Forum Culinar: Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada - Forum Culinar

Salt la continut

• 56 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara

#101 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 16 May 2010 - 11:24 PM

Ieri am facut la pranz un pireut rapid in care am trantit cateva linguri de ragu proaspat facut. Apoi am bagat respectivul ragu la congelator. Cumparaturi... si la cina am trantit in viteza 4 piadine cu prosciutto cotto, branza, salata si rosii.
Azi soata a facut carnea la gratar si micii (aceste minunatii merita un capitol separat), eu cartofii pai, mamaliga si doi cozonaci babani (multumesc foxule), unul cu nuca si altul jumatate cu mac si jumatate cu stafide si ciocolata).
A, si am fiert niste oase si carnita de vita, maine urmand sa fac o ciorbita (cred).
Si gata, a trecut si acest sfarsit de saptamana.
Mi-am luat iar 3kg de vinete, mai fac o sarja zilele acestea de vinete alla milanese...
Sorina

#102 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 17 May 2010 - 05:50 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 16 May 2010 - 11:12 PM, a spus:

Am venit, am venit... vroiam sa ma mandresc si eu cu neste poze mai reusite, dar daca nu aveti rabadare aiasta-i marea reteta de vinete alla milanese:
- vinetele curatate de coaja si apoi taiate feliute (3kg)
- se face un amestec dintr-un litru de otet (de mere folosesc eu) si o jumatate de litru de apa... se pune la fiert
- cand clocoteste lichidul incep sa se arunce fara mila vinetele la opareala
- se scot si se aseaza frumos la scurs
- apoi se trece la asamblarea borcanelor... un rand de vinete, apoi feliute finute de usturoi si de ardei iute, si iar vinete, si iar usturoi si ardei iute... pana te plictisesti
- la sfarsit se adauga un pic de ulei de maslinute cat sa nu ramana aer in borcanel si gata se ascund bine in camara/frigider
- min o saptamana se uita de borcane... daaaar, cine are rabdare, sunt exceptionale dupa o luna
Mananci pana pocnesti langa o fripturica, asa cica mi-a zis cine mi-a dat rateta... doar ca noi desfacem borcanul si nu ne lasam pana nu-l terminam, asa gol, ca fel principal (cu o leaca de painica)... o delicatesa...

Ai scris pe undeva si de sare? Cred ca apare si ea pe undeva.

Din categoria "Muram tot ce prindem", procedez oarecum similar cu vinetele si/sau dovleceii. Doar ca inversez un pic tratamentul termic. Feliile de vinete le pun pe gratar si marinata in care mai pun si rozmarin, oregano si cimbru o fierb o racesc si o torn peste vinete Sunt gata in cateva ore. Nu stiu cat se pastreaza caci am un vas mare din care mananc zilnic. (Eu nu am zis nimic de sare, caci pesonal sunt fortat sa o evit, dar n-ar fi rau)
Am sa incerc sa postez retata cu ulei aromat cat de curand.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#103 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 May 2010 - 09:22 AM

Nu, nu apare sarea pe nicaieri. Reteta e asa cum am scris-o. Eventual daca cineva vrea sa puna altceva (tip piper boabe, cum am facut eu, sau sare) se poate adauga la amestecul de opareala, nu?
Sorina

#104 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 20 May 2010 - 04:06 PM

Stai sa ma gandesc...

Aripioare de pui marinate la cuptor
Am tras socata la sticle
Am vorbit frumos cu Gorgonzola din camara, care a inceput sa miroasa exact ca produsul din comert si a inceput parca sa se inverzeasca pe alocuri
Am facut o salata de andive (mie) cu vinegreta din apa shoyu si otet balsamic
O salata din lastari de mur (varul de culoare al zmeurii) cu suc de grapefruit rosu cu lime.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#105 Useril este offline   julix_2007 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 20 May 2010 - 07:15 PM

Astazi, doar ceva desert: strudel de vara cu branza si visine - reteta lauralaurentiu

#106 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 20 May 2010 - 07:53 PM

Am facut azi ceva cumparaturi si cand am ajuns acasa am facut rapid o pulpa superioara de curcan la tigaie: intai am rumenit-o in ulei de masline, am presarat condimente (sare, piper, salvie, paprika), apoi am pus si putin vin, iar mai spre final o cana cu apa. Cand era carnea aproape gata, am azvarlit in tigaie 3 barabule (mari) si am facut si cartofi pai, ca garnitura. Buna rau fripturica! :scratch:
Acu' ma duc sa pregatesc compozitia de chiftele, sa fac maine cateva.

