stiu cand si nici unde. Oricum, prea putin conteaza. Geany, bravo! Arata tare bine! ;) Si la gust, nu ma-ndoiesc ca-i nemaipomenit! ;)

Draga foxule eu sincer nu mai auzisem,i-am vazut la tv. si am zis sa incerc,aveam urmatoarele indoieli:
1-daca nu vor fi prea uleiosi fiind prajiti in ulei...,ei bine nu erau,aluatul cu drojdie de la gogosi e pufos absoarbe mai mult ulei asta nu chiar de loc...

2- ce cauta menta acolo?ma sincer merge (de la iaurt cred ca i se trage)dar inima mea de moldoveanca parca-mi spune ca un marar verde ar sta bine acolo,nu stiu mai vedem...

3-mi-era frica sa nu ramana carnea cruda la mijloc,nici asta nu s-a intamplat(oricum e o lingura)la mijloc e ca parjoalele(scuze ''piftelele'')...

Ce sa mai spun s-au suflat in momentul 1 eu sunt f. multumita de reteta si cu siguranta o voi mai presta,cand iau carne tocata de sarmalute,piftelute,perisoare,fac asa ceva rapid rapidulescu la ''botu' calului''ca pana-s gata alea ni se lungesc urechile...hi hi hi ;) si merg langa o berica de numa'numa'... ;)

#8 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 16 April 2010 - 10:03 PM

Vezi postareaGeany, la 16 April 2010 - 09:44 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 16 April 2010 - 08:38 PM, a spus:

Suberek, parca am mai auzit io, candva, de asa ceva. Da' nu stiu cand si nici unde. Oricum, prea putin conteaza. Geany, bravo! Arata tare bine! ;) Si la gust, nu ma-ndoiesc ca-i nemaipomenit! ;)

Draga foxule eu sincer nu mai auzisem,i-am vazut la tv. si am zis sa incerc,aveam urmatoarele indoieli:
1-daca nu vor fi prea uleiosi fiind prajiti in ulei...,ei bine nu erau,aluatul cu drojdie de la gogosi e pufos absoarbe mai mult ulei asta nu chiar de loc...

2- ce cauta menta acolo?ma sincer merge (de la iaurt cred ca i se trage)dar inima mea de moldoveanca parca-mi spune ca un marar verde ar sta bine acolo,nu stiu mai vedem...
3-mi-era frica sa nu ramana carnea cruda la mijloc,nici asta nu s-a intamplat(oricum e o lingura)la mijloc e ca parjoalele(scuze ''piftelele'')...

Ce sa mai spun s-au suflat in momentul 1 eu sunt f. multumita de reteta si cu siguranta o voi mai presta,cand iau carne tocata de sarmalute,piftelute,perisoare,fac asa ceva rapid rapidulescu la ''botu' calului''ca pana-s gata alea ni se lungesc urechile...hi hi hi ;) si merg langa o berica de numa'numa'... ;)


Si eu as pune marar peste tot ;))

Bravo, Geany!! Cred ca am vazut si eu reteta mai demult pe Euforia, dar ai tai arata mai apetisanti ;)
Imagine postata

#9 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 16 April 2010 - 10:10 PM

Vezi postareaGeany, la 16 April 2010 - 09:44 PM, a spus:

Draga foxule eu sincer nu mai auzisem,i-am vazut la tv. si am zis sa incerc,aveam urmatoarele indoieli:
1-daca nu vor fi prea uleiosi fiind prajiti in ulei...,ei bine nu erau,aluatul cu drojdie de la gogosi e pufos absoarbe mai mult ulei asta nu chiar de loc...
2- ce cauta menta acolo?ma sincer merge (de la iaurt cred ca i se trage)dar inima mea de moldoveanca parca-mi spune ca un marar verde ar sta bine acolo,nu stiu mai vedem...
3-mi-era frica sa nu ramana carnea cruda la mijloc,nici asta nu s-a intamplat(oricum e o lingura)la mijloc e ca parjoalele(scuze ''piftelele'')...
Ce sa mai spun s-au suflat in momentul 1 eu sunt f. multumita de reteta si cu siguranta o voi mai presta,cand iau carne tocata de sarmalute,piftelute,perisoare,fac asa ceva rapid rapidulescu la ''botu' calului''ca pana-s gata alea ni se lungesc urechile...hi hi hi ;) si merg langa o berica de numa'numa'... ;)


Chiar vroiam sa intreb daca nu ies prea uleioase, da' cum is senila, am uitat. Bine ca ai dat tu niste lamuriri! ;)
De s-au halit asa rapid, inseamna ca-s chiar bune... ;) Imi cam faci pofta! ;)

#10 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 April 2010 - 10:13 PM

Vezi postareaFoxyy, la 16 April 2010 - 10:10 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 16 April 2010 - 09:44 PM, a spus:

Draga foxule eu sincer nu mai auzisem,i-am vazut la tv. si am zis sa incerc,aveam urmatoarele indoieli:
1-daca nu vor fi prea uleiosi fiind prajiti in ulei...,ei bine nu erau,aluatul cu drojdie de la gogosi e pufos absoarbe mai mult ulei asta nu chiar de loc...
2- ce cauta menta acolo?ma sincer merge (de la iaurt cred ca i se trage)dar inima mea de moldoveanca parca-mi spune ca un marar verde ar sta bine acolo,nu stiu mai vedem...
3-mi-era frica sa nu ramana carnea cruda la mijloc,nici asta nu s-a intamplat(oricum e o lingura)la mijloc e ca parjoalele(scuze ''piftelele'')...
Ce sa mai spun s-au suflat in momentul 1 eu sunt f. multumita de reteta si cu siguranta o voi mai presta,cand iau carne tocata de sarmalute,piftelute,perisoare,fac asa ceva rapid rapidulescu la ''botu' calului''ca pana-s gata alea ni se lungesc urechile...hi hi hi ;) si merg langa o berica de numa'numa'... ;)


Chiar vroiam sa intreb daca nu ies prea uleioase, da' cum is senila, am uitat. Bine ca ai dat tu niste lamuriri! ;)
De s-au halit asa rapid, inseamna ca-s chiar bune... ;) Imi cam faci pofta! ;)

Hi hi hi chiar au fost bune iti spun un secret(nu mai spui la nimeni)data viitoare vreau sa le fac mai picante si cu marar verde se vor numi Geany moldoverec ;)

#11 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 16 April 2010 - 10:14 PM

Vezi postareaGeany, la 16 April 2010 - 10:13 PM, a spus:

Hi hi hi chiar au fost bune iti spun un secret(nu mai spui la nimeni)data viitoare vreau sa le fac mai picante si cu marar verde se vor numi Geany moldoverec ;)


Merg cu muraturi? ;) Daca merg si scoti cateva la interval, vin si io! ;)

#12 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 April 2010 - 10:20 PM

Vezi postareaFoxyy, la 16 April 2010 - 10:14 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 16 April 2010 - 10:13 PM, a spus:

Hi hi hi chiar au fost bune iti spun un secret(nu mai spui la nimeni)data viitoare vreau sa le fac mai picante si cu marar verde se vor numi Geany moldoverec ;)


Merg cu muraturi? ;) Daca merg si scoti cateva la interval, vin si io! ;)

Ba chiar la muraturi nu m-am gandit dar cre' ca nu... daca nu iesti''ciupit'' daca-i dau idei sotului cre ca ar spune de ce nu?!!

#13 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 April 2010 - 10:21 PM

Vezi postareaOlgutza, la 16 April 2010 - 10:03 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 16 April 2010 - 09:44 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 16 April 2010 - 08:38 PM, a spus:

Suberek, parca am mai auzit io, candva, de asa ceva. Da' nu stiu cand si nici unde. Oricum, prea putin conteaza. Geany, bravo! Arata tare bine! ;) Si la gust, nu ma-ndoiesc ca-i nemaipomenit! ;)

Draga foxule eu sincer nu mai auzisem,i-am vazut la tv. si am zis sa incerc,aveam urmatoarele indoieli:
1-daca nu vor fi prea uleiosi fiind prajiti in ulei...,ei bine nu erau,aluatul cu drojdie de la gogosi e pufos absoarbe mai mult ulei asta nu chiar de loc...

2- ce cauta menta acolo?ma sincer merge (de la iaurt cred ca i se trage)dar inima mea de moldoveanca parca-mi spune ca un marar verde ar sta bine acolo,nu stiu mai vedem...
3-mi-era frica sa nu ramana carnea cruda la mijloc,nici asta nu s-a intamplat(oricum e o lingura)la mijloc e ca parjoalele(scuze ''piftelele'')...

Ce sa mai spun s-au suflat in momentul 1 eu sunt f. multumita de reteta si cu siguranta o voi mai presta,cand iau carne tocata de sarmalute,piftelute,perisoare,fac asa ceva rapid rapidulescu la ''botu' calului''ca pana-s gata alea ni se lungesc urechile...hi hi hi ;) si merg langa o berica de numa'numa'... ;)


Si eu as pune marar peste tot ;))

Bravo, Geany!! Cred ca am vazut si eu reteta mai demult pe Euforia, dar ai tai arata mai apetisanti ;)

Draga Olguta eu urmaresc euforia cuisin printre altele,cireasa de pe tort si prova del cuoco'' dar ce-i drept ieri si nu numai au dat reluari dupa oara 18(ora romaniei)

#14 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 16 April 2010 - 10:46 PM

Mmmmm,suberek,bun,bun,tare bun.
Menta merge de minune .
Iar un iaur gros s-ar pupa perfect langa ei.
Poate ca si o bere.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#15 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 April 2010 - 06:35 AM

Asa e Pisco dar de abinat''ori iaurtul ori berea ca daca se amesteca e JALE(cel putin la mine..) :appl:

#16 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 April 2010 - 07:56 PM

In calitate de 2Maista veche, cred ca am mancat minimum 7 kile de suberek in timp! Merita sa incercati cu miel si cu lapte batut alaturi, noi asta mancam la micul dejun cand eram studenti in vacanta!
Menta le da un gust foarte bun si in plus acolo ii fac un pic piperati, ceea ce se pupa bine cu laptele batut! :scratch:
Se fac si cu branza de oaie grasa, si aia merg cu bere, unsi!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#17 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 April 2010 - 07:45 AM

Vezi postareazerda, la 18 April 2010 - 07:56 PM, a spus:

In calitate de 2Maista veche, cred ca am mancat minimum 7 kile de suberek in timp! Merita sa incercati cu miel si cu lapte batut alaturi, noi asta mancam la micul dejun cand eram studenti in vacanta!
Menta le da un gust foarte bun si in plus acolo ii fac un pic piperati, ceea ce se pupa bine cu laptele batut! :thumleft:
Se fac si cu branza de oaie grasa, si aia merg cu bere, unsi!

Multumesc mult Zerda de lamuriri,ma gandisem eu ca lapte batut cu menta ar veni de la o reteta originala cu miel,mai ales ca-i reteta cu specific turcesc,au specificat la tv ca se fac si cu branza m-ar incanta si aia...

#18 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 April 2010 - 01:07 PM

La cat suberek am mancat(ca sunt addict),macar de-o explicatie puteam fi de folos!!! Sunt foarte bune ambele tipuri de suberek pe care le-am gustat!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#19 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 April 2010 - 04:47 PM

Vezi postareazerda, la 19 April 2010 - 01:07 PM, a spus:

La cat suberek am mancat(ca sunt addict),macar de-o explicatie puteam fi de folos!!! Sunt foarte bune ambele tipuri de suberek pe care le-am gustat!

Multumesc inca o data Zerda,eu nu mai auzisem de reteta si cu cat ma gandesc mai mult cu atat vreau sa incerc si cu branza,se mai pune ceva inafara de branza de oi grasa?

#20 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 19 April 2010 - 05:43 PM

Geany, tare ma mananca talpile sa incerc cu carne de miel. Ca la mine in casa nu prea mananca lumea miel. Asa cred ca i-as pacali :D . Cu iaurt facut de mine si cu menta trebuie sa fie tare buni sau bune, cum sa le zic? :D Sarumana de rteta si explicatii. Crezi ca ar merge la un felu' unu? Cu ceva garnitura (ce?) ? Sau doar ca aperitiv - gustare?

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi