Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada Bref: Activitatea noastra culinara
Postat 16 May 2010 - 11:24 PM
Azi soata a facut carnea la gratar si micii (aceste minunatii merita un capitol separat), eu cartofii pai, mamaliga si doi cozonaci babani (multumesc foxule), unul cu nuca si altul jumatate cu mac si jumatate cu stafide si ciocolata).
A, si am fiert niste oase si carnita de vita, maine urmand sa fac o ciorbita (cred).
Si gata, a trecut si acest sfarsit de saptamana.
Mi-am luat iar 3kg de vinete, mai fac o sarja zilele acestea de vinete alla milanese...
Postat 17 May 2010 - 05:50 AM
sorinadaniela, la 16 May 2010 - 11:12 PM, a spus:
- vinetele curatate de coaja si apoi taiate feliute (3kg)
- se face un amestec dintr-un litru de otet (de mere folosesc eu) si o jumatate de litru de apa... se pune la fiert
- cand clocoteste lichidul incep sa se arunce fara mila vinetele la opareala
- se scot si se aseaza frumos la scurs
- apoi se trece la asamblarea borcanelor... un rand de vinete, apoi feliute finute de usturoi si de ardei iute, si iar vinete, si iar usturoi si ardei iute... pana te plictisesti
- la sfarsit se adauga un pic de ulei de maslinute cat sa nu ramana aer in borcanel si gata se ascund bine in camara/frigider
- min o saptamana se uita de borcane... daaaar, cine are rabdare, sunt exceptionale dupa o luna
Mananci pana pocnesti langa o fripturica, asa cica mi-a zis cine mi-a dat rateta... doar ca noi desfacem borcanul si nu ne lasam pana nu-l terminam, asa gol, ca fel principal (cu o leaca de painica)... o delicatesa...
Ai scris pe undeva si de sare? Cred ca apare si ea pe undeva.
Din categoria "Muram tot ce prindem", procedez oarecum similar cu vinetele si/sau dovleceii. Doar ca inversez un pic tratamentul termic. Feliile de vinete le pun pe gratar si marinata in care mai pun si rozmarin, oregano si cimbru o fierb o racesc si o torn peste vinete Sunt gata in cateva ore. Nu stiu cat se pastreaza caci am un vas mare din care mananc zilnic. (Eu nu am zis nimic de sare, caci pesonal sunt fortat sa o evit, dar n-ar fi rau)
Am sa incerc sa postez retata cu ulei aromat cat de curand.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 17 May 2010 - 09:22 AM
Postat 20 May 2010 - 04:06 PM
Aripioare de pui marinate la cuptor
Am tras socata la sticle
Am vorbit frumos cu Gorgonzola din camara, care a inceput sa miroasa exact ca produsul din comert si a inceput parca sa se inverzeasca pe alocuri
Am facut o salata de andive (mie) cu vinegreta din apa shoyu si otet balsamic
O salata din lastari de mur (varul de culoare al zmeurii) cu suc de grapefruit rosu cu lime.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 20 May 2010 - 07:15 PM
Postat 20 May 2010 - 07:53 PM

Acu' ma duc sa pregatesc compozitia de chiftele, sa fac maine cateva.
Postat 21 May 2010 - 09:51 AM
Marti spirale by Eataly, cantitate dubla, bune rau.
Miercuri zi grea (cum zicea, cine zicea, 'am muncit ca o...'?, nu-mi mai aduc aminte, dar asa am muncit):
- tort Krantz by Laura_lala
- painici cu carnati (wurstel in cazul meu) by Pansy (faina integrala)
- saratele (pasta sfoglia transformata la viteza in saratele)
- fructe (mere, banane, ca asta aveam la indemana) trase in ciocolata
... si gata, ca mai aveam o leaca si cadeam jos de oboseala.
Joi un pireut la viteza si pt ca mi-a placut mult aluatul de la painicile by Pansy, am facut niste chiflute umplute cu branza si prosciutto (faina integrala)... buuun tare.
Si gata... Cu siguranta azi la pranza voi face niste paste su ragu (trebuie sa-l scot de la congelator) si nu am idee ce voi face la cina. Mai am timp pana diseara, nu? Ceva idei pt mine???!!! Sorina
Postat 22 May 2010 - 09:25 PM
Meniu: ciorba de vitel, carne fiarta de vitel, la care pun cate sosuri (ton, de exemplu), chiftele din carne de vitel, nuci cu crema de rahat (pentru o prietena), placinte cu urda si marar (aici a fost cooperare, adica actantul principal, mama, eu m-am bagat in seama doar si am facut cursele: adu-mi aia, adu-mi ailalta).
Postat 22 May 2010 - 10:03 PM

Om vedea maine de-acuma ce-om mai gati, respectiv manca

Postat 23 May 2010 - 08:22 AM
Olgutza, la 22 May 2010 - 10:03 PM, a spus:

la noi se zice "racita cobza".
Postat 23 May 2010 - 09:10 AM
julix_2007, la 23 May 2010 - 08:22 AM, a spus:
Olgutza, la 22 May 2010 - 10:03 PM, a spus:

la noi se zice "racita cobza".
Julix, stiu si eu expresia asta, ca tot moldoveanca mi-s

Postat 23 May 2010 - 09:39 AM
- M-am strcurat insa si eu cu o ciorba deasa de legume.
Grupul celor 9

- O friptura de purcel pe frunze de salvie cand s-a dus consoarta dupa branza de vaci.
- O pasta picanta nordafricana - harissa
- Am tras in sfarsit borsul la sticle
- De lichiorul de menta am scris?
- Am descantat branza "Blue Moon"

- Nu am zis nimic nici de pastrama de vita - grav-ox. Ma lasa memoria
Postat 25 May 2010 - 11:47 AM

Voi fi mult prin bucatarie sa-i arat ce-am invatat de la voi in ultimele cinci luni

Azi am facut un medalion de rechin cu sos de lamaie murata smantana si capere.
Am incalzit supa care este
Am spalat in vin pastrama de vita si am pus-o la zvantat.
Am facut un Cheese Cake cu blat rece din bicuiti cu cacao, cacao, unt, cognac si un pic de nuca de cocos. L-am pus intr-o cutie paralelipipedica de inghetata si l-am dat la rece, dar nu stiu inca cum am sa-l scot de acolo (Blatul l-am caprusit pe fundul cutiei)

Wait !

Tai cutia!
Postat 25 May 2010 - 12:21 PM

am mancat si eu la pranz si acum imi vine sa-mi dau pumni in cap

o salata improvizata cu avocado, danish feta, artichokes murate, prosciuto uscat in cuptior si un pic de cuscus. fara dressing ca si-au lasat artichiokele zeama lor
custard tart ca desert
Postat 26 May 2010 - 04:32 PM
Dovlecei grilluiti cu o emulsie de otet balsamic, untdelemn de masline, un pic de usturoi, si multe ierburi mediteraneene.
Au insotit snitele din piept de pui.
Postat 26 May 2010 - 04:42 PM

Postat 29 May 2010 - 08:22 PM
Am demarat pregatirile si pentru sarmale - am prajit ceapa si acu' ma duc sa fierb orezu'. Cat e Eurovisionu', le-amestec si le-nvelesc in foi de vita. De-oi avea vreme, le si fierb in seara asta.
Postat 29 May 2010 - 09:39 PM

Azi , ca o escroacă, - merci, Julix, de expresie, chiar că-i bună şi se potriveşte - am muncit mai mult la curăţenie decât la bucătărie, dar tot muncă este da?
D-ale gurii:
- guacamole dintr-un avocado, o roşie,1 căţel de usturoa,sare, piper,3 stropi de lămâie,1 l-ţă pătrunjel tocat
- pâine prăjită pt. guacamole.
- supă de pui pe un spate de pui şi o pulpă superioară- cu morcovi, gulie, ţelină,pătrunjel,+tăieţei alfabet. ( carnea din supă intră mâine într-o salată de ţelină crudă, morcov şi mere + maioneză, sare,piper,lămâie după plac)
-ficăţei de pui cu sos de vin , mărar,ceapă verde- reţeta Mayei, un clasic gastronomic la noi în casă.
- piure de cartofi, salată verde că fusei la piaţă azi...
-căpşunile luate din piaţă s-au transformat în spumă din 2 albuşuri( 2 gălbenuşuri rămase intră mâine la maioneză)
- am luat şi cireşe , văd eu mâine dacă fac ceva cu ele sau le mâncăm aşa, simple, sau ni le punem la urechi şi jucăm teatru prin casă...

- am scos socata din borcanul de pe balcon şi am pus-o la frigider( pe care l-am dezgheţat şi curăţat azi-ştiu, sunt sigură că mă invidiaţi, da nu le puteţi avea pe toate în viaţă, asta este

-şi am pus la prins un litru de lapte din cei doi luaţi din piaţă. Cu laptele prins am de făcut neshte brioşe pe marţi, că are Cătălin serată la şcoală . Sunt 30 în clasă, aşa că luni sigur nu apar prin zonă...

Dar, în rest, vă citesc zilnic, staţi liniştite/liniştiţi.

Postat 29 May 2010 - 10:02 PM
koral, la 29 May 2010 - 09:39 PM, a spus:

Azi , ca o escroacă, - merci, Julix, de expresie, chiar că-i bună şi se potriveşte - am muncit mai mult la curăţenie decât la bucătărie, dar tot muncă este da?
D-ale gurii:
- guacamole dintr-un avocado, o roşie,1 căţel de usturoa,sare, piper,3 stropi de lămâie,1 l-ţă pătrunjel tocat
- pâine prăjită pt. guacamole.
- supă de pui pe un spate de pui şi o pulpă superioară- cu morcovi, gulie, ţelină,pătrunjel,+tăieţei alfabet. ( carnea din supă intră mâine într-o salată de ţelină crudă, morcov şi mere + maioneză, sare,piper,lămâie după plac)
-ficăţei de pui cu sos de vin , mărar,ceapă verde- reţeta Mayei, un clasic gastronomic la noi în casă.
- piure de cartofi, salată verde că fusei la piaţă azi...
-căpşunile luate din piaţă s-au transformat în spumă din 2 albuşuri( 2 gălbenuşuri rămase intră mâine la maioneză)
- am luat şi cireşe , văd eu mâine dacă fac ceva cu ele sau le mâncăm aşa, simple, sau ni le punem la urechi şi jucăm teatru prin casă...

- am scos socata din borcanul de pe balcon şi am pus-o la frigider( pe care l-am dezgheţat şi curăţat azi-ştiu, sunt sigură că mă invidiaţi, da nu le puteţi avea pe toate în viaţă, asta este

-şi am pus la prins un litru de lapte din cei doi luaţi din piaţă. Cu laptele prins am de făcut neshte brioşe pe marţi, că are Cătălin serată la şcoală . Sunt 30 în clasă, aşa că luni sigur nu apar prin zonă...

Dar, în rest, vă citesc zilnic, staţi liniştite/liniştiţi.