#107 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 May 2010 - 09:51 AM

Luni am terminat ciorbita de vita care o incepusem duminica. Seara am terminat carnita la gratar ramasa de duminica, asa ca am sarit peste bucatareala.
Marti spirale by Eataly, cantitate dubla, bune rau.
Miercuri zi grea (cum zicea, cine zicea, 'am muncit ca o...'?, nu-mi mai aduc aminte, dar asa am muncit):
- tort Krantz by Laura_lala
- painici cu carnati (wurstel in cazul meu) by Pansy (faina integrala)
- saratele (pasta sfoglia transformata la viteza in saratele)
- fructe (mere, banane, ca asta aveam la indemana) trase in ciocolata
... si gata, ca mai aveam o leaca si cadeam jos de oboseala.
Joi un pireut la viteza si pt ca mi-a placut mult aluatul de la painicile by Pansy, am facut niste chiflute umplute cu branza si prosciutto (faina integrala)... buuun tare.
Si gata... Cu siguranta azi la pranza voi face niste paste su ragu (trebuie sa-l scot de la congelator) si nu am idee ce voi face la cina. Mai am timp pana diseara, nu? Ceva idei pt mine???!!! Sorina
Sorina

#108 Useril este offline   julix_2007 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 May 2010 - 09:25 PM

Azi, tot o zi din aia, "escoceasca" (peste saptamana am ore pana la 14, apoi planuri de lectie de facut, mai am si alte chestii pe post de terapie ocupationala, asa ca sunt bucuroasa ca familia mea imi da de mancare, dar sambata scot parleala).
Meniu: ciorba de vitel, carne fiarta de vitel, la care pun cate sosuri (ton, de exemplu), chiftele din carne de vitel, nuci cu crema de rahat (pentru o prietena), placinte cu urda si marar (aici a fost cooperare, adica actantul principal, mama, eu m-am bagat in seama doar si am facut cursele: adu-mi aia, adu-mi ailalta).

#109 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • LocationBucuresti

Postat 22 May 2010 - 10:03 PM

Eu azi, desi eram inca in covalescenta (am fost racita mar :D), am facut o ciorba cu ceva carne de vita, orez cu legume si carne de vita, o pasca ca era pofta mare, niste chifle dulci din aluatul ramas de la pasca...
Om vedea maine de-acuma ce-om mai gati, respectiv manca :)
Imagine postata

#110 Useril este offline   julix_2007 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 May 2010 - 08:22 AM

Vezi postareaOlgutza, la 22 May 2010 - 10:03 PM, a spus:

Eu azi, desi eram inca in covalescenta (am fost racita mar :D), am facut o ciorba cu ceva carne de vita, orez cu legume si carne de vita, o pasca ca era pofta mare, niste chifle dulci din aluatul ramas de la pasca...

la noi se zice "racita cobza".

#111 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • LocationBucuresti

Postat 23 May 2010 - 09:10 AM

Vezi postareajulix_2007, la 23 May 2010 - 08:22 AM, a spus:

Vezi postareaOlgutza, la 22 May 2010 - 10:03 PM, a spus:

la noi se zice "racita cobza".

Julix, stiu si eu expresia asta, ca tot moldoveanca mi-s :D da' ma gandisem ca racita mar e mai intalnita :D
Imagine postata

#112 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 23 May 2010 - 09:39 AM

Dumneaei, Mamaroata a fost acasa si mi-a confiscat bucataria cu dospeli de cozonaci, lichiu, pasca.
- M-am strcurat insa si eu cu o ciorba deasa de legume.
Grupul celor 9 :) : morcov, pastarnac, telina, ceapa, ceapa verde, fasole pastai, ardei verde si rosu si conopida.
- O friptura de purcel pe frunze de salvie cand s-a dus consoarta dupa branza de vaci.
- O pasta picanta nordafricana - harissa
- Am tras in sfarsit borsul la sticle
- De lichiorul de menta am scris?
- Am descantat branza "Blue Moon" :D pe care am infestat-o (cu succes :D ) cu culturi de mucegai de pe Gorgonzola.
- Nu am zis nimic nici de pastrama de vita - grav-ox. Ma lasa memoria

#113 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 25 May 2010 - 11:47 AM

Diseara mi se intoarce fetita :hug: acasa pe timpul vacantei :tongue3: :cheers: :cheers:

Voi fi mult prin bucatarie sa-i arat ce-am invatat de la voi in ultimele cinci luni :biggrin: si mai putin pe net.

Azi am facut un medalion de rechin cu sos de lamaie murata smantana si capere.
Am incalzit supa care este
Am spalat in vin pastrama de vita si am pus-o la zvantat.
Am facut un Cheese Cake cu blat rece din bicuiti cu cacao, cacao, unt, cognac si un pic de nuca de cocos. L-am pus intr-o cutie paralelipipedica de inghetata si l-am dat la rece, dar nu stiu inca cum am sa-l scot de acolo (Blatul l-am caprusit pe fundul cutiei) :occasion14:

Wait ! :idea:
Tai cutia!

#114 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 25 May 2010 - 12:21 PM

:occasion14: eu am ciorba de linte cu afumatura - buna rau :cheers:
am mancat si eu la pranz si acum imi vine sa-mi dau pumni in cap :biggrin: , ca ala nu judeca si ma lasa sa m-arunc asa de nebuna :tongue3:

o salata improvizata cu avocado, danish feta, artichokes murate, prosciuto uscat in cuptior si un pic de cuscus. fara dressing ca si-au lasat artichiokele zeama lor

custard tart ca desert

#115 Useril este offline   julix_2007 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 May 2010 - 02:28 PM

Azi - mama. Saru'mana pentru masa, de la mine.

#116 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 26 May 2010 - 04:32 PM

Am facut un sos cocktail. S-a mancat peste creveciori (crevetei ?) - d'aia mici ca mustele, din conserva.

Dovlecei grilluiti cu o emulsie de otet balsamic, untdelemn de masline, un pic de usturoi, si multe ierburi mediteraneene.
Au insotit snitele din piept de pui.

#117 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • Postari: 1,128
  • LocationPortugalia

Postat 26 May 2010 - 04:42 PM

Azi trantesc o oala mare de ciorba de fasole boabe cu carnati chorizo si tarhon! Barbatu-miu a zis sa nu pun carnati, da' eu cred ca nu-l ascult! :)

#118 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143

Postat 29 May 2010 - 08:22 PM

Azi am pescuit un crap din galantarele lu' Mix Markt, asa ca am halit trunchi de crap la gratar cu ceva mujdei si niste maliguta, iar din scafarlii (mai aveam vreo 2 la congelator) am trantit un bors de peste.
Am demarat pregatirile si pentru sarmale - am prajit ceapa si acu' ma duc sa fierb orezu'. Cat e Eurovisionu', le-amestec si le-nvelesc in foi de vita. De-oi avea vreme, le si fierb in seara asta.

#119 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 29 May 2010 - 09:39 PM

Eu , o vreme , doar aici voi posta, deoarece am rămas, temporar, fără aparat foto, partea plină a paharului a fost că , oricum , aveam o perioadă aglomerată la serviciu(inspecţie de grad, alea,alea,nu vreţi să ştiţi... =)) )

Azi , ca o escroacă, - merci, Julix, de expresie, chiar că-i bună şi se potriveşte - am muncit mai mult la curăţenie decât la bucătărie, dar tot muncă este da?
D-ale gurii:
- guacamole dintr-un avocado, o roşie,1 căţel de usturoa,sare, piper,3 stropi de lămâie,1 l-ţă pătrunjel tocat
- pâine prăjită pt. guacamole.
- supă de pui pe un spate de pui şi o pulpă superioară- cu morcovi, gulie, ţelină,pătrunjel,+tăieţei alfabet. ( carnea din supă intră mâine într-o salată de ţelină crudă, morcov şi mere + maioneză, sare,piper,lămâie după plac)
-ficăţei de pui cu sos de vin , mărar,ceapă verde- reţeta Mayei, un clasic gastronomic la noi în casă.
- piure de cartofi, salată verde că fusei la piaţă azi...
-căpşunile luate din piaţă s-au transformat în spumă din 2 albuşuri( 2 gălbenuşuri rămase intră mâine la maioneză)
- am luat şi cireşe , văd eu mâine dacă fac ceva cu ele sau le mâncăm aşa, simple, sau ni le punem la urechi şi jucăm teatru prin casă... :drool:
- am scos socata din borcanul de pe balcon şi am pus-o la frigider( pe care l-am dezgheţat şi curăţat azi-ştiu, sunt sigură că mă invidiaţi, da nu le puteţi avea pe toate în viaţă, asta este :lol: )
-şi am pus la prins un litru de lapte din cei doi luaţi din piaţă. Cu laptele prins am de făcut neshte brioşe pe marţi, că are Cătălin serată la şcoală . Sunt 30 în clasă, aşa că luni sigur nu apar prin zonă... :lol:

Dar, în rest, vă citesc zilnic, staţi liniştite/liniştiţi. :hungry:
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#120 Useril este offline   julix_2007 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 May 2010 - 10:02 PM

Vezi postareakoral, la 29 May 2010 - 09:39 PM, a spus:

Eu , o vreme , doar aici voi posta, deoarece am rămas, temporar, fără aparat foto, partea plină a paharului a fost că , oricum , aveam o perioadă aglomerată la serviciu(inspecţie de grad, alea,alea,nu vreţi să ştiţi... =)) ) - Bine ai venit in club. Stiu cum e, ca am scapat de grade de prin 2007.Nu lectiile sunt chinul, ci gustarea, ca nu stii care si ce mananca. Bafta la examene.

Azi , ca o escroacă, - merci, Julix, de expresie, chiar că-i bună şi se potriveşte - am muncit mai mult la curăţenie decât la bucătărie, dar tot muncă este da?
D-ale gurii:
- guacamole dintr-un avocado, o roşie,1 căţel de usturoa,sare, piper,3 stropi de lămâie,1 l-ţă pătrunjel tocat
- pâine prăjită pt. guacamole.
- supă de pui pe un spate de pui şi o pulpă superioară- cu morcovi, gulie, ţelină,pătrunjel,+tăieţei alfabet. ( carnea din supă intră mâine într-o salată de ţelină crudă, morcov şi mere + maioneză, sare,piper,lămâie după plac)
-ficăţei de pui cu sos de vin , mărar,ceapă verde- reţeta Mayei, un clasic gastronomic la noi în casă.
- piure de cartofi, salată verde că fusei la piaţă azi...
-căpşunile luate din piaţă s-au transformat în spumă din 2 albuşuri( 2 gălbenuşuri rămase intră mâine la maioneză)
- am luat şi cireşe , văd eu mâine dacă fac ceva cu ele sau le mâncăm aşa, simple, sau ni le punem la urechi şi jucăm teatru prin casă... :drool:
- am scos socata din borcanul de pe balcon şi am pus-o la frigider( pe care l-am dezgheţat şi curăţat azi-ştiu, sunt sigură că mă invidiaţi, da nu le puteţi avea pe toate în viaţă, asta este :lol: )
-şi am pus la prins un litru de lapte din cei doi luaţi din piaţă. Cu laptele prins am de făcut neshte brioşe pe marţi, că are Cătălin serată la şcoală . Sunt 30 în clasă, aşa că luni sigur nu apar prin zonă... :lol:

Dar, în rest, vă citesc zilnic, staţi liniştite/liniştiţi. :hungry:

Arata acest topic

• 56 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic